❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Aksandra wrote:Ja już też nic nie mam na podpasce, o dziwo bo wczoraj i dzisiaj rano było sporo krwi. 10dc wypadałoby zacząć starania, bo owulka może być tuż tuż
mam antybiotyk Unidox Solutab doustny, w ulotce napisane jest, że u zwierząt zmniejsza płodność i brak danych jaki ma wpływ na ludzką ;/ ale podejrzewam, że może być podobnie. Celowany głównie pod zakażenia układu moczowo-plciowego. Na wypisie tylko oszczędzający tryb życia. I co śmieszne, na karcie wypisowej opis konsultacji dietetycznej (nie wiem po co ona była) jest dwa razy dłuższy i bardziej szczegółowy niż epikryza. Nawet badanie ginekologiczne nie zostało opisane. Wkurzona jestem na to wszystko.
Ja na wypisie miałam tylko wyniki badań, ze zaleceń nic o diecie, odpoczynek, antybiotyk, wyniki za 2 tyg (thiaaa eheee), kontrola za miesiąc u lekarza prowadzącego (idę 21.01). Mój ginekolog do mnie dzwonił i mówił, że nie rozumie czemu żelu nie użyli na zrosty i że szkoda i żebym przyszła przed 🥚 w następnym cyklu.
EDIT:
@Aksandra z tym że od 5dpo w cyklu histeroskopii mam bóle podbrzusza i jajników, kłucia itp… nie mam pojęcia czy to kwestia zabiegu, czy czegoś innego. Pewnie się okaże na dniach, może jeszcze coś tam się musi oczyścić? Mam nadzieję że @ nie przyjdzie, ale jeśli przyjdzie to też będą jakieś nowe obserwacje pozabiegowe z mojej perspektywy…Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 19:14
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Mnie w epikryzie napisali, że wyniki za 4-6 tyg, moja doktor od ivf mówiła, że w tym szpitalu są po 2 tyg. Mam nadzieję, że będzie u mnie jak u Insane, dość szybko. @Molahonkeey też Ci tego życzę i dziękuję za tak szczegółowa odpowiedź
Molahonkeey lubi tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Siadam do oglądania "tęsknię za tobą"
Zobaczymy co wygra, sen czy serial 😅Molahonkeey, Księgowa lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Aksandra wrote:Mnie w epikryzie napisali, że wyniki za 4-6 tyg, moja doktor od ivf mówiła, że w tym szpitalu są po 2 tyg. Mam nadzieję, że będzie u mnie jak u Insane, dość szybko. @Molahonkeey też Ci tego życzę i dziękuję za tak szczegółowa odpowiedź
Oby były szybko🤞✨
Dzięki 🥹
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Aksandra wrote:Ja już też nic nie mam na podpasce, o dziwo bo wczoraj i dzisiaj rano było sporo krwi. 10dc wypadałoby zacząć starania, bo owulka może być tuż tuż
mam antybiotyk Unidox Solutab doustny, w ulotce napisane jest, że u zwierząt zmniejsza płodność i brak danych jaki ma wpływ na ludzką ;/ ale podejrzewam, że może być podobnie. Celowany głównie pod zakażenia układu moczowo-plciowego. Na wypisie tylko oszczędzający tryb życia. I co śmieszne, na karcie wypisowej opis konsultacji dietetycznej (nie wiem po co ona była) jest dwa razy dłuższy i bardziej szczegółowy niż epikryza. Nawet badanie ginekologiczne nie zostało opisane. Wkurzona jestem na to wszystko.
Mam taki czarny humorek: nam natura zmniejszyła płodność, gorzej nie będzie 😅
Myślę, że jakby nie można było po tym współżyć, to by napisali i jakby coś złego znaleźli, to też by napisali.
Czasami myślę, że my za bardzo wszystko analizujemy (i tu besztam bardziej siebie samą, a nie Ciebie, żeby nie było 😉).
Poczekajcie może dla pewności chociaż do jutra i ogień. Raz się żyje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 20:08
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
Insane wrote:Mam taki czarny humorek: nam natura zmniejszyła płodność, gorzej nie będzie 😅
Myślę, że jakby nie można było po tym współżyć, to by napisali i jakby coś złego znaleźli, to też by napisali.
Czasami myślę, że my za bardzo wszystko analizujemy (i tu besztam bardziej siebie samą, a nie Ciebie, żeby nie było 😉).
Poczekajcie może dla pewności chociaż do jutra i ogień. Raz się żyje.
Hahah 😁 Myślę, że na pewno z 2 dni jeszcze abstynencji, bo nawet nie mam siły po tej narkozie na ogień, a nie chce być jak kłoda połżywa i tylko ruszać gałkami ocznymi😅 mnie też możesz zbesztać, bo jestem mistrzynią w rozkładaniu wszystkiego na czynniki pierwsze, ale żeby to potem złożyć i żyć z tą wiedzą to już gorzej 😉
Druzyno ivf, jak nastroje przed stymulacjami? 🩷
Kałamarnica - na ile idziesz do szpitala, czy coś oprócz HSG będą jeszcze robić? Przepraszam, jeśli umknęła mi ta informacja.
Wszystkie dziewczyny, które dołączyły w tym miesiącu do wątku - fajnie, że jesteście, wnosicie tu dużo wiedzy i jesteście bardzo aktywne, aż czasem trudno nadążyć 😉PaulinKA, Insane, Vergeet, kałamarnica 11, Molahonkeey, Nowa2024, siesiepy lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Histero zawsze jest w terminie przed owu, więc na moje oko poza tym, ze nie chcą ryzykować ewwntualna ingerencja w ciążę to.. mozna skorzystać z tego cyklu, bo i droga udrożniona 😁
Aksandra, PaulinKA, Ana29, Insane, Molahonkeey lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Aksandra wrote:Hahah 😁 Myślę, że na pewno z 2 dni jeszcze abstynencji, bo nawet nie mam siły po tej narkozie na ogień, a nie chce być jak kłoda połżywa i tylko ruszać gałkami ocznymi😅 mnie też możesz zbesztać, bo jestem mistrzynią w rozkładaniu wszystkiego na czynniki pierwsze, ale żeby to potem złożyć i żyć z tą wiedzą to już gorzej 😉
Druzyno ivf, jak nastroje przed stymulacjami? 🩷
Kałamarnica - na ile idziesz do szpitala, czy coś oprócz HSG będą jeszcze robić? Przepraszam, jeśli umknęła mi ta informacja.
Wszystkie dziewczyny, które dołączyły w tym miesiącu do wątku - fajnie, że jesteście, wnosicie tu dużo wiedzy i jesteście bardzo aktywne, aż czasem trudno nadążyć 😉
Jeszcze ja wracam do gry... dzisiaj mijają moje 3mce zakazy ciąży 🤣
Dostaliśmy dofinansowanie, nowy cykl będzie za kilka dni i wg planu następny już będzie stymulacja...czuję się trochę jakbym robiła to pierwszy raz 🤣
Trzymam kciuki za każdą z Was...Insane, Aksandra, Julia24, kałamarnica 11, Molahonkeey, Alicjasss, siesiepy, Babsi lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
Trzymam kciuki za każdą z Was...
Cudownie, Krysiu 😍😍 bardzo się cieszę i mocno Ci kibicuję, pamiętam ile przeszłaś 😔♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
Krysia1411 wrote:Jeszcze ja wracam do gry... dzisiaj mijają moje 3mce zakazy ciąży 🤣
Dostaliśmy dofinansowanie, nowy cykl będzie za kilka dni i wg planu następny już będzie stymulacja...czuję się trochę jakbym robiła to pierwszy raz 🤣
Trzymam kciuki za każdą z Was...
Krysiu dobrze ze jesteś!
Trzymam niezmiennie kciuki! 🤍Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Księgowa wrote:Histero zawsze jest w terminie przed owu, więc na moje oko poza tym, ze nie chcą ryzykować ewwntualna ingerencja w ciążę to.. mozna skorzystać z tego cyklu, bo i droga udrożniona 😁
😂😂😂
Szlaki przetarte 😅
Dobrze Księgowa mówisz. Brzmi logicznie.
Aksandra, odpocznij na tyle, żeby nie było nic na siłę i staraj się bez strachu. Dużo tu przypadków naturalsów w trakcie starań in vitro.
Krysiu, super! Walczymy razem!
Ja 23.01 wszystkiego się dowiem (kiedy stymulujemy i jakimi lekami) i już nie mogę się doczekać.Aksandra, Vergeet, Księgowa lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
Dziewczyny skończyłam was czytać w południe i nadrobię może jutro. Szalejecie jak zwykle, a ja niestety właśnie zaczęłam słaby wieczór. Przyszłam się pożalić 😔
Tak bardzo wierzylam w ten cykl. 2 dni temu nawet bladziocha miałam. Ale później już nie. A przed chwilą jakieś plamienie.
Masakra tyle objawów. Od owulacji ciągle ból piersi, swędzenie sutków. Dzisiaj ćmienie podbrzusza i od paru dni duże mdłości. Obserwuję swoje cykle i no nie rozumiem o co chodzi. W dodatku dzisiaj 27dc, okres zawsze miałam 30-35dzien.
Miłego wieczoru ♥️♥️
Trzymam za was wszystkie kciuki 🍀 -
@Ana też nieraz na Stranger Things uroniłam łezkę i czekam na finałowy sezon ♥️
@Mola co do malowania to nie mam kompletnie talentu więc robiłam jakieś minimalistyczne plamy przeplatane czarnymi liniami 😂 ale bawiłam się świetnie! Ty co stworzyłaś?
"From" (pl "Stamtąd") też właśnie tutaj od razu poleciłam i czujemy mega pustkę, było genialne! 🤩 I tak, mieszkam w Krakowie i koooooocham Makłowicza w komunikacji miejskiej, nie korzystam często ale zawsze poprawia humor ♥️
@Insane to prawda, że my kobiety już tak mamy- lubimy rozłożyć wszystko na czynniki pierwsze i same się doszukiwać nie wiadomo czego 🙈
@Krysia super, że macie zielone światło!
@Aksandra dobrze ten mąż z tobą ma, że nie chcesz leżeć jak kłoda😂 oczywiście pół żartem pół serio, wracaj sobie spokojnie do siebie i na pewno uda się jeszcze wykorzystać ten cykl 💪🏻
@Alicjasss wiem że jesteśmy mistrzyniami doszukiwania się objawów ale naprawdę kilka dni po owulacji to mogą być jedynie zwiększonego progesteronu, a nie ciąży także staraj się do tego nie przywiązywać bo później rozczarowanie bolitrzymaj się 💕
PaulinKA, Molahonkeey, Ana29, Aksandra lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
@Alicjasss , niestety realnie rzecz biorąc objawy ciąży pojawić się mogą dopiero po wzroście hcg więc te wszystkie pseudo ciążowe objawy to najczęściej wymyśl naszej psotnej głowy:( też je mam, też przez to przechodzę... domyślam się ze skoro cykle masz min 30 dni to dziś jesteś dopiero z 10-11 dpo albo i wcześniej, to dość wcześnie na test! Myślę że nic straconego bo plamienie może oznaczać wiele- od spadku proga, po implantację.
Rozumiem jaki metlik masz w głowie, aż nadto rozumiempostaraj się odsapnąć, wziąć oddech... zadaj sobie pytanie, co gdyby w tej sytuacji była moja przyjaciółka? Co bym jej poradziła.... a następnie zastosuj się do tej rady
)
Życzę Ci spokojnego, ciepłego wieczoru... zrób dla siebie coś dobrego Kochana 🥰Molahonkeey, Alicjasss, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
@Vergeet ja też lubię, ale nie po lodzie, a w drodze powrotnej trafiliśmy na intensywne opady śniegu i szybko zamarzało, w mieście na światłach jak stanęliśmy to dobre 30s w miejscu po lodzie boksowalismy 🤣 do tego już po zmroku tego nie lubię,ale dotarliśmy
@Aleksandra najważniejsze, że już w domu, lekarka przekazałaby gdyby coś było nie tak i byłoby w opisie także teraz myślę, że już tylko 🤞 za wynik.
Teraz doczytałam jeśli taki opis to rzeczywiście słabo, nie popisali się delikatnie mówiąc, ale może opis taki bo z ginekologicznego punktu widzenia jest dobrze, tego się trzymamy 😉
@Julia to trzymam 🤞 żeby wyraził zgodę bez problemu, może niepotrzebnie się stresujesz
@Ana jak oko ? Boli dalej ?
@Gdańsk kocham ❤️
To samo książki Cobena, mam sporo, ale miejsca brak na nowe, seriale na netflixie na ich podstawie, Chyłka, z watahą mam problem nie mogę przebrnąć przez pierwsze odcinki, Dark świetny był, mogę polecić Czarnobyl- strefa wykluczenia prod.rosyjskiej, Lucyfer świetny, uwielbiam książki Kinga, Tess Geritssen.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, ale dopiero po 19 w domu byliśmy, ale nadrobiłam chyba wszystko.
Aksandra lubi tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Aksandra wrote:Kałamarnica - na ile idziesz do szpitala, czy coś oprócz HSG będą jeszcze robić? Przepraszam, jeśli umknęła mi ta informacja.
Dziękuję, że pytasz 💜
Idę w 5 dniu cyklu, bo mam mieć pobraną powtórnie szeroko pojętą gospodarkę hormonalną. Ale nie mam szczegółów co dokładnie, pewnie klasycznie FSH, LH, testosteron, SHBG, DHEAS, prolaktyna itd. Liczę też trochę na krzywą cukrową i insulinową, bo miałam już dawno. No i HSG pod koniec tygodnia jak już nie będzie żadnych plamień, dlatego pewnie zostanę do piątku. Co do histeroskopii - pytałam o to, czy można zrobić to za jednym pobytem, ale jakoś moja ginekolog nie powiedziała wprost. Zrozumiałam, że chyba zobaczymy w trakcie pobytu, czy coś. Ona w każdym razie tam będzie, więc pewnie dowiem się. Chciałabym podpytać też czy może mi zrobić coś jeszcze z oddziału w ramach diagnostyki niepłodności- jakieś panele immunologiczne czy kariotyp (choć wątpię, ale kto pyta nie błądzi). Ale i tak najbardziej mi zależy na tym etapie na HSG, aby mieć wiedzę, czy dalsza stymulacja owulacji ma sens.
A w ogóle wracałam z pracy 40 minut przez śnieżycę, ale jak mi dobrze, że już jestem w domkuMąż wyjechał na weekend z kolegami, wraca jutro. Więc mam wolną chatę i delektuję się śniegiem za oknem i piję prosecco hihi
❄❄❄ 🥂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:05
Insane, Ola8999, Aksandra, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
Tarisal wrote:@Vergeet ja też lubię, ale nie po lodzie, a w drodze powrotnej trafiliśmy na intensywne opady śniegu i szybko zamarzało, w mieście na światłach jak stanęliśmy to dobre 30s w miejscu po lodzie boksowalismy 🤣 do tego już po zmroku tego nie lubię,ale dotarliśmy
@Aleksandra najważniejsze, że już w domu, lekarka przekazałaby gdyby coś było nie tak i byłoby w opisie także teraz myślę, że już tylko 🤞 za wynik.
Teraz doczytałam jeśli taki opis to rzeczywiście słabo, nie popisali się delikatnie mówiąc, ale może opis taki bo z ginekologicznego punktu widzenia jest dobrze, tego się trzymamy 😉
@Julia to trzymam 🤞 żeby wyraził zgodę bez problemu, może niepotrzebnie się stresujesz
@Ana jak oko ? Boli dalej ?
@Gdańsk kocham ❤️
To samo książki Cobena, mam sporo, ale miejsca brak na nowe, seriale na netflixie na ich podstawie, Chyłka, z watahą mam problem nie mogę przebrnąć przez pierwsze odcinki, Dark świetny był, mogę polecić Czarnobyl- strefa wykluczenia prod.rosyjskiej, Lucyfer świetny, uwielbiam książki Kinga, Tess Geritssen.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, ale dopiero po 19 w domu byliśmy, ale nadrobiłam chyba wszystko.
Dziś oko tylko przez chwilę bolało. Ale ogólnie dzis spokój, ani nie drga, ani nie boli. Zobaczymy w poniedziałek jak wrócę do pracy, jeśli to się znowu powtórzy to chyba będę musiała zmienić pracę bo to znaczy ze mi nie sluzy 🫢🥲
Mam bole obu jajników. Ale zwykle testy owu blade. Więc owulacja jeszcze daleko. Zobaczymy jutro co clearblue pokażeLuźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
@Molahonkeey fajnie napisane 😊 mam podobne podejście, choć co do dziecka to uważam, że nigdy nie ma odpowiedniego momentu i zawsze będą jakieś wątpliwości. Z pierwszą córą udało nam się w cyklu w którym stwierdziliśmy, że my jednak chcemy poczekać jeszcze rok, pojechać na jeszcze jedne wakacje tylko we dwoje i tu pyk dwie kreski, może i teraz będzie podobnie skoro takie myśli mnie naszły 😅
@Alicjasss każdy najmniejszy objaw zawsze sprawia, że czekanie na okres trwa u mnie wieki.. bardzo współczuję, bo wiem jak to może wjechać na głowę, ale tak jak dziewczyny piszą, nie ma co się nakręcać. Tylko spokój i cierpliwość może nas jakoś uratować.
Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze w tym okresie przed testowym mam w sobie takie poczucie, że muszę testować jak najszybciej, jakby ta ewentualna pozytywna informacja dwa dni później sprawiła, że ja będę jakaś stratna, że przecież już teraz coś może będzie widzieć, a ja mam czekać jeszcze 48h. A jeszcze jak przychodzi weekend to ta chęć jest jeszcze większa, żeby ewentualnie móc mieć więcej czasu, żeby się cieszyć tą informacją, jakby te 9 miesiącu bez tych dwóch dni było zdecydowanie za mało 🙃Molahonkeey lubi tę wiadomość
👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
@Ana zobacz jeszcze co okulista Ci powie, teraz miana pracy to często z komputera na tablet 😉 dobrze, że nie daje się dziś mocno we znaki. Krzyczę na Twoja owulacje niech zbiera się do roboty 🤞👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
kałamarnica 11 wrote:Dziękuję, że pytasz 💜
Idę w 5 dniu cyklu, bo mam mieć pobraną powtórnie szeroko pojętą gospodarkę hormonalną. Ale nie mam szczegółów co dokładnie, pewnie klasycznie FSH, LH, testosteron, SHBG, DHEAS, prolaktyna itd. Liczę też trochę na krzywą cukrową i insulinową, bo miałam już dawno. No i HSG pod koniec tygodnia jak już nie będzie żadnych plamień, dlatego pewnie zostanę do piątku. Co do histeroskopii - pytałam o to, czy można zrobić to za jednym pobytem, ale jakoś moja ginekolog nie powiedziała wprost. Zrozumiałam, że chyba zobaczymy w trakcie pobytu, czy coś. Ona w każdym razie tam będzie, więc pewnie dowiem się. Chciałabym podpytać też czy może mi zrobić coś jeszcze z oddziału w ramach diagnostyki niepłodności- jakieś panele immunologiczne czy kariotyp (choć wątpię, ale kto pyta nie błądzi). Ale i tak najbardziej mi zależy na tym etapie na HSG, aby mieć wiedzę, czy dalsza stymulacja owulacji ma sens.
A w ogóle wracałam z pracy 40 minut przez śnieżycę, ale jak mi dobrze, że już jestem w domkuMąż wyjechał na weekend z kolegami, wraca jutro. Więc mam wolną chatę i delektuję się śniegiem za oknem i piję prosecco hihi
❄❄❄ 🥂
To zdrówka 🥂 ja zaraz otwieram wino, dziwnie tak po ponad 2 letniej abstynencjikałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024