Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Moglaby ktoras z Was wypowiedziec sie na temat moich wynikow tarczycowych?

    Bocius wyniki meza super
    Ja nie. Na tarczycy to się ani huhu nie wyznaję :(

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie no, to by była przesada - miałabyś jakiś kosmiczny poziom kwasu - w prenatalu jest łącznie 800 mcg, więc już i tak więcej niż trzeba. Z tym że prenatal ma folian (400 mcg) i metylowaną B12, więc w sumie może wystarczy do obniżenia homo.


    A jak ja biorę Ovarin i prenatal uno to nie przesadzam z kwasem? Bo ciągle nad tym myślę.

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5580 6970

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    A jak ja biorę Ovarin i prenatal uno to nie przesadzam z kwasem? Bo ciągle nad tym myślę.
    też tak biorę... i zastanawiam się żeby może odpuścić ten ovarin albo chociaż brać 1 tabletkę...

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że wyniki tarczycy są ok. ty się liczysz na coś w związku z tarczycą czy jesteś zdrowa?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ja się jakoś super nie wyznaję na tarczycy, ale mam podobne FT4 do Twojego i wszyscy lekarze po kolei mówili mi ze jest wspaniałe.
    TSH ma niskie, ale też nie jakoś skrajnie niskie, a że w ciąży zazwyczaj rośnie a dąży się do jednego to pewnie jest ok, ale to już tylko moja interpretacja.

    agulineczka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    też tak biorę... i zastanawiam się żeby może odpuścić ten ovarin albo chociaż brać 1 tabletkę...
    Właśnie ja biorę 1 tabletkę tego i tego. Nie biorę 2 ovarinu.

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5580 6970

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Właśnie ja biorę 1 tabletkę tego i tego. Nie biorę 2 ovarinu.
    no ja już sama nie wiem... chciałabym trochę ograniczyć ilość tych leków... za tydzień idę do takiej mega ogarniętej endokrynolog więc mam nadzieję, że ona rozpisze ze mną wszystko tak żeby było ok...

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1974 2217

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę. Oby po 10 dniach bólu na sam widok igły coś w końcu urosło inaczej kolejny cykl pójdzie się jebać
    Nie było mnie tu kilka dni ale z tego co widziałam coś się zadziało u Hope :) trzymam kciuki
    Siwulec tak mi przykro kochana :(

    Siwulec lubi tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę. Oby po 10 dniach bólu na sam widok igły coś w końcu urosło inaczej kolejny cykl pójdzie się jebać
    Nie było mnie tu kilka dni ale z tego co widziałam coś się zadziało u Hope :) trzymam kciuki
    Siwulec tak mi przykro kochana :(
    Nie pozostaję nic innego jak trzymać mocno kciuki! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:53

    Cheresta lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta czekamy na info.

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 lutego 2018, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociuś, Frelcia - może poprostu przy okazji następnych badań zróbcie sobie też poziom kwasu. Ja miałam mocno przekroczone normy przy 400 folianu + 400 syntetycznego kwasu, ale ja mam MTHFR. W każdym razie myślę, że jak się łyka więcej niż standardowa dawka, to powinno się czasem badać poziom

    Bocianiątko, Frelcia lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zostanę przy tym ovarinie. A ten prenatal wezmę jak będzie beta pozytywna o.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 12602 15443

    Wysłany: 27 lutego 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim zrobilam badnaia na MTHFR to poziom mojego kwasu foliowego byl 58 ale bralam kwas foliowy od dawna 0,4.. az bylam w szoku..

    A jak wy rozumienie przyswajalnosc kwasu... lekarz mi mowil ze jesli biore kwas lub jakis innym lek i robie badania po jakims tam czasie i mam niski dalej poziom tzn ze sie nie przyswaja.. a jak biore lek i poziom kwasu czy innego parametru zwiekszyl sie to znaczy ze organizm przyswoil lek.

    Tak jest tez z zelazem, albo ktos przyswoi lek w roznych postaciach albo nie wiec wyniki beda rozne.

    Wiec jak ktos bedzie bral kwas to na pewno bedzie mial wiekszy poziom.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 19:22

    preg.png


    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 27 lutego 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę. Oby po 10 dniach bólu na sam widok igły coś w końcu urosło inaczej kolejny cykl pójdzie się jebać
    Nie było mnie tu kilka dni ale z tego co widziałam coś się zadziało u Hope :) trzymam kciuki
    Siwulec tak mi przykro kochana :(


    Czekamy na dobre informacje :)

    Nika dziękuje :*

    Aksamitna czytałam Twój pamiętnik, jest bardzo poruszający :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Czekamy na dobre informacje :)

    Nika dziękuje :*

    Aksamitna czytałam Twój pamiętnik, jest bardzo poruszający :*
    Aksamitna pisała? Może chodziło Tobie o admiralkę?

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 lutego 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, pisz często jak u Ciebie. I naprawdę uważaj na oznaki, że coś złego się dzieje - u mnie na 2 dni przed tym ostatnim USG pojawiły się żółtawe upławy, a samo badanie było jakieś bolesne. Poprzedniego dnia jak aplikowałam lutkę to też było nieprzyjemnie. No cóż, myślałam, że to może jakaś ciążowa infekcja :/
    Jak pojawi się stan zapalny, to już nie można czekać.
    I jeszcze gdyby doszło jednak do łyżeczkowania, to nie bój się o dlugą przerwę. Mi lekarz w szpitalu sugerował conajmniej 3 miesiące, a najlepiej pół roku. A po 4 tygodniach miałam kontrolę z USG i macaniem i doktorka orzekła, że jeśli jestem gotowa psychicznie, to wszystko się dobrze wygoiła i daje zielone światło. Nawet chciała mi dać clo. Także te 3 miesiące to chyba w najgorszym wypadku, jeśli słabo się goi.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1974 2217

    Wysłany: 27 lutego 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyki w podwójnej dawce utrzymane ale jest pęcherzyk i to w prawym jajniku! 13mm skubaniec ma :) :)

    Frelcia, StaraczkaNika, -Mamunia-, Bocianiątko, lamka, Kingulla, JuicyB, Izape_91, olik321, Cabrera, ANkaG, Bajkaaa, Kargo31, KateHawke, Czrna 81, Diamond92, problemik, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Bobisia Autorytet
    Postów: 278 214

    Wysłany: 27 lutego 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to już nie wiem ja biorę prenetal duo plus folian.
    No nic po miesięcznej kuracji zbadam homocysteine i kwas żeby sprawdzić czy nie przesadzam :)

    [link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 27 lutego 2018, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Aksamitna pisała? Może chodziło Tobie o admiralkę?



    Rety ale gafa !!! Przepraszam Admiralka oczywiście o Ciebie chodziło :*

    Mamunia dziękuje za czujność :*

    Nika wysłałam zaproszenie do przyjaciółek - nie chce już tutaj dziewczyn zamęczać

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9309 12357

    Wysłany: 27 lutego 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Siwulec, Minnie Black, bardzo mi przykro :( trzymajcie sie jakoś... I pamiętajkcie że my tu zawsze na Was czekamy :*

    Mnie też tu ostatnio mało, vbo właściewie nie mam co pisać... ale staram się być na bieżąco :)
    A dzisiaj spieszę donieść że wyniki mojego M nadal są książkowe, morfologia może nie 24% jak przy ostatnim badaniu z Invicta, ale 6% też mnie satysfakcjonuje :) MAR ujemny, HBA 81% :)
    super wyniki!! a jak reszta parametrów?? też wszystko ok?

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego