🍁We wrześniu jesienne fiku miku, w czerwcu bobas w pampersiku. 👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcykowa wrote:Mam wyniki. Tak jak sądziłam, dupa. Beta 6,4 (była 7,6) a Progesteron 13,48 (było 3,89). Napisałam do mojej lekarki z pytaniem co dalej.
Olcykowa przykro mi 😓 zawsze jest ten cien szansy ze były dwa zarodki i jeden obumarł dlatego chwilowy spadek, ale jednak przy Twoim niskim progu początkowo jednak stawiałabym ze to biochem 😔 jeśli to znów biochem to porobilabym trochę więcej diagnostyki bo jak widać z zajściem w ciąże nie masz problemu ale jakoś nie nie może utrzymać17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:Olcykowa przykro mi 😓 zawsze jest ten cien szansy ze były dwa zarodki i jeden obumarł dlatego chwilowy spadek, ale jednak przy Twoim niskim progu początkowo jednak stawiałabym ze to biochem 😔 jeśli to znów biochem to porobilabym trochę więcej diagnostyki bo jak widać z zajściem w ciąże nie masz problemu ale jakoś nie nie może utrzymać
Lekarka każe brać jeszcze leki dalej i w piątek ponowić badania, bo spadek nie jest duży (w zeszłym miesiącu beta spadła z dnia na dzien z 14,4 na 7) ale ja się nie łudzę że to coś da. Zrobię te badania jeszcze w piątek ale tylko dla formalności.
Co do badań dodatkowych - dziewczyny wy jesteście bardziej rozeznane w temacie, jak myślicie, jakie powinnam zrobić? Wiem ze nikt tu nie jest lekarzem ale wy to prawdziwa skarbnica wiedzy, może coś podpowiecie ? ❤️👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Olcykowa wrote:Lekarka każe brać jeszcze leki dalej i w piątek ponowić badania, bo spadek nie jest duży (w zeszłym miesiącu beta spadła z dnia na dzien z 14,4 na 7) ale ja się nie łudzę że to coś da. Zrobię te badania jeszcze w piątek ale tylko dla formalności.
Co do badań dodatkowych - dziewczyny wy jesteście bardziej rozeznane w temacie, jak myślicie, jakie powinnam zrobić? Wiem ze nikt tu nie jest lekarzem ale wy to prawdziwa skarbnica wiedzy, może coś podpowiecie ? ❤️
Na pewno słynny pakiet z testdna na trombiofilie 😉
Edit. Jeśli to Twój drugi biochem, to może właśnie wyjdzie, że powinnaś brać heparynę od ⏸️ i może się uda 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 17:07
Karo123 lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
nick nieaktualnyOlcykowa wrote:Lekarka każe brać jeszcze leki dalej i w piątek ponowić badania, bo spadek nie jest duży (w zeszłym miesiącu beta spadła z dnia na dzien z 14,4 na 7) ale ja się nie łudzę że to coś da. Zrobię te badania jeszcze w piątek ale tylko dla formalności.
Co do badań dodatkowych - dziewczyny wy jesteście bardziej rozeznane w temacie, jak myślicie, jakie powinnam zrobić? Wiem ze nikt tu nie jest lekarzem ale wy to prawdziwa skarbnica wiedzy, może coś podpowiecie ? ❤️
A badałaś kiedyś proga 7 dpo? Bo możliwe, że masz niedomogę i wystarczy dołożyć lutkę lub dupka i będzie ok.
Agusia, dalej niezmiennie trzymam kciuki!
szona lubi tę wiadomość
-
Olcykowa a przypomnij proszę, jakieś badania już robilas ogólnie?
Test pakiet z testDNA myśle ze warto zorbic ale jest jeszcze wiele bardziej podstawowych badań. Trzymam kciuki jeszcze ✊17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
celina550 wrote:Na pewno słynny pakiet z testdna na trombiofilie 😉
Edit. Jeśli to Twój drugi biochem, to może właśnie wyjdzie, że powinnaś brać heparynę od ⏸️ i może się uda 😉
A ta trombofilia to nie jest coś z zakrzepicą? Ja byłam u naczyniowca na dopplerze i wszystko super, te wszystkie zastawki, przepływy itd👩🏻 31l.
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
-
Olcykowa wrote:Mam wyniki. Tak jak sądziłam, dupa. Beta 6,4 (była 7,6) a Progesteron 13,48 (było 3,89). Napisałam do mojej lekarki z pytaniem co dalej.
Edit.
Gin odpisała że spadek nie jest duży więc mam brać dalej leki i powtórzyć badania w piątek.
Powtórz jeszcze betę dla pewności ☹️ smutno, że musisz przez takie rzeczy przechodzić, ale wiesz, że trzymamy za Ciebie kciuki i wierzymy, że się uda ❤️Olcykowa lubi tę wiadomość
-
Olcykowa wrote:Lekarka każe brać jeszcze leki dalej i w piątek ponowić badania, bo spadek nie jest duży (w zeszłym miesiącu beta spadła z dnia na dzien z 14,4 na 7) ale ja się nie łudzę że to coś da. Zrobię te badania jeszcze w piątek ale tylko dla formalności.
Jeśli nie robiłaś jeszcze to ja bym zrobiła krzywą cukrowa i insulinowa. Mam pcos i przyczyną moich ciąż biochemicznych była bardzo wysoka insulina. -
Różowa nie kusi Cię żeby jutro siknąć? 😏
Olcykowa tarczycę sprawdzałaś? Warto właśnie proga 7dpo, prolaktynę, ewentualnie ten pakiet na trombofilie 😉 u naczyniowca może być ok ale jeśli jest tendencja do mikrozakrzepów to USG tego nie wychwyci 😔
Zielone no kurcze! Ten się nie myli co nic nie robi... Też nie lubię jak ktoś nie potrafi przyznać się do winy, strasznie to nieprofesjonalne z ich strony 🤨 -
Olcykowa oczywiście trzymam kciuki żeby jednak beta poszybowała w górę, ale jeśli skonczy się to biochemem to tak jak Makino sugeruje koniecznie badanie proga w 7dpo Twój progesteron nawet bez ciąży był bardzo niski, może faktycznie to niedomoga i wystarczy dupek lub lutka i się uda. Oprócz tego tarczyca, krzywe, prolaktyna i jeśli podstawy wyjdą ok to wtedy pakiet na trombofilie.
Różowa 🤞🤞Różowa_90, Olcykowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny moje kochane. Zaktualizowałam stopkę żeby każda mogła zobaczyć jakie badania miałam robione i jakie były wyniki 🙂
Marti1984 - ❤️ Powtórzę badania jeszcze w piątek dla mojej gin ale wiem ze nic z tego raczej. Musze ruszyć z dodatkowymi badaniami.
Powiedzcie proszę, bo pewnie widzicie ze te moje hormony nie są za piękne, jest jakiś sposób żeby je wyregulować? Myślałam żeby iść do endokrynologa, ale nie wiem 🤔
👩🏻 31l.
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
-
[Oliwka91]Różowa nie kusi Cię żeby jutro siknąć? 😏
Kusi mnie, kusi, ale wolałabym poczekać chociaż do weekendu 🙃
Ale przez tę apke, wpatruje się caly czas w wykres i mam nadzieję, że przyspiesze upływ dni 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 19:19
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Dziewczyny, widzę że jest tu nas w sumie dużo nowych więc wklejam tu listę badań podkradzioną z innego wątku, może akurat komuś się przyda i porobi screeny. Mi akurat ta lista dużo pomogła ogarnąć się w badaniach
"Checklista badań Dinusiowej staraczki:
PO PIERWSZE I – hormony i ginekologia
w nawiasach podane adnotacje do norm, jeśli nic nie jest napisane to wystarczy, że wynik mieści się w normie
monitoring owulacji (jakie endo, jakiej wielkości pęcherzyki, kiedy pękają)
progesteron w 3-5 dc (jak najniższy) i 7-8 dpo (najlepiej ok. 20 ng/ml ale 10-15 też ujdzie)
LH i FSH w 3-5 dc (wyliczyć stosunek LH/FSH – optymalnie ok. 1)
estradiol w 3-5 dc, tuż przed owu (ok. 200 na 1 dojrzały pęcherzyk) i 7-8 dpo (min. połowę okołoowulacyjnego)
prolaktyna 3-5 dc (w połowie normy)
TSH (poniżej 2,5 a przy Hashi ok. 1)
AMH 3-5 dc
homocysteina (pomiędzy 6 a
kwas foliowy,
wit B12
aTPO
aTG
testosteron, w 3-5 dc
androstendion, w 3-5 dc
17OH progesteron w 3-5 dc
SHBG w 3-5 dc
test obciążenia glukozą z 3 pkt pomiarem glukozy i insuliny (insulina jednocyfrowa na czczo, Insulina po 1 h max 50, po 2h max 30 – jeśli więcej dieta i ew meta. Wyliczyć HOMA IR – najlepiej poniżej 1, 1-2 dietka; powyżej 2 meta+dieta)
profil krzepnięcia (co najmniej aptt, fibrynogen i d-dimery)
USG TV w 3-5 dc (sprawdzić czy jajniki czyste!);
PO PIERWSZE II – facet
badanie rozszerzone nasienia z morfologią
jeśli u M były jakieś odchylenia od normy w badaniu nasienia (aglutynacja, słaba ruchliwość, itp), to też ASA (z krwi) i test MAR
HBA czyli wiązanie do hialuronianu
przy wcześniejszych poronieniach fragmentacja DNA plemnika (jeśli nie było poronień to raczej nie ma sensu robić, ale czasem się zaleca)
JEŚLI dwa pierwsze punkty są ogarnięte (w miarę możliwości, tzn masz owulacje a parametry nasienia pozwalają na naturalne zapłodnienie) możesz podchodzić do HSG a dalej do IUI jeśli bardzo chcesz (wcześniej nie ma sensu)
***UWAGA: do HSG zaleca się wykonanie posiewu na bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby. Warto też wykonać badanie na obecność Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia (tzw. MUChA), koniecznie met. PCR. W trójpaku/czteropaku wychodzi taniej niż pojedynczo
PO DRUGIE - geny
JEŚLI homocysteina, kwas foliowy lub B12 ALBO badania krzepliwości nie mieszczą się w normach to zrób panel badań mutacji na trombofilię z TESTDNA.PL
badanie kariotypów obojga partnerów (to robiłabym po poronieniach albo w zdecydowanie dalszej kolejności)
PO TRZECIE – zespół antyfosfolipidowy
przeciwciała antykardiolipinowe (stwierdzane klasie IgM lub IgG),
przeciwciała przeciwko β2- glikoproteinie (również wykrywane w klasie swoistości IgM lub IgG),
antykoagulant toczniowy (LA)
*jeśli chociaż 1 parametr wyjdzie dodatni, badanie należy powtórzyć po 12 tygodniach
*w przypadku wcześniejszych poronień wystarczy 1 kryterium laboratoryjne (2x pozytyw) żeby rozpoznać APS
PO CZWARTE – przeciwciała
przeciwciała przeciwjądrowe ANA (miano i typ świecenia) – jeśli dodatni, immunoblot dla 16 antygenów
przeciwciała przeciwplemnikowe ASA (NIE test PCT – bezsensowne badanie),
przy problemach z owulacją przeciwciała przeciwjajnikowe
przy wcześniejszych poronieniach – p. przeciw antygenom łożyska
Punkty od 2 do 4 robiłabym równolegle, w miarę możliwości finansowych
Jeśli do tej pory jest wszystko OK, to TERAZ można pokusić się o laparoskopię diagnostyczną i histeroskopię diagnostyczną (to drugie koniecznie z biopsją endo!)
PO PIĄTE – immunologia cd
subpopulacje limfocytów (test IMK – najważniejszę to %NK poniżej 12, a cd4/cd8 ok. 1 – szczególnie przy dodatnich ANA)
ocena równowagi cytokin (test CBA – najważniejsze to, żeby IFN, TNF i IL-2 były nisko, a IL-10 jak najwyżej)
obecność Helicobacter pylori i Borrelia burgdorferi u obojga partnerów (przeciwciała z krwi)
przy poronieniach dodatkowo test limfocytotoksyczny LCT
w dalszej kolejności KIRMonika7, Lilou, Mersalla, Ivanka93, Różowa_90, Otter lubią tę wiadomość
-
Olcykowa, ewidentnie udaj się do endokrynologa. Myślę, że przyczyna może być prostsza niż się wydaje i nie trzeba będzie się zanuzac w genetyke 😉
Różowa - czekamy zatem z Toba cierpliwie. 😊Ivanka93, Różowa_90 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Różowa czekamy i ✊ aż paluchy bolą 😘
Ja dziewczyny po monitoringu - 15 mm pecherzyk w lewym jajniku, a w prawym nie zdąży w tym miesiącu się ogarnąć i endometrium grubiutkie idealne do zagnieżdżania 😊 chyba nieźle co? Bardzo się stresowałam dzisiejszą wizytą 😊 podziwiam Was wszystkie bo jesteście dla mnie siłaczkami, ja to jestem tzw "mientka faja" a wy jesteście fajterkami 😍Księgowa, Różowa_90, Gośka29, Marti1984 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ivanka93 wrote:Pytanie do dziewczyn, które biorą lub brały clo miałyście jakieś skutki uboczne? W jakich dniach cyklu brałyście?
Ja biorę zawsze 2-6 dc, jedynym skutkiem ubocznym u mnie są uderzenia gorąca w nocy podczas tych dni.
Agusia, odezwij się do nas ❤Ivanka93 lubi tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny😊, ja mam zacząć w następnym cyklu 5 - 9 dc 1 tabletkę dziennie, trochę się boję czy nie zrobią mi się torbiele bo niby miałam swoje owulacje tylko ze bardzo późne i pęcherzyki wolno rosły.
Bubu każda staraczka to fighterka, trzymam kciuki za piękna owulke ✊BuBu90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny