❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Insane wrote:Jaram się Twoim startem stymulacji, jak swoim własnym 😂 na mój jeszcze muszę poczkać, to sobie będę przeżywała Twój ☺️
Haha miłe to! 😍
No dobrze, to czekamy na 🐒 teraz 🤣Insane lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Tarisal, okropność od tak bliskiej osoby usłyszeć coś takiego! Zgadzam się z Vergeet że jeszcze jakieś babcie starsze ciocie to pol biedy, wychowywały się w innych czasach kiedy to delikatność nie była w modzie. Ale teraz gdzie tyle mówi siw że rożni ludzie mają różne problemy... Że mlodzi ludzie w naszym wieku potrafią być nawet nie tyle nietaktowni, bo co co zrobił twój szwagier było po prostu podle !
Nietakt jest gdy nie wiesz , i urazisz nieświadomie , a to co zrobił on to było po prostu chamstwo. Jakbym była po zobaczeniu np bieli tego dnia pewnie bym się rozryczałam na maksa
Ale z racji że jestem w fazie owulacyjnej to miałabym pewnie ochotę dać mu w twarz 😄Tarisal, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Agaxyz00 wrote:Cześć dziewczyny
Cześć dziewczyny
Jestem w 27dc, dziś skusiło mnie zrobić test gdyż jutro ma pojawić się @, ale czuję się trochę inaczej niż zazwyczaj.
Widać cień cienia, myślicie, że udało się ? To mój drugi cykl starań.
https://zapodaj.net/plik-ohIQQ5GEvt
Gratulacje. Widać drugą kreskę.
@Nowa2024 polecam taki opiekacz z wkładkami. My kupiliśmy z Tefala, 4 wkładki, do panini, do gafrow, do sandwich-ow I jeszcze na jakieś ciasteczka, tego nigdy nie użyłam. Ale jest fajny w czyszczeniu bo szczególnie przy gofrach ciasto wpływa wszędzie.
Mój facet gdzieś znalazł taki przepis na góry, smakują jak te nad morzem. A robi tak, że ubija białko osobno. Do wszystkich składników na koniec dodaje to ubite białko.
Pyyycha. Ja do tego robię bitą śmietane z mascarpone i borówki... pyszna bomba kaloryczna.
@Tristal chciałabym wytrzymać do soboty z testowaniem, albo może uda się do niedzieli. Okres mam mieć w poniedziałek. Ciekawa jestem tego cyklu bo nigdy nie miałam tak wcześnie owulacji.
W tygodniu, chodzę rano do pracy więc jest mi łatwiej wytrzymać bez testowania. Zobaczymy.
@Vegreet Królową Charlotte też obejrzałam ... ale smutny był ten serial. Albo może w takim czasie oglądałam, bo chyba dużo płakałam 🫣
A tak naprawdę to ja jestem ogromną fanką Sex and the city. Oglądałam już wszystkie sezony z 5 razy. Ostatnio sobie wróciłam do ostatniego sezonu w którym Charlotte stara się o dziecko i ostatecznie po poronieniu adoptują dziewczynkę z Chin. Ten serial oglądam od chyba 20 lat i zawsze znajdę tam inny przekaz dla siebie.
Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Dziewczyny, dzieki za życzenia dla mamy.
Tort.. Szkoda gadać, bo naszykowałam sobie biszkopty, zeby dzis nimi wykończyć tort, po czym jak wstałam okazało się, ze moj maz dal je dzieciom "bo leżały" 😂Molahonkeey lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Tarisal wrote:@Babsi kiedy planujesz testować? 🤭 Czy czekasz grzecznie do terminu małpiszona ?
@ Nitka też nie lubię imprez ostatnio, nawet odnaleźć się na nich nie umiem
Kiedyś dobrze się bawiłam w towarzystwie teraz nawet w small talkie się nie czuje,irytują mnie głupie pytania, albo teksty dzieci nie macie to możecie jeździć i tak nie macie na co wydawać 🤬 a ostatnio szwagier narzekał jak to jeszcze na nowe auto nie mamy, on gdyby chłopców nie było to już by miał auto z salonu, a wie z czym się zmagamy, to się mąż wkurzył i mówi, że mógł rodziny nie zakładać albo trzymać ch .. na uwięzi skoro tak go męczą, chyba zrozumiał, bo szybko temat zmienił
Przepraszam za smety, ale jakąś frustracja mnie dziś dopada, chyba zaraz zrobię sobie reset oprogramowania.
Ludzie są bezwzględni 😔 powinni najpierw pomyśleć a później powiedzieć 😢 Tule z całego ♥️ i mam nadzieję że jutro humor będzie lepszy 🥺
Sex w wielkim mieście też uwielbiam! Oglądałyście I tak po prostu? Jak wracają po tylu latach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 23:00
Tarisal lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
13.02 histeroskopia
05.03 wyniki + kwalifikacja IVF -> stymulacja -
Oh noł, no to mąż miał chyba ciężki dzień po takiej akcji 😅 współczuję! Jak wyszłaś z opresji??
Laski, może któraś jeszcze nie śpi.
Czy to już pik czy czekać do rana? W sensie nie ze z przytulankami 😆 zastrzyk miałam zrobić przy PIKu. No i zglupialam bo moim zdaniem jest minimalnie przed pikiem , ale boję się że do rana będzie po 💀
Nie mam za bardzo doświadczenia ile skok lh u mnie trwa bo przed stymulacja nie miałam pozytywnych owulaków...♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
@Vergeet, PaulinKa chyba mnie to przybiło, bo akurat 🦍 się już spóźnia, dziś sobie popłaczę jutro 13 to może będzie lepiej
Zrobiłam już wszystko na wywołanie nawet w akcie desperacji dziś oglądałam wózki , ubranka i zabawki dziecięce to też u mnie wywołuje dobrze na zasadzie nie nie takie rzeczy nie Tobie pisane ,nie dla psa kiełbasa
@ Nitka96, Vergeet, PaulinKa dziękuję chociaż się wygadać mogłam, mężowi nie chce, bo on przeżywa bardziej, bo dusi w sobie ❤️
@Księgowa jedno pytanie mąż żyje?🤣 Czy trzeba organizować pomoc w ukryciu zwłok 🤣 przepraszam, ale śmiechem parsknęła
@PaulinKa wg mnie pik ale rano sobie zrób jeszcze 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 23:08
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Z drugiej strony test zrobiłam po takim siusiu trochę na siłę i po wypiciu szklanki płynu, także może być ciut rozwodniony... dzisas , czemu taki wynik o 23 a nie np.o 17🤭♀️&♂️ '95: 16 cs
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Tarisal wrote:@Vergeet, PaulinKa chyba mnie to przybiło, bo akurat 🦍 się już spóźnia, dziś sobie popłaczę jutro 13 to może będzie lepiej
Zrobiłam już wszystko na wywołanie nawet w akcie desperacji dziś oglądałam wózki , ubranka i zabawki dziecięce to też u mnie wywołuje dobrze na zasadzie nie nie takie rzeczy nie Tobie pisane ,nie dla psa kiełbasa
Hej hej, pisane pisane! Tam gdzieś czeka najlepsze dla ciebie bobo!
Po prostu to musi być właśnie ono, gdyby przyszło w momencie innym niż samo wybierze, to nie było by to Dziecko które Tobie jest przeznaczone ❤️❤️ za jakiś czas powiesz ze warto było czekać na tę jedyną w swoim rodzaju istotkę 🧡Tarisal, Vergeet, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Paulinka, ja bym powiedziała, ze jest PIK. 😊
PaulinKA lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Tarisal, a test robiłaś?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Paulinka, ja bym powiedziała, ze jest PIK. 😊
Mój mąż komisyjnie też tak uznał i wpakował we mnie 2 sztuki ovitrelle. Czasem mam wrażenie że kucie mnie sprawia mu frajdę 🤣 tym razem dostałam zastrzyk w takiej automatycznej ampulkostrzykawce, trochę to było skomplikowane dla takich laików jak my ale z YouTube się udało 😁 uf, czyli mogę odwołać jutrzejszą wizytę u gin, i cyk 150 zł w kieszeni 🤣Księgowa lubi tę wiadomość
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
@Księgowa test robiłam 30.12 było bialo, nie miałam więcej w domu to czekałam grzecznie na małpę, wczoraj zajechałam do action w drodze kupiłam 2 różowe vitalio, dziś miałam robić, ale nie zrobiłam, bo tak bardzo nie chce już oglądać bieli, bardziej testu się cykam niż tego, że znów się spóźnia z powodu jakiegoś zapalenia, ostatnie wlekło się od maja do września prawie
@PaulinKa dziękuję ❤️ nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała, żebyś miała rację chociaż ja już coraz częściej wątpię niż wierzęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 23:29
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
👨🦰 46
Tarisal wrote:@Księgowa test robiłam 30.12 było bialo, nie miałam więcej w domu to czekałam grzecznie na małpę, wczoraj zajechałam do action w drodze kupiłam 2 różowe vitalio, dziś miałam robić, ale nie zrobiłam, bo tak bardzo nie chce już oglądać bieli, bardziej testu się cykam niż tego, że znów się spóźnia z powodu jakiegoś zapalenia, ostatnie wlekło się od maja do września prawie
No to ja w takim razie czekam jutro na test 😁
A jak sie czujesz? Sprawdzasz szyjke?PaulinKA lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Tarisal wrote:@Księgowa jedno pytanie mąż żyje?🤣 Czy trzeba organizować pomoc w ukryciu zwłok 🤣 przepraszam, ale śmiechem parsknęła
@PaulinKa wg mnie pik ale rano sobie zrób jeszcze 1
Jednak wzięłam dzisiejszy test za pik , to rozwodnione siusiu i mąż mnie przekonały 😆 ogółem gdzies czytałam że ovitrelle lepiej jest przyjąć na tej fali rosnącego niż zstępującego lh, stąd wolałam dziś. Zobaczymy co z tego wyniknie 😁 był dziś miły dzień z mężem więc też taki dodatkowy plus że seks nie był typowo pod zastrzyk tylko dla funu, mam nadzieję że to zaowocuje 😁
Tarisal lubi tę wiadomość
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Haha 😂 przeżył, przeżył 🤣 przede wszystkim dlatego, ze zaraz wychodził do pracy 😂
A druga sprawa, ze ja jestem człowiek, co z niczego zrobi coś, więc.. Całe szczęście, ze spod zrobiłam z kremu wymieszanego z płatkami kangus, toteż sie tort nie rozwalal 😅
Ale dzięki za wsparcie, będę pamiętać, gdzie sie zgłaszać po pomoc 🤣PaulinKA lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Tarisal wrote:@Księgowa test robiłam 30.12 było bialo, nie miałam więcej w domu to czekałam grzecznie na małpę, wczoraj zajechałam do action w drodze kupiłam 2 różowe vitalio, dziś miałam robić, ale nie zrobiłam, bo tak bardzo nie chce już oglądać bieli, bardziej testu się cykam niż tego, że znów się spóźnia z powodu jakiegoś zapalenia, ostatnie wlekło się od maja do września prawie
@PaulinKa dziękuję ❤️ nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała, żebyś miała rację chociaż ja już coraz częściej wątpię niż wierzę
To ile DPO jesteś??? 😲😲 Czekamy na jutrzejszy test!!!! ✊✊🍀
@PaulinKA skoro nawet nie trzymałaś reguły 3h ograniczonego picia, to można uznać za pik! Oby to był Wasz cykl! Przyda się nam trochę zazielenić ten wątek! 🍀🍀🍀
@Ksiegowa złota kobieta jesteś! Nie wiem, co ja bym zrobiła 😅🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 23:44
Księgowa, PaulinKA lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@Księgowa zawsze do usług, farciarz wiedział kiedy się z domu ewakuować 🤣
Nie badam szyjki, szczerze mówiąc nie wiem czy zapalenia wtedy nie złapałam po pchaniu paluchów tam , a druga sprawa moja szyjka żyje swoim życiem czyli nie umiem za dużo z niej wywnioskować.
Brzuch boli okresowo od 3 dni już tak fest, 🍒 normalne, chodzę raz wesoła jak dziś rano , teraz zjazd i płacze chociaż dziś to mnie dobiło głupie gadanie, zimno mi i głodna jestem czyli normalnie jak przed okresem👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Tarisal wrote:@Księgowa zawsze do usług, farciarz wiedział kiedy się z domu ewakuować 🤣
Nie badam szyjki, szczerze mówiąc nie wiem czy zapalenia wtedy nie złapałam po pchaniu paluchów tam , a druga sprawa moja szyjka żyje swoim życiem czyli nie umiem za dużo z niej wywnioskować.
Brzuch boli okresowo od 3 dni już tak fest, 🍒 normalne, chodzę raz wesoła jak dziś rano , teraz zjazd i płacze chociaż dziś to mnie dobiło głupie gadanie, zimno mi i głodna jestem czyli normalnie jak przed okresem
To objawy o niczym nie świadczą 😅😅
Ile DPO jesteś? 😁✊🍀💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Tarisal, ja czekam w takim razie na test, coś czuję, ze mozesz sie zdziwić 😁😍Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)