X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero się przypatrzylam temu Twojemu owulacyjnemu - pozytyw jak nic, z piękna przepaloną na bordowo krechą ;). Ale w ogóle to pytałam teraz gina jak to z tymi owulacyjnymi to mówił ze bywają mylące bo w każdym cyklu może być zupełnie inny skok i poziom tego Lh i czasami pozytyw może być kilka dni przed, czasami po, tak samo skok temp... żeby traktować go tylko pomocniczo :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, reset, na towsrodku można pobrać jadłospis na 3 dni dla facetów z obniżonymi parametrami nasienia

Kate Hawk <3 Cudownue Ci się nowy rok życia zaczął

KateHawke, reset lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna noo piękny owulak. Chyba takiego to nawet nie miałam. Owocnego bzykanka :D powierzchnie płaskie są wasze ;)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Hihi, u mnie pozycją obowiązkową od kilku dni jest Złoty Kurczak Vifona :D Nigdy tego świństwa nie jadłam, ale teraz po prostu nie mogę się oprzeć :D No i chodzą za mną konserwy rybne - wczoraj wszamałam makrelę w sosie pomidorowym ;)

Ja dziś popełniłam 2 grzechy kurcze pieczone z Knra i paprykarz :( ale co tam córcia zadowolona <3
    Jaki masz poziom wit D ?

Emiilka lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja dziś popełniłam 2 grzechy kurcze pieczone z Knra i paprykarz :( ale co tam córcia zadowolona <3
    Jaki masz poziom wit D ?
    Ja sobie obiecałam że nie będę tego jeść bo to taki tragiczny syf w żołądku zostawia. Ale nie mogę żyć bez ostrego kurczaka curry raz na jakiś czas <3

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate & Emilka piekne wyniki! Gratuluję!

KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakatasia przykro mi :( niestety z doswiadczenia wiem, ze takie slabe przyrosty nie swiadcza o niczym dobrym :( duzo siły Tobie życzę :*

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee Emilka tak sie ciesze że macie piękne bety!!! Możecie zerknąć pod mój wykres i zostawić tam coś na szczęście;) nie obraze się hehe
    Już po fitnesie wzięłam 4 wejścia(2 pon i 2 śr) jakby się okazało że jestem w ciąży to ryzykować nie będę i na o tym zakończę a jeśli niestety nie to będę walczyc z moim ciałem,kg i cm jak długo dam radę!!!

KateHawke, Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Fol nie wiem czym sobie zaluzylam, ale milo mi sie bardzo zrobilo ❤
    Swoją wytrwałością !! Lepiej nie być na takiej liście. Nie myślałaś nad IMSI ? Jest to lepsza selekcja plemników lub ta co miała Inna może idż w tym kierunku. Widzę to provitowym wątku że jedna działa.

IMSI (Intracytoplasmic Morphologically Selected Sperm Injection) oznacza docytoplazmatyczną iniekcję plemnika, który został wyselekcjonowany pod względem morfologicznym. IMSI jest rodzajem standardowej procedury przeprowadzanej podczas zapłodnienia pozaustrojowego, czyli ICSI (docytoplazmatycznego wstrzyknięcia plemnika), wzbogaconym jednak o dużo dokładniejszą analizę budowy męskich komórek rozrodczych. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu nowoczesnych mikroskopów, umożliwiających uzyskanie powiększenia rzędu 6000 razy (dla porównania, podczas standardowego ICSI stosuje się powiększenia kilkunastokrotnie mniejsze). Pozwala na uwidocznienie niedostrzegalnych wcześniej elementów morfologicznych plemników.

I jeszcze zapomniałam o Yosel !!! przepraszam wiedziałam że którąś brakuje do kompletu.

Kate piękny prezent urodzinowy !!!!

Czarna bierz chłopa w obroty!!

Iza zobaczysz z czasem się pogodzisz w jakimś stopniu i dostaniesz powera do działania. Czasem potrzeba jest"przejść wewnętrzą żałobę" ale jedno co Ci napiszę człowiek z takiej burzy wychodzi mocniejszy a zwłaszcza małżeństwo.

Czrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ja sobie obiecałam że nie będę tego jeść bo to taki tragiczny syf w żołądku zostawia. Ale nie mogę żyć bez ostrego kurczaka curry raz na jakiś czas <3

Ja tak diety trzymam bo szczerze za bardzo apetytu nie mam ale od czasu do czasu wyskocze z czymś takim. Już grzecznie siedzę przy owocach. Dobrze że nie mam cukrzycy bo wieczorem owoce to też grzech.

Jak się czujesz w roli przyszłej mamy ? i Marta P. jednak to cudotwórca :D

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Iza, reset, na towsrodku można pobrać jadłospis na 3 dni dla facetów z obniżonymi parametrami nasienia

Kate Hawk <3 Cudownue Ci się nowy rok życia zaczął

właśnie łaziłam po tej stronce :)
    Ja zamiast egzaminu z egzekucji napiszę egzamin z poprawy jakości nasienia, bo nie będę w stanie sklecić nawet jednego zdania w tym stresie... Izo, zaczynij się uczyc !!!

reset lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale IMSI niewiele da przy kiepskim hba..
    I wnoszę apelację. To Mańka ma w klinice najwięcej sukcesów w in vitro :p każdy ma swojego anioła. Anioły niejedno imię mają.

Ech..Jakie to wszystko skomplikowane.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratuluję przyrostu bety :-)

Emilka super beta rosnie, kiedy wizyta? :-)

Pakatasia przykro mi, tule :-(

Kotowa kciuki za maluszki, niech zostana z mamusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:28

KateHawke, Emiilka, Kotowa lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja tak diety trzymam bo szczerze za bardzo apetytu nie mam ale od czasu do czasu wyskocze z czymś takim. Już grzecznie siedzę przy owocach. Dobrze że nie mam cukrzycy bo wieczorem owoce to też grzech.

Jak się czujesz w roli przyszłej mamy ? i Marta P. jednak to cudotwórca :D

Czasem dobry Vifon nie jest zły :D

A jako Mamusia Okruszka czuję się uskrzydlona <3 czuję jak ten brakujący element zespaja mnie w całość, bez niego byłam rozsypana.
    I tak - Paliga anioł z rączkami cudotwórcy -<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:29

Flowwer, Czrna 81, Emiilka, Malwas, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.k., M wybzykany :-D I o dziwo dopiero podczas <3 dopiero zauważyłam że sutki już bolą! Czyli owu faktycznie może przyjść wcześniej. Zresztą mamy krótszy miesiąc, to się chce dostosować hehe!

I olśniło mnie że gratulowałam pięknych bet, a nie pogratulowałam Kotowej ! Oj głupia ja.
    Kotowa trzymam bardzo mocno kciuki by Dziedzic został na włościach do końca zdrowej i donoszonej ciąży!!! Dobrze że masz urlop, wypoczywaj i rozpieszczaj samą siebie :-)

KateHawke, Emiilka, Izape_91, ANkaG, Emilkap11, Karma88 lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel i jak tam urlop? Pewnie piękne widoki <3

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ale IMSI niewiele da przy kiepskim hba..
    I wnoszę apelację. To Mańka ma w klinice najwięcej sukcesów w in vitro :p każdy ma swojego anioła. Anioły niejedno imię mają.

Ech..Jakie to wszystko skomplikowane.

Ja piszę o morfologi po przy HBA to inna procedura dlatego w Provita te badanie nasienia jest zalecane przed IVF bo chcą dopasować odpowiednią procedurę.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Yosel i jak tam urlop? Pewnie piękne widoki <3

tak urlop super, pogoda piękna, tylko chłodny wiatr wieje ale to nic zwiedzamy sobie. Dziś byliśmy na klifach cabo da roca oraz na plaży niedźwiedzia. Widoki boskie i siła potężna oceanu wraz z dużymi falami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:35

Flowwer, Emiilka, Czrna 81, Frelcia, Malwas, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    tak urlop super, pogoda piękna, tylko chłodny wiatr wieje ale to nic zwiedzamy sobie. Dziś byliśmy na klifach cabo da roca oraz na plaży niedźwiedzia. Widoki boskie i siła potężna oceanu wraz z dużymi falami :-)

Ostatnie wakacje we dwójkę, cisza przed burzą :D

KateHawke, Rucola, Yoselyn82, Luna1993, Emiilka, Kotowa, ANkaG lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryAnn wrote:
    Kochane, pomożecie w interpretacji wyników? Bardzo niepokoi mnie wysoki poziom kwasu foliowego... Zażywam go od blisko 6 miesięcy i troszkę zaczynam się obawiać czy ten poziom nie świadczy o mutacji MTHFR. W poniedziałek za tydzień (w 3 dc) zamierzam zbadać progesteron, prolaktynę, koniecznie homocysteinę i Wit. B12. Oczywiście do mojego lekarza też mam zamiar spróbować się umówić jak najszybciej po otrzymaniu wyników. Jak myślicie czy do tego czasu odstawić kwas foliowy i zacząć brać metylowaną formę? A jeśli tak, to jaki polecacie?

A to wyniki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4604b03cb179.png

Ja mam poziom jeszcze wyższy a mutacji nie mam. Wysoki czy niski może a nie musi świadczyć o mutacji ale dla świętego spokoju wykonać te 6 mutacji( bo w pakiecie taniej).

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ