Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • ANkaG Autorytet
    Postów: 530 548

    Wysłany: 27 lutego 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja mialam ok tyg przed wizytą czyli od 9tc brązowe plamienie delikatne ale ciąża była bezzarodkowa! W 10tc potwierdzenie 2 razy przez ginekologa mojego i skierowanie na szpital ale żeby w weekend nie leżeć bezczynnie to w pon mialam iść i to był juz 11+0 Ale sobota w domu do południa lało się ostro i w niedzielę też! A w szpitalu tak jak pisałam o 14 dali cytotec (jak u innych dziewczyn co wyżej pisały) i zaczęły sie skurcze i krwawienia ale ok 17 juz bylo mega ostro i nie wiedziałam że zwykle podpaski w ciągu 2 min mogą juz przecieknac i musialam kolezanki prosic żeby mi któras przywiozła bo M w domu z dzieckiem chorym był! Noi byłam do tego przeziębiona i jak kichnełam pełną parą to wyleciał ten pęcherzyk ale wyglądało jak skrzep wielkości pięści więc te położne wzięły do badania to oczywiście i później usg pokazało ze po wszystkim a ze była ładnie otwarta szyjka to te lyzeczkowanie było po to żebym Długo nie krwawila i żeby bylo wiadomo czy była ta ciąża ok z histopatu. A później można i po 3 miesiącach sie starać Ale ja mam dziecko i byłam sie ze Będą problemy i ze będę musiała leżeć plackiem co jest niemożliwe

    xnw43e3klkl3jh24.png
    l22ne6ydne4fhkhd.png
    ANka
    Zuzanka 19.08.2015
    16.01.17 - 03.04.17 Bezzarodkowa ciąża
    19.03 pierwsze || na testach 21.03 beta 27.9 23.03 beta 112 <3 i na usg kropeczka ;)
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 27 lutego 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badanie w 2 dc FSH 10.8 , LH 4,8 jest Ok?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 13:39

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 27 lutego 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prze0raszam że tak wpadam ale wlasn8e dostałam wyniki z cyklu rok temu przed iui

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- niestety nie jest ok, stosunek powinien być około 1.

    Dziewczyny tak mi przykro czytać Wasze historie, mam ogromny lęk przed tym, że jak już się w końcu u mnie uda to i tak skończy się podobnie.

    Tulę Was wszystkie, a zwłaszcza te z Was, które czekają...

    Hope nie trać nadziei!

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 27 lutego 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Dziewczyny badanie w 2 dc FSH 10.8 , LH 4,8 jest Ok?

    A czy w cyklu poprzedzającym badanie nie byłaś przypadkiem stymulowana? Bo trochę to FSH wysokie, zwłaszcza w stosunku do LH.

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 27 lutego 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    A czy w cyklu poprzedzającym badanie nie byłaś przypadkiem stymulowana? Bo trochę to FSH wysokie, zwłaszcza w stosunku do LH.

    Nie, to jest wynik z pierwszego cyklu przed stymulacja.

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 lutego 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Siwulec- skoro on sam mówi, że "za długo z martwym płodem nie można", to pytanie od kiedy on odlicza czas i jaka ma pewność, że już nie chodzisz z martwym zarodkiem od dnia następnego po ostatniej wizycie? (Która, o ile pamiętam, była już ze 2 tygodnie temu?). Nie przechodziłam tego, co Ty, nie wiem, co bym wybrała, ale chyba bym poważnie rozważyła szpital wcześniej. Zakażenie- moim zdaniem- może mieć potem dużo bardziej długofalowe skutki niż sam zabieg. Porozmawiaj z jakimś innym specjalista, może podjedź nawet do szpitala z tym skierowaniem i zapytaj ich o zdanie?


    ostatnią wizytę miałam trzy tyg temu, a lekarz zmierzył Groszka i ma 2,2mm. Lekarz na podstawie jego wielkości stwierdził kiedy przestał rosnąć czyli serducho się zatrzymało i określił ten czas jako max tydzień temu.
    Pójde dzisiaj do tej ogólnej i zobaczę jak mnie potraktuje a po wizycie zadzwonię też do mojego gin i jeszcze raz spróbuje z nim pogadać

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 27 lutego 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czym to może świadczyć ?
    Nie kumam tamtej lekarki, jak mogła powiedzieć że wszystko jest ok.

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 27 lutego 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    O czym to może świadczyć ?
    Nie kumam tamtej lekarki, jak mogła powiedzieć że wszystko jest ok.

    Bo lekarze rzadko reagują jeżeli FSH jest wyższe niż LH. Ponoć może to świadczyć o niedomodze ciałka żółtego.
    A tak w ogóle nie wiem czy jest sens analizować wyniki sprzed roku. Może powtórz i sprawdź jak jest teraz. Bo w hormonach od tamtego czasu wiele mogło się zmienić.

    monika_85 lubi tę wiadomość

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 4804 4997

    Wysłany: 27 lutego 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znające się na tarczycy :) Mam dzisiejsze wyniki TSH, FT3 i FT4.
    Myślicie, że są ok?(mieszczą się w normie, ale wiem, ze są jeszcze jakies kalkulatory i nie za bardzo wiem o co w nich chodzi).

    TSH 0,63 Norma 0,38-4,0
    FT3 2,72 36,47% Norma 2,10-3,8
    FT4 1,06 22,88% Norma 0,82-2,00

    Dzięki z góry

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 14:16

    Synek 2016 ❤
    Córka 2018 ❤

    👼👼
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 27 lutego 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Czyli jednak. I jak rozumiem na początku ciąży, te pierwsze bety też były wysokie.
    Pierwsza beta w 13 dpo wyszła mi 60 a po 48 godzinach ponad 200.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 lutego 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Pierwsza beta w 13 dpo wyszła mi 60 a po 48 godzinach ponad 200.
    To w sumie fajne wyniki. Potem gorzej :/

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 27 lutego 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Bo lekarze rzadko reagują jeżeli FSH jest wyższe niż LH. Ponoć może to świadczyć o niedomodze ciałka żółtego.
    A tak w ogóle nie wiem czy jest sens analizować wyniki sprzed roku. Może powtórz i sprawdź jak jest teraz. Bo w hormonach od tamtego czasu wiele mogło się zmienić.

    Emilka no masz rację, jakoś tylko po prostu się wkurzyłam bo pieniędzy na te inseminacje wydaliśmy sporo, lekarka twierdziła że wyniki są super a się okazuje że nie do końca.

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 27 lutego 2018, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    To w sumie fajne wyniki. Potem gorzej :/

    Właśnie, dlatego nie będę już robić bety (jeśli w ogóle będę miała kiedykolwiek okazję;/) bo ona wcale nie jest wyznacznikiem, że coś jest nie tak.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 27 lutego 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tulę Was mocno, Siwulec przykro mi.

    Hope i dla mnie te kreski są ładne, po za tym słyszałam, żeby powtarzać co 48 godzin (jeśli już), więc nie trać nadziei <3 <3 <3

    Siwulec lubi tę wiadomość

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 lutego 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, strasznie mi przykro.

    U mnie była taka sytuacja, że już od początku grudnia, w 5 tc, beta słabo rosła - doktor kazał mi iść do domu i czekać na krwawienie 4 dni, a jak nie przyjdzie to wrócić. Straszne było to czekanie. Potem okazało się, że serduszko bije i znowu jednak była nadzieja. A w styczniu poszłam na USG i już nie było serduszka. Po przyroście od poprzedniego USG doktor stwierdził, że stanęło 7-4 dni wcześniej. Stwierdził oznaki stanu zapalnego i kazał mi iść do szpitala natychmiast. Potem sam dzwonił do szpitala, że przyjadę i mają się mną zająć jeszcze tego dnia. Z opisu badania histopatologicznego też wynika, że zaczynało się tam dziać coś złego. Myślę, że łyżeczkowanie było lepsze niż czekanie, bo stan zapalny się nie rozwinął.

    U Ciebie może być na chwilę obecną całkidm OK, ale już za kilka dni może się coś dziać - monitoruj upławy. Musisz teraz na siebie bardzo uważać.

    Tak strasznie mi przykro

    Siwulec lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 lutego 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze napędza i ratuje myśl o kolejnej i zdrowej ciąży. O staraniach. Dlatego wszystkie ciąże ronilam sama. Wolałam mieć szansę na starania po pierwszej @.
    Każdy musi robić tak żeby jemu było najlepiej.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 27 lutego 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, Minnie Black przykro mi :(

    Ja historii swoich strat nie chcę już opisywać (wszystko jest w pamiętnikach, jeśli któraś by jednak chciała je poznać). Ale w obu przypadkach skończyło się łyżeczkowaniem.

    Zawsze mi się serce kraje, gdy kogoś kolejnego to spotyka :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 17:17

    Siwulec lubi tę wiadomość

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 27 lutego 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, Minnie Black, bardzo mi przykro :( trzymajcie sie jakoś... I pamiętajkcie że my tu zawsze na Was czekamy :*

    Mnie też tu ostatnio mało, vbo właściewie nie mam co pisać... ale staram się być na bieżąco :)
    A dzisiaj spieszę donieść że wyniki mojego M nadal są książkowe, morfologia może nie 24% jak przy ostatnim badaniu z Invicta, ale 6% też mnie satysfakcjonuje :) MAR ujemny, HBA 81% :)

    admiralka, Kaczorka, lamka, Flowwer, Frelcia, Malgonia, Cabrera, Meśka, olik321, Izape_91, Emiilka, Siwulec, reset, Rucola, KateHawke, Czrna 81, Diamond92, Angelika83, Karma88 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • admiralka Autorytet
    Postów: 1992 3383

    Wysłany: 27 lutego 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko piękna morfologia, ściskam za Was kciuki niezmiennie :*

    atdc9vvjhr7v1l6t.png

    h84f9vvj1bgblfir.png

    03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego