X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @Ana zobacz jeszcze co okulista Ci powie, teraz miana pracy to często z komputera na tablet 😉 dobrze, że nie daje się dziś mocno we znaki. Krzyczę na Twoja owulacje niech zbiera się do roboty 🤞

Niestety mam taką pracę że muszę przed tym komputerem siedzieć. No ale zobaczymy co okulista na to.
    No już się nie mogę tego monitoringu doczekać. Co teraz mi lekarz powie ciekawego

Tarisal lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Niestety mam taką pracę że muszę przed tym komputerem siedzieć. No ale zobaczymy co okulista na to.
    No już się nie mogę tego monitoringu doczekać. Co teraz mi lekarz powie ciekawego

A okulary ochronne?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niby wiem, że nie ma co się doszukiwać po objawach, ale wiecie jak to jest 🤣 Chyba, że kłucie jajników czy plamienie.
    Coś mi się wydaje, że te moje plamienie to już za duże aby myśleć, że to implantacyjne.
    Ten miesiąc już stracony, bo partner teraz tydzień w domu a później dwa tygodnie wyjazd. I tak cały czas. Także starania utrudnione. W grudniu pokładaliśmy duża nadzieję... No cóż. Trzeba działać dalej 😉

• Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    A niby wiem, że nie ma co się doszukiwać po objawach, ale wiecie jak to jest 🤣 Chyba, że kłucie jajników czy plamienie.
    Coś mi się wydaje, że te moje plamienie to już za duże aby myśleć, że to implantacyjne.
    Ten miesiąc już stracony, bo partner teraz tydzień w domu a później dwa tygodnie wyjazd. I tak cały czas. Także starania utrudnione. W grudniu pokładaliśmy duża nadzieję... No cóż. Trzeba działać dalej 😉

Mój niby ciągle w domu, a i tak współżyjemy zwykle tylko w weekendy, więc chyba powoli będę chciała przestawić swoją głowę na „jak ma się udać to się kiedyś uda”, bez większych nadziei co miesiąc.
    Napisałam to i sama w to nie wierzę 😂 cwana teraz jestem, bo mam okres, a przyjdzie owulacja, a wraz z nią nakręcanie się jak co miesiąc

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    @Molahonkeey fajnie napisane 😊 mam podobne podejście, choć co do dziecka to uważam, że nigdy nie ma odpowiedniego momentu i zawsze będą jakieś wątpliwości. Z pierwszą córą udało nam się w cyklu w którym stwierdziliśmy, że my jednak chcemy poczekać jeszcze rok, pojechać na jeszcze jedne wakacje tylko we dwoje i tu pyk dwie kreski, może i teraz będzie podobnie skoro takie myśli mnie naszły 😅

@Alicjasss każdy najmniejszy objaw zawsze sprawia, że czekanie na okres trwa u mnie wieki.. bardzo współczuję, bo wiem jak to może wjechać na głowę, ale tak jak dziewczyny piszą, nie ma co się nakręcać. Tylko spokój i cierpliwość może nas jakoś uratować.

Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze w tym okresie przed testowym mam w sobie takie poczucie, że muszę testować jak najszybciej, jakby ta ewentualna pozytywna informacja dwa dni później sprawiła, że ja będę jakaś stratna, że przecież już teraz coś może będzie widzieć, a ja mam czekać jeszcze 48h. A jeszcze jak przychodzi weekend to ta chęć jest jeszcze większa, żeby ewentualnie móc mieć więcej czasu, żeby się cieszyć tą informacją, jakby te 9 miesiącu bez tych dwóch dni było zdecydowanie za mało 🙃

Oj tak też jestem taka niecierpliwa. Ile to człowiek nerwów traci i pieniędzy na testy. Chyba od teraz postaram się testować w dniu spodziewanej miesiączki.
    Jednym wyjdzie test w 10dpo, a innym nawet w 20 mimo że z krwi już dużo wcześniej. Także nie ma co się nakręcać za szybko.
    U mnie też objawem od wielu lat nadchodzącej miesiączki jest to, że dzień wcześniej lub tego samego dnia boli mnie gardło i lekki kaszel mam.
    Niestety coś ostatnio cykle mi się rozjeżdżają. Zawsze miesiączke dostawalam rano i według kalendarza. A teraz nic nie wiem. Muszę się zbadać koniecznie.

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss póki nie ma 🦍 to kto wie 😉

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
    - 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
    3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
    6 dpo progesteron 17.53 ng/mL
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    Mój niby ciągle w domu, a i tak współżyjemy zwykle tylko w weekendy, więc chyba powoli będę chciała przestawić swoją głowę na „jak ma się udać to się kiedyś uda”, bez większych nadziei co miesiąc.
    Napisałam to i sama w to nie wierzę 😂 cwana teraz jestem, bo mam okres, a przyjdzie owulacja, a wraz z nią nakręcanie się jak co miesiąc

To jesteśmy na tym samym etapie i też jestem rocznik 97 😉
    A u nas z racji, że tak rzadko to jednak nie dość że cieszymy się sobą to jeszcze dokładamy ponadto ' a bo może się uda zajść '. A to niby nie wskazane tak np 2 razy dziennie i codziennie. Ale co zrobić :/ mało się widzimy, mamy też dużo obowiązków bo praca i budowa to człowiek korzysta z siebie ile się da 😁
    Tym bardziej, że mi się nie chce bawić na razie w testy owulacyjne a mierzenie tempki nie ma sensu bo przez pracę nie będę w tym regularna.

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93, jak tam Twoja sytuacja?

Julia24, Aksandra lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Oj tak też jestem taka niecierpliwa. Ile to człowiek nerwów traci i pieniędzy na testy. Chyba od teraz postaram się testować w dniu spodziewanej miesiączki.
    Jednym wyjdzie test w 10dpo, a innym nawet w 20 mimo że z krwi już dużo wcześniej. Także nie ma co się nakręcać za szybko.
    U mnie też objawem od wielu lat nadchodzącej miesiączki jest to, że dzień wcześniej lub tego samego dnia boli mnie gardło i lekki kaszel mam.
    Niestety coś ostatnio cykle mi się rozjeżdżają. Zawsze miesiączke dostawalam rano i według kalendarza. A teraz nic nie wiem. Muszę się zbadać koniecznie.

Ja to jeszcze nigdy nie chciałam kupować większych paczek na allegro, bo przecież za miesiąc będę w ciąży to jeden z apteki wystarczy, po co więcej i kończy się tak, że stówę w aptece zostawiam, bo co dwa dni jeżdżę po dwa 🤡
    Dziś wywalałam dosłownie garść testów. Czasem uda się, że zużyję 2/3 na cykl, ale jak tylko dojdą jakieś objawy to zaczynam zdecydowanie za wcześnie, a że cykle długie to trochę tego idzie.

To samo mam z podpaskami. Jak mi się skończą to nie kupuje na zapas, bo przecież zaraz w ciąży będę 🤡 i tak, wczoraj dostałam okres i zostałam bez podpasek 🙃
    Chora głowa

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    To jesteśmy na tym samym etapie i też jestem rocznik 97 😉
    A u nas z racji, że tak rzadko to jednak nie dość że cieszymy się sobą to jeszcze dokładamy ponadto ' a bo może się uda zajść '. A to niby nie wskazane tak np 2 razy dziennie i codziennie. Ale co zrobić :/ mało się widzimy, mamy też dużo obowiązków bo praca i budowa to człowiek korzysta z siebie ile się da 😁
    Tym bardziej, że mi się nie chce bawić na razie w testy owulacyjne a mierzenie tempki nie ma sensu bo przez pracę nie będę w tym regularna.

O Cię panie, dwa razy dziennie? Ja już tych czasów nie pamiętam 😂 jak już jest dziecko jedno na pokładzie to jest przerąbane, bo robi się to nie wtedy kiedy się chce, tylko kiedy można. I tu znowu presja, bo się staramy i presja, bo jest to końcu wolna chwila to trzeba korzystać. Na słabe to jest, także korzystajcie póki jeszcze macie tą swobodę, a tym, że jest dwa razy dziennie, a nie co dwa dni tak jak jest to zalecane bym się nie przejmowała ☺️

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    Ja to jeszcze nigdy nie chciałam kupować większych paczek na allegro, bo przecież za miesiąc będę w ciąży to jeden z apteki wystarczy, po co więcej i kończy się tak, że stówę w aptece zostawiam, bo co dwa dni jeżdżę po dwa 🤡
    Dziś wywalałam dosłownie garść testów. Czasem uda się, że zużyję 2/3 na cykl, ale jak tylko dojdą jakieś objawy to zaczynam zdecydowanie za wcześnie, a że cykle długie to trochę tego idzie.

To samo mam z podpaskami. Jak mi się skończą to nie kupuje na zapas, bo przecież zaraz w ciąży będę 🤡 i tak, wczoraj dostałam okres i zostałam bez podpasek 🙃
    Chora głowa

Haha jeszcze powiedz, że odwiedzasz różne apteki aby nie trafić na kogoś kto cię pozna że jednak ostatnio już tu kupiłaś testy 🤣
    To mnie wczoraj głowa bolala i dzisiaj. I jakiś brzuch jak balon, mdłości. Ale mdłości i bóle krzyża już od tygodnia. No ale podpaski są zbędne 🤣 Tym bardziej , że jeden pink pokazał bladziocha 😡 Ale 6 biel vizira.
    Dobrze że miałam jeszcze podpaskę w torebce. Jutro dokupię. Mi wczoraj doszło dużo testów z allegro... Jeszcze jedno zamówienie miało opóźnienie lekkie to zamówiłam inne aby było na następny dzień. Bo przecież nie bede czekała z testowaniem 🤣🤣

• Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    O Cię panie, dwa razy dziennie? Ja już tych czasów nie pamiętam 😂 jak już jest dziecko jedno na pokładzie to jest przerąbane, bo robi się to nie wtedy kiedy się chce, tylko kiedy można. I tu znowu presja, bo się staramy i presja, bo jest to końcu wolna chwila to trzeba korzystać. Na słabe to jest, także korzystajcie póki jeszcze macie tą swobodę, a tym, że jest dwa razy dziennie, a nie co dwa dni tak jak jest to zalecane bym się nie przejmowała ☺️

Wiesz u mnie też presja bo się staramy i wolna chwila to korzystamy. Tylko u ciebie przez dziecko a u nas praca i budowa. Te dwa razy dziennie to oczywiście nie tak, że co 2 tygodnie co zjedzie na tydzień to wtedy codziennie seks. Nie nie 😉 Też musi być czas na to. Ale początki starań takie były, że szybkie spotkanie tylko bo trzeba dziecko robić, wkoncu dni płodne to trzeba.
    Oj wchodzi to na głowę. Ja jeszcze się trzymam bo krótko się staramy. A partner już sobie wmawia że to z nim coś nie tak....

• Tarisal Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    M93, jak tam Twoja sytuacja?
    Też myślę co u M93 dawno się nie odzywała, nawet pisalam 2 dni temu i nadal cisza , może zrobiła sobie przerwę od forum tylko.
    A jak u Ciebie?

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal.. Co mam Ci powiedzieć 🙈 dzis mialam taki napływ energii, ze az nie wiem, kiedy minal mi dzien z dziewczynami 🙈
    Do tego zaprosiłam mame na obiad (a jak mame to i partnera oraz brata), a ze ma jutro urodziny to.. szykuje jej tort. Tak.. O tej godzinie 🤣

A z rzeczy staraczkowych, jestem 8dpo. Mam jakieś dziwne, dobre przeczucia, chodzi mi po głowie zatestowac w poniedziałek, ale.. blagam, odwleczcie mnie od tego pomyslu 🤣

Tarisal, PaulinKA lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Tarisal.. Co mam Ci powiedzieć 🙈 dzis mialam taki napływ energii, ze az nie wiem, kiedy minal mi dzien z dziewczynami 🙈
    Do tego zaprosiłam mame na obiad (a jak mame to i partnera oraz brata), a ze ma jutro urodziny to.. szykuje jej tort. Tak.. O tej godzinie 🤣

A z rzeczy staraczkowych, jestem 8dpo. Mam jakieś dziwne, dobre przeczucia, chodzi mi po głowie zatestowac w poniedziałek, ale.. blagam, odwleczcie mnie od tego pomyslu 🤣

W poniedziałek już będzie 10 dpo więc... 😁😁 to za wcześnie! 😁 musisz poczekać do środy 🥹

Księgowa lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Haha jeszcze powiedz, że odwiedzasz różne apteki aby nie trafić na kogoś kto cię pozna że jednak ostatnio już tu kupiłaś testy 🤣
    To mnie wczoraj głowa bolala i dzisiaj. I jakiś brzuch jak balon, mdłości. Ale mdłości i bóle krzyża już od tygodnia. No ale podpaski są zbędne 🤣 Tym bardziej , że jeden pink pokazał bladziocha 😡 Ale 6 biel vizira.
    Dobrze że miałam jeszcze podpaskę w torebce. Jutro dokupię. Mi wczoraj doszło dużo testów z allegro... Jeszcze jedno zamówienie miało opóźnienie lekkie to zamówiłam inne aby było na następny dzień. Bo przecież nie bede czekała z testowaniem 🤣🤣

Apteka ciągle ta sama, bo jestem zbyt leniwa by szukać innej, plus mam w sumie w tyłku co ktoś pomyśli, akceptuje moje niezrownowazenie psychicznie 😂
    A co do partnera to u nas inny problem. Jego bardzo denerwuje ta presja - tak mówi, choć moim zdaniem problem u niego jest z zupelnie innego powodu, a dla mnie ta presja nie ma zbytnio dużego znaczenia, bo już te inne czynniki wpływają na to, że ten seks jest inny niż wcześniej, więc jeden w tą czy w tą nie robi mi różnicy

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Byłabym hipokrytką jakbym miała Cię teraz przekonywać, żebyś tego nie robiła 😂😂😂

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Godzina mnie nie szokuje, ja obiad czy robienie czegoś odkładam jak mąż do pracy na noc idzie, wtedy mogę się wyszaleć od 21 pusta chata, wieczór energii mnóstwo 😉 pochwal się wypiekiem, wieki torta nie robiłam 🙈 super, że dzień tak Ci dobrze minął, takie się ceni ❤️
    Dobre przeczucia są cudowne, ale nie rób sobie tego, nie psuj ich testem tak wcześnie, sama wiesz, że przeczucia się nie mylą, ale dopatrywanie cieni już może popsuć humor, chyba, że Tobie wychodzą tak wcześnie

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Księgowa skoro już po północy to wszystkiego najlepszego 🎉 oby wszystko szło po Twojej myśli, mało zmartwień, wiele radości. Dwóch kresek jak najszybciej i spełnienia wszystkich marzeń

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    @Księgowa skoro już po północy to wszystkiego najlepszego 🎉 oby wszystko szło po Twojej myśli, mało zmartwień, wiele radości. Dwóch kresek jak najszybciej i spełnienia wszystkich marzeń

Kochana, życzenia przyjmuje, bo prosto z serca, ale to moja mamcia ma dziś urodziny. 😊

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ