❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Tarisal wrote:Godzina mnie nie szokuje, ja obiad czy robienie czegoś odkładam jak mąż do pracy na noc idzie, wtedy mogę się wyszaleć od 21 pusta chata, wieczór energii mnóstwo 😉 pochwal się wypiekiem, wieki torta nie robiłam 🙈 super, że dzień tak Ci dobrze minął, takie się ceni ❤️
Dobre przeczucia są cudowne, ale nie rób sobie tego, nie psuj ich testem tak wcześnie, sama wiesz, że przeczucia się nie mylą, ale dopatrywanie cieni już może popsuć humor, chyba, że Tobie wychodzą tak wcześnie
Ooo, ja też lubię wszystko robić w nocy 🙈 jutro pewnie bede robić sałatkę z tego, co zostanie z rosołu 🤣
Co do testów, nie wiem, bo zwykle robiłam je 12dpo 🤣 rzadko zdarza mi sie testować wcześniej.
EDIT: tzn., zdarzyło mi się wcześniej, ale cykl byl i tak nie udany, więc nie mam jak porównać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 01:13
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
To dla mamy wszystko co najlepsze ❤️ 😂
Też wolę noce, ale niestety budzik w postaci dziecka nie za bardzo pozwala z tego korzystać 😂
@Ksiegowa a Twoje dziewczyny o której dzień zaczynają?👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
Magda2025 wrote:To dla mamy wszystko co najlepsze ❤️ 😂
Też wolę noce, ale niestety budzik w postaci dziecka nie za bardzo pozwala z tego korzystać 😂
@Ksiegowa a Twoje dziewczyny o której dzień zaczynają?
Zwykle między 8 a 9 wstaja. 😊 To powiedzmy.. znośnie dla mojego męża, który zasypia w sekundę, bo ja to pewnie zasne koło 3 🤣
Ale przyznaje, że często nie nastawiam budzika, bo wiem, ze i tak zdaza mnie obudzić 😅
A Twoja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 01:15
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Zwykle między 8 a 9 wstaja. 😊 To powiedzmy.. znośnie dla mojego męża, który zasypia w sekundę, bo ja to pewnie zasne koło 3 🤣
No to u mnie podobnie, ostatnio bardziej 7-8, ale partner wypisz, wymaluj jak Twój mąż 😂Księgowa lubi tę wiadomość
👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
Księgowa wrote:Ooo, ja też lubię wszystko robić w nocy 🙈 jutro pewnie bede robić sałatkę z tego, co zostanie z rosołu 🤣
Co do testów, nie wiem, bo zwykle robiłam je 12dpo 🤣 rzadko zdarza mi sie testować wcześniej.
EDIT: tzn., zdarzyło mi się wcześniej, ale cykl byl i tak nie udany, więc nie mam jak porównać.
Jak wytrzymasz to 12dpo będzie super, ale wcześniej też się chwal 😁 kocham noce i nienawidzę ich jednocześnie zależy od nastroju, chęci i dnia cyklu 🤣Księgowa lubi tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Księgowa, a skąd to dobre przeczucie? Jakieś znajome objawy?
ja Cie nie będę namawiać do odłożenia testu, bo sama nigdy nie wytrzymuję do 12dpo 😜 Ale w tym cyklu mam zamiar, zwłaszcza, że ja z kolei w ogóle go nie czuję. Nawet zastrzyki robię z poczuciem, że niepotrzebnie się kłuje 🤓
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
@Tarisal o matko racja, w takich śnieżnych i lodowych warunkach to żadna przyjemność tylko stres🙈 no ale dobrze, że dojechaliście bezpiecznie. I taaaaak "Czarnobyl" również polecam bardzo bardzo!
@Magda ja mam dokładnie na odwrót, odwlekam testowanie aby tylko jak najpóźniej żeby rozczarowanie było krótsze i tylko czekać na okres. Bo do tego białego testu to żyje w nadziei i podekscytowaniu 😀 co do kupowania testów to ja dokładnie to samo, dopiero teraz kupiłam wielką pakę testów po około 3zl za sztukę, wcześniej wydawałam majątek w aptekach i Rossmanie bo przecież zaraz będę w ciąży to wystarczy po 2/3 testy 🙈
@Ana kciuki za owulację oraz okulistę🤞🏻
@ksiegowa rzucam na ciebie szamańskie zaklęcie nie testowania w poniedziałek- problem taki, że nie jestem wiedźmą ani szamanką więc nie wiem czy zadziała 😂
Księgowa, Tarisal lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
U mnie w końcu dzisiaj 1dpo, przez tą oszukaną owulację mam dejavu bo przecież byłam już w 3dpo, a teraz musiałam znów działać i czekać na 1 😂
Ale jestem głupia bo dzisiaj naszła mnie taka rozkmina, że przecież nawet jak uda się być za niedługo w ciąży to na tego wymarzonego dzidziusia będzie trzeba czekać prawie do końca roku. Jakoś mnie ta myśl tak uderzyła 🤦🏼♀️ no ale pocieszam się, że jednak z myślą że on jest w środku (a nie tylko w wyobraźni) to ten czas będzie inaczej leciał.
No nic, my jedziemy znów w góry póki jest piękna zimowa aura. Dziś wyzwanie Babia Góra 💪🏻🗻Nowa2024, Babsi lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Vergeet wrote:U mnie w końcu dzisiaj 1dpo, przez tą oszukaną owulację mam dejavu bo przecież byłam już w 3dpo, a teraz musiałam znów działać i czekać na 1 😂
Ale jestem głupia bo dzisiaj naszła mnie taka rozkmina, że przecież nawet jak uda się być za niedługo w ciąży to na tego wymarzonego dzidziusia będzie trzeba czekać prawie do końca roku. Jakoś mnie ta myśl tak uderzyła 🤦🏼♀️ no ale pocieszam się, że jednak z myślą że on jest w środku (a nie tylko w wyobraźni) to ten czas będzie inaczej leciał.
No nic, my jedziemy znów w góry póki jest piękna zimowa aura. Dziś wyzwanie Babia Góra 💪🏻🗻
Jak już jest ciąża to ten czas leci jak nie wiem. Pamiętam jak sama przeżywałam co ja będę robić na L4 (przeszłam jakoś w 5 miesiącu) tyle planów miałam, nawet puzzle sobie kupiłam, których ani razu nie ułożyłam 😂 jedynie dłuży się od wizyty do wizyty, żeby móc zobaczyć sezamka. No i w ostatnim miesiącu jak już brzuch wielki, nogi spuchnięte i chce się, żeby już było po wszystkim dla świętego spokoju.
Ja też starałam się w głowie tak to wszystko ułożyć, że to ostatnia szansa, żeby porobić różne rzeczy tylko we dwoje, więc każde jakieś wyjście było bardziej celebrowane niż wcześniej z myślą, że może to być ostatni raz na najbliższe lata.
👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
Vergeet wrote:U mnie w końcu dzisiaj 1dpo, przez tą oszukaną owulację mam dejavu bo przecież byłam już w 3dpo, a teraz musiałam znów działać i czekać na 1 😂
No nic, my jedziemy znów w góry póki jest piękna zimowa aura. Dziś wyzwanie Babia Góra 💪🏻🗻Nowa2024, Alicjasss lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Magda2025 wrote:Jak już jest ciąża to ten czas leci jak nie wiem. Pamiętam jak sama przeżywałam co ja będę robić na L4 (przeszłam jakoś w 5 miesiącu) tyle planów miałam, nawet puzzle sobie kupiłam, których ani razu nie ułożyłam 😂 jedynie dłuży się od wizyty do wizyty, żeby móc zobaczyć sezamka. No i w ostatnim miesiącu jak już brzuch wielki, nogi spuchnięte i chce się, żeby już było po wszystkim dla świętego spokoju.
Ja też starałam się w głowie tak to wszystko ułożyć, że to ostatnia szansa, żeby porobić różne rzeczy tylko we dwoje, więc każde jakieś wyjście było bardziej celebrowane niż wcześniej z myślą, że może to być ostatni raz na najbliższe lata.
@aszin ja też myślałam, że urodzę w zeszłym i teraz mam nadzieję że urodzę w tym. Za parę miesięcy się zmieni na "byle być w ciąży" w tym roku 🙈PaulinKA lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Księgowa, miło się czyta o Twoim dobrym nastawieniu. Ot tak, po prostu abstrahując od staran. To dobre jest mieć dobry nastrój;))
Co do testu hehe, niech pierwsza rzuci kamieniem która nie testowała od 10dpo 😅 nie nam oceniać 😆 ja teraz będę testować dopiero jakieś 12, 13 dpo, zeby było 14dp ovitrelle.
Verget, udanego wypadu! Skąd jesteś? Dla nas babia Góra to trochę daleko na jednodniowy wypad ale zazdroszczę każdemu kto ma w Tatry mniej niż 3h drogi 😁
Ja obawiam sie że dziś jeszcze piku na owulaku nie będę miała więc jutro zostawię kolejne 150 zł doktorkowi zeby obejrzal stan pecherzyka, no męczy mnie to nie tylko finansowo ale też czasowo (jeżdżę na drugi koniec dużego miasta) . No ale co zrobisz jak nic nie zrobisz 😄
Sluz mam już taki nie wiem, wodnisto rozciągliwy ale nie jest przejrzysty tylko biały, czy to jest sluz płodny? Bo już trochę zgłupiałam -,-Księgowa lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Vergeet wrote:@ksiegowa rzucam na ciebie szamańskie zaklęcie nie testowania w poniedziałek- problem taki, że nie jestem wiedźmą ani szamanką więc nie wiem czy zadziała 😂
Hah, z racji że ja rozważam pójście na szamanski biorezonans to mogę coś tam poczarować🤣
Księgowa, jak poczekasz i wynik będzie dodatni to nie będziesz się musiała zastanawiać i doszukiwać kreski!
A jak ujemny, to no cóż, mniej czekania do przyjścia okresu, co też chyba na plus:pKsięgowa lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
@Vergeet ja malowałam patronusa z Harrego Pottera (łanię w lesie), myślę że tu nie chodzi w sumie nawet o to jak komu wychodzi, a o samą zabawę i miłe spędzenie czasu 😍
From się nieźle rozkręca teraz, mega ciekawe co tam się wydarzy dalej 🤔
Oj tak, Makłowicz daje radę❤️
Powodzenia na Babiej 💪🏼
@Ksiegowa najlepsze życzenia dla mamy i miłego świętowania 😌
Ja dzisiaj 13dpo - test negatywny… bóle brzucha silniejsze niż w najgorszy dzień @ 🥺, więc pewnie lada dzień przyjdzie 🦍Księgowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Dziewczyny, coś na poprawę humoru 🤣
https://www.instagram.com/reel/DEseBPLS0oa/?igsh=MTJ2aWhraGtzcmRqdQ==Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Vergeet mówiłam już milion razy ale powtórzę: jak ja wam zazdroszczę tych zimowych wypadów w góry 🏔️!!!😍😍😍 bawcie się dobrze. A jak zajdziesz teraz w ciążę to pomyśl sobie, że na święta ten mały ananasek będzie zerkał na migające światełka na choince! 🥹
Aszin mam to samo przemyślenie. Myślałam że w 2024 urodzę, a teraz boję się czy w 2025 w ogóle będę w ciąży 😢
Molahonkeey przykro mi, że test biały 🫂
Miłej niedzieli dziewczyny! U nas nadal biało ❄️❄️❄️🥶 ale popołudniu wybieramy się na mecz, w którym grają koledzy mojego małżonka o jakiś tam puchar 🤣 więc pewnie dzień szybko zleciMolahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Dzień dobry, ale nas zasypało, nie mieliśmy prądu od piątku a nie mieszkamy na jakimś odludziu 😂
Ja dzisiaj powitałam 🐒, długo kazała na siebie czekać 🫣
Idę czytać co tam u Was ale narobiłyście stron odkąd tu byłam 😆Nowa2024, Aksandra, Księgowa, Tarisal, Babsi, Ivka lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
(3cs po poronieniu)
⏸️ 04.02 🥹
PCOS. -
Nowa2024 wrote:Vergeet mówiłam już milion razy ale powtórzę: jak ja wam zazdroszczę tych zimowych wypadów w góry 🏔️!!!😍😍😍 bawcie się dobrze. A jak zajdziesz teraz w ciążę to pomyśl sobie, że na święta ten mały ananasek będzie zerkał na migające światełka na choince! 🥹
Aszin mam to samo przemyślenie. Myślałam że w 2024 urodzę, a teraz boję się czy w 2025 w ogóle będę w ciąży 😢
Molahonkeey przykro mi, że test biały 🫂
Miłej niedzieli dziewczyny! U nas nadal biało ❄️❄️❄️🥶 ale popołudniu wybieramy się na mecz, w którym grają koledzy mojego małżonka o jakiś tam puchar 🤣 więc pewnie dzień szybko zleci
Dzięki 🥺 chyba właśnie dostałam 🦍… dziwne, bo zwykle się zaczynał 1-2 dniami plamień, a po usunięciu polipa wygląda na to, że od razu 🩸.
Nowa2024 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•II 2025
•III 2025
⏳19.03 wizyta
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
M93 uff dobrze że w końcu jest 🐒!
Nas też zasypało ale na szczęście prąd jest bo bez tego nie wyobrażam sobie bez ogrzewania na chacie 🥶
Molahonkeey to chyba dobrze, że od razu krew? U mnie zawsze zaczyna się od razu od krwi ale chyba tak wolę, bo później nie zastanawiam się czy to pierwszy dzień cyklu czy jeszcze nie 😁🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Postanowiłam, że ostatnią dawkę dupka wzięłam dziś rano, wieczorem już nie biorę. Jutro już może okres przychodzić 😁 śnił mi się dzisiaj mój doktorek więc chyba to są znaki 🤣
Ale mam rozkmine, że jak dostanę 🐒 to będę musiała dzwonić do doktorka z pracy i już się zastanawiam gdzie się schowam, żeby nikt mnie nie słyszał 🤣kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty