Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wszystkiego najlepszego;) spełnienia marzeń :)

    Lunaris lubi tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kochana sto lat :* wszystkiego najwspanialszego <3

    Lunaris lubi tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jesteście niezastąpione :)

    Lunaris sto lat !! I spełnienia jedynego marzenia:)

    Lunaris lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianis wiem doskonale to wszystko co mówisz, tylko wydaje mi się, że tak bardzo boję się trzeciej straty, że się sama podświadomie sabotażuje.

    Dziewczyny które dodały mnie do przyjaciółek, wyślijcie mi priva z imieniem i nazwiskiem :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:11

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1609 1112

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Kurcze, miałam kiedyś naprawdę bolesna owulacje. Do 5 dpo tak mnie bolało że pojechałam na IP i też potwierdzili że pękł... W sumie miałam wiele razy potwierdzenie, a jednak się nie udaje dlatego tak rozmyslam. Ehh komuś trzeba zaufac. W kwietniu czeka mnie droznosc i test po stosunku :(

    Wiem o czym mówisz, u mnie pęka każdy: mały, duży.. nie wiem kiedy będzie ten właściwy. ale wiem, że u mnie to dosłownie każdy cykl jest inny. czasem boli, czasem nie. Zaznaczam te objawy ale jakoś nie sugeruje się nimi aż tak. I czasem można przegapić jak zaboli tylko na chwilę.

    Lamka wysłane :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:17

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (8tc-11tc)
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 6001 6511

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wszystkiego najlepszego!


    U mnie 9dpo i negatyw. Zatestowałam wcześniej, bo w dwóch poprzednich nieudanych ciążach testy wyszły mi już właśnie 9dpo, więc pomyślałam sobie rano dlaczego nie, skoro mam trochę tych testow w domu. Wiem, że każdy cykl/ciąża jest inna, wiem, że jeszcze wcześnie i mało komu testy wychodzą 9dpo, ale czuję,że niestety nic z tego, mimo, że cykl zapowiadał się ładnie i wykres też ok.
    Jakoś mi smutno. Siedzę na wychowawczym, bo liczyłam, że szybko uda mi się zajść w kolejną ciążę, więc wg mnie nie było sensu wracać, tym bardziej, że nie mam pracy na miejscu, a synek mały. Co prawda chodzi do żłobka, ale ciężko by mi było ogarnąć jeszcze pracę z dojazdami od czasu do czasu.
    Jest jedna dziewczyna ode mnie z pracy, która urodziła miesiąc po mnie, w międzyczasie zdążyla wrócić do pracy i znowu niedługo będzie rodzić. A ja... :( 2 straty w zeszłym roku :( :( :(

    Lunaris lubi tę wiadomość

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wszystkiego najlepszego, sto lat!!!!!!

    Lunaris lubi tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, jesteś już w połowie drogi, po tamtych stratach sporo już odkryłaś potencjalnych przyczyn niepowodzeń, więc teraz będzie tylko lepiej.
    No i spójrz optymistycznie - udaje Ci się w ciążę zajść, a niektóre z nas nawet tego nie są w stanie osiągnąć. U Ciebie wyeliminuje się przyczyny poronień i będzie już dobrze :*

    agulineczka lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu... mnie kiedyś test wyszedł w 7 dpo i to był jedyny test,który tak wcześnie wyszedł,następne w okolicach 12 dpo,nie poddawaj się tylko czekaj cierpliwie :)

    agulineczka lubi tę wiadomość

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wracam po długim czasie, musiałam zrobić sobie przerwę od forum. Widzę na pierwszej stronie ładne serduszka - gratulacje, taki widok lubię :)

    Proszę sprowadźcie mnie na ziemię, jestem oczywiście w urojonej ciąży - dziś 16 dpo tempka dalej wysoko. Wczorajszy test oczywiście biel vizira, tylko cycki dają mi do wiwatu okropnie :( iść na betę czy nie ma sensu?

    Siwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja dołączam do tych niecierpliwych: bo niby cykl bezowulacyjny, armia słaba i wyjazd M. podczas ovu (oczywiście czułe pożegnanie i przywitanie było;)), objawy standardowe jak na @, a i ja głupia i tak mam nadzieję ;) no i ten głupi bobo, który po znacznym czasie wysycha i pokazuje tą wstrętną, szarą kreskę ;(

    Ps. Lunaris - wszystkiego najlepszego, przede wszystkim szczęścia i spełnienia marzeń (może się nie znamy, ale dobrych życzeń nigdy za mało :))

    Lunaris lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wszystkiego najlepszego !!!! zdrówka i miłości <3 <3 <3

    Aga skoro masz tych testów trochę to sikaj też jutro, sikaj aż się druga krecha pojawi - bo wierzę że się w końcu pojawi <3 ściskam :*

    agulineczka, Lunaris lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris sto lat serduszko nasze ❤❤❤

    Ja chyba dzisiaj dzwonię do kliniki i przenoszę pierwsze usg do invitro bo dalej @ nie ma :/ ale zła jestem

    Lunaris lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Bazylek :) fajnie że wróciłaś :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Lunaris sto lat serduszko nasze ❤❤❤

    Ja chyba dzisiaj dzwonię do kliniki i przenoszę pierwsze usg do invitro bo dalej @ nie ma :/ ale zła jestem

    Rozumiem Cię doskonale z tą złością... Mam skierowanie na badania w 3dc, a on chyba nigdy nie nadejdzie. Dziś 41 dc i @ nie widać...

    Za to pryszcze mi się robią jak nigdy, więc faktycznie te hormony oszalały :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 10:11

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Cześć dziewczyny, wracam po długim czasie, musiałam zrobić sobie przerwę od forum. Widzę na pierwszej stronie ładne serduszka - gratulacje, taki widok lubię :)

    Proszę sprowadźcie mnie na ziemię, jestem oczywiście w urojonej ciąży - dziś 16 dpo tempka dalej wysoko. Wczorajszy test oczywiście biel vizira, tylko cycki dają mi do wiwatu okropnie :( iść na betę czy nie ma sensu?
    Oczywiście że jest sens :-) Może beta jeszcze na tyle niska że test nie wyłapał. A z drugiej strony nie chciałabym Cię niepotrzebnie nakręcać... Ale trzymam za Ciebie kciuki Bazylku :-)

    Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Cześć dziewczyny, wracam po długim czasie, musiałam zrobić sobie przerwę od forum. Widzę na pierwszej stronie ładne serduszka - gratulacje, taki widok lubię :)

    Proszę sprowadźcie mnie na ziemię, jestem oczywiście w urojonej ciąży - dziś 16 dpo tempka dalej wysoko. Wczorajszy test oczywiście biel vizira, tylko cycki dają mi do wiwatu okropnie :( iść na betę czy nie ma sensu?

    beta prawdę powie :)

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove ja bym się sprowadziła na ziemię betą. Ja zawsze przy testowaniu łudziłam się, że może bladzioch się pokaże, a beta da jasność. Tak mi się wydaje.

    Trzymam kciuki!

    Czrna 81, Anaaa90, nenusia lubią tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Rozumiem Cię doskonale z tą złością... Mam skierowanie na badania w 3dc, a on chyba nigdy nie nadejdzie. Dziś 41 dc i @ nie widać...

    Za to pryszcze mi się robią jak nigdy, więc faktycznie te hormony oszalały :/

    Nawet drugi test zrobiłam i nic. Kurczę no. Gorąca kąpiel zaliczyłam i nic.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kochana doskonale Cie rozumiem, też w poprzednim roku doświadczyłam dwóch strat :( ale nie możesz się załamywać, znasz przyczynę i wiesz, że to sie więcej nie powtórzy. A testy mogą nie wyjść, mi w poprzedniej wyszedł dopiero 13 dpo a teraz już 11 bardzo wyraźny. Sama wiesz, że to zależy od chwili zagniezdzenia :* gorsze chwilę mina, zobaczysz <3

    Frelcia kurde ciągle coś :/ nie możesz ewentualnie jutro rano zmienić termin wizyty? Bo może jutro @ łaskawie się zjawi

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ