Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Hehe wywiadów w mojej karierze nie wròze ale jak będę miała jakiś mini wywiad do kółka gospodyń wiejskich i ich tygodnika to z pewnością wspomnę o Tobie haha :)

    Iza, toż to gazety kochają takie tematy- coś w stylu "rzuciłem korpo i pojechałem w Bieszczady paść kozy".
    Tu masz historię o moim koledze z liceum: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22125596,doktorant-filozofii-uj-od-switu-do-nocy-pasie-400-owiec.html

    KateHawke, Siwulec, Izape_91, olik321 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że się wcinam. Mam wyniki subpopulacji limfocytow. Czy możecie mnie oświecić, bo to to to straszna czarna magia dla mnie.

    Leukocyty 7.40 G/l 4.00 - 10.00
    Liczba limfocytów 2.13 G/l 1.12 - 4.50
    Liczba limfocytów T (CD3+) 1.51 G/l 0.72 - 2.33
    Liczba limfocytów B (CD19+) 0.31 G/l 0.10 - 0.43
    Liczba limfocytów T helper/inducer (CD3+CD4+) 0.92G/l 0.50 - 1.76
    Liczba limfocytów T suppressor/cytotoxic (CD3+CD8+) 0.48 G/l 0.17 - 1.05
    Liczba komórek NK (CD3-CD56+/CD16+) 0.31 G/l 0.09 - 0.43
    Liczba limfocytów CD5+ 1.44 G/l 0.39 - 2.24
    Liczba limfocytów CD5+CD19+ 0.086 G/l 0.000 - 0.132
    Stosunek limfocytów CD4+/CD8+ 1.91 0.90 - 3.60
    % limfocytów 28.8 % 25.0 - 45.0
    % limfocytów T (CD3+) 70.9 % 59.0 - 85.0
    % limfocytów B (CD19+) 14.6 % 6.4 - 23.0
    % limfocytów T helper/inducer (CD3+CD4+) 43.2 % 31.0 - 61.0
    % limfocytów T suppressor/cytotoxic (CD3+CD8+) 22.6 % 11.0 - 38.0
    % komórek NK (CD3-CD56+/CD16+) 14.4 % 5.6 - 31.0
    % komórek NK z wysoką eksprecją CD56 (CD3-CD56bright/CD16+-) 10.5% 0.0 - 10.0
    % komórek NK z niską ekspresją CD56 (CD3-CD56dim/CD16+-) 89.53 % 90.0 - 100.0

    % limfocytów CD5+ 67.4 % 47.0 - 95.0
    % limfocytów CD5+CD19+ 4.0 % 0.0 - 6.0

    Pogrubione są wartości, które są po za normami.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:45

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza pokazalam mojej mamie i mojej 5letniej siostrze liska. Też chcą:p Nawet Mężowi się podoba :p

    reset, Luna1993 lubią tę wiadomość

  • Kamcia90 Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Proszę pomóżcie cykle mam od ponad pół roku 33 dni, 3 dni temu miałam dostać @ i nic zrobiłam test i też nic... dziś już nie wytrzymałam i pojechałam na bete ale wynik dopiero na maila po 21... czy jest możliwe że to ciąża A na teście druga kreseczka nie wyszła ? :(

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Iza pokazalam mojej mamie i mojej 5letniej siostrze liska. Też chcą:p Nawet Mężowi się podoba :p
    Mezowi mogę uszyć w wersji dla chłopca :p haha


    Reset kolega z owocami wymiata :D on zawsze był taki krejzi?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:53

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa!! Cudownie! Takie wiadomości dają mega kopa!

    Izape, piękności!

    Dziewczyny, kurcze mam problem zawsze z zapamiętaniem nickow, ale tym ktorym dzisiaj pokazala się biel- współczuję i rozumiem, bo też dzisiaj testowalam z takim samym rezultatem.

    Btw, czy orgazm może opóźnić okres? Wiem ze to raczej powinno być w drugą stronę, ale ja od kilku dni plamiłam, a dzisiaj póki co wszystko przeszło, nawet powiedziałabym ze śluz zrobił się kremowo- rozciagliwy. Brzuch tz jakby przestał bolec, tylko czasem cos zakluje w jajniku.

    A, jeszcze jedno pytanie. Czy test na którym pisze hcg różni sie czuloscia od tego na ktorym pisze bhcg?

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Bobisia Autorytet
    Postów: 278 214

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Kochane, dziękuję za kciuki, wynik taki sam jak ostatnio - żołnierzy dużo ale 100% nieruchliwych :/ trza się jeszcze skonsultować...

    Reset, trzymam kciuki żeby u Was wiadomosci były lepsze... :*

    Jeżuś! <3
    Bocius powiem tak moj lekarz ostatnio na wizycie powiedział ze on bardzo sceptycznie podchodzi do tych wyników bo miał kilka sytuacji ze z takimi wynikami j dziewczyny zachodziły w ciążę naturalnie.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze jakbym mogła się „pożalić”. Okazuje się, że prowadząc działalność gospodarczą od 6 lat i płacąc niemałe składki ZUS co miesiąc będę dostawać na macierzyńskim taki sam zasiłek jak osoba bezrobotna, nigdy nie pracująca i nie odprowadzająca składek. Nosz kurcze... tzn nie chodzi mi o to, że to źle, że taka matka będzie dostawać ten 1000zł, ale czemu ja mam dostawać taką samą kwotę? Gdzie ta sprawiedliwość no :P

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Karmelkowa!! Cudownie! Takie wiadomości dają mega kopa!

    Izape, piękności!

    Dziewczyny, kurcze mam problem zawsze z zapamiętaniem nickow, ale tym ktorym dzisiaj pokazala się biel- współczuję i rozumiem, bo też dzisiaj testowalam z takim samym rezultatem.

    Btw, czy orgazm może opóźnić okres? Wiem ze to raczej powinno być w drugą stronę, ale ja od kilku dni plamiłam, a dzisiaj póki co wszystko przeszło, nawet powiedziałabym ze śluz zrobił się kremowo- rozciagliwy. Brzuch tz jakby przestał bolec, tylko czasem cos zakluje w jajniku.

    A, jeszcze jedno pytanie. Czy test na którym pisze hcg różni sie czuloscia od tego na ktorym pisze bhcg?

    Chodzi Ci o te testy takie do sikania? To raczej wszystkie są takie same :)

    A może miałaś taki mega delikatny okres?

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    A tak jeszcze jakbym mogła się „pożalić”. Okazuje się, że prowadząc działalność gospodarczą od 6 lat i płacąc niemałe składki ZUS co miesiąc będę dostawać na macierzyńskim taki sam zasiłek jak osoba bezrobotna, nigdy nie pracująca i nie odprowadzająca składek. Nosz kurcze... tzn nie chodzi mi o to, że to źle, że taka matka będzie dostawać ten 1000zł, ale czemu ja mam dostawać taką samą kwotę? Gdzie ta sprawiedliwość no :P
    Powinno się dostawać minimalną krajową... W końcu pracujesz a nie obijasz się...

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia90 wrote:
    Hej dziewczyny !
    Proszę pomóżcie cykle mam od ponad pół roku 33 dni, 3 dni temu miałam dostać @ i nic zrobiłam test i też nic... dziś już nie wytrzymałam i pojechałam na bete ale wynik dopiero na maila po 21... czy jest możliwe że to ciąża A na teście druga kreseczka nie wyszła ? :(
    Pewnie że jest. Zalezy jaki test robiłaś. My tu rekomendujemy bobo test;p

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 14 lutego 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ja to się nie znam, ale jak rozmawiałam z immonolożką, to mi powiedziała, że najważniejsze są te komórki NK i jak będą powyżej 12% to mam zbadać cytokiny i się zgłosić. Także chyba zrób te cytokiny, ale to kolejne 4 stówki

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    A tak jeszcze jakbym mogła się „pożalić”. Okazuje się, że prowadząc działalność gospodarczą od 6 lat i płacąc niemałe składki ZUS co miesiąc będę dostawać na macierzyńskim taki sam zasiłek jak osoba bezrobotna, nigdy nie pracująca i nie odprowadzająca składek. Nosz kurcze... tzn nie chodzi mi o to, że to źle, że taka matka będzie dostawać ten 1000zł, ale czemu ja mam dostawać taką samą kwotę? Gdzie ta sprawiedliwość no :P

    O..To mam do Ciebie pytanie. Bo jeśli mi się uda to ja będę miała rok prowadzenia działalności to wtedy jest ta sama kwota prawda? I to się wtedy gdzie załatwia żeby przyznali?

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Karma ja to się nie znam, ale jak rozmawiałam z immonolożką, to mi powiedziała, że najważniejsze są te komórki NK i jak będą powyżej 12% to mam zbadać cytokiny i się zgłosić. Także chyba zrób te cytokiny, ale to kolejne 4 stówki

    O mamo ,pierwsze słyszę. A w jakimś konkretnym dniu to się bada?

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5670 7001

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, same NK też trochę za wysokie... optymalnie jest do 10%. Podobnie stosunek limfocytów CD4+/CD8+ powinien być max 1.5... A z tym i wahaniami cd56 to myślę, że są to bardzo małe odchylenia... ale z tym to do immunologa... Czyli osławiony Paśnik...

    NIka, te cytokiny to test CBA? Jeśli tak, to 375 zł w Synevo ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:06

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dzisiejszy dzień to jakaś kpina. Nie dość, że czuję się dziś jak zwłoki to jeszcze na fb chyba 50 % moich znajomych powystawiało zdjecia z brzuszkami ciążowymi :( dobijcie mnie ! :( to okropne co powiem, ale jestem zazdrosna i mam dziś ogromby żal, że to nie ja jestem na tych zdjęciach :(

    za 1,5 godz mam wizytę u cudotwórcy Labera. Trzymajcie kciuki żebym wyszła od niego z konkretami. Nie zniosę kolejnego "trzeba czekać" :/

    Izape_91, Tosia2323, carolla90 lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole no. :(
    Załamałam się.

    Nika a te cytokiny to jest to badanie?
    https://sklep.alablaboratoria.pl/badanie/10361/profil_cytokin_stanu_zapalnego_-_il-1beta_il-6_il-8_il-10_il-12_tnf-alfa?punkty_id=9538

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:08

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam jakoś na kilka dni przed spodziewaną @, ale nie wiem, jakie motywy mną kierowały. W każdym razie wyszło tak, że ja byłam wtedy w początku ciąży, a cytokiny wyszły ok, więc miałam się nie przejmować

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    A tak jeszcze jakbym mogła się „pożalić”. Okazuje się, że prowadząc działalność gospodarczą od 6 lat i płacąc niemałe składki ZUS co miesiąc będę dostawać na macierzyńskim taki sam zasiłek jak osoba bezrobotna, nigdy nie pracująca i nie odprowadzająca składek. Nosz kurcze... tzn nie chodzi mi o to, że to źle, że taka matka będzie dostawać ten 1000zł, ale czemu ja mam dostawać taką samą kwotę? Gdzie ta sprawiedliwość no :P

    Jak urodziłam syna 8 lat temu to też prowadziłam działalność, dostawałam maicerzyński przez 3 mce w kwocie cyba 350 zł jakoś :) to dopiero była kasa :P

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5670 7001

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Ja pierdole no. :(
    Załamałam się.
    Nie ma co się załamywać! Flowwer miała dużo gorsze wyniki i teraz co...? ;) Znasz wroga, to teraz trzeba z nim walczyć :) nosek do góry :*** Ale ja bym poszła do Paśnika najpierw. Zleci Ci to co uważa za stosowne bo te wszystkie badania są strasznie drogie a zależnie od przypadku niektóre badania są zbędne... a co do wyników, to odpisałam parę postów wyżej nauczona doświadzceniem od Rucoli :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:11

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego