Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopiero się przypatrzylam temu Twojemu owulacyjnemu - pozytyw jak nic, z piękna przepaloną na bordowo krechą . Ale w ogóle to pytałam teraz gina jak to z tymi owulacyjnymi to mówił ze bywają mylące bo w każdym cyklu może być zupełnie inny skok i poziom tego Lh i czasami pozytyw może być kilka dni przed, czasami po, tak samo skok temp... żeby traktować go tylko pomocniczo
Czrna 81 lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Iza, reset, na towsrodku można pobrać jadłospis na 3 dni dla facetów z obniżonymi parametrami nasienia
Kate Hawk Cudownue Ci się nowy rok życia zacząłKateHawke, reset lubią tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Hihi, u mnie pozycją obowiązkową od kilku dni jest Złoty Kurczak Vifona Nigdy tego świństwa nie jadłam, ale teraz po prostu nie mogę się oprzeć No i chodzą za mną konserwy rybne - wczoraj wszamałam makrelę w sosie pomidorowym
Ja dziś popełniłam 2 grzechy kurcze pieczone z Knra i paprykarz ale co tam córcia zadowolona
Jaki masz poziom wit D ?Emiilka lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja dziś popełniłam 2 grzechy kurcze pieczone z Knra i paprykarz ale co tam córcia zadowolona
Jaki masz poziom wit D ? -
nick nieaktualnyKatee Emilka tak sie ciesze że macie piękne bety!!! Możecie zerknąć pod mój wykres i zostawić tam coś na szczęście;) nie obraze się hehe
Już po fitnesie wzięłam 4 wejścia(2 pon i 2 śr) jakby się okazało że jestem w ciąży to ryzykować nie będę i na o tym zakończę a jeśli niestety nie to będę walczyc z moim ciałem,kg i cm jak długo dam radę!!!KateHawke, Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość
-
problemik wrote:Fol nie wiem czym sobie zaluzylam, ale milo mi sie bardzo zrobilo ❤
IMSI (Intracytoplasmic Morphologically Selected Sperm Injection) oznacza docytoplazmatyczną iniekcję plemnika, który został wyselekcjonowany pod względem morfologicznym. IMSI jest rodzajem standardowej procedury przeprowadzanej podczas zapłodnienia pozaustrojowego, czyli ICSI (docytoplazmatycznego wstrzyknięcia plemnika), wzbogaconym jednak o dużo dokładniejszą analizę budowy męskich komórek rozrodczych. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu nowoczesnych mikroskopów, umożliwiających uzyskanie powiększenia rzędu 6000 razy (dla porównania, podczas standardowego ICSI stosuje się powiększenia kilkunastokrotnie mniejsze). Pozwala na uwidocznienie niedostrzegalnych wcześniej elementów morfologicznych plemników.
I jeszcze zapomniałam o Yosel !!! przepraszam wiedziałam że którąś brakuje do kompletu.
Kate piękny prezent urodzinowy !!!!
Czarna bierz chłopa w obroty!!
Iza zobaczysz z czasem się pogodzisz w jakimś stopniu i dostaniesz powera do działania. Czasem potrzeba jest"przejść wewnętrzą żałobę" ale jedno co Ci napiszę człowiek z takiej burzy wychodzi mocniejszy a zwłaszcza małżeństwo.Czrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Ja sobie obiecałam że nie będę tego jeść bo to taki tragiczny syf w żołądku zostawia. Ale nie mogę żyć bez ostrego kurczaka curry raz na jakiś czas
Ja tak diety trzymam bo szczerze za bardzo apetytu nie mam ale od czasu do czasu wyskocze z czymś takim. Już grzecznie siedzę przy owocach. Dobrze że nie mam cukrzycy bo wieczorem owoce to też grzech.
Jak się czujesz w roli przyszłej mamy ? i Marta P. jednak to cudotwórca
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
StaraczkaNika wrote:Iza, reset, na towsrodku można pobrać jadłospis na 3 dni dla facetów z obniżonymi parametrami nasienia
Kate Hawk Cudownue Ci się nowy rok życia zaczął
właśnie łaziłam po tej stronce
Ja zamiast egzaminu z egzekucji napiszę egzamin z poprawy jakości nasienia, bo nie będę w stanie sklecić nawet jednego zdania w tym stresie... Izo, zaczynij się uczyc !!!reset lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Kate gratuluję przyrostu bety
Emilka super beta rosnie, kiedy wizyta?
Pakatasia przykro mi, tule
Kotowa kciuki za maluszki, niech zostana z mamusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:28
KateHawke, Emiilka, Kotowa lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Flowwer wrote:Ja tak diety trzymam bo szczerze za bardzo apetytu nie mam ale od czasu do czasu wyskocze z czymś takim. Już grzecznie siedzę przy owocach. Dobrze że nie mam cukrzycy bo wieczorem owoce to też grzech.
Jak się czujesz w roli przyszłej mamy ? i Marta P. jednak to cudotwórca
Czasem dobry Vifon nie jest zły
A jako Mamusia Okruszka czuję się uskrzydlona czuję jak ten brakujący element zespaja mnie w całość, bez niego byłam rozsypana.
I tak - Paliga anioł z rączkami cudotwórcy -Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:29
Flowwer, Czrna 81, Emiilka, Malwas, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
O.k., M wybzykany I o dziwo dopiero podczas dopiero zauważyłam że sutki już bolą! Czyli owu faktycznie może przyjść wcześniej. Zresztą mamy krótszy miesiąc, to się chce dostosować hehe!
I olśniło mnie że gratulowałam pięknych bet, a nie pogratulowałam Kotowej ! Oj głupia ja.
Kotowa trzymam bardzo mocno kciuki by Dziedzic został na włościach do końca zdrowej i donoszonej ciąży!!! Dobrze że masz urlop, wypoczywaj i rozpieszczaj samą siebieKateHawke, Emiilka, Izape_91, ANkaG, Emilkap11, Karma88 lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Frelcia wrote:Ale IMSI niewiele da przy kiepskim hba..
I wnoszę apelację. To Mańka ma w klinice najwięcej sukcesów w in vitro :p każdy ma swojego anioła. Anioły niejedno imię mają.
Ech..Jakie to wszystko skomplikowane.
Ja piszę o morfologi po przy HBA to inna procedura dlatego w Provita te badanie nasienia jest zalecane przed IVF bo chcą dopasować odpowiednią procedurę.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Yosel i jak tam urlop? Pewnie piękne widoki
tak urlop super, pogoda piękna, tylko chłodny wiatr wieje ale to nic zwiedzamy sobie. Dziś byliśmy na klifach cabo da roca oraz na plaży niedźwiedzia. Widoki boskie i siła potężna oceanu wraz z dużymi falamiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:35
Flowwer, Emiilka, Czrna 81, Frelcia, Malwas, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:tak urlop super, pogoda piękna, tylko chłodny wiatr wieje ale to nic zwiedzamy sobie. Dziś byliśmy na klifach cabo da roca oraz na plaży niedźwiedzia. Widoki boskie i siła potężna oceanu wraz z dużymi falami
Ostatnie wakacje we dwójkę, cisza przed burząKateHawke, Rucola, Yoselyn82, Luna1993, Emiilka, Kotowa, ANkaG lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
MaryAnn wrote:Kochane, pomożecie w interpretacji wyników? Bardzo niepokoi mnie wysoki poziom kwasu foliowego... Zażywam go od blisko 6 miesięcy i troszkę zaczynam się obawiać czy ten poziom nie świadczy o mutacji MTHFR. W poniedziałek za tydzień (w 3 dc) zamierzam zbadać progesteron, prolaktynę, koniecznie homocysteinę i Wit. B12. Oczywiście do mojego lekarza też mam zamiar spróbować się umówić jak najszybciej po otrzymaniu wyników. Jak myślicie czy do tego czasu odstawić kwas foliowy i zacząć brać metylowaną formę? A jeśli tak, to jaki polecacie?
A to wyniki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4604b03cb179.png
Ja mam poziom jeszcze wyższy a mutacji nie mam. Wysoki czy niski może a nie musi świadczyć o mutacji ale dla świętego spokoju wykonać te 6 mutacji( bo w pakiecie taniej).
Provita-Paliga
⛄⛄⛄