❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziewczyny, zatestowałam dziś rano i melduję biel ❄️. Jestem 13/14dpo więc raczej już nie planuje testować.
Nie wstawiam testu bo z tego to i Saferka nic nie ukręci:p
Muszę jakoś to przetrawić, koło piątku ma przyjść miesiączka a 7.02 HSG.
Te super stabilne tempki były zapewne spowodowane że brałam wyższa dawkę proga niż w innych miesiącach, noo i jak zwykle każda odchylka narobiła troszkę nadziei. Trudno, przeżyjemy i to.
Nowa, kciukasy za Twoje jagodo-jajca 😄🥰 czy to znaczy że dziś możecie już po punkcji pogodzić się z mężem w jakiś miły sposób? 😄😈Nowa2024 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
Cześć dziewczyny,
Wydaje mi się że mam jakąś infekcje intymna. Nie wiem czy jechać na wszystkie wymazy (mogę w czwartek) żeby sprawdzić co tam siedzi (miesiąc temu miałam w wymazie z pochwy bakterie) czy zacząć leczyć jakimiś globulkami ta infekcje.
Macie di polecenia coś na infekcje bez recepty?🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Mój mąż robi dzisiaj seminogram. Ciekawa jestem, co mu tym razem wyjdzie.
Ana29 lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Wyjeżdżałam 7:30 do pracy i sobie myślałam, że Nowa musi być już u doktorka 🤓 Mam nadzieję, że wszystko ok!
Mnie dzisiaj strasznie kluje na dole, nie wiem czy ta owulka dzisiaj dopiero nie będzie… PIK był w piątek więc 72h to by też tak mogło być. Będę gonić wieczorem starego jeszcze raz 🤓Nowa2024, Vergeet, Babsi lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
PaulinKA wrote:Hejka dziewczyny, zatestowałam dziś rano i melduję biel ❄️. Jestem 13/14dpo więc raczej już nie planuje testować.
Nie wstawiam testu bo z tego to i Saferka nic nie ukręci:p
Muszę jakoś to przetrawić, koło piątku ma przyjść miesiączka a 7.02 HSG.
Te super stabilne tempki były zapewne spowodowane że brałam wyższa dawkę proga niż w innych miesiącach, noo i jak zwykle każda odchylka narobiła troszkę nadziei. Trudno, przeżyjemy i to.
Nowa, kciukasy za Twoje jagodo-jajca 😄🥰 czy to znaczy że dziś możecie już po punkcji pogodzić się z mężem w jakiś miły sposób? 😄😈
Echh, okrutna jest ta droga. Naprawdę miałam jakieś przeczucie do Ciebie w tym miesiącu 😓. Przykro mi bardzo 🫂🫂🫂.
Ja planuję HSG 10-12/02, więc będę zaraz za Tobą. Myślmy o tych zwiększonych szansach po! 🍀💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.5 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
PaulinKA tulę za biel 🫂 i już zaciskam kciuki za Twoje HSG 🤞😉
Nowa - niech wszystko pójdzie pięknie. Czekamy na wieści 🍀🐣🐣🐣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 08:08
Nowa2024 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji -
Julka Ty też masz piekny awatar!
Paulinka przykro mi.
U mnie za 6 dni koniec cyklu ale w tym miesiącu zero oczekiwań, jestem pewna że nic z tegoJulia24 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
PaulinaKa tule za biel 🥹 niestety tak juz mamy ze każdy inny odchyl daje nadzieje, ale w końcu przyjdzie ten cykl w którym odchyl lub jego brak przed 🐒 będzie oznaczał fasolkę 😇
Tortie w takim razie kciuki za poprawę badania u męża 😇PaulinKA lubi tę wiadomość
25 & 27 & 🐶
7 cs ⏳
Ona:
Badania 2 dc:
LH 34,02
FSH 6,98
Prolaktyna 7,76
Amh 5,99
Tarczyca 🆗
➡️ trombofilia wrodzona
❌ podejrzenie PCOS
💊ovulomed max
W trakcie kompletowania badań
On: morfologia 13 % -
Też miałam przeczucie co do siebie powiem Wam... juz na początku cyklu uderzyła mnie taka myśl że moje dziecko urodzi się 30 września. Wiedziałam że to będzie przed ewentualnym terminem ale taka myśl mnie uderzyła i nie opuszczała. Coz, o roku nic nie było
Szukam specjalisty do diagnozy endometriozy. W tym tygodniu mam zamiar umówić się na wizyte. Nie odczuwam na pewno takiego bolu jak Julia ale ciągle kucie i ciągnięcie w macicy już chwilę po owulacji aż do miesiączki na pewno nie jest do końca normalne;). Chcę wiedzieć na czym stoję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 08:30
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
Kochane ja już jestem po 😍
To się tak szybko działo, że nawet nie miałam czasu się stresować 😁
Wszyscy super mili, leżę już na sali pozabiegowej. Zanim wszedł doktorek to anestezjolog mówi do mnie : „to co jeden kieliszeczek teraz, reszta jak doktor przyjdzie” i wstrzyknął mi coś takiego delikatnego na początek, ale momentalnie helikopter w głowie 🤣 założyli mi od razu maskę z tlenem. Przyszedł po chwili doktorek to tylko już na lekkim haju zdążyłam mu powiedzieć że o u fryzjera widzę pan był 🤣, wstrzyknęli mi resztę i już nic nie pamiętam 🤣 a i nic mnie na ten moment nie boli
Teraz się stresuje ile udało się pobrać pęcherzyków, bo mam czekać na info więc proszę o kolejne kciuki 🤞🤞🤞🥹Vergeet, Ana29, Insane, Podrożniczka, Hopex2, Aksandra, siesiepy, PaulinKA, kałamarnica 11, Molahonkeey, Alicjasss, Lusia3131, Księgowa, Babsi lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
Cześć Dziewczyny,
Byłam z Wami na bieżąco, ale dopadło mnie przeziębienie akurat na weekend i jakaś byłam do niczego. Dzisiaj już doszłam prawie do siebie, od rana w pracy, jest co robić, więc zaraz biorę się za obowiązki.
Piękne macie avatary, chyba i ja muszę pobawić się tym z chatem, jestem ciekawa co u mnie wyjdzie 😁
No i nie wiedziałam, że mamy tu na grupie takie talenty kulinarskie, wszystko to tak smakowicie wyglądało. mnie jakoś apetyt odszedł w weekend i raczyłam się najczęściej rosołem na przeziębienie 🤪
A propos zwierząt, to ja jestem team psiara i mam dwie Samoyedki, mają 2,5 roku. Są z jednego miotu. Pojechaliśmy po jedną z nich, ale żal nam było, ze ta druga zostanie i ona jeszcze była najmniejsza z miotu i niewystawowa, więc może nikt by jej nie chciał i wróciliśmy z dwiema 😉
Nowa, kciuki zaciśnięte 🤞🤞🤞
Paulinka, przytulam 🫂
Vergeet, fasolka powoli się wgryza, jutro beta będzie już rozkręcona 🤞🌱
Julia, super, że tak szybko podziałałaś z wizyta u innego specjalisty i brzmi to wszystko lepiej niż AH.
Luty to miesiąc HSG będzie 😉
Spokojnego poniedziałku
Vergeet, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Nowa - jestem myślami z Tobą, chyba jak każda z nas , trzymamy mocno kciuki 🩷
PaulinKA bardzo wierzyłam w Twój cykl.. tule 🫂🫂
I czekamy teraz na HSG .
Misiula testowałas? 🍀
Ja spodziewam się jutro okresu, ale temperatura wciaz jest wysoko , więc pewnie go nie będzie 😔Nowa2024 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Minia000 wrote:Cześć dziewczyny,
Wydaje mi się że mam jakąś infekcje intymna. Nie wiem czy jechać na wszystkie wymazy (mogę w czwartek) żeby sprawdzić co tam siedzi (miesiąc temu miałam w wymazie z pochwy bakterie) czy zacząć leczyć jakimiś globulkami ta infekcje.
Macie di polecenia coś na infekcje bez recepty?
To zależy jakie masz objawy. Clotrimazolum jeśli infekcja jest grzybiczna- mnie pomogło kiedyś 🙂Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
@Babsi tak, ja będę prowadzącą w lutym miałam się zgłosić zanim dowiedziałam się o ⏸️ ale dziewczyny przystały na ten pomysł, może przyniosę szczęście!
@Julia piękne to ale też przykre, że tak się musisz cieszyć z chwil bez bólu oby jak najdłużej!
@Lusia ale super że wizytę masz już 7 lutego, to już tak niedługo! 😍🥹
Ja znalazłam bardzo polecanego lekarza na NFZ niedaleko mnie, będę dzisiaj dzwonić czy uda mi się do niego dostać plus muszę się zdecydować na kogoś prywatnie no i jeśli wszystko będzie okej to planuje pójść w tygodniu walentynkowym.
@Miś dziękuję ale kolejna betę będę robić jutro
@PaulinKA tak mam loki aczkolwiek nie lubię efektu Meridy (takich wielkich lokow) więc obcinam i stylizuję je raczej żeby były nieco mniej skręcone, jednak do delikatnych fal im daleko- to są loki z krwi i kości 😂 dlatego czat mnie nie słucha bo wpisuje loki- to robi ogromne, jak dodaje że mam grzywkę- to jeszcze bardziej je skręca, jak proszę o nieco mniej skręcone - to robi gładkie fale 😂
@Nowa jestem z wami (tobą, mężem i jagódkami) całym sercem, będzie dobrze 💖🤞🏼 edit. Kochana zanim zdążyłam wysłać wiadomość to już widzę że jesteś po 🙈😂 cieszę się, że masz takie dobre wspomnienia i taki dobry humor 🥹 teraz kciuki za duuuuuuużo pęcherzyków ❤️ kiedy będziesz wiedziała?
@PaulinKA przykro mi 🫂🫂🫂 ale do hsg już bliziutko a później większe szanse! 🤞🏼
@Minia ja dostałam Protrivagin, tylko że to była infekcja która wyszła w cytologii, nie było jej czuć „na zewnątrz”.
@Tortie kciuki za seminogram męża 🤞🏼
@M93 no to czeka was poprawka jak dzisiaj coś kłuje, lepiej nie zmarnować 😁
Nowa2024, Lusia3131, Babsi lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina (11.24-01.25) - 22.01 ⏸️ - cb 💔
17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja -
Podrożniczka wrote:Cześć Dziewczyny,
Byłam z Wami na bieżąco, ale dopadło mnie przeziębienie akurat na weekend i jakaś byłam do niczego. Dzisiaj już doszłam prawie do siebie, od rana w pracy, jest co robić, więc zaraz biorę się za obowiązki.
Piękne macie avatary, chyba i ja muszę pobawić się tym z chatem, jestem ciekawa co u mnie wyjdzie 😁
No i nie wiedziałam, że mamy tu na grupie takie talenty kulinarskie, wszystko to tak smakowicie wyglądało. mnie jakoś apetyt odszedł w weekend i raczyłam się najczęściej rosołem na przeziębienie 🤪
A propos zwierząt, to ja jestem team psiara i mam dwie Samoyedki, mają 2,5 roku. Są z jednego miotu. Pojechaliśmy po jedną z nich, ale żal nam było, ze ta druga zostanie i ona jeszcze była najmniejsza z miotu i niewystawowa, więc może nikt by jej nie chciał i wróciliśmy z dwiema 😉
Nowa, kciuki zaciśnięte 🤞🤞🤞
Paulinka, przytulam 🫂
Vergeet, fasolka powoli się wgryza, jutro beta będzie już rozkręcona 🤞🌱
Julia, super, że tak szybko podziałałaś z wizyta u innego specjalisty i brzmi to wszystko lepiej niż AH.
Luty to miesiąc HSG będzie 😉
Spokojnego poniedziałku🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina (11.24-01.25) - 22.01 ⏸️ - cb 💔
17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja -
Nowa!!! 🥹🥹🥹❤️❤️❤️🥚🥚🥚 (pismo obrazkowe jak u Neandertalczyków haha - ale ja mam ostatnio taki mózg 🤪)
Paulinka 🫂
Misiula… ja mam takie przeczucia u Ciebie, że o nic nie pytam, tylko grzecznie czekam ❤️Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring -
Insane wrote:Nowa!!! 🥹🥹🥹❤️❤️❤️🥚🥚🥚 (pismo obrazkowe jak u Neandertalczyków haha - ale ja mam ostatnio taki mózg 🤪)
Paulinka 🫂
Misiula… ja mam takie przeczucia u Ciebie, że o nic nie pytam, tylko grzecznie czekam ❤️
Insane a jak u Ciebie? Jak się czujesz? 🥹Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Nowaa czekamy na info ile udało się pobrać!
Byłaś dzielna!
Vergeet a u mnie w cytologii czysto.
Doradzę się w aptece czego użyć.
Bardzo chce być w grupie hsg w lutym a teraz to nie wiem czy się uda. Coś od grudnia mój organizm szwankuje.Nowa2024 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Cześć laski.
Melduję że zatestowałam też dzisiaj, wszak uznałam że lepiej w razie czego odwołać wizytę dzień szybciej, a przecież były trzy jajca. Wynik niestety był szybki i każdemu znany, jutro wizyta się odbędzie.
Ale jutro i tak będę sikać, chociaż umówmy się, raczej nic się nie zmieni.
Przyznam się że uklucie żalu było, ale na szczęście nie takie jakie być mogło.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"