X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dziewczyny na lekka infekcje clotrimazolum da radę?

Frelcia, masz na myśli maść? Warto spróbować, ale ona tylko na zewnątrz działa.
    Spróbowałabym też jakiś probiotyk. Plus jogurty, kefiry i kiszonki :)
    Nie wiem jak to jest z tantum rosa, wiele osób poleca, ale ja tylko raz stosowałam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ oj coś czuję że będzie GRUBO za te 2 tygodnie ;) powodzenia!

Frelcia ja też zastanawiam się co by tu sobie... jakoś tak sucho i niefajnie... wszystko tylko nie ILADIAN !!!!!!!!!!!!!!!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kurczę nie swędzi nic nie szczypi tylko zauważyłam nieplodny śluz lekko zoltawy. Troszkę:/ i wystraszyłam się że coś znowu wyjdzie

• reset Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    No właśnie kurczę nie swędzi nic nie szczypi tylko zauważyłam nieplodny śluz lekko zoltawy. Troszkę:/ i wystraszyłam się że coś znowu wyjdzie

Frelciu, on może być od tabletek... U mnie na tabletkach kolor śluzu był zawsze inny niż w cyklach naturalnych.
    Jasne, probiotyk nie zaszkodzi, ale to nie musi się nic groźnego dziać!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* wystraszyłam się a w sumie faktycznie przez te cholerne tabletki mogło się tak stać.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, jeśli nie masz żadnego dyskomfortu to może rzeczywiście od tabletek.
    A probiotyk nie zaszkodzi w razie czego :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, nie wiem czy sucho w środku czy na zewnątrz.. ale jeśli na przesuszenie na zewnątrz to polecam żel Provag. Mi go poleciła Hope i bardzo pomógł, szczególnie przy luteinie :)

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię jutro. Jakis konkretny probiotyk polecacie?

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    KlaudyŚ oj coś czuję że będzie GRUBO za te 2 tygodnie ;) powodzenia!

Hehe iskry będą szły :D

Lunaris lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Hehe iskry będą szły :D

Tylko z przyzwyczajenia do stosunku przerywanego nie zapomnij że partner finiszuje w środku.

Meśka, blue00 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lunaris, nie wiem czy sucho w środku czy na zewnątrz.. ale jeśli na przesuszenie na zewnątrz to polecam żel Provag. Mi go poleciła Hope i bardzo pomógł, szczególnie przy luteinie :)
    Dzięki Summer- nie znam tego, wypróbuję. Nic się nie dzieje ale na zew jakaś taka sucha suchość może się przetarłam :P

A teraz....idę grać w CARCASSONE :D Ciastek mnie z domu wywali bo go tym katuję kolejny dzień :D Zakochałam się <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Tylko z przyzwyczajenia do stosunku przerywanego nie zapomnij że partner finiszuje w środku.

Ja go tam Kolanami albo mogami przytrzymam :)
    Tylko żeby mi nie chciał uciekać :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 16:50

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Olciak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !
    To znowu ja i znowu mam problem... Plamienia skończyły się wczoraj... Dziś mam niby 30 dzień cyklu. Byłam dziś u ginekolog. Dokładnie to na usg powiedziała ze nadal widzi to coś - wczesniej to niby mial byc polip albo ciaza, beta 14 lutego wyszła negatywna...

No ale dziś mamy 24 lutego (niby 30 dzien cyklu - pisze niby bo mialam plamienia od 11 dnia cyklu wiec juz sama nie wiem) .

No i na usg mówi ze nadal to jest , ale ze jest dziwne i ze ona w sumie sama nie wie co to jest ze endometrium jest niejednorodne, no dziwne , no ona nie wie sama , napewno to nie polip... o i jeszcze widzi jakis pęcherzyk obok. No dziwne to wszystko.

I stwierdziła , że powinnam wziąć duphaston na wywołanie okresu przez 5 dni teraz.. Tylko chodzi o ten pęcherzyk ... co jeśli to ciąża? W sumie lekarzem nie jestem ale nie wiem co jeszcze może oznaczać taki pęcherzyk.. Nie wiem czy brać duphaston , czy skonsultować się z innym lekarzem , czy zrobić znowu bete... Jestem w kropce...

Co myślicie?

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Dziewczyny !
    To znowu ja i znowu mam problem... Plamienia skończyły się wczoraj... Dziś mam niby 30 dzień cyklu. Byłam dziś u ginekolog. Dokładnie to na usg powiedziała ze nadal widzi to coś - wczesniej to niby mial byc polip albo ciaza, beta 14 lutego wyszła negatywna...

No ale dziś mamy 24 lutego (niby 30 dzien cyklu - pisze niby bo mialam plamienia od 11 dnia cyklu wiec juz sama nie wiem) .

No i na usg mówi ze nadal to jest , ale ze jest dziwne i ze ona w sumie sama nie wie co to jest ze endometrium jest niejednorodne, no dziwne , no ona nie wie sama , napewno to nie polip... o i jeszcze widzi jakis pęcherzyk obok. No dziwne to wszystko.

I stwierdziła , że powinnam wziąć duphaston na wywołanie okresu przez 5 dni teraz.. Tylko chodzi o ten pęcherzyk ... co jeśli to ciąża? W sumie lekarzem nie jestem ale nie wiem co jeszcze może oznaczać taki pęcherzyk.. Nie wiem czy brać duphaston , czy skonsultować się z innym lekarzem , czy zrobić znowu bete... Jestem w kropce...

Co myślicie?

Są również pseudopęcherzyki, także tak jak powiedziała Tobie ginekolog, weź dupka , sprawdz bete, jeśli negatywna odstaw proga i czekaj na okres.

Rucola, Olciak lubią tę wiadomość

• Olciak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Są również pseudopęcherzyki, także tak jak powiedziała Tobie ginekolog, weź dupka , sprawdz bete, jeśli negatywna odstaw proga i czekaj na okres.

Dziękuje bardzo za odpowiedź o pseudo nie słyszałam , tylko ze ona nie kazała mi zrobić bety , kazała mi brać dupka przez 5 dni i odstawić i ze powinnam okresu dostać.

Czyli kupić dupka zacząć brać a w poniedziałek dla pewności zrobić betę?

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Dziękuje bardzo za odpowiedź o pseudo nie słyszałam , tylko ze ona nie kazała mi zrobić bety , kazała mi brać dupka przez 5 dni i odstawić i ze powinnam okresu dostać.

Czyli kupić dupka zacząć brać a w poniedziałek dla pewności zrobić betę?
    Dokładnie tak ;-)

Olciak lubi tę wiadomość

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dupek nie zaszkodzi jesli jest ciąza a poniedzialkowa beta wszystko wyjasni. Jak ciaży nie będzie to odstawisz i tyle :)

Olciak lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Wam bardzo :)

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że wysikam Wam dwie kreski ale nie tym razem chyba ;p

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Myślałam że wysikam Wam dwie kreski ale nie tym razem chyba ;p
    "CHYBA" :D :D <3

Izape_91 lubi tę wiadomość

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ