Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Lamka, ja dopiero teraz zauważyłam Twój avatar- jest świetny!:*

    Mam jedno fachowe pytanie do Ciebie- jak się mają jajka do wysokiego cholesterolu? W internecie są dwie skrajne opinie- jeść do dwóch tygodniowo albo jeść ile się ma ochotę. Która prawdziwa?
    Reset- środkowa ;-) ogólnie najświeższa metaanaliza z 2017 roku wykazała, że nieznacznie podwyższają LDL, ale przy aktywnym trybie życia i ujemnym bilansie kalorycznym, można sobie pozwolić nawet na 1-2 dziennie. To też zależy od predyspozycji danej osoby (geny).

    Avatarek sponsoruje StaraczkaNika, podesłała mi to zdjęcie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:09

    Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowa gratuluję!

    Yosel odpoczywaj!

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Słonecznik Ekspertka
    Postów: 163 114

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D


    Ahhh jak szybko, pierwszy dzień i już dwie kreski :D Zapowiada się piękny miesiąc :D
    Kolorowapani GRATULACJE <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:12

    Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

    11 CS

    LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel miłego urlopu <3 my chyba w kwietniu pojedziemy.

    Reset jeszcze odnośnie cholesterolu, to z kolei migdały obniżają ;-) i to co pisałam wcześniej czyli ryby morskie.

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel odpocznij! <3 miłego urlopu :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja k9cham jajka i pochłaniam 2 dziennie, może trzeba trochę przystopować ;)

    Yosel czekam na relację z podróży:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:20

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :D

    kolorowa Piękne krechy, wspaniałe rozpoczęcie miesiąca <3

    Lamka Zajebisty avatarek <3 <3 <3

    Bociek @ się nie pojawiła ?

    Luna się nie stresuj :* :* :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:21

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna spoko, ja jem 2-3 dziennie a mam LDL nisko i HDL wysoko, to wszystko zależy od predyspozycji i reszty diety oraz aktywności. Trzeba stworzyć cały obraz, a pojedyncze elementy nie będą miały aż takiego znaczenia.

    Luna1993 lubi tę wiadomość

  • Słonecznik Ekspertka
    Postów: 163 114

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec prosimy o wiruski :D póki co działają :D

    Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, byłam wczoraj na pobraniu krwi na prolaktynę a mam 24dc. Nie wiem czy nie powtórzyć w 3-4. Co myślicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:23

    Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

    11 CS

    LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Sarna84 Autorytet
    Postów: 817 1646

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w lutym, dla mnie wyjątkowym bo zwalniam brzuszek. 27.02 moje urodziny, a zarazem termin porodu wg OM. Z tej okazji zostawiam Wam garść finiszowych ###$$$$&&&*!!%£££¥¥₩₩€€%%%%&&*&$#₩¥£××+¥¥₩₩£_£¥₩.

    Widzę,  że 27.02 jest pięknie obsadzony przez Weteranki, to będzie dla mnie zaszczyt jeśli brzuszek przechwyci jakaś lutowa Weteranka, ale kciuki trzymam oczywiście za każdą testującą bez wyjątku!!

    Powodzenia Kochane!!!!!!!

    Lamka cudny awatarek :)

    lamka, Bocianiątko, Słonecznik, KateHawke, Luna1993, Kargo31, Siwulec, Emiilka, olik321, Jedna_z_Wielu, MaryAnn, Bajkaaa, Czrna 81, Pomi, Karma88, Morusek, nenusia, Flowwer, ANkaG, Koteczka82, Lunaris, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowa cudnie miesiąc zaczynasz! :) Widze nowa, pozytywna energię u Was, u siebie tez (chociaż chodzi o te symboliczna energię bo z ta prawdziwa kaplica, nie mogłam wstać jak Bociek, bez odrobiny Makeupu gnam to roboty :P)

    A ja sobie przypomniałam ten księżycowy kalendarz i nie wiem jak go wtedy odczytałam ale skoro dzisiaj jest dzień po pełni, a dziej po pelni się urodziłam, no i powinna być dzisiaj owu to zachodzę jak nic! :D

    lamka, KateHawke, Emiilka, nenusia, Koteczka82, Lunaris lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, dziękuję!:*

    Ja jem dwa jajka dziennie i wyniki mam ok (a przynajmniej miałam w kwietniu), ale dziś musiałam coś wymyślić dla M. i dostał muffiny jajeczne z warzywami bez mąki.Jutro przetestuje owsiankę, ale ponieważ on ma chyba jakieś zaburzenia integracji sensorycznej i nie jada potraw o pewnej konsystencji to obawiam się, że owsianka nie przejdzie.

    Wyszykowalam go teraz do pracy- kawka, śniadanie, koszula itp. i mówię, że czuje się jakbym dziecko pierwszego września do szkoły wyprawiała. On mi na to "jeszcze nie", a ja w płacz. Jestem tak rozchwiana emocjonalnie,że sama ze sobą nie wytrzymuje.

    Sądziłam że na chwilę przed egzaminem zawodowym będę myśleć tylko o egzaminie i głowa mi się wyłączy w temacie starań, a tymczasem uczyć się nie uczę, a doktoryzuje z leczenie niepłodności.

    Ja raczej w lutym nie zatestuje, skoro jeszcze nie mam @, ale mam nadzieję że mi pozwolicie tu zostać;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:36

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa No głupio by było nie zajść na Twoim miejscu :-D też jadę bez make-upu, co się dzieje!

    A w ogóle eMek się nie chce ze mną serduszkować, bo się boi, że nie doszło jeszcze wszystko do siebie po biochemicznej...

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, razem z pierwszym lutym zgłaszam pierwszy dzień nowego cyklu.
    DZIĘKUJEMY ZA WIRUSKI
    Lamcia możesz mnie wykreslic z listy, mam za długie cykle, więc w tym miesiącu nie uda się zatestowac.
    Dwóch kreseczk gratuluję i czekam na piękne przyrosty bety!

  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w miesiącu miłości <3 <3 <3
    Kolorowa gratuluję pięknych kreseczek.
    Skoro miesiąc tak pięknie się zaczął to chyba dobra wróżba dla nas oczekujących :-)
    Proszę wątkową mateczkę o dopisanie mnie do listy testujących 5.02.

    Emiilka lubi tę wiadomość

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5602 6977

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    dzień dobry :D

    kolorowa Piękne krechy, wspaniałe rozpoczęcie miesiąca <3

    Lamka Zajebisty avatarek <3 <3 <3

    Bociek @ się nie pojawiła ?

    Luna się nie stresuj :* :* :*
    Kochana, nie pojawiła się i nie pojawi dopóki nie odstawie proga;) dzisiaj ostatni dzień, więc @ w niedzielę...

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Słonecznik Ekspertka
    Postów: 163 114

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Witam się w miesiącu miłości <3 <3 <3
    Kolorowa gratuluję pięknych kreseczek.
    Skoro miesiąc tak pięknie się zaczął to chyba dobra wróżba dla nas oczekujących :-)
    Proszę wątkową mateczkę o dopisanie mnie do listy testujących 5.02.

    Sporo nas testuje tego 5.02. może coś jest na rzeczy :D chociaż jeden pozytyw by się przydał :D
    Ja piję kawusie, zaraz się ogarniam i też lecę do pracy. Zapowiada się długi dzień, nienawidzę czwartków

    Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

    11 CS

    LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap dopiszę Cię pod wieczór, bo bardzo niewygodnie się to robi na telefonie. ;-)

    Bocianiątko mam nadzieję, że masz bojowe nastawienie na przyszły cykl. Ja się czuję jak na froncie.

    Reset tulę Cię mocno, wiem co czujesz.

    Emilkap11 lubi tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik wrote:
    Sporo nas testuje tego 5.02. może coś jest na rzeczy :D chociaż jeden pozytyw by się przydał :D
    Ja piję kawusie, zaraz się ogarniam i też lecę do pracy. Zapowiada się długi dzień, nienawidzę czwartków
    Bo to moje urodziny więc to taki specjalny dzień na testowanie :D :D :D

    Emilkap11, nowa na dzielni, Sarna84, Anaaa90, Emiilka, Morusek, Koteczka82, Lunaris lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 1 lutego 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Kolorowapani gratuluję!!

    Reset wiem co czujesz z tymi zmieniajacymi się emocjami... trzymaj się Kochana!

    A ja jakoś tak się boję, od wczoraj nie opuszcza mnie uczucie strachu..

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego