Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej lipa kochane. Góra dziś. Dół wczoraj :(

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa4d51be41ba.jpg

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a bobo robiłaś? Mam jednak nadzieję, że się rozkręci. Ściskam kciuki z całych sił :*

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2812 2691

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:47

    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek
    PAŹDZIERNIK 2021 IUI stymul. Letrozol 1x2,5mg

    LISTOPAD 2021 IUI stymul. Letrozol 2x2,5mg

    👩🏼
    ✅FSH 15 IU/I
    ✅LH 9,1 IU/I
    ✅Estradiol 0,31nmol/l
    ✅Prolaktyna 0,20 IU/I
    ✅Testosteron 0,9nmol/l
    ✅TSH 1,84mU/l
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
    👦🏼
    ✅ Badanie nasienia
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, sama wiesz, że czasem stężenie w moczu (zwłaszcza przy malutkiej becie) może się wahać i być niewykrywalne dla testu. Spokojnie czekaj :*
    My tu trzymamy kciuki! <3

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Hope, sama wiesz, że czasem stężenie w moczu (zwłaszcza przy malutkiej becie) może się wahać i być niewykrywalne dla testu. Spokojnie czekaj :*
    My tu trzymamy kciuki! <3
    Owszem test może nie ciemniec spektakularnie ale nie jasniec. Zwłaszcza że ja wczoraj piłam do 14. Potem od 16 do 21:45 siedziałam na ip bez picia i wróciłam do domu z niczym. Mocz dziś był czarny normalnie.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • aria40 Autorytet
    Postów: 1180 651

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope przytulam ale nie tracę nadziei Sikańce pokazują różne cuda. Zrób inny test.

    p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ściskam :(

    Hope być może jestem głupia ( a jest to bardzo prawdopodobne) ale dzisiejszą kreskę lepiej widzę jak wczorajszą... myśl pozytywnie i sikaj jutro :* :* :*

    Malgonia dziękuję <3 kiedy testujesz? albo inaczej, kiedy możesz wrócić do starań ?

    Ola_45 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Owszem test może nie ciemniec spektakularnie ale nie jasniec. Zwłaszcza że ja wczoraj piłam do 14. Potem od 16 do 21:45 siedziałam na ip bez picia i wróciłam do domu z niczym. Mocz dziś był czarny normalnie.

    Hope w tej sytuacji tylko beta prawdę Ci powie.Ja bym na twoim miejscu ją zrobiła, i powtórzyła za 48h. Tym bardziej, że jesteś na heparynie.

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope,to ciąża i basta,zrób innym,zobaczysz,że krecha będzie,może nawt mocniejsza.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja też bez problemu widzę dzisiejszą kreskę. Sikaj na inny albo leć na betę.w Rossmannie jest taki test super czuły.moze ten spróbuj?trzymam kciuki!!

  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Siwulec co się stało? (stopka)

    EDIT: Już przeczytałam na ex-testerkach. Tak mi przykro. Trzymaj się Kochana.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 08:05

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2894 3112

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 16:14

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope zrob bete, u mnie beta spadala a testy ciemnialy. Takze testy to sobie mozna robic ale w odstepie kilku dni.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Jezu Siwulec co się stało? (stopka)


    serduszko się zatrzymało, nie bije, Groszek urósł do 2,2cm i się zatrzymał. doktorek dał mi czas do 8 marca, jak poronienie się samo nie zacznie to mam skierowanie na 9 marca na zabieg. Pęcherzyk żółtkowy na ostatniej wizycie sygnalizował że coś jest nie tak i niestety się potwierdziło wczoraj.

    A może któraś z Was zna jakieś sposoby żeby sobie "pomóc", nie chciałabym zabiegu, wolałabym sama się oczyścić :/

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope my tam jeszcze wierzymy. Śmigaj na betę.

    Siwulec pisałam na ex-testerkach ale tu powtórzę, jest mi strasznie przykro. Wierzę że niedługo zajdziesz w zdrową ciążę.Jesteś silną babką, masz dobre podejście i naprawdę Cię podziwiam.

    Lunaris piękny avatarek :-)
    Nowa twój wprost powalający! :-D :-D :-D

    Inna czekamy.

    Siwulec, Lunaris lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    serduszko się zatrzymało, nie bije, Groszek urósł do 2,2cm i się zatrzymał. doktorek dał mi czas do 8 marca, jak poronienie się samo nie zacznie to mam skierowanie na 9 marca na zabieg. Pęcherzyk żółtkowy na ostatniej wizycie sygnalizował że coś jest nie tak i niestety się potwierdziło wczoraj.

    A może któraś z Was zna jakieś sposoby żeby sobie "pomóc", nie chciałabym zabiegu, wolałabym sama się oczyścić :/
    Przykro mi... Wiem ze kaczorka sama ronila w domu moze jej sie zapytaj.

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, czemu izba przyjęć?! Co się działo?

    Siwulec - bardzo mi przykro! :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 08:22

    Siwulec lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja wiem, ze sie powtarzam i wiem, ze kazdy sik jest inny, ale ja tez sie prawie odwodnilam a kreski przy ciazy nie bylo. A u Ciebie jest wiec oby sie kropek rozkrecil.

    Siwulec wydaje mi sie ze mam cos co przypomina owulacje, jssli jej nie ma to oby organizm to choc tak potraktowal i po @ pojde jezcze na usg upewnic sie ze nic mk nie zostalo (2 tyg po jeszcze mialam resztki jakies). Szkoda, ze nie dali Ci nic na wywolanie. Mam nadzieje ze nie bedziesz dlugo czekac. U mnie wywolali poronienie artrotekiem czy jakos tak to sie zwie, bo tez bardzo nie chcialam zabiegu, a po mialam jeszcze leki obkurczajace. Moze sprobuj sie dowiedziec czy choc sprobuja Ci farmakologocznie wywolac. Niedlugo sie do pracy zbieram, ale jak dojade i skoncze zajecia to napisze do Ciebie prywatna wiadomosc. Nie bede tu straszyc dziewczyn szczegolami.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Przykro mi... Wiem ze kaczorka sama ronila w domu moze jej sie zapytaj.

    Z tym, że u mnie była ciąża bezzarodkowa i był tylko sam pęcherzyk.. A zaczęło się w 11tc. Nie robiłam nic, po prostu czekałam.

    Siwulec a Ty jesteś na L4? Jak nie to koniecznie idź! Bo nie wiadomo kiedy się zacznie poronienie a to nie jest nic przyjemnego i lepiej być wtedy w domu. I dobrze by było, żeby był ktoś przy Tobie.

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 lutego 2018, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec nic nie zrobisz żeby się wcześniej zaczęło. Ja zawsze czekalam 2 tygodnie. Bądź aktywna. Jak się zacznie to nie lez i nie bierz nospy. Skurcze są potrzebne. Niestety przerosniety yolk nie wróży niczego dobrego. Trzymaj się!

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ