Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 22 lutego 2018, 05:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę wszystkie z bielami ale nie poddawać się my to silne babeczki.

    Moje znawcą badań nasienia nie jestem ale wygląda ogólnie lepiej jedynie ruch postępowy może IUI trochę w tej kwesti by ponogła ?

    A ja tu czekam na ładne testy z dwiema kreseczkami.

    Blue czekamy !!

    MOJE lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 22 lutego 2018, 06:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Ciężarna! Spać i wypoczywać, a nie zrywać się o 5ej i czatować na zdjęcia bladziochów ;)
    Może chociaz odbij sobie tą wczesną pobudkę piękną popołudniową drzemką.

    A ja mam dziś dylemat moralny - jak tu wstać, kiedy śpi na mnie Kotek? Jest to ewidentna oznaka tego, że jestem juz po owu i w fazie wyższych temperatur

    Miłego dnia i niech hcg będzie z Waszym moczem

    Bocianiątko, Malgonia, Ola_45, KateHawke, Siwulec, summer86, lamka, Bajkaaa, Czrna 81, ANkaG, admiralka, Kargo31, Kingulla, Lunaris, Emiilka, Flowwer, Diamond92 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nika :) ,kochane,nie wiem co myśleć.Wygląda na to,że i mnie cykl się skrócił.Nie wiem czy jest sens sikania.

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5613 6980

    Wysłany: 22 lutego 2018, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hehe Nika :) ,kochane,nie wiem co myśleć.Wygląda na to,że i mnie cykl się skrócił.Nie wiem czy jest sens sikania.
    A może owu była dwa dni wcześniej? Wtedy przynajmniej fl trwałaby tyle ile trzeba... Tak czy inaczej tulę mocno... :***

    Nika, zam to! Moja starsza kota też uklada się na mnie zawsze wtedy kiedy muszę wstać;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 07:22

    laUgp2.png
    3. IMSI (Gameta? październik 2021?)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2731 2634

    Wysłany: 22 lutego 2018, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:45

    https://ovufriend.pl/wykres,6c32b2260ffe7e73df2197c5348aa6f6.html

    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡

    FSH 15 IU/I
    LH 9,1 IU/I
    Estradiol 0,31nmol/l
    Prolaktyna 0,20 IU/I
    Testosteron 0,9nmol/l
    Tsh 1,84mU/l
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 22 lutego 2018, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Kiedy najwczesniej mazna zrobic bete? 10dpo? 12dpo?

    Oluś można zrobić 10dpo ale to ryzyko, że sie zdołujesz bo nic nie wyszło a może sie okazać, że po prostu zagnieżdżenie było później. Najlepiej jest robić 12dpo - ale wiem jak to korci ;)
    Morusek wrote:
    Hej kochane :) totalnie nie ogarniam co się działo przez ostatnie dni... Spróbuję nadrobić jak uda mi się wyzdrowieć... 2 dni ciągłej gorączki daje w kość.. to są tylko 2 dni a ja czuję się jak wrak człowieka :/ przytulam Was mocno <3 całuski :*

    Oj biedaku ale Cię dopadło... szybkiego powrotu do zdrowia! <3

    PS. Dzień Doberek dziewczynki <3 Miłego dnia :)
    Aaaa Nikuś Twoje hasło jest the best :D Niech moc HCG będzie i z Twoim siczkiem :*

    Siwulec, Morusek lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Drogie Panie :)

    życzę udanych sikańców :*

    ja dziś zaczynam 10tc czyli 11tc i z tej okazji również siknęłam ale do kubeczka i zaniosłam do labo :) krwi też mi pobrali w ilości co najmniej jak w centrum krwiodawstwa :D ale co tam, niech biorą ;)

    miłego dnia dla wszystkich ;)

    KateHawke, Luna1993, Malgonia lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, my raczej będziemy teraz unikać <3 w okresie okołoowulacyjnym. Nie czuję się na siłach. Więc żadnego HCG w moim moczu. Zostawiam wszystko pzostałym dziewczynom. W sumie to jeśli by mi wyszedła jakiś bladzioch to tylko bym się zdenerwowała, że znowu szpital.

    Blue tulę :(

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszy poranny test dał mi nadzieję.Zrobiłam dziś dla pewności też ale nie bobo bo mi go szkoda :P ,no i biel.Także trzeba wstać,otrząsnąć się i działać dalej.Mam nadzieję,że jeszcze przed końcem tego mca przybędzie serduszek :) .

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Wczorajszy poranny test dał mi nadzieję.Zrobiłam dziś dla pewności też ale nie bobo bo mi go szkoda :P ,no i biel.Także trzeba wstać,otrząsnąć się i działać dalej.Mam nadzieję,że jeszcze przed końcem tego mca przybędzie serduszek :) .


    marzec będzie Twój <3 :* :* :*

    blue00 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2731 2634

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:45

    https://ovufriend.pl/wykres,6c32b2260ffe7e73df2197c5348aa6f6.html

    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡

    FSH 15 IU/I
    LH 9,1 IU/I
    Estradiol 0,31nmol/l
    Prolaktyna 0,20 IU/I
    Testosteron 0,9nmol/l
    Tsh 1,84mU/l
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam po jakimś czasie, przynajmniej na chwilę. Możecie zerknąć?
    https://www.fertilityfriend.com/home/6c321f
    Po miesiącu odstawienia Dupka, dostałam go znowu i tym razem temperatura zaczęła skakać w drugiej fazie. Czuje się teraz dość mocno jak na @, skurcze podbrzusza, wahania nastroju, ból piersi. Tylko ten wykres mnie myli, myślicie że można się czegoś spodziewać? Czy jutro bądź pojutrze temperatura spadnie? Cykl na pewno owulacyjny, potwierdzone USG.

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was takie pytanie, czy jak chodzicie na monitoring to do tego samego lekarza prowadzącego was? I jeśli nie to czy w danym cyklu musi to być cały czas ten sam? Chcę w następnym cyklu iść na monitoring żeby zobaczyć czy w ogóle coś się tam u mnie dzieje. I nie wiem jak to zaplanować, na ogół w tych różnych klinikach lekarze przyjmują 1-2 razy w tygodniu i zazwyczaj osobno płatna jest konsultacja gin a osobno usg :/

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Kate - Dzięki za odpowiedz. Tez tak wlasnie mysle ze 10 mogloby być niepewne. Nie wiem, waham sie czy w ogole robić bete.
    Jeszcze 6 dni do terminu (nie liczac dzisiejszego dnia) i tak mysle ze jak ma przyjsc to przyjdzie, wczesniej badz w terminie. Na pewno nie pozniej, wiec moze zrobie dopiero bete 2dpo teminie @

    Wiem po sobie, że jak robiłam przed @ to mnie bardziej załamywało niż sama @. Ale życzę powodzenia <3 Oby się udało :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś nie musisz tłumaczyć. Właściwie przepraszam, trochę gafę strzeliłam. Ale życzę Ci jak najlepiej <3

    Blue a może to biochem była... Tulę Kochana :(

    Xandyx a dupka odstawiłaś? Wykres wygląda na owulacyjny i może nawet obiecująco. Ale jeśli nie odstawiałaś jeszcze to tempka może spaść dopiero po odstawieniu. Ale pewna nie jestem.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2731 2634

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:45

    KateHawke lubi tę wiadomość

    https://ovufriend.pl/wykres,6c32b2260ffe7e73df2197c5348aa6f6.html

    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡

    FSH 15 IU/I
    LH 9,1 IU/I
    Estradiol 0,31nmol/l
    Prolaktyna 0,20 IU/I
    Testosteron 0,9nmol/l
    Tsh 1,84mU/l
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dziewczyny mam do was takie pytanie, czy jak chodzicie na monitoring to do tego samego lekarza prowadzącego was? I jeśli nie to czy w danym cyklu musi to być cały czas ten sam? Chcę w następnym cyklu iść na monitoring żeby zobaczyć czy w ogóle coś się tam u mnie dzieje. I nie wiem jak to zaplanować, na ogół w tych różnych klinikach lekarze przyjmują 1-2 razy w tygodniu i zazwyczaj osobno płatna jest konsultacja gin a osobno usg :/

    Zalecane jest na jednym sprzęcie, ale myslę, że ta różnica 1mm nie będzie stanowiła problemu a jeśli nie zależy Ci na opinii jednego lekarza to też nie masz konieczności chodzenia do tego samego. Tyle tylko, że co lekarz to opinia ;)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dziewczyny mam do was takie pytanie, czy jak chodzicie na monitoring to do tego samego lekarza prowadzącego was? I jeśli nie to czy w danym cyklu musi to być cały czas ten sam? Chcę w następnym cyklu iść na monitoring żeby zobaczyć czy w ogóle coś się tam u mnie dzieje. I nie wiem jak to zaplanować, na ogół w tych różnych klinikach lekarze przyjmują 1-2 razy w tygodniu i zazwyczaj osobno płatna jest konsultacja gin a osobno usg :/

    Ja chodzę cały czas do tego samego do kliniki bo jest o dziwo codziennie! Nawet w niedziele :D ale wiem, ze dziewczyny chodzą różnie. Często na sam monitoring do obojętnie kogo, kto się trafi :). U mnie pierwsza wizyta kosztowała 250 zł a teraz niezależnie co robi zawsze 150 + dodatkowo w tym samum miejscu robię od razu kupę badań i kope siana zostawiam :D

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke dzisiaj to 3 dzień bez dupka. No i ta szyjka która mimo tego że jest dość nisko (chociaż może dlatego że sprawdzałam po dłuższym siedzeniu), to jest zaciśnięta i rozpulchniona. Przed @ zawsze miałam mocno twardą i przynajmniej lekko otwartą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 08:27

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim życzę miłego dnia i || bo ten luty jakiś nie za bardzo niestety. Ja sie zbieram do koleżanki popracować i wieczorem też praca u drugiej koleżanki a w między czasie obiad trzeba zrobic tak ze ciesze sie ze jest słońce bo to mi daje energię hehe

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego