Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 12 lutego 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

    Czarna jak twoje treningi ?:D

    Zaraz jak zaczęłam to się rozchorowałam :-( Ale teraz już czuję się dobrze, więc wracam do gry! Kupiłam trekingowe adidasy i zamierzam też więcej wychodzić w teren. Może nie zaraz biegać, bo z ciężką doopą kolana siądą :-P Ale szybkie marsze będą o.k. No i skalpel :-)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 12 lutego 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Kurde, wiesz co, ja tego wiesiołka to od roku wpierdzielam. I Gal i Oeparol i doopa... Ale ponoć i na endo dobrze działa, więc łykam dalej.
    Może dużo wody musisz pić tak jak Bociek pisała, ja wczoraj popilam po tym co napisała i dzisiaj rano aż mi się ciągnął po kolana :p

    Ja wczoraj zrobiłam trening extra figura i mam dzisiaj extra zakwasy wszędzie, ale czuję się naprawdę extra ! Dzisiaj idziemy biegać wreszcie. A w poście niby mam zamiar nie jeść słodkiego -jak ja to przeżyje?! Zamiast słodkiego owoce ....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 14:00

    Czrna 81, olik321, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa 7-10 dni?! Eee to może do tego czasu przyjdzie :(

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14860 18739

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Aaaaa 7-10 dni?! Eee to może do tego czasu przyjdzie :(

    ja bralam 5 dni 2x1 dopochwowo.. przyszla po ok 4 dniach od odstawienia lutki

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rub45 Autorytet
    Postów: 932 539

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    A to nie jest tak że przed badaniem na IO nie wolno brać leków które wpływają na wynik badania?


    No nie odstawiasz metformine i inne tego typu leki przed badniem mowią ze od 2-6 tygodni w zależności od koncepcji

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Ja się wstrzymam z medykamentami. Jeszcze pokatuje się gorącymi kapielami i winem :D i może przyjdzie.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dobra. Ja się wstrzymam z medykamentami. Jeszcze pokatuje się gorącymi kapielami i winem :D i może przyjdzie.

    również stosowałabym jak najdłużej wino :)

    Karma88 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja jestem w 12 dpo. Beta 57,6, ALE... 2, 4 i 6 lutego miałam podawane po całej ampułce Ovitrelle. Nie sądzę więc bym była w prawdziwej ciąży, ale jutro powtórzę badanie.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam że nie mam ręki do kwiatków. Od dziś kupuje tylko zamiokulkasy. Tylko one mi pięknie rosną !

    Staraniowa ja nie brałam ovitrele ale chyba on utrzymuje się ok 10 -12 dni od podania ? Oczywiście kciukami za fasolkę ! A czemu ten cykl jest ostatni??

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa ale po co wydajesz kasę na bete? W 6 dni od ostatniego ovitrelle. Życzę Ci ciąży ale nie katuj się falszywymi pozytywami:*

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, tak, właśnie pamiętam, że Ovi może utrzymać się nawet te 10 dni we krwi, stąd nadziei nie mam, a i lekarka miała spore wątpliwości z racji endometrium (dzień po owulacji miało 6 mm zaledwie).

    Czemu ostatni cykl? ... Poddałam się. Potrzebuje przerwy. Po pół roku, może roku wrócimy i wtedy bierzemy się za in vitro.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 14:48

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14860 18739

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jedziemy na Szkolenia :) juuuupi :)


    Trzymajcie kciuki zebym nie palneła czegos glupiego :D

    Flowwer, Siwulec, Frelcia, Czrna 81, KateHawke, Jeżowa, Izape_91, Bajkaaa, -Mamunia-, olik321, problemik, Kotowa, Bocianiątko, blue00, Morusek, Lunaris lubią tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Staraniowa ale po co wydajesz kasę na bete? W 6 dni od ostatniego ovitrelle. Życzę Ci ciąży ale nie katuj się falszywymi pozytywami:*

    Takie miałam zalecenie lekarki - zrobić dziś i jutro, i będziemy analizować różnice.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    No to jedziemy na Szkolenia :) juuuupi :)


    Trzymajcie kciuki zebym nie palneła czegos glupiego :D



    TRZYMAM !!! będzie idealnie ;)

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Takie miałam zalecenie lekarki - zrobić dziś i jutro, i będziemy analizować różnice.
    Aaa to przepraszam..Ale dziwna taktyka swoją drogą

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Aaa to przepraszam..Ale dziwna taktyka swoją drogą

    To fakt - dla mnie to wróżenie z fusów, ale... Cóż :D ostatni cykl, więc mogę jeszcze tak "zaszaleć". Szczerze to nawet nie czuje ekscytacji z tym związanej, jestem już po prostu zmęczona brakiem efektów tego leczenia... Brakuje powtarzalności i jakiegokolwiek postępu. Za każdym razem jest coś źle i coś innego niż wcześniej. Ech...

    No ale zobaczymy. Jeśli się utrzyma na tym poziomie chociażby to będzie to już coś znaczyć, ale i tak nie uwierzę dopóki nie usłyszę serca.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 12 lutego 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny moje kochane i tak nadszedł długo wyczekiwany dzień ze od dziś zaczynam:

    SZKOLENIA czas START :-)

    mam małego stresa ale musi być dobrze :-)
    Jeny, czyli to "już" :-) Już w cudzysłowiu bo się naczekałaś, ale zleciało i teraz już też zleci do tego upragnionego momentu gdzie dostaniecie dziecko! :-)
    A kiedy następne crio?

    Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:

    12e2a49422537eb5med.jpg
    Cudo, cudo! :-) Jak z reklamy ;-)

    Czarna81
    22 cs.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam.
    Mam 9 DC. Endometrium 8 mm
    Pęcherzyk w jednym jajniku 38 mm ....
    Jestem w szoku co to wyrosło. Szłam w słabym humorze bo mało śluzu, nic nie czuję jajników, a tam taki potwór wyrósł.
    Od razu pomyślałam że lipa z tego będzie, a pani doktor przeszczęśliwa. Twierdzi że nie takie rzeczy widziała. Że gdyby był powyżej 55 mm to jest słabo. A 38mm mówi że super. No cóż. Nie pozostaje mi nic innego tylko brać dziś ovitrelle i działać. Żeby nie zdarzył jeszcze urosnąć.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 12 lutego 2018, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No a ja jestem w 12 dpo. Beta 57,6, ALE... 2, 4 i 6 lutego miałam podawane po całej ampułce Ovitrelle. Nie sądzę więc bym była w prawdziwej ciąży, ale jutro powtórzę badanie.
    A czemu miałaś aż tyle zastrzyków? Nie peknal po jednym? Czy tak już było zaplanowane?

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ