❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka!
W końcu udało mi się troszkę nadrobićPrzez ostatnie dni jakoś tak po pracy czuję się kiepsko i fizycznie i psychicznie - utrzymuje mi się od południa do nocy stan podgorączkowy (od 3 dni), dalej mnie męczy ten brzuch bóle, kłucia itp już od tygodnia dzień w dzień... nie wiem czy to normalne po histeroskopii, bo też miałam pierwszy raz - zaczęło się 5/6dpo. Czekam na ten 12.01 na testowanie, ale też 13-15.01 jadę do pracy do Krakowa, to chociaż może głowę czymś zajmę. Po wyniki hist-pat mam dzwonić we wtorek po 12:30 dopiero... Jak ma przyjść @ to niech już przyjdzie, bo może po ten brzuch się uspokoi i nie będę się martwić, że może coś nie dobrego się stało po zabiegu...
Ja miałam wycięty woreczek żółciowy w 2021r. i pewnego wieczoru atak był tak silny, że zadzwoniłam na pogotowie (pierwszy raz w życiu). Dostałam kroplówkę w karetce pod blokiem z no-spa i uwaga... pyralginę. Ratownik medyczny powiedział mi, że ibuprom to ja sobie mogę na kaca brać, a przy takich bólach to tylko pyralgyna i duże dawki no-spy. Od tamtej pory nie miałam już takich akcji, ale mój brat w szpitalu po pęknięciu wrzoda usłyszał "jak boli brzuch to trzeba działać i nie czekać, bo od brzucha wyszstko się zaczyna". Nie chcę straszyć, jedynie chyba trzeba określić czy faktycznie czasem nie bagatelizujemy bólu (jak ja wtedy niejednokrotnie), bo wydaje nam się, że są "pilniejsze przypadki" lub "no przecież to wytrzymam"Z kolei ostatnio na SORze mnie niemalże wyśmiali jak pojechałam z kłuciem z boku szyi - miałam wrażenie, że coś się dzieje z żyłą
i kazali iść do fizjo...
Trzymam kciuki Julcia, żeby Ci pomogli!
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania?
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta u nowej lekarki
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Vergeet, a czy dzisiejszy PIK różni sie od tamtego intensywnością?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Vegreet ja tak miałam w grudniu właśnie
29.12 myślę "to już na bank pik" po czym 30.12 taka krecha jak Twoja
@Ksiegowa podziwiam, ja PL księgowość rzuciłam w 2020 roku (stanowisko samodzielnej księgowej), bo już mnie zaczęły przerażać przepisy, które coraz większą odpowiedzialność "zrzucały" właśnie na ten zawód. Ciężki okres u Ciebie i przed Tobą... trzymam kciuki, żeby wszystko poszło płynnie
Dużo sił dzisiaj dla wszystkich @piatek, pikowatek i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ❤️Vergeet lubi tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania?
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
@Julia całe szczęście, że poszłam bo faktycznie mogłam totalnie przegapić 🙈 nie zmieniaj terminu bo to i tak będzie 11dpo, dłużej pewnie nie wytrzymam😂
@Tortie akurat świeżo zrobione wczoraj 😂 mam nadzieję, że wy również działaliście 🔥
@kałamarnica ale wspaniale, że termin ci się idealnie zazębił 😍trzymam kciuki za zdrowie i powodzenie tej misji 🤞🏻
@Mola przykro mi, że się źle czujesz, niestety nie wiem czy ma to związek z zabiegiem ale mam nadzieję, że faktycznie zajmiesz sobie głowę pracą i szybko ci zleci ♥️🤞🏻 i dobry tip z tą pyralgina, mam nadzieję że się nie przyda ale w razie czego dobrze wiedzieć.
@ksiegowa właśnie tamtego tak idealnie nie wyłapałam, po prostu dwa dni była ciemna kreska, drugiego ciemniejsza niż pierwsza, a trzeciego już blada więc założyłam, że był w nocy ale na właśnie oczy go nie widziałam 🙈
Natomiast jak teraz się nie uda to kolejny cykl będzie bez monitoringu gdyż zmieniam lekarza. Jestem rozczarowana dr Kłosowicz, udało mi się dostać do polecanego lekarza tutaj na forum ale dopiero na 17 lutego. Mam jeszcze lamette także planuje zrobic sobie stymulacje na własną rękę i czekać do wizyty. Ale oby nie było trzeba 🤞🏻 choć tak jak @Julia pisała trochę się nie mogę doczekać bo taka wizyta to jak pierwsza randka 😂Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Molahonkey, ale ja myślę, ze warto rozgraniczyć jedna rzecz - nie zawsze warto jechać na SOR, często lepiej na nocna opieke. Bo tak w gruncie rzeczy SOR jest od ratowania życia, a nie zdrowia 😉 potem właśnie takie kwiatki wychodzą, bo dla nich to nic istotnego.
Co do księgowości.. Ja juz dawno stwierdziłam, ze dzis ksiegowa ma coraz mniej wspólnego z księgowaniem, ale.. coz ja poradzę, ze mimo wszystko kocham ten zawod? 🤣Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Vergeet, a używałaś wcześniej facelle czy to pierwszy raz?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Vegreet dzięki ❤️ 12/13.01 to już 13/14 dpo, więc będę testować, a jak się poprzesuwa i @ nie przyjdzie to beta ok 14/15.01, bo pewnie nie wytrzymam też już w niewiedzy
Po tej akcji z karetką, a jeszcze przed wycięciem woreczka gdy stosowałam pyralginę przy ostrych atakach woreczka - przechodziło jak ręką odjął
@Ksiegowa To prawda, chociaż na nocną właśnie tego samego dnia pojechałam przed sorem i dostałam dwa zastrzyki - hydroksyzynę i coś rozkurczowego (wydawało mi się też, że lekarka z Ukrainy nie do końca mnie rozumie po polsku), niestety nie przeszło, więc udaliśmy się na SOR, bo kłucie się pogłębiało i było coraz częstsze . Oczywiście, że tak - to samo mi powiedzieli na SORze "Tutaj ratujemy życie, nie zdrowie". Tylko, że to oni są po medycynie, a nie ja i nie wiem czy zaraz się nie wydarzy coś gorszego
Co do zawodu - tak, już w 2020 roku miałam podobne odczucia. To trzeba kochaćJa zmieniłam zawód na korpo jeden z największych browarów świata i brak powtarzalności było i nadal jest dla mnie krzepiące i motywujące jak się okazało
Przed zmianą byłam przekonana, że zostanę biegłą
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳11.03 USG 🍒 + badania?
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
@Aleksandra 🤞 zacisniete daj znać po jak się czujesz
@Misiula też 🤞
@ Tortie , Vergeet nie ma co się wstydzić to nasza normalna dolegliwość jak ból głowy czy alergia, ale rozumiem, że jak za młodego czlowiek nie mówi o tym to później niekomfortowo się czujemy, bo wszystkiego sie uczymy rozmów na różne tematy też, u mnie w rodzinie mówiło się otwarcie o miesiączce jak o bólu głowy dzięki temu mam swobodę w mówieniu o okresie nie krępuje się, ale kiedyś byłam bardzo zdziwiniona jak koleżanka mówiła o tym szeptem jakby jej 3 noga wyrosła teraz jako dorosła osoba rozumiem, że w niektórych domach to był temat tabu, ale jak nastolatka bylam zdziwiona
@Julia24 mnie tak odcinało przy endometriozie, pisalam nawet pare postow temu o tym zalewaniu właśnie naglym jak z wiadra ,współczuję Ci bardzo tego niepotrzebnego bólu
@Alicjasss trochę prawdy w tym było u mnie zaleczona endomenda i ciąża bóle stały się znośne
M93 też wywoływałam ostatnio i cisza mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku
@Magda2025 zgadzam się też nie było problemu w domu i używam tych słów swobodnie, ale właśnie wszystko zależy od domu i jak piszesz od pokolenia, oby się teraz zmienialo to na lepsze
@Kociara mówisz masz 🤞 szybka akcja
@Podróżniczka i super podejście, bi to jest normalna sprawa, a dla żartu to i my z mężem mamy dziwne nazwy 😉
@Kałamarnica 🤞 żeby wszystko poszło równie gładko i przyjemnie jak dzisiejsza rozmowa
@Vergeet pik jak nic ❤️🔥, ale masz faktycznie zawirowania z tym pikiem w tym cyklu
Nadrobiłam miłego dnia
Julia24, Podrożniczka, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
O nieee, biegła bym nie mogla być, bo jestem zbyt czepliwa 🤣
Molahonkeey lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:O nieee, biegła bym nie mogla być, bo jestem zbyt czepliwa 🤣
a ja z kolei zbyt wyrozumiała i wyluzowana hahahaPamiętam jak klient kiedyś próbował mnie "przekonać", że przecież abonament na Fotka.pl i inne portale pokroju randkowego to coś zupełnie naturalnego na wyciągu bankowym i że na pewno da się to jakoś uzasadnić
EDIT: Oczywiście działalność iście nie randkowa - budowlanaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 13:00
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳11.03 USG 🍒 + badania?
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Księgowa wrote:Molahonkey, ale ja myślę, ze warto rozgraniczyć jedna rzecz - nie zawsze warto jechać na SOR, często lepiej na nocna opieke. Bo tak w gruncie rzeczy SOR jest od ratowania życia, a nie zdrowia 😉 potem właśnie takie kwiatki wychodzą, bo dla nich to nic istotnego.
Co do księgowości.. Ja juz dawno stwierdziłam, ze dzis ksiegowa ma coraz mniej wspólnego z księgowaniem, ale.. coz ja poradzę, ze mimo wszystko kocham ten zawod? 🤣
Ja z księgowości w DE przerzuciłam się na zarządzanie nieruchomościami 😆🥹, o wiele bardziej mnie to kręci.
Księgowość robię też, ale dodatkowo tylko 🙂 -
Ann35 wrote:Ja z księgowości w DE przerzuciłam się na zarządzanie nieruchomościami 😆🥹, o wiele bardziej mnie to kręci.
Księgowość robię też, ale dodatkowo tylko 🙂
ooo, to też niezły switchfajnie jest właśnie znaleźć coś co nas kręci, bo jakby nie było - jednak to często większa część naszych dni
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳11.03 USG 🍒 + badania?
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Cześć dziewczyny 😊
Melduje się już po wizycie w klinice.
Oficjalnie mogę poinformować,że dołączam do drużyny IVF🍀
Kwalifikacja przebiegła bardzo sprawnie, właściwie ograniczyła się do krótkiej rozmowy, nastawiałam się na jakąś szczegółowa weryfikację naszej dotychczasowej dokumentacji ale obeszło się bez tego ,jedynie Pani doktor zweryfikowała nasze wyniki kariotypu i przeszła już do formalności. Zapewne wynikało to ,że już na pierwszej wizycie w klinice przechodziliśmy przez weryfikację wszystkich wyników i miała już to zanotowane w naszej karcie. Dostaliśmy od razu skierowania na badania krwi i ja na wymazy i zrobiliśmy je już na miejscu od ręki ,jedynie ja poza morfologią bo nie byłam na czczo. Kolejna wizyta 22.01 z wynikami i wtedy będzie rozpisana stymulacja ,z którą ruszę pod koniec stycznia jak przyjdzie 🦍.
Jedyne co mnie martwi to fakt ,że moja Pani doktor będzie na urlopie od 23.01 do 17.02 czyli w okresie mojej procedury i nie wiem jak to będzie wyglądało, czy będę musiała iść do innego lekarza na kontrolę i kto zrobi punkcję itp 🫣 dowiedziałam się o tym już po wizycie jak załatwiałam formalności w rejestracji... No ale wypytam na kolejnej wizycie jak to będzie wyglądało.
A co do obecnego cyklu to jak na razie moje 🥚są leniwe , na prawym jajniku pęcherzyk 14mm a na lewym 11mm także do owulacji jeszcze trochę czasu.Tortie, Tarisal, Księgowa, Julia24, Nowa2024, Molahonkeey, Podrożniczka, kałamarnica 11, siesiepy, Insane, Babsi lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳ -
Jeszcze wracając do tematu dolegliwości bólowych brzucha to co kilka miesięcy miałam mocny ból brzucha od tak mniej więcej 13 roku życia, który zawsze się udawało jakoś opanować lekami przeciwbólowymi. Nie w trakcie miesiączki ale tak losowo.
Jeden raz mnie tak bolało, że się zwijałam z bólu i jedyne co byłam w stanie zrobić to zadzwonić do mojej mamy która siedziała w pokoju obok. Dojść ani krzyczeć nie dałam rady. Rodzice mieli mnie zawieźć na SOR, ale podjęli postawę wyczekującą i po kilku godzinach i tonach leków mi przeszło. Na drugi dzień miałam USG brzucha i w sumie nic nie było.
Później sie okazało, że ten ból wynikał z torbieli które mi się robiły i pękając wszystko podrażniały.
Teraz mam z nimi o dziwo spokój, ale podobne dolegliwości mam przy owulacji, tylko to jest 1% tamtego bólu.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
@Księgowa, Molahonkeey podziwiam mi rozliczenie pitu zajmuje prawie pół dnia ,spocę się przy tym jak przy cardio 🤣
@Misiula bardzo dobre wieści 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 13:14
Molahonkeey, Misiula lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Misiula wrote:Cześć dziewczyny 😊
Melduje się już po wizycie w klinice.
Oficjalnie mogę poinformować,że dołączam do drużyny IVF🍀
Kwalifikacja przebiegła bardzo sprawnie, właściwie ograniczyła się do krótkiej rozmowy, nastawiałam się na jakąś szczegółowa weryfikację naszej dotychczasowej dokumentacji ale obeszło się bez tego ,jedynie Pani doktor zweryfikowała nasze wyniki kariotypu i przeszła już do formalności. Zapewne wynikało to ,że już na pierwszej wizycie w klinice przechodziliśmy przez weryfikację wszystkich wyników i miała już to zanotowane w naszej karcie. Dostaliśmy od razu skierowania na badania krwi i ja na wymazy i zrobiliśmy je już na miejscu od ręki ,jedynie ja poza morfologią bo nie byłam na czczo. Kolejna wizyta 22.01 z wynikami i wtedy będzie rozpisana stymulacja ,z którą ruszę pod koniec stycznia jak przyjdzie 🦍.
Jedyne co mnie martwi to fakt ,że moja Pani doktor będzie na urlopie od 23.01 do 17.02 czyli w okresie mojej procedury i nie wiem jak to będzie wyglądało, czy będę musiała iść do innego lekarza na kontrolę i kto zrobi punkcję itp 🫣 dowiedziałam się o tym już po wizycie jak załatwiałam formalności w rejestracji... No ale wypytam na kolejnej wizycie jak to będzie wyglądało.
A co do obecnego cyklu to jak na razie moje 🥚są leniwe , na prawym jajniku pęcherzyk 14mm a na lewym 11mm także do owulacji jeszcze trochę czasu.
Co za wieści!!! Cieszę się bardzo!!! ❤️
Drużyna IVF się powiększa 😁. Super, że będziecie prawie równocześnie zaczynać!Misiula lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⏳🔜 1st IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Misiula super bardzo się cieszę! 😍😍😍
Myślę, że wtedy pójdziesz do innego lekarza, bo w trakcie stymulacji trzeba być pod stałą kontrolą, jednak to zastrzyki więc mega dawka hormonów, także na pewno nie zostawia cię samej sobie 😉Misiula lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Misiula, Molahonkeey, Nowa2024, siesiepy, kałamarnica 11, Insane lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:Co za wieści!!! Cieszę się bardzo!!! ❤️
Drużyna IVF się powiększa 😁. Super, że będziecie prawie równocześnie zaczynać!
Też się cieszę ,że nie będę sama. Nowa przetrze szlaki jako pierwsza 😁 a z Insane będziemy szły praktycznie równolegle także cieszę się bardzo ,że będziemy mogy się wspierać w tym trudnym czasie 💚Julia24, Molahonkeey, Insane lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳ -
Misiula wrote:Też się cieszę ,że nie będę sama. Nowa przetrze szlaki jako pierwsza 😁 a z Insane będziemy szły praktycznie równolegle także cieszę się bardzo ,że będziemy mogy się wspierać w tym trudnym czasie 💚
A jeszcze zaraz @Siesiepy dołączy! 😁siesiepy, Insane lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
doesn't mean it's not happening. ✨