❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:To jutro powinien być pik już, więc jak pogoda nie rozpieszcza, to możecie wykorzystać ten czas 😉. Ciekawe, czy to stała kwestia, ile dni komu się te mrugające buźki wyświetlają. To zależy od tego, ile po wzroście estradiolu wzrośnie LH. W tym miesiącu też ich będę używać, zostało mi 5 szt., więc sprawdzę i dam znać ☺️.
@Rybka94 jak u Ciebie? Robiłaś przyrost? Jak cię czujesz?
Jakoś tak czuje ze dłużej mi to będzie migać bo zwykle paskowe te co zawsze robię są wciąż blade 🫥 no ale zobaczymy 😊 . Mam nadzieję że zdążę przed owulacja na ten monitoring 😊
Daj znać koniecznie !Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Aksandra wrote:Cześć dziewczyny. Jestem już w domu. Przy wypisie dowiedziałam się tylko tyle, że pobrano wycinek endometrium, zabieg odbył się bez powikłań i oczekiwanie na wynik 4-6tyg. Jeden lekarz badał mnie przy przyjęciu, drugi przeprowadzał histeroskopie, trzeci robił wypis, a czwarty przekazywał mi wypis, więc nikt nic nie wie o tym, co widziała doktor robiąca zabieg. Ale! Podejrzewam, że jest w porządku, bo inaczej cos by było w epikryzie. Tak się pocieszam.. Byłam na ginekologii operacyjnej i onkologicznej i napatrzyłam się na tyle cierpienia, że mam dość. Personel pielęgniarski i salowe - anioły. Jedna zabawna sytuacja dzień przed zabiegiem, miałam wprowadzić sobie dwie tabletki dopochwowo na rozszerzenie wejścia do środka, żeby wprowadzić później histeroskop. Nie byłam w stanie. Poprosilam pielęgniarkę i stwierdziła, że to niemożliwe ze współżyje i nie jestem dziewicą 😱. Dowiedziałam się jeszcze, że istniała ogólnie opcja jednodniowej procedury, ale nie mieli obecnie tego "lepszego" sprzętu, więc miałam chyba jakimś rzeźniczym 😉 krwawię dość sporo i zastanawiam sie czy przy malutkim wycinku to normalne. Morfologia poleciała mi na łeb, na szyję i inne parametry m.in. układ krzepnięcia, co zawsze było u mnie wzorowe. Myślę, że to skutki in vitro, niestety... 🥺Podsumowując ta całą akcję ze szpitalem: wiem, że nic nie wiem.
Słaba sytuacja. No ale miejmy nadzieję że wszystko ostatecznie będzie dobrze. Trzymam kciuki za szybkie wyniki i za to żeby to krwawienie jak najszybciej ustalo ! Może jest to spowodowane tym słabym krzepnięciem?Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Aksandra wrote:Cześć dziewczyny. Jestem już w domu. Przy wypisie dowiedziałam się tylko tyle, że pobrano wycinek endometrium, zabieg odbył się bez powikłań i oczekiwanie na wynik 4-6tyg. Jeden lekarz badał mnie przy przyjęciu, drugi przeprowadzał histeroskopie, trzeci robił wypis, a czwarty przekazywał mi wypis, więc nikt nic nie wie o tym, co widziała doktor robiąca zabieg. Ale! Podejrzewam, że jest w porządku, bo inaczej cos by było w epikryzie. Tak się pocieszam.. Byłam na ginekologii operacyjnej i onkologicznej i napatrzyłam się na tyle cierpienia, że mam dość. Personel pielęgniarski i salowe - anioły. Jedna zabawna sytuacja dzień przed zabiegiem, miałam wprowadzić sobie dwie tabletki dopochwowo na rozszerzenie wejścia do środka, żeby wprowadzić później histeroskop. Nie byłam w stanie. Poprosilam pielęgniarkę i stwierdziła, że to niemożliwe ze współżyje i nie jestem dziewicą 😱. Dowiedziałam się jeszcze, że istniała ogólnie opcja jednodniowej procedury, ale nie mieli obecnie tego "lepszego" sprzętu, więc miałam chyba jakimś rzeźniczym 😉 krwawię dość sporo i zastanawiam sie czy przy malutkim wycinku to normalne. Morfologia poleciała mi na łeb, na szyję i inne parametry m.in. układ krzepnięcia, co zawsze było u mnie wzorowe. Myślę, że to skutki in vitro, niestety... 🥺Podsumowując ta całą akcję ze szpitalem: wiem, że nic nie wiem.
Mam nadzieję, że wyniki będą szybciej i najważniejsze, żeby tam wyszło wszystko ok! 🤞🤞🤞
Teraz odpoczywaj 😘
Kurczę nie wiedziałam, że procedura ivf może tak skopać wyniki…nawet te podstawowe 😮🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Mam nadzieję, że Cię dzisiaj zbadali jeszcze przed wypisem! Przykro mi, że tak się potoczyło- od sprzętu przez brak komunikacji. Nie wiem, jak to jest możliwe, że w tych czasach dalej szpitale tak funkcjonują.
Mam jednak nadzieję, że będziesz mogła niedługo omówić wyniki ze swoim lekarzem. Tymczasem odpoczywaj, dochodź do siebie 🫂🫂🫂. Pamiętaj, że drążysz, walczysz I jesteś krok bliżej do celu! 💕💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
A ja melduję, że dostałam wczoraj okres i powiem Wam, że wyjątkowo dobrze przyjęłam to do wiadomości. Jakoś w tym tygodniu udało mi się bardziej odpocząć w pracy niż w domu i zaczęły się rozkminy, czy może nie wstrzymać się jeszcze ze staraniami, a z drugiej strony przeraża mnie fakt, że postanowimy poczekać jeszcze rok, a zanim się uda to w rezultacie zrobi się z tego kilka lat.
Ale tak tylko sobie głośno myślę, bo mam zasadę, że nie podejmuje żadnych życiowych decyzji mając okres, bo ja z okres i bez to dwie różne osoby 😂👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
U nas dzis też snieznie.. Ale moj brat zaproponował, zeby starsza poszla na sanki i moze się wybierzemy faktycznie. 😊 Bo ja mam weekend z dziećmi niemal sama, maz w pracy na popołudnie 🙈 muszę jakos przetrwać.
PS. Ja też nocny marek 🤣 co ma swoje plusy i minusy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 13:41
Tarisal lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Mola też byłam na malowaniu przy winie z przyjaciółką, świetna sprawa! 🤩 no i racja, nie mam pojęcia jak kiedyś to robiliśmy z imprezowaniem w nocy i praca albo wykładami rano 😂
@Julia jak dobrze, że czujesz się już lepiej. Teraz byle do wizyty w klinice i może chociaż przed kolejnym okresem (a najlepiej żeby go nie było) doraźnie coś pomogą 🙈
@Nowa też jesteśmy fanami seriali, łykamy jeden za drugim! Polećcie coś bo mamy pustkę po obejrzanych niedawno „Dexterze” i „Stamtąd” 💔
@Aksandra ale miałaś atrakcje w tym szpitalu, no to teraz oby do wyników i to samych pozytywnych 🤞🏼 odpoczywaj i się regeneruj ❤️
@Magda coś w tym jest z tymi decyzjami podczas okresu, ja przy każdym okresie mówię że mam tego dość i rezygnuje i będę bezdzietną lambadziarą 😂 po czym mija okres, wraca nadzieja i marzenia i znów inny człowiek.
U nas dzisiaj od rana mnóstwo załatwiania ale popołudnie mamy już razem, trzeba wykorzystać ostatnie chwile owulacji bo dziś mnie tak kłują jajniki jak nigdy! 🙈Nowa2024 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Vergeet wrote:@Mola też byłam na malowaniu przy winie z przyjaciółką, świetna sprawa! 🤩 no i racja, nie mam pojęcia jak kiedyś to robiliśmy z imprezowaniem w nocy i praca albo wykładami rano 😂
@Julia jak dobrze, że czujesz się już lepiej. Teraz byle do wizyty w klinice i może chociaż przed kolejnym okresem (a najlepiej żeby go nie było) doraźnie coś pomogą 🙈
@Nowa też jesteśmy fanami seriali, łykamy jeden za drugim! Polećcie coś bo mamy pustkę po obejrzanych niedawno „Dexterze” i „Stamtąd” 💔
@Aksandra ale miałaś atrakcje w tym szpitalu, no to teraz oby do wyników i to samych pozytywnych 🤞🏼 odpoczywaj i się regeneruj ❤️
@Magda coś w tym jest z tymi decyzjami podczas okresu, ja przy każdym okresie mówię że mam tego dość i rezygnuje i będę bezdzietną lambadziarą 😂 po czym mija okres, wraca nadzieja i marzenia i znów inny człowiek.
U nas dzisiaj od rana mnóstwo załatwiania ale popołudnie mamy już razem, trzeba wykorzystać ostatnie chwile owulacji bo dziś mnie tak kłują jajniki jak nigdy! 🙈
Ja ogólnie polecam wszystkie seriale na podstawie powieści Harlana Cobena, a moje ulubione to „zachowaj spokój” i „już mnie nie oszukasz”.
Ale jak siedziałam 2 msc na l4, to na Maxie łykałam polskie seriale, których wcześniej nie miałam czasu oglądać i z takich, które bardzo mi się podobały to Wataha, Chyłka, Szadź ale też bardzo lubię na Netflixie „samce alfa” i „fałszywy profil”-w tym tyg wyszły nowe sezony tych dwóch seriali 😁 mega też podobał mi się „mroczne pożądanie” i „Triada”, ale ja lubię takie klimaty, ale to już bez męża oglądałam 🤣. Mam w planach obejrzeć też „Dark” ale trochę więcej czasu na to potrzebuje. A z dłuższych seriali to jestem też fanką Szpital New Amsterdam 😁🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Insane wrote:Kurcze, to jakoś tak faktycznie słabo. Ale najważniejsze, żeby w ostatecznym rozrachunku było dobrze. Czytałam w necie i moja ginka też mówiła, że histero działa trochę jak screching (czy jak to się tam pisze) endometrium i trzy kolejne cykle może zwiększać szanse na implantację. Ja takiego krwawienia krwawienia nie miałam wcale. Tylko lekkie, mega jasne plamienie. I udało się, że wyniki były już po 3 tygodniach, więc trzymam kciuki, żeby i Ciebie nie trzymali w niepewności.
Julia, uwielbiam Gdańsk ❤️
Aszin, jeju… daj mi tych pączków 😂😂 ale mi smaka narobiłaś
My się właśnie przeprowadzamy na rok na wynajem zanim nasze nowe mieszkanie wybudują. Do tej pory mieszkaliśmy na 13 piętrze na Wrzeszczu- widoki na 3 strony świata, a przy ładnej pogodzie nawet plaże na półwyspie helskim było widać! A teraz będziemy mieszkać na parterze w Śródmieściu 😆 i to na sporo mniejszym metrażu, więc ciekawe jak nam tam będzie 😅.
We wtorek akt notarialny i jeden problem będzie przynajmniej z głowy, jak uda się nam sprawnie wszystko po przewozić 😁.
Wgl postanowiłam, że idę w tygodniu do mojego promotora porozmawiać o przedłużeniu doktoratu już teraz. Nie czekam do czerwca ani na cud dwóch kresek. Mam nadzieję, że nie będzie robił problemów, a ja będę mogła trochę odetchnąć... Trzymajcie kciuki proszę za to! 🥺, bo to mój największy stresor ostatnimi czasy...PaulinKA, Insane, a_aandzela lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
Nowa2024 wrote:Ja ogólnie polecam wszystkie seriale na podstawie powieści Harlana Cobena, a moje ulubione to „zachowaj spokój” i „już mnie nie oszukasz”.
Ale jak siedziałam 2 msc na l4, to na Maxie łykałam polskie seriale, których wcześniej nie miałam czasu oglądać i z takich, które bardzo mi się podobały to Wataha, Chyłka, Szadź ale też bardzo lubię na Netflixie „samce alfa” i „fałszywy profil”-w tym tyg wyszły nowe sezony tych dwóch seriali 😁 mega też podobał mi się „mroczne pożądanie” i „Triada”, ale ja lubię takie klimaty, ale to już bez męża oglądałam 🤣. Mam w planach obejrzeć też „Dark” ale trochę więcej czasu na to potrzebuje. A z dłuższych seriali to jestem też fanką Szpital New Amsterdam 😁
Jeśli chodzi o polskie seriale, to polecam Idź przodem bracie ☺️. Można zobaczyć na Netflixie.Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Nowa! Ja kocham Cobena! Mam prawie wszystkie jego ksiazki, a seriale oglądany z mezem. Ostatnio na Netflix wpadł nowy. 😊
Ja nie umiem spać w ciszy, więc na noc włączam zawsze jakiś serial z duza ilością sezonów.. I tak.. Obejrzałam Czarna Listę, w garniturach, Lucyfera, Chirurgow, teraz rezydentów 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 14:12
Nowa2024, Ana29, Molahonkeey, Tarisal lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Nowa „Dark” jest spoko ale trzeba się mega skupić, dużo kombinowania i zamieszania. My mieliśmy dwa podejścia i mieliśmy w końcu dość, nie obejrzeliśmy do końca 🙈
@Julia trzymam kciuki bo widać, że od dłuższego czasu mocno cię to stresuje. Mam nadzieję, że nie będą robić jakiś większych problemów bo przynajmniej jedno zmartwienie ci odejdzie 🤞Julia24, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Aleksandra, ja mega długo nie ogarniałam tabletek dopochwowych i ich aplikacja zawsze zajmował się mój maz! Dobrze wiedzieć że nie jestem jedyna. Nie raz się śmiał że jakim cudem on siw tam mieści jak później ledwo wchodzi mała tabletka haha. Później ogarnęłam metodę aplikacji w stylu 'jak tampon' i najlepiej z jedna noga oparta na wannie i już nie mam z tym problemu.
Trzymam kciuki za wyniki.🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!
10.03 Sono HSG 🤞
19.03 klinika 🤞
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪 -
Oo też wciągałam Cobena nosem! Ale chwilowo kryminały mi się trochę przejadły i czytam reportaże, jakieś poradniki rozwojowe i inne pierdy 😁 Co więcej ogółem gorzej u mnie z czytaniem, wcześniej mogłabym siedzieć godzinami. Teraz ok coś poczytam ale jednak dużo mniej. No nic, taki etap, pewnie się odwróci za jakiś czas 😁
@Aksandra, cieszę się że już po zabiegu! Szkoda ze właściwie żadnego komentarza nie dostałaś, no ale faktycznie teoria że brak informacji to dobra informacją jest całkiem możliwa 😁 Co do tego że wyniki poleciały po IVF... dobrze że o tym mówisz. Bo mam wrażenie że kobiety nie są informowane o skutkach tych procedur, tam bardzo skupiamy się na celu że chyba mało która myśli o tym co potem ! Dlatego ważne jest żeby pomimo stymulacji czy ivf zadbać o tę dietę, suple, nasycenie organizmu, żeby jak najmniej szkód nam wyrządziły te wszystkie leki, zabiegi...
Natomiast myślę że nawet gdybym miała wypisane czarno na białym jakie są skutki dla mojego zdrowia, to i tak podjęłabym decyzję o danym protokole leczenia. Niemniej swiadomosc to zawsze dobra rzecz!
@Julia, to kiedy parapetówka?) mam nadzieję że promotor zgodzi się na twoja prośbę, myślę że dałoby ci to duży oddech i zdjelo presję... trzymam kciuki
Ja dziś miałam piękny poranek, wstałam, zjadłam śniadanie, obejrzałam Maklowicza na YT i poszłam na drzemkę 😅 wczoraj mieliśmy noworoczne spotkanie pracowe i tak się objadlam pysznościami że chyba muszę odchorować😅
Mam wrażenie że czy impreza jest z alko czy bez to ja i tak na drugi dzień jestem wyzuta z energii i mam po prostu kaca 😁 także dziś bimbamy 🥰 dzień pod tytułem w oczekiwaniu na owulacje 😁Julia24 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Dziewczyny, może to pytanie zabrzmi trochę szamansko, nie wiem jakie macie zdanie. Wczoraj rozmawiałam o doktorem (swoją drogą on jest trochę niekonwencjonalny) o badaniu na pasożyty i on że jak najbardziej dobry trop.
Może niech Pani idzie na BIOREZONANS...
Że to niby też wykrywa jakieś grzyby pasożyty że on nie raz analizował takie wyniki i porównywał z wynikami laboratoryjnymi i się to zawsze pokrywało.
Hm, no nie wiem sama. Kusi mnie perspektywa takiego prześwietlenia (nie trzeba by zbierać kupki i trzymać jen w lodówce 😁🤭) ale nie wiem czy to wiarygodne badanie...♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA wrote:Dziewczyny, może to pytanie zabrzmi trochę szamansko, nie wiem jakie macie zdanie. Wczoraj rozmawiałam o doktorem (swoją drogą on jest trochę niekonwencjonalny) o badaniu na pasożyty i on że jak najbardziej dobry trop.
Może niech Pani idzie na BIOREZONANS...
Że to niby też wykrywa jakieś grzyby pasożyty że on nie raz analizował takie wyniki i porównywał z wynikami laboratoryjnymi i się to zawsze pokrywało.
Hm, no nie wiem sama. Kusi mnie perspektywa takiego prześwietlenia (nie trzeba by zbierać kupki i trzymać jen w lodówce 😁🤭) ale nie wiem czy to wiarygodne badanie...
Pierwsze słyszę o robieniu rezonansu w kierunku pasożytów. Myślę, że dobrze zrobić badanie z kału, bo wtedy na różnych stadiach rozwoju wychwytują. Ja też będę robią to w tym miesiącu. Trzeba się w końcu zebrać, żeby można było odhaczać z listy.
Weszłam na wrześniowe mamy, żeby sprawdzić, co z @Rybka94 i chyba u niej dobrze ☺️. Ze stopki:
7.01.2025- beta 8,6 🤞
10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13
13.01.2025 - powtórka betyPaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Księgowa wrote:Nowa! Ja kocham Cobena! Mam prawie wszystkie jego ksiazki, a seriale oglądany z mezem. Ostatnio na Netflix wpadł nowy. 😊
Jak się nazywa ten nowy serial? Bo mam ochotę na coś takiego, a dzisiaj będę miała akurat wolny wieczór.
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Julia24 wrote:Pierwsze słyszę o robieniu rezonansu w kierunku pasożytów. Myślę, że dobrze zrobić badanie z kału, bo wtedy na różnych stadiach rozwoju wychwytują. Ja też będę robią to w tym miesiącu. Trzeba się w końcu zebrać, żeby można było odhaczać z listy.
To jest chyba takie badanie z medycyny niekonwencjonalnej 😅 bo nie robi się tego w jakimś medycznym gabinecie tylko bardziej gabinecie medycyny wschodniej, akupunktury czy coś. Byłam ostatnio na refleksoterapii i widzę, że potencjalnje może to być WSPARCIE (podkreślę że wsparcie a nie zamiennik) kuracji medycyny zachodniej . A przynajmniej efekt placebo i miły madaz stopek 😁
Wiem że badanie w laboratorium na pewno da dużo cennych informacji, nawet już wypisałam skierowanie , ale jeszcze się waham 😁 w każdym razie na co bym nie zdecydowala to opiszę o moich odczuciach , może sie komuś przyda 😄
Ale ovitrelle też przyjmę także ja ogółem leczę się czym się da , nie skłaniam się absolutnie w kierunku samych metod wschodnich♀️&♂️ '95: 16 cs
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Ana29 wrote:Jakoś tak czuje ze dłużej mi to będzie migać bo zwykle paskowe te co zawsze robię są wciąż blade 🫥 no ale zobaczymy 😊 . Mam nadzieję że zdążę przed owulacja na ten monitoring 😊
Daj znać koniecznie !
Widzę że chyba idziemy bardzo podobnie, bo ty wizyte masz w srodę, prawda? Czy na monitoringu chciałabyś by lekarz tylko obejrzal pecherzyk czy liczysz też na wsparcie farmakologiczne?
U mnie myślę że owulacja (oby była!) Wypadnie koło wtorku
♀️&♂️ '95: 16 cs
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Ja zauważam u siebie pewna zależność, że po owulacji te kilka dni jestem mega senna i potrafię zasnąć przy zapalonym świetle, telewizorze, krzyczącym synu i skaczącym po mnie kocie - dodam, że normalnie muszę mieć cicho i ciemno żeby podjąć próbę zaśnięcia i ogólnie nie śpię w dzień.
O wiele więcej energii mam podczas okresu.
Zastanawiam się z czego to wynika.
Dzisiaj jestem 1DPO i jakbym mogła to bym spała cały dzień. Miałam zrobić dużo rzeczy, a zamówiłam tylko pizzę, bo umrę z głodu a czuję niemoc😅Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020