❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do prądu to kurcze.. Masakra jakas, bo zobaczcie - kazali odejść od wegla, nie chcą juz montować piecu gazowych (też od tego odchodzą), wszystko na prąd, prędzej czy później nie będziemy mieć wyboru.. Ale jak zyc? Pamiętam, ze kiedyś brakło u nas prądu, pal licho z jedzeniem, bo cos tam zawsze sie wymysli, ale ja nie mogłam pracować, bo laptop też wytrzyma parę godzin, tak samo jak telefon. I człowiek nic nie moze zrobić..Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Tarisal - totalnie dokarmiam
mam od jakichś dwóch lat zajawkę na ptaki, zimą dokarmiam, a wiosną jeżdżę o świcie w "ptasie miejscówki" i robię zdjęcia. Mega to odprężające. W tym roku po przeprowadzce mam więcej ptaków w karmniku - hitem są raniuszki - najsłodsze białe kruszyny ever:
(zdjęcie sprzed kilku tygodni)
https://zapodaj.net/plik-yAYynuhMFK
Ana - tak, zakochałam się w gofrach, odkąd Mąż kupił mocną gofrownicę wychodzą naprawdę super i nie mogę się oprzeć 😋Tarisal, Nowa2024, Aksandra, Molahonkeey, Ana29 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
Jaki piękny ❤️ Ja pare lat dokarmiam zima, mąż się śmieje, że na dziecko by tyle nie wydawała co na ptaki 🤭 nowe pokolenia przylatują i jak na początku są nieśmiałe jak sypie w karmniki to po pewnym czasie już nawet nie czekaja aż skończę spać tylko pomiędzy rękoma di karmnika wylatują, ale jak pojdzie mąż dosypać to czekają twardo aż się oddali takie są cwane
kałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Dobrze, że spojrzałam na godzinę wpisu m z pracy zaraz wróci, a ja obiadu nie zaczęłam nawet lecę pichcić👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
👨🦰 46
Ja też jestem nocny marek, ale w nocy głównie wyszywam bo wtedy najlepiej mi się skupić na tym i jestem najbardziej produktywna. Swego czasu pamiętam jak chłop kafelki kładł w garażu, a ja o 3 w nocy robiłam pracę do wykinania offline, zamiast w godzinach mojej pracy. 😂 To było mega. Czemu? Bo nikt mi dupy nie zawracał na teams!
Trochę tak z dupy nie w temacie bo wczoraj nie było mnie na forum. Teście zabrali nas na obiad do knajpy, od piątku organizujemy wypad na narty w lutym. Więc dzieje się. Głowę mam gdzie indziej i zamiast smucić się, że nie jestem w ciąży to się cieszę, że jednak nie jestem w tej ciazy, bo narty to coś co kocham chociaż narciarzem aż takim ekstra nie jestem. Uczyłam jeździć starego a teraz on jeździ lepiej ode mnie. Marzę o dobrej, poprawnej jeździe na krawędziach, trochę wychodzi, ale tylko troche mam wrażenie. 😂 Będzie okazja się douczyć.
Oczywiście was nadrobiłam mniej lub bardziej. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 14:04
Tarisal, Julia24, PaulinKA lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Molahonkeey wrote:@Ana29 to najlepsze przed Tobą dziś 🤭
O kurde , jeszcze 3 odcinki i koniec 😁Molahonkeey lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Dajcie przepis na te kakaowe gofery! To powinno być zakazane pisać o smakołykach i nie dawać przepisu 😆
Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
@kałamarnica11 tożto najsłodszy ptaszku jakiego widziałam 🥹 i świetne zdjęcie btw 😌
@siesiepy co tam ciekawego wyszywasz? Pokaż coś 🥰
@Ana29 super, że jeszcze chociaż 3 masz, ja czasem żałuję że nie można czegoś obejrzeć drugi raz „po raz pierwszy”😆
Halo, zgadzam się z @PaulinKA ! 😆 też chcemy gofery!
Vergeet, kałamarnica 11, Ana29 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
@PaulinKA z Krakowa więc większość gór mamy dość blisko, Babia Góra to nieco ponad 1,5h. Natomiast warunki były dzisiaj ciężkie, zagrożenie lawinowe więc dotarliśmy do Kępy na 1521m.n.p.m, dalej było zbyt niebezpiecznie żeby iść więc Babią uderzymy ponownie na wiosnę lub latem
biały śluz raczej nie jest płodny ale ja nie jestem w tym aż tak biegła, też mnie ostatnio zmylił piękny rozciągliwy a to nie była owulacja 🙈
@Nowa okej, przekonałaś mnie (i rozczuliłaś) tym bobasem ze światełkami 🥹
@Mola przykro mi i przytulam za ten test i małpę 🫂
@M93 ave w końcu ta małpa przyszła! Uff, lecimy z kolejnym cyklem 💪
@Nitka dobrze że już najgorsze za tobą i dobrze też, że miałaś imprezkę to można było trochę nie myśleć 😁
@Ana ja właśnie mam problem z tym bo wszyscy mówią, że podczas owulacji powinno się czuć „ładnym” a ja tak nigdy nie mam 🙈 podczas okresu czuję się po prostu bardziej brzydka ale podczas owulacji nie czuję się ładniej 😂 i z tym okiem to faktycznie może być dobry trop, że kwestia ciśnienia, warto to sprawdzić.
@kałamarnica my też co mamy jakąś imprezkę to później żałujemy, ze tak długo i nie możemy odespać 😂 i jaka rewelacyjna zajawka z tymi ptakami 🤩 a zdjęcie przepiękne!
@siesiepy też od kilku lat się zbieramy żeby spróbować nart ale nigdy nie jeździliśmy i przeraża nas to trochę 😂 teraz jak się wkrecilismy w góry to przechodzimy często koło stoków i wzdychamy z zachwytem jaki to piękny sport ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 15:08
kałamarnica 11, PaulinKA, Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
A ja się w końcu ogarnęłam 😁. Działam! Zarówno przeprowadzkowo, jak i przygotowuję się sprawnie do egzaminu 🔥. Jakoś kompletnie nie liczę na obecny cykl... Jestem dalej w bólu i nie wydaję mi się możliwe zajście w ciążę w takim stanie 🙄. Także czekam na wizytę w klinice, ale cieszę się, że mam na co czekać 🍀.
Czytałam Was, ale nie chciałam smętów wprowadzać, więc wolałam się nie odnosić 😅.
@Aksandra jak tam dzisiaj się czujesz?
@Anka96 mam nadzieję, że owulacja była- zaciskam kciuki ✊🍀
@Siesiepy też bym pojechała na narty! Ale mój chłop nie jeździ i pewnie polecimy w jakieś ciepłe miejsce w lutym. Mam nadzieję, że te uczucie wolności, które towarzyszy jeździe na nartach "doda Ci skrzydeł" przed transferem!
@Chesterka mam nadzieję, że masz się dobrze! 💕
@M93 cieszę się, że końcu zaczęłaś nowy cykl! 🤗
@Molahonkeey tulę za @ 🫂. Mam nadzieję, że w lutym dostaniesz piękną walentynkę!
@Ksiegowa ja jestem ostatnią osobą do mówienia o cierpliwości i czekaniu 😅.
@Tarisal nie ogarnęłam chyba, co u Ciebie. Czy przyszła w końcu 🦍?Vergeet, kałamarnica 11, siesiepy, Księgowa, Anka96, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:A ja się w końcu ogarnęłam 😁. Działam! Zarówno przeprowadzkowo, jak i przygotowuję się sprawnie do egzaminu 🔥. Jakoś kompletnie nie liczę na obecny cykl... Jestem dalej w bólu i nie wydaję mi się możliwe zajście w ciążę w takim stanie 🙄. Także czekam na wizytę w klinice, ale cieszę się, że mam na co czekać 🍀.
Czytałam Was, ale nie chciałam smętów wprowadzać, więc wolałam się nie odnosić 😅.
@Siesiepy też bym pojechała na narty! Ale mój chłop nie jeździ i pewnie polecimy w jakieś ciepłe miejsce w lutym. Mam nadzieję, że te uczucie wolności, które towarzyszy jeździe na nartach "doda Ci skrzydeł" przed transferem!
@Molahonkeey tulę za @ 🫂. Mam nadzieję, że w lutym dostaniesz piękną walentynkę!
@Tarisal nie ogarnęłam chyba, co u Ciebie. Czy przyszła w końcu 🦍?🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Vergeet to bardzo bardzo dojrzałe umieć zawrócić! Góra poczeka 🥰🥰🥰
Siesiepy, gdzie ruszacie na narty? Polska, czy gdzieś za granica?
My 2 lata z rzędu jeździliśmy do Livigno (mega polecam bo stosunkowo blisko z Dolnego Śląska, ceny ojj dużo lepsze niż w Pl a pizza , apres ski , rewelacyjne 🥰
Julia, mam nadzieję że bóle lada moment odpuszcza, a kto wie może one zwiastują owulacje torpedę?? Tak czy siak widzę że wizja wizyty w klinice daje ci poczucie sprawczosci, to bardzo dobrze dziala na psyche 🍀
Kalamarnica11, no piekniutko! Ja nie wystawiam nic na balkon ptaszkom bo mamy takiego kruka czy tam wronę złodziejaszka co wiecznie mi rozkopuje ziemię z pelargonii i o ile jakieś inne ptaszki chętnie bym wspomogla tak tego łobuza karmić nie chce 🐦⬛kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA już pędzę z przepisem! Ja robię "gofry proteinowe" z Thermomixa. Dziś po prostu dodałam do nich trochę kakao na oko, bo miałam ochotę.
Poniżej zdj składników jeśli nie masz Thermo (na 8 porcji).
https://zapodaj.net/plik-j8niVxSy47
Białko się ubija osobno z cukrem (ja nie używam cukru tylko erytrol) i dodaje na sam koniec. A masło oczywiście trzeba roztopić przed zmieszaniem z resztą składników. 🤗 ja daję mąkę orkiszową pełnoziarnistą zamiast pszennej i troszkę zmieniam proporcje mąki i białka, tzn białka daję trochę więcej a mąki trochę mniej. Wychodzą pycha!
PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
PaulinKA wrote:Vergeet to bardzo bardzo dojrzałe umieć zawrócić! Góra poczeka 🥰🥰🥰
My 2 lata z rzędu jeździliśmy do Livigno (mega polecam bo stosunkowo blisko z Dolnego Śląska, ceny ojj dużo lepsze niż w Pl a pizza , apres ski , rewelacyjne 🥰
Julia, mam nadzieję że bóle lada moment odpuszcza, a kto wie może one zwiastują owulacje torpedę?? Tak czy siak widzę że wizja wizyty w klinice daje ci poczucie sprawczosci, to bardzo dobrze dziala na psyche 🍀
Kalamarnica11, no piekniutko! Ja nie wystawiam nic na balkon ptaszkom bo mamy takiego kruka czy tam wronę złodziejaszka co wiecznie mi rozkopuje ziemię z pelargonii i o ile jakieś inne ptaszki chętnie bym wspomogla tak tego łobuza karmić nie chce 🐦⬛
Ale dobre wspomnienia stamtąd mam, zwłaszcza z Pizzeri Bal del ghet czy jak im tam. 😁 Pewnie kiedyś wrócimy, ale to plany na dalsze czasy. Teraz stawiamy znowu właśnie na Mayrhofen, chcemy pojechać jeszcze do Soelden i w Dolomity, bo nigdy tam nie byliśmy to czas zobaczyć, jakie warunki tam są. 😁
Vergeet na razie nie ma czym bo hafciki są w takiej fazie że mało co widać. Ale jak będzie coś się wyłaniać to pokaże. 😁Molahonkeey lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
What I was made for
What was I made for?" -
Julia24 wrote:A ja się w końcu ogarnęłam 😁. Działam! Zarówno przeprowadzkowo, jak i przygotowuję się sprawnie do egzaminu 🔥. Jakoś kompletnie nie liczę na obecny cykl... Jestem dalej w bólu i nie wydaję mi się możliwe zajście w ciążę w takim stanie 🙄. Także czekam na wizytę w klinice, ale cieszę się, że mam na co czekać 🍀.
@Tarisal nie ogarnęłam chyba, co u Ciebie. Czy przyszła w końcu 🦍?
Teraz mówi, że on nie chce jeździć nad żadne morza czy inne, tylko na same narty jeździć. 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 15:51
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy, też pokochałam ta restauracje 🤣 darmowe aperitivo w kolejce sprawiało że że stolika szlam już lekko zawiana 😅 ale żeby nie było, zawsze zostawialiśmy suty napiwek 😅 ogółem ja to w nartach chyba najbardziej lubię to że można pojeść i popić, pooglądać góry itd, jeżdżenie to dla mnie tylko tło, ale Maz uwielbia także i ja musiałam się przekonać 😁
Omg, to niezły mieliście powrót! Nie dziwię się że chwilowo chcecie zwiedzać inne rejony 🤣 mam nadzieję że na Słowacji będziecie mieć dużo śniegu i dużo słońca!siesiepy lubi tę wiadomość
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
PaulinKA wrote:Vergeet to bardzo bardzo dojrzałe umieć zawrócić! Góra poczeka 🥰🥰🥰
Kalamarnica11, no piekniutko! Ja nie wystawiam nic na balkon ptaszkom bo mamy takiego kruka czy tam wronę złodziejaszka co wiecznie mi rozkopuje ziemię z pelargonii i o ile jakieś inne ptaszki chętnie bym wspomogla tak tego łobuza karmić nie chce 🐦⬛
PaulinKA, kałamarnica 11, Molahonkeey, Julia24, Tarisal, Aksandra, siesiepy, Nowa2024, Marysia996 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
@Vergeet widoki piękne ❤️ chociaż w tym roku nawet na zdjęcie patrząc mi zimno, jakoś gorzej znoszę ta zimę
@Julia nie 😭 od 3 dni brzuch boli jak na 🦍 stulecia, liczyłam na wczoraj tak się już czułam + przy moim szczęściu to na wyjazd małpa jak znalazł a tu nic
Na temat nart nie odzywam się stanęłam raz i nogi mi się rozjechały 🤭 wolę łyżwyVergeet lubi tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
PaulinKA wrote:Siesiepy, też pokochałam ta restauracje 🤣 darmowe aperitivo w kolejce sprawiało że że stolika szlam już lekko zawiana 😅 ale żeby nie było, zawsze zostawialiśmy suty napiwek 😅 ogółem ja to w nartach chyba najbardziej lubię to że można pojeść i popić, pooglądać góry itd, jeżdżenie to dla mnie tylko tło, ale Maz uwielbia także i ja musiałam się przekonać 😁
Omg, to niezły mieliście powrót! Nie dziwię się że chwilowo chcecie zwiedzać inne rejony 🤣 mam nadzieję że na Słowacji będziecie mieć dużo śniegu i dużo słońca!
Ja uwielbiam zarówno dużo jeździć, jak i wypić na stoku zimne piwerko. Jezuuu jak to wchodzi, jak złoto, na lezaczku, w słońcu, z widokiem na panoramę gór. 🔥 Widoki oczywiście też kocham i uwielbiam. Plus to powietrze w górach na nartach kompletnie inne. 😁PaulinKA lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
What I was made for
What was I made for?" -
Julia, dziękuję że pytasz 🩷 ja czuję się całkiem całkiem. Tam na dole już zero dolegliwości, podsypiam sobie od wczoraj w ciągu dnia, chyba tak po tej narkozie i emocjach. Wyobraźcie sobie, pierwszy raz w całym moim 33-letnim życiu byłam hospitalizowana 😱 więc dla mnie to było wydarzenie.
Julia, trzymam kciuki za egzamin, na pewno zdasz go super. Bardzo Cię podziwiam za robienie doktoratu. Zawsze praca naukowa mnie kręciła, ale poszłam bardziej w praktykę i tu już przepadłam. A co do wizyty w klinice, wierzę że otworzy przed Tobą nowe horyzonty i będziesz mogla odetchnąć z ulgą, że ktoś ma na Was plan i pokieruje wprost na drogę do utęsknionego dzieciaczka.
Kałamarnica - jestem zauroczona Twoja pasją do ptaszkow i dokarmianiem. Niestety mieszkam w bloku i obawiam się, że moi sąsiedzi nie byliby zadowoleni z karmnika na balkonie, choć bardzo chciałabym go mieć. Myślę, że mój kotek też byłby zachwycony takimi widokami, prawie na wyciągnięcie łapki😼
Vergeet - niezmiennie zazdroszczę takich wypadów w góry. Moja największa podróżnicza miłość ❤️ morze może nie istnieć.
I jeszcze słówko.. może bardziej zaciekawi dziewczyny podchodzące do ivf. Jedna z forumowiczek wlasnie z wątku ivf wstawiła jakiś czas temu nowe doniesienia naukowe, że są badania nad skróceniem okresu stymulacji do dosłownie 3 dni i stworzeniem warunków poza organizmem kobiety do dojrzewania oocytów. Podobno chyba w Peru w 2024 r., o ile czegoś nie przekręciłam, urodziło się dziecko ta innowacyjna metoda. Wow...co nauka potrafi wypracować. Mam nadzieję, że historia tak wielu kobiet podchodzących dotychczas do tej procedury pozwoli przyszłym pokoleniom na zmniejszenie cierpienia i skróci czas starań.
I jeszcze z polecajek filmowych zapomniałam Wam napisać o filmie, który też niedawno oglądałam na Netflixie "Czekam, aż stanie się coś pięknego". Film o trudnych wyborach matek mieszkających w najbiedniejszych dzielnicach Neapolu, które w latach 40tych wysyłały swoje dzieci na północ Włoch do zamożniejszych rodzin, czesto komunistycznych. Serce się kroi, łzy lecą bezwiednie - chociaż nie sugerujcie się tu moimi emocjami, bo mi niewiele teraz trzeba, żeby się popłakać 😅. Dobre kino.Vergeet, Ana29 lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔