Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 27 lutego 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Hope ja dalej trzymam te kciuki!

    siwulec przykro mi...

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6552 9498

    Wysłany: 27 lutego 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może oni specjalnie nie mówią prawdy, żeby nie straszyć. A jak już się zacznie to jest za późno na panikę.
    Na szczęście kobiety są na tyle silne, że zniosą wszystko.

    Siwulec - dość ciężkie chwile przed Tobą, ale i te piękne też przyjdą :)
    Najważniejsze to nie rezygnować z marzeń.
    Ja 2.5 miesiąca po poronieniu zaszłam w kolejną ciążę - tym razem zdrową. I zobaczysz, że Ciebie też szybko szczęście znów odnajdzie :)

    Malgonia, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 27 lutego 2018, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec nie wiem jak wygląda poronienie w 10tc, ale raczej nie wyobrażam sobie jakby miało się to stać np. w pracy.
    Ja przeżyłam stratę ciąży 15-tygodniowej i to był koszmar. Ze względu na obecność krwiaka, małe krwawienia/plamienia miałam już od kilku dni. Jak zaczęłam ronić zaczęły ze mnie wypadać (sorry za opis) skrzepy wielkości kurzej wątróbki. A potem wielki krwotok, połączony z pęknięciem pęcherza płodowego. Łazienka dosłownie pływała. Spanikowany mąż wezwał pogotowie i nawet ratownik był w szoku widząc taką ilość krwi. Pamiętam jak na SOR siedziałam na plastikowym krześle, a wokół mnie na podłodze kałuża krwi. Dosłownie chlustało ze mnie. Potem lekarka tłumaczyła, że było tego tak dużo bo to była krew zmieszana z płynem owodniowym. Wzięli mnie na fotel i lekarka stwierdziła, że dziecko jest już praktycznie w pochwie. Chwilę później poczułam jak ciepłe ciałko Synka dosłownie wypływa ze mnie. Tego uczucia nie zapomnę do końca życia. Potem i tak miałam łyżeczkowanie.
    Ale u Ciebie mam nadzieję nie będzie tak drastycznie. Twoje dzieciątko ma 2 cm, a u mnie razem z nóżkami było wielkości mojej dłoni.

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2769 4268

    Wysłany: 27 lutego 2018, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie pytanie: homocysteina 10 czy działać? Jeśli tak, to jak ;)? Pamiętam, że Nika dużo o tym pisała, ale nie mogę niestety znaleźć...a i witamina D wynik 24 (zalecana norma ponad 30).
    Od kilku miesięcy biorę Femibion. Czy zmienić? Jeśli tak, to co polecacie?

    Kurde, co badanie, to nowe kwiatki wychodzą ;) jeszcze czekam na AMH, bo mnie lekarz wczoraj jednak zmusił...ale jak to też wyjdzie do bani, to już chyba nawet się nie zdziwię...a parę miesięcy temu byliśmy zdrową parą :(

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 4811 5000

    Wysłany: 27 lutego 2018, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec mi lekarka mówiła, że od razu daje mi skierowanie do szpitala (to był początek 10 tc, zarodek zatrzymal się na 7+4), bo z jej doświadczenia wynika, że ciąże powyżej 7tc dużo rzadziej same się dobrze oczyszczają. Powiedziała, że jak bardzo chcę to mogę poczekać ze 2 tygodnie w domu, ale nikt nie da mi gwarancji, że to wystarczy i się samo zacznie, a chodzenie z obumarła ciążą to też nic dobrego (może dojść do jakiegoś zapalania) no i nawet jak kobieta sama zacznie ronić (co jest dla niej boleśniejsze)jest wiele przypadków, że i tak do końca się nie oczyści i że i tak trzeba robić zabieg.
    Zdecydowałam się zatem na szpital (2 dni po wizycie, na której stwierdzono, że ciąża obumarła mialam łyzeczkowanie).

    Synek 2016 ❤
    Córka 2018 ❤

    👼👼
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2769 4268

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Siwulec nie wiem jak wygląda poronienie w 10tc, ale raczej nie wyobrażam sobie jakby miało się to stać np. w pracy.
    Ja przeżyłam stratę ciąży 15-tygodniowej i to był koszmar. Ze względu na obecność krwiaka, małe krwawienia/plamienia miałam już od kilku dni. Jak zaczęłam ronić zaczęły ze mnie wypadać (sorry za opis) skrzepy wielkości kurzej wątróbki. A potem wielki krwotok, połączony z pęknięciem pęcherza płodowego. Łazienka dosłownie pływała. Spanikowany mąż wezwał pogotowie i nawet ratownik był w szoku widząc taką ilość krwi. Pamiętam jak na SOR siedziałam na plastikowym krześle, a wokół mnie na podłodze kałuża krwi. Dosłownie chlustało ze mnie. Potem lekarka tłumaczyła, że było tego tak dużo bo to była krew zmieszana z płynem owodniowym. Wzięli mnie na fotel i lekarka stwierdziła, że dziecko jest już praktycznie w pochwie. Chwilę później poczułam jak ciepłe ciałko Synka dosłownie wypływa ze mnie. Tego uczucia nie zapomnę do końca życia. Potem i tak miałam łyżeczkowanie.
    Ale u Ciebie mam nadzieję nie będzie tak drastycznie. Twoje dzieciątko ma 2 cm, a u mnie razem z nóżkami było wielkości mojej dłoni.

    Emilkap11, to naprawdę niewyobrażalne, co przeszłaś...łzy same cisną się do oczu :(

    Emilkap11 lubi tę wiadomość

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 4811 5000

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pojechałam zbadać TSH, FT3 i FT4. Zobaczymy co wyjdzie.

    Minie Black nie spotkałam się z takim obrazem usg :/

    Synek 2016 ❤
    Córka 2018 ❤

    👼👼
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 4811 5000

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dla mnie dzisiejsza kreska wcale nie jest jaśniejsza od wczorajszej. Wiadomo, że chciałoby się zobaczyć mocną drugą kreskę, ale wcale ta z dzisiaj nei odbiera nadziei. Wskazana beta

    Synek 2016 ❤
    Córka 2018 ❤

    👼👼
  • aria40 Autorytet
    Postów: 1180 651

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec przykro mi, ciężka decyzja. Każdy szpital ma inne procedury. U nas we wro w jednym leżysz i czekasz na to samo co w domu ale pod czujnym okiem lekarzy. W innym zaś ładują cytotec mimo, że poroniłam sama, co doprowadziło mnie do tak bolesnych skurczy, że sama prosiłam o zabieg. Po zabiegu jak ręką odjął, nawet krwawienie miałam skąpe. To sobie chwaliłam i już pierwszym cyklu po endometrium było ok. Na tym etapie ciaży chyba zalecałabym szpital. Musisz tylko zabezpieczyć zarodek, jakbyś chciała robić badania, bo w szpitalu nikt Ci tego nie zaproponuje.

    p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ten obraz jest dośc dziwny, przepraszam, ze tak piszę, ale jest dośc nietypowy. lekarz nic nie mówił, nie sugerował?? Nie wiem jak wygląda zaśniad ale może warto byłoby zapytać... Miałaś zabieg ??
    Lekarz w piątek jak byłam potwierdzić, że ciaza martwa, powiedział, że pierwszy raz przez ponad 20 lat widzi taki obraz usg. Do szpitala miałam się wstawić wczoraj, ale złapał mnie i męża wirus, wymiotiwalismy jak koty cały dzień. Tak więc do spirala idę jutro, wywoływać będziemy farmakologicznie i oddawać próbkę do badań genetycznych. Ta strata popchnela mnie żeby zrobić wszystkie badania, sama wysyłam próbkę do badań i robię trimbofilie, dostaliśmy już też skierowanie do poradni gen.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 10:05

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Siwulec, to obraz z 9 Tc, ciąza zatrzymała się ok 7.5 Tc. Wtedy obraz był prawidłow, tak jak u Ciebie przestało bić serduszko


    przy podobnym obrazie lekarz powiedział że pęcherzyk żółtkowy jest za duży - miałam wielkości 8mm, ale u mnie był jeden a u Ciebie trochę wygląda jakby były dwa, dlatego zapytałam czy to była ciąża bliźniacza.
    za duży pęcherzyk żółtkowy (powyżej 4-5mm) może świadczyć o wadach genetycznych i u mnie się potwierdziło że wady były na tyle duże że serduszko Groszka przestało bić.
    na Twoim zdjęciu widać że te pęcherzyki są o wiele wieksze od zarodka.

    Twój lekarz nic nie mówił Ci o tym obrazie USG ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • aria40 Autorytet
    Postów: 1180 651

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Siwulec nie wiem jak wygląda poronienie w 10tc, ale raczej nie wyobrażam sobie jakby miało się to stać np. w pracy.
    Ja przeżyłam stratę ciąży 15-tygodniowej i to był koszmar. Ze względu na obecność krwiaka, małe krwawienia/plamienia miałam już od kilku dni. Jak zaczęłam ronić zaczęły ze mnie wypadać (sorry za opis) skrzepy wielkości kurzej wątróbki. A potem wielki krwotok, połączony z pęknięciem pęcherza płodowego. Łazienka dosłownie pływała. Spanikowany mąż wezwał pogotowie i nawet ratownik był w szoku widząc taką ilość krwi. Pamiętam jak na SOR siedziałam na plastikowym krześle, a wokół mnie na podłodze kałuża krwi. Dosłownie chlustało ze mnie. Potem lekarka tłumaczyła, że było tego tak dużo bo to była krew zmieszana z płynem owodniowym. Wzięli mnie na fotel i lekarka stwierdziła, że dziecko jest już praktycznie w pochwie. Chwilę później poczułam jak ciepłe ciałko Synka dosłownie wypływa ze mnie. Tego uczucia nie zapomnę do końca życia. Potem i tak miałam łyżeczkowanie.
    Ale u Ciebie mam nadzieję nie będzie tak drastycznie. Twoje dzieciątko ma 2 cm, a u mnie razem z nóżkami było wielkości mojej dłoni.
    Emilka tak mi przykro, życie jest tak okrutne...

    Emilkap11 lubi tę wiadomość

    p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6552 9498

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czyta te wszystkie historie to naprawdę człowiek zaczyna wierzyć, że kobieta jest w stanie znieść wszystko.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja tak nie chcialam publicznie ale to nie jest delikatne plamienie. Nie chce sie wdawac w szczegoly bo moj mozg tez sie stara to wyprzec ale bole porodowe to byl pikus w porownaniu z tym co sie dzialo pozniej (glownie dla mojej psychiki). Dzis bym serio pomyslala o zabiegu.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec tak mi cholernie przykro :(

    Hope ja wierzę w Twojego kropka! Musi być dobrze!

    Tak teraz do mnie doszli że staraczki nie będą spokojne do samego końca ciąży...kobiety którym łatwo przychodzi ciąża mają myślenie że jak już jest to do końca będzie dobrze..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za zabiegiem.Ja roniłam w 11 tc,dziecku serce przestało bić w 9 tc.Krwawiłam intensywnie,praktycznie zemdlałam z upływu krwi,dobrze,że to było w szpitalu,wzięli mnie na zabieg,ból minął jak ręką odjął i samopoczucie dużo lepsze.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    przy podobnym obrazie lekarz powiedział że pęcherzyk żółtkowy jest za duży - miałam wielkości 8mm, ale u mnie był jeden a u Ciebie trochę wygląda jakby były dwa, dlatego zapytałam czy to była ciąża bliźniacza.
    za duży pęcherzyk żółtkowy (powyżej 4-5mm) może świadczyć o wadach genetycznych i u mnie się potwierdziło że wady były na tyle duże że serduszko Groszka przestało bić.
    na Twoim zdjęciu widać że te pęcherzyki są o wiele wieksze od zarodka.

    Twój lekarz nic nie mówił Ci o tym obrazie USG ?
    Ciągle mówiliśmy o ciąży pojedynczej w 7.5 Tc był pęcherzyk wielkości 2.5 cm, zoltkowy 4.2 mm i zarodek 6.1 mm. Zarodek był mały jak na ten tc, ale biło serce. A piątek wszystkie wymiary takie same, jedyne co to serce już nie biło i pęcherzyk zoltkowy się.... Rozdwoił.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ciągle mówiliśmy o ciąży pojedynczej w 7.5 Tc był pęcherzyk wielkości 2.5 cm, zoltkowy 4.2 mm i zarodek 6.1 mm. Zarodek był mały jak na ten tc, ale biło serce. A piątek wszystkie wymiary takie same, jedyne co to serce już nie biło i pęcherzyk zoltkowy się.... Rozdwoił.

    Może to jakiś krwiak :(

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za wszystkie informacje, przynajmniej wiem czego się spodziewać.
    nie rozumiem tylko czemu ten lekarz zapytał czy chcę czekać aż samo się wydarzy czy chcę iść na zabieg - wiecie, po informacji że będzie to bardziej intensywne niż @ to po co mam lecieć do szpitala i prosić o ingerencję, skoro dla mojego organizmu lepiej będzie jak natura sama zadziała.
    Takie miałam podejście wczoraj, jeśli faktycznie zacznie się w pracy to nie wyobrażam sobie tego, po tym co piszecie.
    Sama nie wiem teraz, nie chciałabym aby moje dzieci były świadkami takiej sytuacji jak z matki leci jak z zarzynanej świni :/ z drugiej strony, nie boje się bólu i wolałabym jednak aby organizm sam zadziałał.
    głupie to wszystko :/

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10368 11301

    Wysłany: 27 lutego 2018, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec strasznie mi przykro, wiem co czujesz i jakie beda ciebie czekac ciezki chwile i dni!! Trzymaj sie kochana...
    Ja chcialam bez ingerencji lekarza, ale u mnie nic sie nie dzialo dlugo, minely 2 tygodnie i dalej nic i lekarz bal sie ze moze dojsc do zakarzenia, wiec poszlam do szpitala i mialam zabieg. Tez chcialam sama zeby organizm szybko doszedl do siebie ale z drugiej strony chcialam juz byc po wszystkim.

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego