X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dziękuję kochane :** niestety na usg i z papierami do ivf idę sama bo mąż w pracy i się nie urwie. Modlę się teraz tylko żeby nie było hiperstymulacji i odroczonego transferu.

    Ja za Was też nieustannie trzymam kciuki!! ❤

    Właśnie do mnie dociera, że Ty za chwilę będziesz w ciąży! :D
    I niech mi ktoś powie, że medycyna nie jest wielka!

    Frelcia, KateHawke, Karma88, Morusek, Siwulec, Emiilka, Anna Stesia, olik321, Czrna 81, Diamond92 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia nigdy się tak nie cieszyłam, że ktoś dostał okres <3

    Reset kurcze nie wiedziałam, że późna owu może być nie tak wartościowa :( ale nadzieja jest zawsze :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 12:47

    Frelcia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Właśnie do mnie dociera, że Ty za chwilę będziesz w ciąży! :D
    I niech mi ktoś powie, że medycyna nie jest wielka!

    Mam nadzieję! Iza niech rozgrzewa maszynę do szycia!

    Izape_91, Siwulec lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Frelcia nigdy się tak nie cieszyłam, że ktoś dostał okres <3

    Reset kurcze nie wiedziałam, że późna owu może być nie tak wartościowa :( ale nadzieja jest zawsze :*

    Odnośnie tego, co wyczytałam... Opóźnienie owulacji może wynikać z brania antybiotyków, a ja brałam na początku tego cyklu tj. między 4 a 11 dc. Dodatkowo opóźnienie skoku temperatury powodować mogą niektóre leki, w tym m.in. Solpadeina, którą w tym cyklu ze 4 czy 5 razy brałam!

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia
    Suuuper :) trzymam kciuki by wszystko teraz poszło bezproblemowo:)

    Frelcia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEsc kobitki, dawno Nas nie było bo choroba rozłożyła na maksa-wylądowaliśmy na antybiotyku. Byliśmy u rodzinnego potem gin i stwierdziliśmy z prowadzącym, ze mniejsze zło to antybiotyk przy okazji sprawdził maluchy (to było w czwartek-i płeć dalej tajemnica bo znowu drugi wstydnis wyglądał na dziewczynke) nsjwazniejsze, ze zdrowe :) dochodzimy juz do siebie :)

    reset, Siwulec, Izape_91, Bajkaaa, Kargo31, Czrna 81, ANkaG, Diamond92 lubią tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    CZEsc kobitki, dawno Nas nie było bo choroba rozłożyła na maksa-wylądowaliśmy na antybiotyku. Byliśmy u rodzinnego potem gin i stwierdziliśmy z prowadzącym, ze mniejsze zło to antybiotyk przy okazji sprawdził maluchy (to było w czwartek-i płeć dalej tajemnica bo znowu drugi wstydnis wyglądał na dziewczynke) nsjwazniejsze, ze zdrowe :) dochodzimy juz do siebie :)

    Grunt że maluszki zdrowe a lepiej że Mamusia trochę się podleczyła. A to wstydniś wielki :D Dalej nie chce się pokazać ;) Buziaczki od e-cioci <3

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia super :) oby wszystko się ładnie układało kciukasy :D
    Agniechaaa dużo zdrówka dla Was :)

    Frelcia lubi tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mam nadzieję! Iza niech rozgrzewa maszynę do szycia!
    Haha Frelcia chciałam Ci pogratulować Twojej @ dzisiaj jest wręcz idealny moment na morze czerwone :D akurat jak zobaczysz pozytywną betę to ja już będę po egzaminie i z chęcią zacznę coś dłubać.



    Kurde, zastanawiam się czy nie odpuścić tego egzaminu w tym roku... Ehh nie czuje się na siłach żeby pójść... zupełnie totalnie nie...

    Frelcia lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10130 12439

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, nie myślałam, że będę się cieszyć z czyjejś @! ;) Super Kochana :) Jutro po usg będziesz miała rozpisaną stymulację ? :)

    Agniechaa, najważniejsze że przeszło :) a ten wstydniś to chyba musi być dziewczynka! :D

    A ja jestem w zaskakująco dobrej formie psychicznej i planuję dzisiejszy wieczór... :) <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:37

    KateHawke, Izape_91, Anaaa90, Frelcia lubią tę wiadomość

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    (...)
    A ja jestem w zaskakująco dobrej formie psychicznej i planuję dzisiejszy wieczór... :) <3

    Bo przynajmniej wiesz na czym stoisz. Może uda się to IUI za pierwszym razem i będziesz mnie gonić na fioletowej <3

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3181 8800

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pęcherzyk w macicy, jest ciałko żółte i jakieś początki Bąbelka :) ponowna wizyta za tydzień, profesor ma nadzieję zobaczyć serduszko :)

    Ale udało mi się wyhodować 6 cm cystę na jajniku i żeby dopomóc jajnikowi to dostał 2x2 luteiny.

    KateHawke, Bocianiątko, Siwulec, Luna1993, Cabrera, Izape_91, Kotowa, Emiilka, Anaaa90, Yoselyn82, Bajkaaa, Frelcia, agulineczka, Kargo31, Morusek, Lena21, Ola_45, Anna Stesia, lamka, blue00, Kaczorka, Czrna 81, ANkaG, Diamond92 lubią tę wiadomość

    córeczka 2018 <3
    synek 2020 <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10130 12439

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Bo przynajmniej wiesz na czym stoisz. Może uda się to IUI za pierwszym razem i będziesz mnie gonić na fioletowej <3
    my to raczej do IUI podchodzić nie będziemy, chyba że ktoś nas skutecznie przekona... Zobaczymy co wyjdzie z badań M i jeśli już to jakoś w okolicach wakacji IVF :)

    KateHawke lubi tę wiadomość

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia no w końcu! Najbardziej wyczekiwana @ na ovf :D

    Izape nie odpisałaś mi :( smuteczek :(

    Izape_91, Frelcia lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Jest pęcherzyk w macicy, jest ciałko żółte i jakieś początki Bąbelka :) ponowna wizyta za tydzień, profesor ma nadzieję zobaczyć serduszko :)

    Ale udało mi się wyhodować 6 cm cystę na jajniku i żeby dopomóc jajnikowi to dostał 2x2 luteiny.

    Super! <3 cysta zejdzie i za tydzień będziesz nam sie zdjęciem chwalić :D <3

    Jeżowa lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frela gratuluje morza czerwonego ;)

    Agniechaa teraz już tylko zdrowo rośnijcie :*

    Iza odrzuć złe myśli !!! podejdź do egzaminu i go zdaj - będzie z głowy no i oczywiście będziesz mogła zająć się szyciem bo i ja jestem zaintersowana, moja córka uwielbia takie przytulanki więc jak tylko zaczniesz zbierać zamówienia to ustawiam się do kolejki :)

    edit - Jeżu WSPANIALE :D :D :D czekamy na serducho <3

    my dzisiaj nie obchodzimy walentynek a rocznicę ślubu - i kompletnie nie mam pomysłu na wieczór :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:42

    Izape_91, Jeżowa lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Karmelkowa Debiutantka
    Postów: 6 31

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) Dzisiaj po ok, 3 latach bezowocnych starań zobaczyłam na porannym teście upragnione 2 kreski! Mąż dostanie chyba najlepszy prezent Walentynkowy ever :D Na razie staram się być spokojna, bo różnie to bywa, wiadomo, ale to mój pierwszy pozytywny test ciążowy w życiu, który dał mi tyle nadziei! Mam nadzieję, że ten cud będzie trwał :)

    Siwulec, Izape_91, Cabrera, Bocianiątko, beatka_c, Emiilka, Achia, frezyjciada, Bajkaaa, KateHawke, Rub45, by7mistake, Lena21, Bobisia, Ola_45, Anna Stesia, nenusia, lamka, blue00, MaryAnn, Jeżowa, dominique, Anaaa90, Czrna 81, ANkaG, Diamond92 lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa wrote:
    Hej wszystkim :) Dzisiaj po ok, 3 latach bezowocnych starań zobaczyłam na porannym teście upragnione 2 kreski! Mąż dostanie chyba najlepszy prezent Walentynkowy ever :D Na razie staram się być spokojna, bo różnie to bywa, wiadomo, ale to mój pierwszy pozytywny test ciążowy w życiu, który dał mi tyle nadziei! Mam nadzieję, że ten cud będzie trwał :)


    gratulacje !!! :) życzę zdrowej i nudnej ciąży <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis kilka sztuk :)

    url=https://naforum.zapodaj.net/22e4647b4df8.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22e4647b4df8.jpg[/url]




    url=https://naforum.zapodaj.net/62b571b92492.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62b571b92492.jpg[/url]

    url=https://naforum.zapodaj.net/4555827aeff3.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4555827aeff3.jpg[/url]


    Karmelkowa gratuluję :) dajesz nadzieję !!!! Trzymam kciuki!

    Bociek dzisiaj walentynki należy nam się dzień relaksu jak psu buda :)
    Ja dzisiaj z mężem oglądam mecz bo nie mam serca, to podobno bardzo ważny mecz!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 13:53

    Siwulec, beatka_c, Emiilka, Karma88, KateHawke, Frelcia, Kargo31, Anna Stesia, olik321, blue00, Angelika83 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 14 lutego 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza boziuniu ten lisek, zakochałam się! <3 jest boski, poproszę! :D

    Jeżowa super wieści, czekamy na serduszko :)

    Karmelkowa gratulacje!

    Izape_91, Jeżowa lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ