X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Czrna dzięki za pamięć :) :)
    To ja Sylwia198808, ze zmienionym nickiem :)
    Nie udzielam się, nie podczytuję nawet, odpoczywam ;) Flo zasygnalizowała, że pytałaś o mnie ;)

Dalej walczymy, niestety daleko mi do fioletowej strony. Teraz zbieramy siły do drugiego IVF na moich komórkach, to będzie ostatnie na własnych, później już tylko KD. Za kilka dni przyjdzie @ i ruszę z długim protokołem.
    Marzec będzie kluczowym miesiącem dla nas, choć dużych nadziei z nim nie wiążę.. Za dużo kłód pod nogami.
    Ale mamy plan B, a nawet plan C więc nic tylko zbierać siły i hajs :)

Pozdrawiam Was gorąco, niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie i gratuluję zafasolkowanym ;)
    Sylwia wspaniale, że sie odezwałaś. Myślałam czasem o Tobie ale nie mogłam cię znaleźć :) Mocno trzymam kciuki za udana procedurę! <3

Czrna 81, Anaaa90 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu, z ciast polecam to:
    https://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-z-malinami - bez pieczenia, a jako że malin nie lubię i nie sezon na nie,to super wychodzi zawsze z wiśniami ze słoika (zwłaszcza, że są kwaśne i nieco przełamują)

albo to - robiłam w wersji bez pierniczków i na zwykłych herbatnikach kakaowych i było lepsze niż oryginał (bo oryginał też robiłam):
    https://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-z-malinami

i jeszcze jedno, tylko słodkie (ale za to też bez pieczenia...z czasów jak miałam awarię piekarnika :D)

http://www.kuchniaupoli.pl/ciasto-kukulka-bez-pieczenia/

z sałatek- to zależy w co chcesz iść: czy lekko czy treściwie?

1. meksykańksa - kukurydza, groszek, czerwona fasola z puszki, do tego przesmażony i pokrojony w kostkę kurczak, pokrojona drobno papryczka chilli, czerwona cebula, czerwona papryka zwykła i w ramach sosu: ketchup pikantny. Dookoła miseczki możesz ułożyć chipsy nachos/ tortilla.

2. szpinak świeży, pomidory suszone w oleju drobno pokroić, boczek przesmażony na chrupko i sos czosnkowy na bazie jogurtu.

3. brokuły al dente, prażone migdały, feta, sos czosnkowy

4. sałatka z pieczarkami grillowanymi i papryką konserwową, cebula, ogórek konserwowy, jajko, majonez, szczypiorek

5. sałatka z porem, szynką, ogórkiem konserwowym, ananasem i majonezem

6. mix sałat, pomidorki koktajlowe, melon, szynka parmeńska, porządna oliwa i paluszki grissini powtykane obok :)

Ja tak mogę godzinami pisać jakby co :P Tylko nie wiem, w jakim kierunku chcesz iść...
    I jeszcze możesz np. podać sałatki albo na liściach cykorii (bo wiem, że lubisz ładną prezentację: https://www.google.pl/search?q=sa%C5%82atka+na+li%C5%9Bciach+cykorii&client=firefox-b-ab&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjMiu67r5PZAhWR_aQKHUyzB0YQsAQIJw&biw=1333&bih=632#imgrc=DX_ay0FnGf-OLM:)

Jak w cykorii to polecam sałatki na majonezie, np. tuńczykowa.

albo np. w waflowych jajkach (https://www.google.pl/search?q=sa%C5%82atka+w+jajkach+waflowych&client=firefox-b-ab&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiDxLrkr5PZAhXSKewKHdyTBe0Q_AUICigB&biw=1333&bih=632) i wtedy np. sałatka z porem, jajkiem szynka itp. Dekorujesz np. czarną oliwka i czymś czerwonym dla kontrastu :)

Frelcia, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Sylwia wspaniale, że sie odezwałaś. Myślałam czasem o Tobie ale nie mogłam cię znaleźć :) Mocno trzymam kciuki za udana procedurę! <3

Nie-dziękuję :) :)
    Obiecuję, że dam znać po wszystkim :)
    Raczej się już nie udzielam, czasem coś naskrobię na wątkach dotyczących IVF :) Na testowe nie wchodzę, bo do testowania mi mega daleko :D

A jak u Ciebie? Widzę, że jesteś po transferze!! Kiedy beta? Czy może już była? :) :) Trzymam kciuki za Okruszka!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 09:26

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmm dziękuję dziewczyny:* moje perfekcyjne Panie domu :p

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Nie-dziękuję :) :)
    Obiecuję, że dam znać po wszystkim :)
    Raczej się już nie udzielam, czasem coś naskrobię na wątkach dotyczących IVF :) Na testowe nie wchodzę, bo do testowania mi mega daleko :D

A jak u Ciebie? Widzę, że jesteś po transferze!! Kiedy beta? Czy może już była? :) :) Trzymam kciuki za Okruszka!! :*

Koniecznie daj znać :) <3
    Beta była. 6dpt - 36,9 ; 9dpt - 131,4 :) Jutro będzie 12dpt to sprawdzę czy dalej przyrasta. Miałam 4 zapłodnione komórki ale tylko jedna dotrwała do blastki. Niestety nie było czego mrozić. Tylko ten siłacz został do embriotransferu :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia - szybka sałatka i baaardzo pyszna: 2 woreczki ryżu, puszka ananasa, wędzony kurczak (pierś), rodzynki (ilość wg uznania), wszystko wymieszać z małą ilością majonezu albo jog.nat. Szybka i nieskomplikowana :)

Na moich imprezach zawsze się sprawdza!! :)

Frelcia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia miło Cię widzieć, trzymamy kciuki za Was !

Bajka z tego co słyszałam każdy lekarz sugeruje pappe, nie jestem pewna czy ze względu na nas czy na kasę. Ja nie robiłam i uważam, że oszczędziłam sobie stresu :)

Co do sałatek:

Roszpunka, pomidorki koktajlowe, mozzarella, prażony słonecznik, sos vinegret :)

Ciasto, u mnie zawsze biszkopt a na nim już można cuda zrobić :) np. Rafaello - śmietana 30%, serek mascarpone, rozpuszczona biała czekolada, wiórki kokosowe i prażone migdały. Śmietanę ubijamy z serkiem, delikatnie dodajemy po jednej łyżce do przestudzonej ale płynnej czekolady, nakoniec mieszamy z wiórkami, wykładamy na biszkopt i posypujemy migdałami :)

Z takich bardzo prostych może być Szarlotka leniwej żony :) jak coś to wrzucę jeszcze przepis ;)

Frelcia, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Koniecznie daj znać :) <3
    Beta była. 6dpt - 36,9 ; 9dpt - 131,4 :) Jutro będzie 12dpt to sprawdzę czy dalej przyrasta. Miałam 4 zapłodnione komórki ale tylko jedna dotrwała do blastki. Niestety nie było czego mrozić. Tylko ten siłacz został do embriotransferu :)

O matko, fantastycznie, taka beta już w 6dpt?! Ale się cieszę!! Niech dalej pięknie przyrasta! Siłacz! :) :) Daj mi proszę znać na priv jak przyrost jutrzejszy!

Ja chyba teraz też poproszę o 3dniowego. Ostatnio trzymali do 5 doby moje 4zarodki i wszystkie się zatrzymały.. Może gdyby podali mi 3dniowca to inaczej by się to potoczyło?? Choć winne są komórki, niby.. Ehh. Nie ma co gdybać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 09:39

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    O matko, fantastycznie, taka beta już w 6dpt?! Ale się cieszę!! Niech dalej pięknie przyrasta! Siłacz! :) :)

Czyli 3 dniowy zarodek.. Ja chyba teraz też poproszę o 3dniowego. Ostatnio trzymali do 5 doby moje 4zarodki i wszystkie się zatrzymały.. Może gdyby podali mi 3dniowca to inaczej by się to potoczyło?? Choć winne są komórki, niby.. Ehh. Nie ma co gdybać.
    Sytuację podobną miałyśmy, też 4 zarodeczki.

Domyślam się, że byłaś przerażona gdy podali Ci 3dniowca, a pozostałe stanęły? Wyobrażałam sobie taką sytuację u siebie i schizowałabym na pewno :/

Nie nie nie :) On też był 5-dniowy. Pozostałe podobno były "młodsze" i mieli je jeszcze jeden dzień potrzymać. Ale jak zadzwoniłam to powiedzieli, że się jednak nie rozwinęły. 22-go była punkcja, 27-go transfer 5-dniowego Okruszka a 28-go niestety pozostałe 3 zarodki nie dotrwały.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Nie nie nie :) On też był 5-dniowy. Pozostałe podobno były "młodsze" i mieli je jeszcze jeden dzień potrzymać. Ale jak zadzwoniłam to powiedzieli, że się jednak nie rozwinęły. 22-go była punkcja, 27-go transfer 5-dniowego Okruszka a 28-go niestety pozostałe 3 zarodki nie dotrwały.

Właśnie doczytałam, że blastka, edytowałam swój wpis :) Zakręciłam się, sorki :D
    Powiem Ci, że gdybym nie była pewna, że to NIEMOŻLIWE to podejrzewałabym siebie o ciążę, taki mam umysł zaćmiony ostatnio :D rzeczy chowam nie tam gdzie trzeba, zapominam podstawowych rzeczy, a logiczne myślenie poszło gdzieś daleko :D

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena no właśnie znajoma u tego dr robiła i nie sugerował jej pappa ogólnie jak wyjdzie dobrze to nie wiem czy się zdecyduje ja jestem bardzo panikara i widzę wszystko zawsze w czarnych barwach więc wolałabym sobie tego oszczędzić no ale już niedługo będzie wszystko wiadome, ale nie powiem bo już mam takiego stresa jakbym na egzamin szła

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Właśnie doczytałam, że blastka, edytowałam swój wpis :) Zakręciłam się, sorki :D
    Powiem Ci, że gdybym nie była pewna, że to NIEMOŻLIWE to podejrzewałabym siebie o ciążę, taki mam umysł zaćmiony ostatnio :D rzeczy chowam nie tam gdzie trzeba, zapominam podstawowych rzeczy, a logiczne myślenie poszło gdzieś daleko :D
    Na bank poszło sobie razem z moim bo od soboty nie wiem nawet na jakim świecie żyję :D

never_lose_hope lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Na bank poszło sobie razem z moim bo od soboty nie wiem nawet na jakim świecie żyję :D

No to niech się dobrze pobawią przez chwilę i wracają, bo czasem czuję się jak idiotka :D :D
    Ps. Wysłałam zaproszenie na priv, liczę jutro na wiadomość z Twoją betą ;)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    No to niech się dobrze pobawią przez chwilę i wracają, bo czasem czuję się jak idiotka :D :D
    Ps. Wysłałam zaproszenie na priv, liczę jutro na wiadomość z Twoją betą ;)
    Wyniki pewnie późnym wieczorem. Jak mnie skleroza nie dobije to dam znać :D

lamka, admiralka lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia życzę Ci, żebyś była kolejnym zapłodnionym muszkieterem <3

Aksamitna bardzo się cieszę!!

U mnie nadal cisza, 15dc a owulacji ani widuje ani słychu, żadnych objawów nie mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcios ja już mam koszmary senne. Śnią mi się igły brrrr... wkurza mnie to że jeszcze nie mam okresu :( wczoraj jedna plamka i tyle. A w piątek mam mieć usg więc mam nadzieję że się waćpanna zjawi..

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Czrna dzięki za pamięć :) :)
    To ja Sylwia198808, ze zmienionym nickiem :)
    Nie udzielam się, nie podczytuję nawet, odpoczywam ;) Flo zasygnalizowała, że pytałaś o mnie ;)

Dalej walczymy, niestety daleko mi do fioletowej strony. Teraz zbieramy siły do drugiego IVF na moich komórkach, to będzie ostatnie na własnych, później już tylko KD. Za kilka dni przyjdzie @ i ruszę z długim protokołem.
    Marzec będzie kluczowym miesiącem dla nas, choć dużych nadziei z nim nie wiążę.. Za dużo kłód pod nogami.
    Ale mamy plan B, a nawet plan C więc nic tylko zbierać siły i hajs :)

Pozdrawiam Was gorąco, niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie i gratuluję zafasolkowanym ;)
    Sylwia dobrze Cię widzieć! :-D Avatarek albo taki sam albo bardzo podobny :-) Zastanawiałam się co u Ciebie słychać. Szkoda że jeszcze do tej pory się nie udało, ale będę zaciskać kciuki by w marcu to się zmieniło! Marzec to mój urodzinowy miesiąc i też na niego liczę ;-) Kurde jakie to niesprawiedliwe, jeden głupi facet na twojej życiowej drodze i tyle komplikacji po nim :-( A jeśli już o nim wspomniałam, to on się doczekał dziecka z obecną partnerką?
    Wpadnij tu w marcu i daj koniecznie znać jak poszło, wsparcie duchowe masz zapewnione :-) Trzymaj się :-*

never_lose_hope lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Lamcios ja już mam koszmary senne. Śnią mi się igły brrrr... wkurza mnie to że jeszcze nie mam okresu :( wczoraj jedna plamka i tyle. A w piątek mam mieć usg więc mam nadzieję że się waćpanna zjawi..
    Frelcios dziwne to krwawienie Twoje. Kiedy się dowiesz jaki protokół macie?

• problemik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. 5.02 rano plamienie we wrorek to samo. Myslalam ze dzisiaj cos bedzie a tu znowu kawa z mlekiem :/

Juz mam wizyte u lekarza zapisana a tu @ nie rozkreca sie :/ Nawet brzuch nie boli. Ale za to piersi jak paczusie ;) :P

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Dziewczyny mam problem. 5.02 rano plamienie we wrorek to samo. Myslalam ze dzisiaj cos bedzie a tu znowu kawa z mlekiem :/

Juz mam wizyte u lekarza zapisana a tu @ nie rozkreca sie :/ Nawet brzuch nie boli. Ale za to piersi jak paczusie ;) :P

Wg OF masz 14-ty dpo. Może jutro przyjdzie? Mnie zawsze piersi bolały i wyglądały jak balony od 9-10dpo aż do 1-go dnia okresu... A może wcale nie przyjdzie :D

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ