❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Diancia99 wrote:Czarno widzę ten miesiąc... Już mam doła i chce mi się płakać. 😭 Jesteśmy u teściów a w tym tygodniu powinna być owulacja a tu teściowa nie chce wnuków i jakby czuła że chcemy mieć ze mnie katuje słownie negatywnymi słowami dotyczącymi dzieci i jak bardzo ich nie chce, chce ze mną wypić a specjalnie jestem abstynent żeby zwiększyć szanse. Nie mamy czas na ❤️ bo nas zagadują czy coś żeby nam się już nie chciało iść do pokoju wcześniej ehh 🥺
Diancia99, Marysia996 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
M93, ja przy takim wyniku dostawałam okres max w 1 dzien. 😊
Ana29, a jak wygląda ten blad? Jaki to znaczek?M93 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Diancia99 wrote:Czarno widzę ten miesiąc... Już mam doła i chce mi się płakać. 😭 Jesteśmy u teściów a w tym tygodniu powinna być owulacja a tu teściowa nie chce wnuków i jakby czuła że chcemy mieć ze mnie katuje słownie negatywnymi słowami dotyczącymi dzieci i jak bardzo ich nie chce, chce ze mną wypić a specjalnie jestem abstynent żeby zwiększyć szanse. Nie mamy czas na ❤️ bo nas zagadują czy coś żeby nam się już nie chciało iść do pokoju wcześniej ehh 🥺
Dziwnie to się czyta… ja bym jej powiedziała, że ja nie chciałam takich teściów. Postaw jej granice jasno i wyraźnie i wracajcie do siebie. Dajesz sobie wchodzić na głowę obcej babie… Wiem, że to matka Twojego męża, ale powinien w takim razie zareagować.Diancia99, aszin, Tarisal, Nowa2024, Vergeet, M93, Marysia996, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 kontrolna beta i progesteron
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
nick nieaktualnyVergeet wrote:Ale to przecież jest wasza decyzja na temat wnuków, nie słuchaj teściowej, powiedz że bierzesz leki i nie możesz pić, powiedz że przez leki źle się czujesz i idźcie robić co trzeba 😂 jak nie chce mieć wnuków to możesz jej powiedzieć, że nie będzie musiała mieć z nimi kontaktu i tyle 😀
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInsane wrote:Dziwnie to się czyta… ja bym jej powiedziała, że ja nie chciałam takich teściów. Postaw jej granice jasno i wyraźnie i wracajcie do siebie. Dajesz sobie wchodzić na głowę obcej babie… Wiem, że to matka Twojego męża, ale powinien w takim razie zareagować.
-
Diancia99 wrote:Jest bardzo dominującą a ja szara myszka że jak jest taka stresująca sytuacja to siedzę cicho bo mnie zatyka po prostu 😶
Szczerze Ci współczuję. Twój mąż powinien stanąć w Twojej (waszej) obronie, bo z chwilą wzięcia ślubu stworzył z Tobą rodzinę, która jest ponad wszystko.
Pogadaj z nim, co czujesz. A jeśli teściowa mimo wszystko będzie wsadzała swój nos nie tam, gdzie powinna, to bym się od niej odcięła. Toksyczni ludzie są straszni.PaulinKA, Diancia99, Nowa2024, Vergeet, M93, Marysia996, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
nick nieaktualnyInsane wrote:Szczerze Ci współczuję. Twój mąż powinien stanąć w Twojej (waszej) obronie, bo z chwilą wzięcia ślubu stworzył z Tobą rodzinę, która jest ponad wszystko.
Pogadaj z nim, co czujesz. A jeśli teściowa mimo wszystko będzie wsadzała swój nos nie tam, gdzie powinna, to bym się od niej odcięła. Toksyczni ludzie są straszni. -
Diancia99 wrote:Ostatnio jak wypaliła tak to mówiłam mu bo się popłakałam to jej nagadał i mówił żebym się nie przejmowała ale ona zapomina i robi swoje nadal bo to musi doskonale pamiętać 🤦🏻♀️
No to skoro nic na nią nie działa to najwyższy czas uciąć kontakt z taką osobą. Skoro nie potrafi uszanować waszego życia i tego że ma się nie wpierdzielac to nie ma dla niej miejsca między wami i tyleVergeet, Tarisal, Insane, Diancia99, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Insane wrote:Złoto 😂 śmieszne i zaraz mega urocze 🥹
Nitka a w tym wszystkim, co właściwie było Oreosiowi? Jakiś uraz?
Oreoś miał przerost gruczołu w oku. Tak się dzieje małym psom, próbowaliśmy kroplami ale niestety nic się nie działko więc na szybko robiliśmy operację żeby to oczko nie było czerwone i żeby zdążyć przed naszym wyjazdem.
Od rana zapomniałam i siknęłam teraz. Co sądzicie? (Nie z porannego moczu). Chyba jaśnieje. https://ibb.co/F4N5DgY
M93 myślę że tymi wynikami przywołasz małpiszona 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 15:53
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
13.02 histeroskopia
05.03 wyniki + kwalifikacja IVF -> stymulacja -
Nitka96 wrote:Oreoś miał przerost gruczołu w oku. Tak się dzieje małym psom, próbowaliśmy kroplami ale niestety nic się nie działko więc na szybko robiliśmy operację żeby to oczko nie było czerwone i żeby zdążyć przed naszym wyjazdem.
Od rana zapomniałam i siknęłam teraz. Co sądzicie? (Nie z porannego moczu). Chyba jaśnieje. https://ibb.co/F4N5DgY
M93 myślę że tymi wynikami przywołasz małpiszona 🍀Nitka96 lubi tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Diancia99, ale przecież to wasze życie. Jak będziecie mieli już jedno dziecko i za jakiś czas postanowicie się starać o drugie, ale teściowa powie "nie chce mieć więcej wnuków. Jeden wystarczy" to odpuścicie, bo teściowa tak mówi ? To tylko taki przykład, ale takich sytuacji można wymieniać w nieskończoność.. Nie chodzi mi tu o to, aby Cię obrazić, ale na pewno warto stawiać granicę i iść za tym, czego wy chcecie
aszin, Tarisal, Diancia99, Vergeet, Nowa2024, M93 lubią tę wiadomość
39tc.💔👼
wrzesień '24 cb💔👼
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸depresja
🔸immunologia?⏳
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊 -
Nitka96 wrote:Oreoś miał przerost gruczołu w oku. Tak się dzieje małym psom, próbowaliśmy kroplami ale niestety nic się nie działko więc na szybko robiliśmy operację żeby to oczko nie było czerwone i żeby zdążyć przed naszym wyjazdem.
M93 myślę że tymi wynikami przywołasz małpiszona 🍀
Byłam zdania, żebyś sobie betę już darowała, ale nie będę ukrywała, że jednak dość mocna ta kreska jeszcze. Lepiej zbadaj. Warto doprowadzić sprawę do końca, jak lada chwila lecisz na drugi koniec świata.
Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
Dobra pójdę, namówiliście mnie 😅 wzięłam sobie do wyjazdu home office więc będę pracować z łóżeczka 🥲
Diancia moim zdaniem toksycznych ludzi trzeba pomału wycinać z życia, nikt nie ma prawa źle traktować drugiego człowieka i mieszać się w jego życie. Jeśli nie rozumie po rozmowie to tym bardziej … najgorsze są osoby bez autorefleksji 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 16:29
Diancia99, Vergeet, Nowa2024, Tarisal lubią tę wiadomość
13.02 histeroskopia
nick nieaktualnyNowa2024 wrote:No to skoro nic na nią nie działa to najwyższy czas uciąć kontakt z taką osobą. Skoro nie potrafi uszanować waszego życia i tego że ma się nie wpierdzielac to nie ma dla niej miejsca między wami i tyle
-
nick nieaktualnyMarysia996 wrote:Diancia99, ale przecież to wasze życie. Jak będziecie mieli już jedno dziecko i za jakiś czas postanowicie się starać o drugie, ale teściowa powie "nie chce mieć więcej wnuków. Jeden wystarczy" to odpuścicie, bo teściowa tak mówi ? To tylko taki przykład, ale takich sytuacji można wymieniać w nieskończoność.. Nie chodzi mi tu o to, aby Cię obrazić, ale na pewno warto stawiać granicę i iść za tym, czego wy chcecie
Marysia996 lubi tę wiadomość
-
Insane wrote:Mamy już wyniki tych kariotypów, jak zawsze i jak wszystko: prawidłowe. Los to ma poczucie humoru.
Dopiero dokopalam się do Twojej wiadomości bo dziś urwanie głowy w pracy...
Bardzo się cieszę z pozytywnego wyniku 😊
Natomiast też miałam taką reakcję jak Ty... To fakt ,że to dobrze ,że akurat w tej kwestii jest wynik prawidłowy bo na tym polu nie wiele można powalczyc gdyby okazało się że coś jest nie tak ale pomimo wszystko też miałam takie odczucie ,że "kurde ,kolejne badanie wyszło w porządku to dlaczego dalej nie jestem w ciąży".
Ja np tak mam ,że każde kolejne badanie ,które wychodzi prawidłowo jeszcze bardziej mnie feustruje. Wolałabym usłyszeć najgorsza diagnoze i wiedzieć z czym walcze niż nie wiedzieć nic i walić na oślep ...🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 16:58
Insane lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳ -
@Diancia99 współczuje takiej sytuacji z teściową… ale ludzi nie zmienisz na sile, trzeba sobie wziąć na nią poprawkę albo po prostu trochę się odseparować
@Nitka96 tak jak sugerują dziewczyny może lepiej zbadać ta betę i proga jeszcze raz żeby widzieć jak wyglada sytuacja, kreska dalej się utrzymuje
@Vergeet u nas tez wyszły słabe badania nasienia z tego co przeanalizowałam w internecie, robiliśmy rozszerzone od razu, fragmentację DNA, chromatyne i test HBA i najbardziej oprócz morfologi 1% martwi mnie właśnie to DNA i HBA
Będę to tez konsultowała na mojej wizycie z ginekolog
Z innych rzeczy usłyszałam dzisiaj od mojej 3 letniej siostrzenicy „a pojedziesz z nami do Energylandi? Może weźmiesz też ze sobą te swoje dzieci jak urodzisz” Ja się jej pytam „jakie dzieci? O niczym nie wiem”, a ona: „te dzieci co urodzisz jak się już wyprowadzicie do nowego domku” 😂 Ale mnie to rozbawiło i zarazem rozczuliło 😊Insane, Diancia99, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
Tak się jeszcze zastanawiam czy jak beta będzie się utrzymywać to na takim etapie coś się z tym robi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 17:07
13.02 histeroskopia
nick nieaktualnyMigotka96 wrote:@Diancia99 współczuje takiej sytuacji z teściową… ale ludzi nie zmienisz na sile, trzeba sobie wziąć na nią poprawkę albo po prostu trochę się odseparować
@Nitka96 tak jak sugerują dziewczyny może lepiej zbadać ta betę i proga jeszcze raz żeby widzieć jak wyglada sytuacja, kreska dalej się utrzymuje
@Vergeet u nas tez wyszły słabe badania nasienia z tego co przeanalizowałam w internecie, robiliśmy rozszerzone od razu, fragmentację DNA, chromatyne i test HBA i najbardziej oprócz morfologi 1% martwi mnie właśnie to DNA i HBA
Będę to tez konsultowała na mojej wizycie z ginekolog
Z innych rzeczy usłyszałam dzisiaj od mojej 3 letniej siostrzenicy „a pojedziesz z nami do Energylandi? Może weźmiesz też ze sobą te swoje dzieci jak urodzisz” Ja się jej pytam „jakie dzieci? O niczym nie wiem”, a ona: „te dzieci co urodzisz jak się już wyprowadzicie do nowego domku” 😂 Ale mnie to rozbawiło i zarazem rozczuliło 😊 -
Nitka96 wrote:Tak się jeszcze zastanawiam czy jak beta będzie się utrzymywać to na takim etapie coś się z tym robi?
Zależy co Ci tam wyjdzie. Jak będzie już koło 5-10, to znaczy, że spada i wtedy znowu bym po 2-3 dniach powtórzyła, żeby zobaczyć, że wyzerowała. Ale jak ta beta będzie na wyższym poziomie o zgrozo, niż ten ostatni wynik, to słabo. Bo to by mogło świadczyć o cp. Oczywiście bądźmy dobrej myśli, ale no nie możesz wsiąść do samolotu bez wykluczenia cp.Julia24, Nowa2024 lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
11.03 serduszko moje, bij 🥹