Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu jak ja Cie zaraz gwizdnę!!! Nie jesteś żadnym natrętem!!! Buziole na lepszy dzień dla Ciebie :*

    Izape, znaczy się że chyba jest ok :) nie wiem jak lekarze podchodzą do takich pojedynczych bakterii w posiewie ale zwykle to nieistotne :) I popieram Resecika z tą MUChą :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 08:16

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wszystkiego najlepszego! Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, ale przede wszystkim zdrowej, donoszonej do końca ciąży!!!! <3 <3 <3 I czekamy na piękny wynik dzisiejszej bety! :-D

    KateHawke lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna i Problemik przytulam :-(

    Zośkaaa Jezu, strasznie mi przykro ♡♡♡

    Jedna_z_Wielu, problemik lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Iza, te wyniki oznaczają, że u M.nie ma infekcji bakteryjnej.Pojedyncze bakterie mogą się zdarzać, bo każdy z nas je ma w sobie,tylko - że tak powiem - "udomowione".
    Na posiewie nie wychodzi MUCHa ani któreś inne bakterie. Zrobiłabym więc MUCHę, a ewentualnie gdy ona wyjdzie ok, to poszłabym do androloga sprawdzać skąd podwyższone leukocyty.

    Dzięki reset, jakoś mnie to nie pociesza...:(

    Nie wiem, czy ten mó gin nie potrafi zmierzyć endo, ale mój okres trwał w zasadzie 4 dni, bo wczoraj 5dc już było plamienie a dzisiaj czysto. Zwykle okres mam ok 6 dni + plamienie 7 dnia...

    Reset,my też raczej z takim nasieniem nie kwalifikujemy się do niczego ;)

    Zosiu trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze wyszło, bardzo Ci współczuję, bo musisz czuć się okropnie :(

    Tule wszystkie z @ :*

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim <3

    Zosiu bardzo mi przykro... tulę Cię mocno :(

    Problemik coraz bliżej ivf - dobre podejście :) A obstawiasz się jakimiś dodatkowymi lekami (typu wlewy z intralipidu, kleje, itp.) ?

    Staraczka dzięki :* <3 Jaaak to szybko minęło! :O Już masz 30 tydzień <3 Rośnijcie zdrowo :)

    MamaStasia a jak tam przystojny Stanisław :) <3

    Emilcia mocne kciuki za Twoją betę!!! <3

    Emiilka, problemik lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Zosieńko tak mi przykro... Trzymaj się dzielnie... Tulę mocno...
    Problemik :***
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze bety! <3

    Ja jestem w drugim dniu mojej kolejnej urojonej ciąży, lecę dzisiaj do mojej gin po nową stymulację (chyba), na pewno będę walczyć o wyższą dawkę mety i pogadamy co z encortonem... I zobaczymy co dalej...

    Bociusiu trzymam kciuki żeby ginka była elastyczna co do Twoich propozycji stymulacji i dawek leków <3 <3 <3

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Powodzenia wszystkim betującym i testującym!! Mylę się, czy miało być tu dziś sporo :D

    Tulę Was wszystkie, do których zawitała @... Miejmy nadzieję, że to ta ostatnia :*

    U mnie dziś 4 dzień po Ovitrelle. Dwa dni temu bardzo kuły mnie jajniki, a teraz cisza. Powiem, że spodziewałam się jakiś większych rewelacji, głupia ja :D Dziś po pracy idę do gina, więc dowiem się czy coś tam pękło i nasze starania były "po coś".

    KateHawke lubi tę wiadomość

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Izape wybacz ale jak tylko przeczytałam Twój post to muszę zapytać jaka miałaś bakterie? Bo ja mam tak samo jak tylko raz wyleczyłam globulkami z antybiotykiem to przez anginę i osłabienie zaraz wróciła:( teraz znow jestem po globulkach tych samych bo się nie uodporniły na ten antybiotyk i chuja (przepraszam za wyrażenie ale mam już takiego dola jak stad do Kanady).. czuje ze dalej będę mieć bo cos mi dziwnie na dole i nawet czułam tak jak brałam te globulki... załamie się chyba...wymaz kontrolny dopiero 21 lutego...


    Przez dwa lata miałam drożdżaki, a teraz to Ci nie powiem, bo jak dostałam infekcji takiej ostrej, to byliśmy na wakacjach za granicą i lekarz mi dał tam lek bez badania, a potem jak mi wróciła to mama mi załatwiała lek od gina, bo ja niestety nie mogłam iść sama.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 4698 4939

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate sto lat!!!! Życzę Ci bezproblemowej ciąży i doczekania się zdrowego, cudownego maleństwa!

    Dziewczyny znacie przepis na szybkie ciasto? takie co zawsze wychodzi?
    Chciałabym upiec coś na imieninki :) a gotować lubię, piec już nie za bardzo.
    Zawsze robię rogaliki albo ciasto z galaretką. Wolałabym teraz upiec coś innego :)

    KateHawke lubi tę wiadomość

    Synek 2016 ❤
    Córka 2018 ❤
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- doskonale Cię rozumiem, bo sama mam stany od beznadziei i rozgoryczenia po wiarę, że musi być jakaś uleczalna (!) przyczyna.

    Ja właśnie próbuję umówić M. do androloga, ale nie idzie się dodzwonić.

    Agulineczka - polecam blog mojewypieki. Ja zazwyczaj piekę stamtąd i zawsze mi wychodzi. Masz też fajny dział "bez pieczenia"- u mnie wszyscy się nabierają na tartę,która jest z herbatników, a każdy myśli,że na kruchym spodzie. W oryginale jest z malinami, ale ja najczęsciej robię z wiśniami ze słoika i wychodzi pycha! No i ostatnio zakochałam się w serniku piernikowym stamtąd, wychodzi nawet jak dasz zwykłe herbatniki na spód i bez pierników (wtedy jest mniej bożonarodzeniowy,ale pychaaaa).

    Szybkie są też wszystkie babki piaskowe itp., ale chyba mało odświętne.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 08:34

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczynki ze stolicy! Ważne info z Salve medica!
    "W chwili obecnej mamy promocję na pakiet badań (HBA, MAR, SWIM-UP)
    i łączny koszt to 340zł. Ogólne badanie nasienia jest również tańsze w lutym i jest to cena - 60zł"
    :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 08:29

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow szkoda, że badania M mamy już ogarnięte. :D Finansowo fajna opcja.

    Kate spokojnej ciązy, kciuki za same powodzenia!

    KateHawke lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    wróbelki ćwierkały mi z rana że ktoś tutaj ma dzisiaj urodzinki ;)

    KateHawke 100 lat 100 lat w zdrowiu i miłości a przede wszystkim najwspanialszego i najszczęśliwszego czasu ciążowego :* :* :*

    pozostałym kobitkom życzę miłego dnia i dobrego tygodnia obfitującego w same pozytywne testy i bety ;)

    KateHawke lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się Wam pożalić :( :(
    Wstałam rano - oczywiście test biały... ale co tam jakos to przełknełam..
    Jestem tak chora ze ledwo na oczy patrze, rano chcialam syna podniesc zeby zobaczyc snieg w oknie ze tak mnie łupło w barku ze ruszac prawą stroną nie mogę. Moj M. zero empatii i wspołczucia...
    Posłałam przezbione dziecko do przedszkola bo mam taki nawał w pracy i nie miałam co znim zrobic. Jestem zła matką :( nie zasługuje na kolejne dziecko :(
    Czuje sie do dupy :(

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Kejti, przez ten mój pracujący weekend daty mi się mylą i zupełnie zapomniałam że dziś piąty!

    Kochana, niech ta malutka fasolka zdrowo się rozwija i dostarcza Wam w tym roku pięknych chwil! Niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia również te pozafasolkowe :) no i miłości, miłości i jeszcze raz miłości!!! :***

    Meśka Skarbie każdy ma gorszy dzień i czasem musi wybierać między złem a złem ale to absolutnie nie znaczy że jesteś zła matką! I w ogole zabraniam Ci tak mówić!!! Jutro będzie lepiej :*

    KateHawke lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2630 2471

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Hawke sto lat!! :) :)

    Boćku to super cena, aż szkoda, że mamy zrobione badania :D
    co to jest SWIM UP? :)

    Jedna co ty za kocopoły wypisujesz?! :) zaraz dostaniesz bęcki!!
    :) :)

    Miłego Dnia! :)

    KateHawke lubi tę wiadomość

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI (Klinika Gameta)
    18.09.2020- punkcja (15 kummulusow, 6 zaplodnionych)
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka nie opowiadaj głupot ! Jesteś chora, dlatego masz gorszy dzień, zrób wszystko co masz do zrobienia i się połóż, odpocznij. Absolutnie nie myśl, że jesteś zła mama tylko dlatego, że byłaś w podbramkowej sytuacji :* nie musisz być matką idealna, żeby być dobra mama :)

    Kate wszystkiego najlepszego, duz zdrowia dla ciebie i malutkiego kropka <3

    KateHawke, Karma88 lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wszystkiego najlepszego :) zdrowej ciąży i maluszka :))))!!!!

    Reset, ja to znowu mam dolinę... Wydaje mi się, że nic ztego nie będzie... Zbadam Muchę i narazie chyba na tym poprzestanę. Trzeba zbadać dobrze emka... Ciągle sobie zadaję pytanie, czemu nas to spotyka....Moja wiara, że się uda to jakieś 1 %.

    Jakiś dobry androlog Rzeszów Lublin, ktoś poleci ???

    KateHawke lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4679 6042

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate spełnienia marzeń <3

    Meśka ani mi się waz tak mówić o sobie, jesteś super mama :)

    A mam nadzieję że wyzdrowiejesz szybciutko i będzie tylko lepiej pod każdym względem

    KateHawke lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 5 lutego 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka już same twoje przemyślenia świadczą o Tobie iż jesteś dobrą matką! Zła by miała wszystko w doopie. Tylko zycie jest qźwa niesprawiedliwe! Wiadomo że najlepiej by było zostać z dzieckiem w domu, ale co robić jak nie można :-( Przytulam. I przybijam obsmarkaną piątkę! Mi też gile lecą do samego pasa, a oczy łzawią i co chwilę nic nie widzę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 09:01

    ANkaG lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego