Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia wrote:Dziewczyny na lekka infekcje clotrimazolum da radę?
Frelcia, masz na myśli maść? Warto spróbować, ale ona tylko na zewnątrz działa.
Spróbowałabym też jakiś probiotyk. Plus jogurty, kefiry i kiszonki
Nie wiem jak to jest z tantum rosa, wiele osób poleca, ale ja tylko raz stosowałam. -
KlaudyŚ oj coś czuję że będzie GRUBO za te 2 tygodnie powodzenia!
Frelcia ja też zastanawiam się co by tu sobie... jakoś tak sucho i niefajnie... wszystko tylko nie ILADIAN !!!!!!!!!!!!!!! -
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:No właśnie kurczę nie swędzi nic nie szczypi tylko zauważyłam nieplodny śluz lekko zoltawy. Troszkę i wystraszyłam się że coś znowu wyjdzie
Frelciu, on może być od tabletek... U mnie na tabletkach kolor śluzu był zawsze inny niż w cyklach naturalnych.
Jasne, probiotyk nie zaszkodzi, ale to nie musi się nic groźnego dziać!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Frelcia, jeśli nie masz żadnego dyskomfortu to może rzeczywiście od tabletek.
A probiotyk nie zaszkodzi w razie czego -
Lunaris, nie wiem czy sucho w środku czy na zewnątrz.. ale jeśli na przesuszenie na zewnątrz to polecam żel Provag. Mi go poleciła Hope i bardzo pomógł, szczególnie przy luteinie
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Lunaris, nie wiem czy sucho w środku czy na zewnątrz.. ale jeśli na przesuszenie na zewnątrz to polecam żel Provag. Mi go poleciła Hope i bardzo pomógł, szczególnie przy luteinie
A teraz....idę grać w CARCASSONE Ciastek mnie z domu wywali bo go tym katuję kolejny dzień Zakochałam się -
Dziewczyny !
To znowu ja i znowu mam problem... Plamienia skończyły się wczoraj... Dziś mam niby 30 dzień cyklu. Byłam dziś u ginekolog. Dokładnie to na usg powiedziała ze nadal widzi to coś - wczesniej to niby mial byc polip albo ciaza, beta 14 lutego wyszła negatywna...
No ale dziś mamy 24 lutego (niby 30 dzien cyklu - pisze niby bo mialam plamienia od 11 dnia cyklu wiec juz sama nie wiem) .
No i na usg mówi ze nadal to jest , ale ze jest dziwne i ze ona w sumie sama nie wie co to jest ze endometrium jest niejednorodne, no dziwne , no ona nie wie sama , napewno to nie polip... o i jeszcze widzi jakis pęcherzyk obok. No dziwne to wszystko.
I stwierdziła , że powinnam wziąć duphaston na wywołanie okresu przez 5 dni teraz.. Tylko chodzi o ten pęcherzyk ... co jeśli to ciąża? W sumie lekarzem nie jestem ale nie wiem co jeszcze może oznaczać taki pęcherzyk.. Nie wiem czy brać duphaston , czy skonsultować się z innym lekarzem , czy zrobić znowu bete... Jestem w kropce...
Co myślicie?🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyOlciak wrote:Dziewczyny !
To znowu ja i znowu mam problem... Plamienia skończyły się wczoraj... Dziś mam niby 30 dzień cyklu. Byłam dziś u ginekolog. Dokładnie to na usg powiedziała ze nadal widzi to coś - wczesniej to niby mial byc polip albo ciaza, beta 14 lutego wyszła negatywna...
No ale dziś mamy 24 lutego (niby 30 dzien cyklu - pisze niby bo mialam plamienia od 11 dnia cyklu wiec juz sama nie wiem) .
No i na usg mówi ze nadal to jest , ale ze jest dziwne i ze ona w sumie sama nie wie co to jest ze endometrium jest niejednorodne, no dziwne , no ona nie wie sama , napewno to nie polip... o i jeszcze widzi jakis pęcherzyk obok. No dziwne to wszystko.
I stwierdziła , że powinnam wziąć duphaston na wywołanie okresu przez 5 dni teraz.. Tylko chodzi o ten pęcherzyk ... co jeśli to ciąża? W sumie lekarzem nie jestem ale nie wiem co jeszcze może oznaczać taki pęcherzyk.. Nie wiem czy brać duphaston , czy skonsultować się z innym lekarzem , czy zrobić znowu bete... Jestem w kropce...
Co myślicie?
Są również pseudopęcherzyki, także tak jak powiedziała Tobie ginekolog, weź dupka , sprawdz bete, jeśli negatywna odstaw proga i czekaj na okres.Rucola, Olciak lubią tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Są również pseudopęcherzyki, także tak jak powiedziała Tobie ginekolog, weź dupka , sprawdz bete, jeśli negatywna odstaw proga i czekaj na okres.
Dziękuje bardzo za odpowiedź o pseudo nie słyszałam , tylko ze ona nie kazała mi zrobić bety , kazała mi brać dupka przez 5 dni i odstawić i ze powinnam okresu dostać.
Czyli kupić dupka zacząć brać a w poniedziałek dla pewności zrobić betę?🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyOlciak wrote:Dziękuje bardzo za odpowiedź o pseudo nie słyszałam , tylko ze ona nie kazała mi zrobić bety , kazała mi brać dupka przez 5 dni i odstawić i ze powinnam okresu dostać.
Czyli kupić dupka zacząć brać a w poniedziałek dla pewności zrobić betę?Olciak lubi tę wiadomość
-
Tak, dupek nie zaszkodzi jesli jest ciąza a poniedzialkowa beta wszystko wyjasni. Jak ciaży nie będzie to odstawisz i tyle
Olciak lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
Myślałam że wysikam Wam dwie kreski ale nie tym razem chyba ;pStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny