X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Molahonkeey ja bym ci radziła przełożyć te badania. Z walki dwóch dup padłam 🤣🤣🤣

Julia dzisiaj doktorek nas zapytał ile chcemy mieć dzieci a ja że max dwójka dla mnie 🤣 mąż się na mnie spojrzał (on by chciał 3), ale że jestem na niego obrażona to ja twardo, nie i uj dwójka max 🤣 doktorek się zaczął śmiać i mówi „no a co jak będziemy mieć dużo zarodków? Przecież trzeba sobie stawiać wyzwania!” 🤣

Mówię wczoraj do partnera, że musi zacząć myśleć, jak przekonać Doktorka do podania tych dwóch zarodków.
    A on do mnie ,, powiemy mu, że dwa dla nas, jeden dla pana" 🤣🤣
    A ja do niego- ale że co, że mam urodzić trojaczki i jedno mu oddać? 😅😅
    A on że takie "na tym wczesnym etapie, a nie już gotowe " 😆😆🤣😅

Nowa2024, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
    🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
    🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza
    ❌ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa.. weszłam dopiero teraz i nadrabiam i czytam i stres.. najpierw myślę, kurde dziewczyna głodna znowu... potem ojej leży... już tlen.. już jajek 10 ... już buziak z mężem... I już 7 dni do okresu.. aż mi się palce spocily.. tyle emołszyn.

Verget. Kochanie, cieszę się, że udało Ci się znaleźć lekarza. Trzymam oczywiście kciuki za powtórkę Twojej bety.. podziwiam wciąż za dyscyplinę w tym temacie i w Twoich dzisiejszych postach zdecydowanie czuję większy spokój niż np wczoraj ❤️

Paulinko... może nie będzie to 30 wrzesień... może po prostu dzidziuś będzie miał miesiąc opóźnienia? Trzymam za Ciebie kciuki, choć wiem , że łatwo powiedzieć. Sciskam

Nowa2024, Vergeet, PaulinKA, Insane lubią tę wiadomość

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:
    2020 13 tydzień ( bliźniaki)
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !!❤️

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka

16.01.2025 - pozytywny test
    23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Mówię wczoraj do partnera, że musi zacząć myśleć, jak przekonać Doktorka do podania tych dwóch zarodków.

Haha dobre negocjacje! 🤣
    Ale pamiętajcie, że z jednego zarodka też jest szansa na bliźniaki! 😍
    Koleżanka miała w zeszłym roku podane 2 zarodki, ale tam już był wiek bardziej zaawansowany, kilka nieudanych transferów, poronienia itp i już dostała od dr informację, że z tych dwóch zarodków mogą być czworaczki to była przerażona. Zagnieździł się tylko jeden, ale niestety serduszko przestało bić 😢

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia, ja Cię nie otrzeźwię bo też bym tak chciała mieć blizniaki i jeśli musiałabym brać pod uwagę IVF to również chętnie posłucham tipów jakich argumentów użyć by podali 2 zarodki. Dziewczyny, dawajcie rady na przyszłość :D

Ogólem ciąża dwujajowa jest bezpieczniejsza niż jednojajowa- czytałam artykuł u mamaginekolog który mocno 'odradzał' ciąże bliźniacze, ale jeśli już jakś by miałą być to lepiej dwujajowa :D

Więc się uczepiłam tego 1 zdania w artykule no i jak się dowiedziałam że rosną mi 2 pęcherzyki w tym cyklu to się mega zajarałam.

Julia24 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Nowa.. weszłam dopiero teraz i nadrabiam i czytam i stres.. najpierw myślę, kurde dziewczyna głodna znowu... potem ojej leży... już tlen.. już jajek 10 ... już buziak z mężem... I już 7 dni do okresu.. aż mi się palce spocily.. tyle emołszyn.

Verget. Kochanie, cieszę się, że udało Ci się znaleźć lekarza. Trzymam oczywiście kciuki za powtórkę Twojej bety.. podziwiam wciąż za dyscyplinę w tym temacie i w Twoich dzisiejszych postach zdecydowanie czuję większy spokój niż np wczoraj ❤️

Paulinko... może nie będzie to 30 wrzesień... może po prostu dzidziuś będzie miał miesiąc opóźnienia? Trzymam za Ciebie kciuki, choć wiem , że łatwo powiedzieć. Sciskam

Haha widzisz jak to szybko poszło 🤣 ja sama w szoku w jakiej byłam formie po wszystkim 🤣 nawet doktorek do mnie z tekstem, że wow forma zaskakująca 🤣

A jeszcze kolejne moje przemyślenie: transfer w lutym pasuje, bo ja mam wtedy urodziny 🍀 doktorek jednak wie co czyni.
    W sumie to mam nadzieję, że będzie w lutym a nie odroczony na wieki 🤣

Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Hahaha Julka ja też do mojego męża zagadywałam, że czasem jest opcja podania dwóch zarodkow ale nie widziałam po nim entuzjazmu w tej sprawie :D
    Akurat nasi znajomi czekają na bliźniaki, no na pewno jest to niezły armagedon.

Nowa2024, Julia24 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Hahaha Julka ja też do mojego męża zagadywałam, że czasem jest opcja podania dwóch zarodkow ale nie widziałam po nim entuzjazmu w tej sprawie :D
    Akurat nasi znajomi czekają na bliźniaki, no na pewno jest to niezły armagedon.

Ale też trzeba pamiętać, że ciąża mnoga to ciąża zwiększonego ryzyka 😉 dlatego lekarze z dystansem podchodzą do podawania dwóch zarodków
    Jak byłam młoda (z 10 lat temu 🤣) to moim marzeniem było mieć bliźniaki 😍 a teraz chyba jednak wolę dwójeczkę ale „osobno” 😁 i marzy mi się chłopiec najpierw (starszy brat 😍) i młodsza dziewczynka. Tym bardziej, że już od dawna mamy imiona wybrane 😍

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • M93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki…. MASOCHIZM 🤣 tylko tyle mi przychodzi na myśl, po co się nad sobą tak znęcać 😆

Julia24, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 🤣 #mindfuck ciąg dalszy. Górny test to Prima z apteki, dolny to Domowe Laboratorium z Allegro 🤯
    Mąż chce poczekać do wieczora, a we mnie wstąpił jakiś seksualny szatan właśnie🤣 nagle już wyzdrowiała 🤣🤣

cb92690cbe2a2.jpg

Nowa2024, Vergeet, Lusia3131, M93, Ana29, Babsi lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 06.02
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Dziewczyny 🤣 #mindfuck ciąg dalszy. Górny test to Prima z apteki, dolny to Domowe Laboratorium z Allegro 🤯
    Mąż chce poczekać do wieczora, a we mnie wstąpił jakiś seksualny szatan właśnie🤣 nagle już wyzdrowiała 🤣🤣

cb92690cbe2a2.jpg

Hahahhaha ja nie mogę zawsze z tych twoich tekstów 🤣 no i jak mnie nic nie bolało tak ze śmiechu poczułam jajniki! 🤣 musisz korzystać póki chłop nie jest w gównianej sytuacji 🤣🤣🤣

Molahonkeey, Vergeet, Julia24, Tarisal, M93 lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Hahahhaha ja nie mogę zawsze z tych twoich tekstów 🤣 no i jak mnie nic nie bolało tak ze śmiechu poczułam jajniki! 🤣 musisz korzystać póki chłop nie jest w gównianej sytuacji 🤣🤣🤣

Hahahah 🤣 idę pod prysznic, może taka pachnąca będę już bardziej kusząca 🤣🤣🤣🤣🤣

Vergeet, Nowa2024, Insane, Ana29 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 06.02
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA plan na Maderę podoba mi się najbardziej bo na tej Maderze można wdrożyć też inne plany 😈
    @Nowa oj to czeka cię kilka stresujących dni w oczekiwaniu 🙈 cierpliwości dużo!
    @Mola super że się odezwałaś, szkoda że zepsuło ci to trochę wyjazd ale mam nadzieję, że wytrzymasz podróż i jednak będziesz miło wspominać i że się dotleniłaś chociaż trochę i odpoczęłaś 💖 a lekarz to Wojciech Michalski (bardzo polecani są obaj bracia).
    @PaulinKA mam już opisany i przygotowany wątek w klimacie walentynkowym ale mogę zmienić w zależności od tego, który tytuł wygra :) pomyślimy jak dam wam znać o wynikach!
    @Julia 💖 🥹 hahaha apetyt rośnie w miarę jedzenia, dopiero marzyłaś o jednym a teraz już ci bliźniaki w głowie 😂 nie zamierzam cię otrzeźwiać, jeśli tylko jest taka możliwość to go for it!!
    @Lusia podziwiam siebie, że zachowuje taki spokój w tym wszystkim ale jest to moja reakcja obronna w razie niepowodzenia. W środku się kotłuje milion myśli ale staram się trzymać fason żeby w razie czego mniej cierpieć, po prostu. Dziękuję Ci, a ty jak się czujesz? Jak pokłady cierpliwości w oczekiwaniu na wizytę? Kiedy w ogóle pokazuje ci termin? Czy nie liczyłaś jeszcze tego :)
    @Mola hahahahah seksualny szatan 😂😂😂 działajcie jak możecie bo do PIKu coraz bliżej 😍

Nowa2024, Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biologiczna💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Bliźniaki…. MASOCHIZM 🤣 tylko tyle mi przychodzi na myśl, po co się nad sobą tak znęcać 😆

😆😆😆
    Oj tam, jakoś się ogarnie ten pierwszy rok 🤣🤣, a potem będzie z górki! 😅 A przynajmniej przyzwyczaimy się już 🤣🤣🤣

Mój partner też chciałby bliźniaki, ale ciekawe, czy ostatecznie jak przyjdzie co do czego, to nie zmieni zdanie 😅.

PaulinKA lubi tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
    🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
    🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza
    ❌ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKa też miałam u Ciebie przeczucia, bardzo mi przykro 🫂 wcale się nie dziwię, że się tak czujesz, cykl obiecujący,plemniki sztos i biel, oby to był ostatni plaskacz od los
    @siesiepy ehh🫂 teraz wizyta
    @Nowa2024 piękne zbiory, zdolna kurka z Ciebie, płacze ze śmiechu na ten pocałunek, niech teraz szybko czas płynie, teraz kocyk i herbatka
    @Aleksandra bardzo dobrze, że udało się zapisać do tego lekarza, a data bardzo wymowna
    @Molahonkeey obyś dowiozła zawartość , zastanawiam się co Cie tak rozłożyło, niech przechodzi szybko
    Miłego dnia, myślę o Was kciukow nie puszczam, ale czasu brak
    Edit przepraszam dziewczyny o tej dacie było do Vergeet, ale myślę o @Aleksandra czy trochę lepszy nastrój + pospiech i wyszedł babol przepraszam kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 12:40

PaulinKA, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość

• Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    @PaulinKA plan na Maderę podoba mi się najbardziej bo na tej Maderze można wdrożyć też inne plany 😈
    @Nowa oj to czeka cię kilka stresujących dni w oczekiwaniu 🙈 cierpliwości dużo!
    @Mola super że się odezwałaś, szkoda że zepsuło ci to trochę wyjazd ale mam nadzieję, że wytrzymasz podróż i jednak będziesz miło wspominać i że się dotleniłaś chociaż trochę i odpoczęłaś 💖 a lekarz to Wojciech Michalski (bardzo polecani są obaj bracia).
    @PaulinKA mam już opisany i przygotowany wątek w klimacie walentynkowym ale mogę zmienić w zależności od tego, który tytuł wygra :) pomyślimy jak dam wam znać o wynikach!
    @Julia 💖 🥹 hahaha apetyt rośnie w miarę jedzenia, dopiero marzyłaś o jednym a teraz już ci bliźniaki w głowie 😂 nie zamierzam cię otrzeźwiać, jeśli tylko jest taka możliwość to go for it!!
    @Lusia podziwiam siebie, że zachowuje taki spokój w tym wszystkim ale jest to moja reakcja obronna w razie niepowodzenia. W środku się kotłuje milion myśli ale staram się trzymać fason żeby w razie czego mniej cierpieć, po prostu. Dziękuję Ci, a ty jak się czujesz? Jak pokłady cierpliwości w oczekiwaniu na wizytę? Kiedy w ogóle pokazuje ci termin? Czy nie liczyłaś jeszcze tego :)
    @Mola hahahahah seksualny szatan 😂😂😂 działajcie jak możecie bo do PIKu coraz bliżej 😍

Ja się spodziewam, że będę miała cesarkę jak z chlopcami ustawiona, czyli wychodzi w połowie września.
    Jak się czuje ? No dziś zegarek mi pokazuje że zasnęłam 4.15. Miałam bardzo długa randkę z ovufriend. Przeczytałam wszystko. Uznałam, że mogę mieć ciążę ektopowa. Potem że chyba jednak może być to biochem. Później, że nie mogę brać duphastonu (mimo zaleceń lekarza) bo przecież blokuje sobie okres/ poronienie , jeśli jest coś nie tak a dlaczego ma się teraz udać? Skoro na 11 ciąż mam 2 powodzenia ? Statystyki mówią same za siebie. Jezu...Kochana...co ja sobie dziś w nocy zrobiłam.. jak ja się źle potraktowałam.. wstałam rano.. pozwoliłam sobie na toffifi do kawy i płakałam.. dlaczego taka jestem zła dla siebie samej ?
    Ale po tylu przejściach to trudne, więc ja Ciebie, Twoje obawy.. wzloty... I gorsze dni rozumiem... naprawdę. Wierzę, że to się wszystko dobrze skończy..

Nowa. Wodniki to są super znaki wiesz? Ja też z lutego

Nowa2024 lubi tę wiadomość

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:
    2020 13 tydzień ( bliźniaki)
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !!❤️

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka

16.01.2025 - pozytywny test
    23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie tak na spróbowanie ziółka sroki i smak jest hmm taki sobie , trąci mi to oregano 😅
    Ale co mi tam , może jajniki zaczną mi pracować i pęcherzyki zaczną pękać.
    W jakiej konfiguracji je pijecie?

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Ja się spodziewam, że będę miała cesarkę jak z chlopcami ustawiona, czyli wychodzi w połowie września.
    Jak się czuje ? No dziś zegarek mi pokazuje że zasnęłam 4.15. Miałam bardzo długa randkę z ovufriend. Przeczytałam wszystko. Uznałam, że mogę mieć ciążę ektopowa. Potem że chyba jednak może być to biochem. Później, że nie mogę brać duphastonu (mimo zaleceń lekarza) bo przecież blokuje sobie okres/ poronienie , jeśli jest coś nie tak a dlaczego ma się teraz udać? Skoro na 11 ciąż mam 2 powodzenia ? Statystyki mówią same za siebie. Jezu...Kochana...co ja sobie dziś w nocy zrobiłam.. jak ja się źle potraktowałam.. wstałam rano.. pozwoliłam sobie na toffifi do kawy i płakałam.. dlaczego taka jestem zła dla siebie samej ?
    Ale po tylu przejściach to trudne, więc ja Ciebie, Twoje obawy.. wzloty... I gorsze dni rozumiem... naprawdę. Wierzę, że to się wszystko dobrze skończy..

Ja akurat jestem Rybka a mąż Wodnik 😁

Lusia3131 lubi tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule za biele 😔

Kciuki za jajeczka i wizyty 🍀 niech sie pięknie zapladniaja.

Nowa2024, Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Zrobiłam sobie tak na spróbowanie ziółka sroki i smak jest hmm taki sobie , trąci mi to oregano 😅
    Ale co mi tam , może jajniki zaczną mi pracować i pęcherzyki zaczną pękać.
    W jakiej konfiguracji je pijecie?

Podobno pija się je wieczorem (ale w sumie nie wiem czemu, może ktoś odpowie??)
    niektóre pary pijają razem... ;)
    tam chyba głównym składnikiem jest oregano także dobrze niuchasz ;p

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:

Kochana… chyba zostaje mi tylko Cię mocno przytulić i trzymać kciuki, że tym razem wszystko będzie dobrze. Obyś już więcej sobie tego nie zrobiła bo wszystko wygląda dobrze, obiecująco, piękna beta! Więc uwierz w tego kropeńka, jesteś zaopiekowana więc teraz musi dołączyć do tego twoja głowa 💖 myślę, że kolejna wizyta da ci trochę spokoju w głowie i w sercu 🫂

Lusia3131 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biologiczna💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ