❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Księgowa Nie korzystałam z tych dokładnie, w zeszłym miesiącu zaczęłam korzystać pierwszy raz z jakichkolwiek 😅
Dziewczyny, ja poproszę karetkę hahahahhaStarania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 06.02
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Molahonkeey wrote:@Księgowa Nie korzystałam z tych dokładnie, w zeszłym miesiącu zaczęłam korzystać pierwszy raz z jakichkolwiek 😅
Dziewczyny, ja poproszę karetkę hahahahha
To następnym razem będziesz juz wiedziała jak wygląda PIK. 😊Molahonkeey lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Aksandra tulę mocno 🫂🫂. Ale pamiętaj! Mamy konkretny plany! ⚡ Dużo nowych informacji, które możemy przekuć na zmienne w następnych podejściach! 🔥 Czekamy na wizytę u Jarosz- już zaraz! A potem u Twojej prowadzącej! I jedziemy od nowa, ale z przytupem! 💃🏽💃🏽
@Misiula dziękuję za wiarę 🥹. Większa od mojej, bo ja szczerze powiedziawszy bardziej wypatruje wizyty 07/02, niż testowania przynajmniej na razie 🫣.
@Misiula a na jakim etapie Wy teraz jesteście z IVF? 🤔
@Insane wywoływałam Cię wczoraj trochę 😁. Jak tam się czujesz? Więcej ekscytacji, czy stresu? ☺️ Przesyłam 🌞 do grzania 🥚🥚🥚 i czekam na informacje po wizycie! ✊🍀
@Molahonkeey no pik jak nic- chłop nie odpocznie 🤣🤣.Molahonkeey, Aksandra lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Cześć kochane dziewczyny!
Podróżniczka. Wow! Moje gratulacje!
Ile jesteś dni po owulacji? Bo ta kreska to konkret !
Verget ! Jesteś? Moja uwagę zwróciła stopka naszej Podróżniczki... cb niedawno... a tu zobacz ! Naprawdę ciąża biochemiczna to jest czasami dobry znak! Myślę o Tobie i trzymam kciuki.
Aleksandra. Jest biel... ale zobaczysz te dwie kreski... każda z nas na to czeka.. uwierz, że też będziesz siedzieć na kibelku i lookniesz niedbale z myślą, pewnie się znowu nie udało, a tam Cię zaskoczą dwie kreski. Wysyłam Ci dużo dobrej energii.
Dziś w dzień dobry tvn bylo o endometriozie i braku wiedzy lekarzy w tym temacie.
Ps.
Ja po becie. Oczywiście zaznaczyłam w formularzu jakieś hcg co alab wysyla do Warszawy i dwa dni się czeka, ale Pani była tak mila, że mi pomogła anulować ten formularz i wyniki będą dzisiaj...
Vergeet, Nowa2024, Molahonkeey, kałamarnica 11, M93, Podrożniczka, Aksandra lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Lusia3131 wrote:Cześć kochane dziewczyny!
Podróżniczka. Wow! Moje gratulacje!
Ile jesteś dni po owulacji? Bo ta kreska to konkret !
Verget ! Jesteś? Moja uwagę zwróciła stopka naszej Podróżniczki... cb niedawno... a tu zobacz ! Naprawdę ciąża biochemiczna to jest czasami dobry znak! Myślę o Tobie i trzymam kciuki.
Aleksandra. Jest biel... ale zobaczysz te dwie kreski... każda z nas na to czeka.. uwierz, że też będziesz siedzieć na kibelku i lookniesz niedbale z myślą, pewnie się znowu nie udało, a tam Cię zaskoczą dwie kreski. Wysyłam Ci dużo dobrej energii.
Dziś w dzień dobry tvn bylo o endometriozie i braku wiedzy lekarzy w tym temacie.
Ps.
Ja po becie. Oczywiście zaznaczyłam w formularzu jakieś hcg co alab wysyla do Warszawy i dwa dni się czeka, ale Pani była tak mila, że mi pomogła anulować ten formularz i wyniki będą dzisiaj...
Czekam na Twoją piękną betę 🤞🏼💪🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 09:30
Molahonkeey, Podrożniczka, Lusia3131, Nowa2024 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON -
@Mola PIK jak nic! Ale tak jak piszą dziewczyny, chłop się pomęczy chwilę a ty wiele miesięcy więc niech nie marudzi 😂
Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON -
Myślę, że Insane da znać w swoim czasie, cierpliwie czekamy. 🤞🤞🤞
Lusia - dobrze trafić na dobrego człowieka w takich sytuacjach. ❤ czekamy na wyniki 🤗
Też jak zobaczyłam stopkę podróżniczki od razu pomyślałam o Vergeet. 😘
A ja ruszyłam dziś z NACem. Przede mną ostatnie dwa dni dupka i czekam na małpkę. 🙂Podrożniczka, Lusia3131, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji -
@Saferka @M93 @Vegreet
Na początku to było nawet fajne... Hahaha żartuję oczywiscie, mąż przyjął z pokorą i zrozumieniem, niestety o ogromie entuzjazmu mówić tutaj już nie można🤣 U nas siły zazwyczaj podzielone, więc oboje będziemy potrzebować karetki na dziś 😂
@a_aandzela coś czuję, że nam też by się przydał tydzień przerwy już🤣 kochana, kiedy testujesz? 🤞
@Podróżniczka "nie ma przeproś" 🤣 tak mu powiem dziś po pracy!
@Julia24 hahaha to nie są wakacje 🤣🤣
@Lusia trzymam kciuki za betę, dawaj znać 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 09:36
Lusia3131, M93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Vergeet wrote:Dziękuję kochana, na pewno daję to nadzieję. Jak na razie jestem w dziwnym zawieszeniu, czekam na okres który wydaje się nie przychodzić wieczność. Jeden dzień jest lepszy, drugi dwa razy gorszy. No ale ta dzisiejsza wiadomość to faktycznie promyk w ciemności 💖
Czekam na Twoją piękną betę 🤞🏼💪🏼
Też tak to odbieram jako dużą nadzieję i liczę, że będziesz następna! ❤️
Dziewczyny, ile czekałyście na @ po CB? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 09:37
Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Lusia, dzisiaj 13 dpo. Dobrze zwróciłaś uwagę, bo ja zapomniałam z tego wszystkiego napisać, że te biochemy czasami są po coś.
Trzymam kciuki za betę 🤞
Molahonkeey, Lusia3131, Nowa2024, Saferka, Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Julia24 wrote:Też tak to odbieram jako dużą nadzieję i liczę, że będziesz następna! ❤️
Dziewczyny, ile czekałyście na @ po CB? 🤔
Zazwyczaj więc po ciąży biochemicznej miesiączkę miałam w dniu, kiedy się jej spodziewałam, tylko dzięki testom wiedziałam, że był biochem.Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Jako bonus od siebie dodam, że dziś mam ból krzyża mocny i bóle jakby menstruacyjne, więc chyba faktycznie te pobolewania wczorajsze to był (nie)PIKuś
@Nowa2024 @Insane wszystkie kciuki na pokładzie dzisiaj 🤞🏼🍀Nowa2024 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Julia24 wrote:@Aksandra tulę mocno 🫂🫂. Ale pamiętaj! Mamy konkretny plany! ⚡ Dużo nowych informacji, które możemy przekuć na zmienne w następnych podejściach! 🔥 Czekamy na wizytę u Jarosz- już zaraz! A potem u Twojej prowadzącej! I jedziemy od nowa, ale z przytupem! 💃🏽💃🏽
@Misiula dziękuję za wiarę 🥹. Większa od mojej, bo ja szczerze powiedziawszy bardziej wypatruje wizyty 07/02, niż testowania przynajmniej na razie 🫣.
@Misiula a na jakim etapie Wy teraz jesteście z IVF? 🤔
@Insane wywoływałam Cię wczoraj trochę 😁. Jak tam się czujesz? Więcej ekscytacji, czy stresu? ☺️ Przesyłam 🌞 do grzania 🥚🥚🥚 i czekam na informacje po wizycie! ✊🍀
@Molahonkeey no pik jak nic- chłop nie odpocznie 🤣🤣.
Dziś startuje że stymulacją ,o 20.00 podaje pierwszy zastrzyk a we wtorek mam pierwszy przegląd 🥚Podrożniczka, Julia24, Molahonkeey, Nowa2024, kałamarnica 11, M93, Vergeet, Ana29, Aksandra lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola + Orgalutran -
Misiula wrote:Dziś startuje że stymulacją ,o 20.00 podaje pierwszy zastrzyk a we wtorek mam pierwszy przegląd 🥚
Misiula, ale czas leci, za parę dni będziesz miała pierwszy podgląd kurniczka 🤩🤞
Dziewczyny, a jak to jest, jak jesteście już po punkcji to kiedy potem transfer? W następnym cyklu już może być?Misiula, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Podrożniczka wrote:Misiula, ale czas leci, za parę dni będziesz miała pierwszy podgląd kurniczka 🤩🤞
Dziewczyny, a jak to jest, jak jesteście już po punkcji to kiedy potem transfer? W następnym cyklu już może być?
To zależy, czasami transfer jest w tym samym cyklu czyli tzw. transfer świeży a czasami jest w kolejnym czyli transfer mrożonego zarodka.👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola + Orgalutran -
Misiula wrote:Dziś startuje że stymulacją ,o 20.00 podaje pierwszy zastrzyk a we wtorek mam pierwszy przegląd 🥚
Czuję się, jak mama puszczająca dzieci pierwszy raz do szkoły 🥹. Ale serio!!! ❤️ Wzrusz totalny! 🥹🥹
Ostatecznie wczorajsze statystki 🤰 z II kwartału 2024 dają ogromne nadzieję! Aż 54,45%!!! 🔥
Daj jutro znać, jak zastrzyki i jak się po nich czujesz ☺️. No i czekamy niecierpliwie na info o ilości 🪺🪺! ✊🍀Molahonkeey, Nowa2024, Misiula, M93, Vergeet, Aksandra lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
@Misiula trzymam kciuki za bezbolesne zastrzyki i czekamy na przegląd kurniczka 🤞
@Podróżniczka jak się czujesz? dzisiaj pewnie ciężko się w pracy skupić 🤭Podrożniczka, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Julia24 wrote:Czuję się, jak mama puszczająca dzieci pierwszy raz do szkoły 🥹. Ale serio!!! ❤️ Wzrusz totalny! 🥹
Julia, jesteś trochę taką mamą forumową 🤭 dwie kreski i dziecko kończy pełnoletność 🤣
Julia24, Podrożniczka, M93, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Podrożniczka wrote:Misiula, ale czas leci, za parę dni będziesz miała pierwszy podgląd kurniczka 🤩🤞
Dziewczyny, a jak to jest, jak jesteście już po punkcji to kiedy potem transfer? W następnym cyklu już może być?
Jak świeży transfer to zazwyczaj 5 dni po punkcji 😉
I po punkcji dużo szybciej przychodzi nowy cykl. Mi powiedzieli, że miesiączka będzie pewnie 6-7 dni po punkcji. I oczywiście może być transfer już w kolejnym cyklu po punkcji, wszystko zależy od lekarza jaką podejmie decyzję na podstawie grubości endometrium, poziomu progesteronu itp 😉Insane lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞