❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusia3131 wrote:Dziś każdy coś odświeża i na coś czeka... Ja odświeżam swoją betę.
Słuchajcie.
Czy ktoś może mi powiedzieć
Czy przykładowo:
11 dpo i 11 dpt - wyniki są podobne ? Czy po transferze się różnią od cyklu naturalnego ? Nie wiem czy ktoś zrozumie o co pytam..
Czy po transferze jakoś szybciej ta beta się pojawia ?
• W cyklu naturalnym implantacja następuje zazwyczaj 6-10 dni po owulacji, więc na 11 DPO poziom beta hCG może być niski, ale wykrywalny w ciąży.
• W cyklu z in vitro wynik na 11 DPT zależy od rodzaju transferu:
• Transfer świeżego zarodka (3-dniowego) → odpowiada 8 DPO w cyklu naturalnym, więc beta hCG może być jeszcze dość niska.
• Transfer blastocysty (5-dniowej) → odpowiada 10 DPO w cyklu naturalnym, więc beta może być wyższa i bardziej porównywalna
Nie wiem czy pomogłam
Nowa2024, Lusia3131 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Podróżniczka gratuluję, piękne kreski.
Misiula nie będę ukrywać ale zazdroszczę. 🙈 Podejrzewam że w tym hormonalnym szale po punkcji organizm może wariować. Ale okres przychodzi też różnie, od 7 do 14 dni, zależy od przypadku danej osoby, różnie to bywa
Ja mam dzisiaj znowu zajob w pracy, już mi wrzucili dzisiaj na cito 4 dodatkowe spotkania więc siedzę cały dzień przy laptopie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 11:45
Misiula lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Lusia3131 wrote:Dziś każdy coś odświeża i na coś czeka... Ja odświeżam swoją betę.
Słuchajcie.
Czy przykładowo:
11 dpo i 11 dpt - wyniki są podobne ? Czy po transferze się różnią od cyklu naturalnego ? Nie wiem czy ktoś zrozumie o co pytam..
Wydaje mi się, że to podobne wartości będą. Skoro 5 dpo podaje się 5 dniowy zarodek, to wychodzi chyba tak samo. Ale to na naturalnym cyklu. Na sztucznym to bardziej skomplikowane.Lusia3131 lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring (około 11 pęcherzyków różnej wielkości)
📅01.02 drugi monitoring -
Słuchajcie.
Czy przykładowo:
Zdecydowanie tego nie porównuj!
Przy transferach jest inaczej. Tu zależy, czy mówimy o transferze 3 dniowego zarodka (wtedy OKOŁO 11dpt= 14dpo), czy o transferze blastocysty (OK. 11dpt= 16DPO). Te porównanie to takie założenia, bo nie znamy dokładnego czasu implantacji nawet po transferze, ale jedno należy z tego wyciągnąć - po transferach beta tego samego dnia będzie wyższa niż przy staraniach maturalnych, więc nie możemy patrzeć na wartości dziewczyn po transferach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 11:50
Lusia3131 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Z tym okresem po punkcji to totalnie nie ma reguły. Właśnie rozmawiałam z dziewczyną, która miała w sobotę punkcje i dzisiaj już dostała okres.
Mi się marzy dostać okres w sobotę, tak z grubej rury 1 lutego na dobry początek mam nadzieję dobrego miesiąca 😁💪Misiula, Podrożniczka, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
Saferka wrote:Zasugeruję się tutaj chatemGPT
• W cyklu naturalnym implantacja następuje zazwyczaj 6-10 dni po owulacji, więc na 11 DPO poziom beta hCG może być niski, ale wykrywalny w ciąży.
• W cyklu z in vitro wynik na 11 DPT zależy od rodzaju transferu:
• Transfer świeżego zarodka (3-dniowego) → odpowiada 8 DPO w cyklu naturalnym, więc beta hCG może być jeszcze dość niska.
• Transfer blastocysty (5-dniowej) → odpowiada 10 DPO w cyklu naturalnym, więc beta może być wyższa i bardziej porównywalna
Nie wiem czy pomogłamLusia3131, Nowa2024 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Julia24 wrote:Zdecydowanie tego nie porównuj!
Przy transferach jest inaczej. Tu zależy, czy mówimy o transferze 3 dniowego zarodka (wtedy OKOŁO 11dpt= 14dpo), czy o transferze blastocysty (OK. 11dpt= 16DPO). Te porównanie to takie założenia, bo nie znamy dokładnego czasu implantacji nawet po transferze, ale jedno należy z tego wyciągnąć - po transferach beta tego samego dnia będzie wyższa niż przy staraniach maturalnych, więc nie możemy patrzeć na wartości dziewczyn po transferach.
Dziękuję Wam za bardzo konkretne uargumentowane rozsądkiem odpowiedzi, którego teraz mi brak.Nowa2024 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Lusia3131 wrote:Dzięki. Po prostu się strasznie zestresowalam, że ta endoaga ma taką wysoka betę, a transfer miala jakby dwa dni po mojej owulacji.. I sobie myśle, że ta jej beta taka wysoka... Ja się spodziewam właśnie okolic 3000 dziś szczerze mówiąc... ech.. nie mogę sobie miejsca znaleźć i jak widać wymyślam.
Dziękuję Wam za bardzo konkretne uargumentowane rozsądkiem odpowiedzi, którego teraz mi brak.
Nie porównujemy! Będzie dobrze! ❤️🫂
I nie myśl czasem o robieniu przyrostów teraz!! Czekamy już na piękne zdjęcie z USG!!Lusia3131 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Lusia a twoje wyniki o której? 🤞🤞🤞
Lusia3131 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
M93 wrote:Podróżniczka miałaś jakieś przeczucia na te dwie kreski? Czułaś się inaczej albo coś? 🤓
Miałam dzisiaj rano przeczucia, jak zobaczyłam że temperatura skoczyła 🤣
A tak serio to nie miałam. Nic a nic.
Jedynie co, to byłam przeziębiona od piątku, a w czwartek miałam kołatanie serca, puls mi skakał. I kołatanie ustało w piątek, a ten puls skakał jeszcze do poniedziałku chyba. Ale to bym wiązała raczej z infekcja niż z ciążą na tym etapie.
Tak samo miałam w poprzedniej ciąży, bo była dla mnie zaskoczeniem, dlatego że nic się nie działo i sobie czekałam na okres. Więc ja z tych co mają bezobjawowo, przynajmniej do momentu testowania, a potem to 🤮Nowa2024, M93, Molahonkeey, Babsi lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Lusia, mogę sobie tylko wyobrazić, jak się martwisz… ja się cykam po jednym biochemie, a co mówić, po takiej historii jak Twoja. Proszę Cię, bądź dobrej myśli! Ja wiem, że Twoja beta będzie piękna. To tylko formalność i potem już USG. Pewnie dopiero wizyta u lekarza Cię uspokoi, ale do tego czasu staraj się trochę wyciszyć: wdech, wydech…
Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet, Babsi lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Lusia3131 wrote:Dzięki. Po prostu się strasznie zestresowalam, że ta endoaga ma taką wysoka betę, a transfer miala jakby dwa dni po mojej owulacji.. I sobie myśle, że ta jej beta taka wysoka... Ja się spodziewam właśnie okolic 3000 dziś szczerze mówiąc... ech.. nie mogę sobie miejsca znaleźć i jak widać wymyślam.
Dziękuję Wam za bardzo konkretne uargumentowane rozsądkiem odpowiedzi, którego teraz mi brak.
A to nie, tak to różnica między Wami może być koło 10 dni. Trochę chyba Cię źle zrozumiałam przy pierwszym pytaniu.
Wszystko u Ciebie dobrze ☺️Lusia3131 lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅01.02 drugi monitoring -
@Podróżniczka gratuluję 🥳 niech kropus rośnie silny i zdrowy ❤️
@Vergeet jeszcze bedzie pięknie 🫂
@Aleksandra daj sobie proszę dużo miłości i szansę Pani doktor, wizyta już za chwilkę
@Insane za 🥚🥚 czekam na Twój kurniczek 🤞
@ Saferka najprościej to zrobić proga, akurat 7dpo potwierdzi lub wykluczy plamienie z jego powodu
@Molahonkeey pik , widzę entuzjazm 🤣 działaj ❤️🔥
Miłego dnia dziewczyny
EDIT: a tak mnie testy robią w jajko w tym miesiącu https://ibb.co/mCk7GFDPWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 12:40
Podrożniczka, Molahonkeey, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Tarisal wrote:@Podróżniczka gratuluję 🥳 niech kropus rośnie silny i zdrowy ❤️
@Vergeet jeszcze bedzie pięknie 🫂
@Aleksandra daj sobie proszę dużo miłości i szansę Pani doktor, wizyta już za chwilkę
@Insane za 🥚🥚 czekam na Twój kurniczek 🤞
@ Saferka najprościej to zrobić proga, akurat 7dpo potwierdzi lub wykluczy plamienie z jego powodu
@Molahonkeey pik , widzę entuzjazm 🤣 działaj ❤️🔥
Miłego dnia dziewczyny
EDIT: a tak mnie testy robią w jajko w tym miesiącu https://ibb.co/mCk7GFDP
Na moje nie złapałaś PIKa i był on 14.01 🧐Tarisal lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
M93 wrote:Na moje nie złapałaś PIKa i był on 14.01 🧐
Zgadzam się, możliwe, że przegapiony. Polecam robić testy dwa razy dziennie- popołudniu i wieczorem jakoś od 12DPO, żeby nie przegapić.
Mam nadzieję, że było podziałane! 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 12:58
Tarisal lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
Podróżniczka ale cudownie wieści! ♥️ Ta krecha jest konkret 🥹
Podrożniczka, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Tarisal, Lusia3131, Misiula, Podrożniczka, M93, Molahonkeey, Vergeet, Babsi lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
Już po monitoringu, na prawym mam cztery większe i cztery mniejsze, na lewym koło trzech mniejszych na tą chwilę. Czyli łącznie koło 11 na tą chwilę. Lekarka zadowolona, mówi, że jest dobrze i leki kontynuujemy bez zmian. Teraz wizyta w sobotę.
A ja tak sama nie wiem. Na razie jestem w powizytowym szoku. Jakoś mi się wydaje, że mało i że nierówno rosną. Spodziewałam się zobaczyć na ekranie kiście winogron, a to tak nie wygląda 😉Julia24, Tarisal, Podrożniczka, Nowa2024, Molahonkeey, M93, Lusia3131, Aksandra, Vergeet, Misiula, Księgowa, Babsi lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅01.02 drugi monitoring