Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A najśmieszniejsze jest to że pytając mnie o USG czy miałam robione sprawdziła wynik USG robionego moze jakieś 8 lat temu k powiedziała że mam pęcherzyki na tym USG i jest ok.... Nosz kur....Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Achia wrote:Dziewczyny znów się nie udało. Pani doktor była b.dokladna. prawdopodobnie to jakaś jednak moja wada a nie zrobienia hsg. Mam mieście dziś USG jeszcze i zapisze mnie na histeroskopie. Ktoś to miał?jak to wygląda? Mówi że to może jakiś polip,długa kręta szyjką bo miesiączka wyplywa.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualny
-
Achia buuu kurcze może to jest przyczyną niepowodzeń?
-
nick nieaktualny_Hope_ wrote:Achia buuu kurcze może to jest przyczyną niepowodzeń?
-
nick nieaktualny
-
Achia*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualny
-
Achia z pozytywów to ja myślę, że tu leży przyczyna i jak Ci zrobią tą histero (może uda ci się z laparo) to zaskoczysz raz dwa
Ja miałam laparo z histero ale to ja miałam torbiel i u mnie w szpitalu usypiali po prostu na godzinę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Kate a lepiej mieć oba naraz? Czy histero w razie co usuwa przeszkody czy to tylko oglądanie środka?
Jedna dziewczyna napisała tak :
"HSG to badanie TYLKO drożności jajowodów - nie można w jego trakcie działać "operacyjnie" czyli ew. czegoś wyciąć itp. Nie widać też jajników.
Laparoskopia - można robić tylko diagnostycznie, czyli drożność jajowodów i sprawdzenie stanu jajników, ale można też przy okazji coś naprawić np pousuwać zrosty które ma wiekszość kobiet, ponakłuwać jajniki jeśli jest taka potrzeba, udrożnić jajowody itd.
Histeroskopia - badanie wnętrza macicy i tylko macicy, niczego więcej. Można przy okazji pousuwać polipy, zrosty itp." -
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Dziewczyny ja się dowiedziałam że póki mam regularne cykle iiii nie mam wąsów ani włosów na plecach to mi lekarka nie da skierowania na badanie testosteronu.
Izape, ja też nie mam wąsów ani włosów na plecach, a testosteron miałam ponad normę. I 17-OH progesteron. Ale badania robiłam prywatnie, gin zlecił jak jeszcze nie była znana dokładna przyczyna niepowodzeń. Od 1.5 roku biorę steryd i wyniki się pięknie unormowały.. -
never_lose_hope wrote:Izape, ja też nie mam wąsów ani włosów na plecach, a testosteron miałam ponad normę. I 17-OH progesteron. Ale badania robiłam prywatnie, gin zlecił jak jeszcze nie była znana dokładna przyczyna niepowodzeń. Od 1.5 roku biorę steryd i wyniki się pięknie unormowały..Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:Strach się bać że są tacy lekarze..że mają dyplom i "leczą "....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 13:59
Frelcia, Karma88 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Emilka i Jeżowa, piękne zdjęcia dzidziusiów! Trzymam kciuki za spokojne ciąże
Blue oby jutro kreska ciemniała!
Ja ten cykl sobie odpuszczam, nawet żadnego testu nie kupię bo nie ma sensu. Jestem tak wykończona fizycznie i psychicznie że na pewno nie mam w tym cyklu owu, dziś już 23dc i wciąż temp na podobnym poziomie, śluzu nie ma więc za przeproszeniem dupa. Poza tym w niepokalane poczęcie nie wierzę a tu w tym cyklu było dopiero jedno nie wiem co się stało, nigdy tak nie miałam ale libido zupełnie u mnie leży ech przydałby się jakiś urlop...Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:No widzisz, ale baba jest niedouczona i nic nie wypisze bo nie musi. Faktycznie, tylko ciekawa jestem czy swojej córuni tez nie wypisywała badań bo po co... Bo wspominała że nie może zajść. Co za ludzie. Już nigdy do niej nie pójdę. Bo nie ma po co nawet na badanie nie skieruje.
A kiedy idziesz do kliniki niepłodności ? serio na zwykłych w 95% to strata czasu o ile nie przyjmują i w klinice.
Jak chcesz założyć aparat na zęby ti nie idziesz do dentysty tylko ortodonty niby jeden i drugi od zębów ale inna "działka".
Achia przykro mi ale jeśli masz możliwość histero z laparo to tylko się cieszyć i korzystać !!!! dodatkowo przy laparo zobaczą czy nie masz endomendy i jak co to usuną. Wszystko jest do przeżycia przecierz poród do nie spacer po parku
Sylwia ile ci zostało antyków ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyIza tak powinno być. W zasadzie każdy zawód użyteczności publicznej powinien być "aktualizowany i poszerzany" o nowości z danej dziedziny. Szczególnie jeśli chodzi o tak odpowiedzialne zawody jak lekarz, prawnik czy moim zdaniem psycholog i pedagog