We wrześniu łapiemy się za brzuchy 🤰, bo w maju wyskoczą z nich maluchy 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa2024 wrote:8 dpo
Teraz jestem zła na siebie ze niepotrzebnie zrobiłam dzisiaj to badanie skoro nie mogłam jechać do tego samego labu. Teraz będę się zastanawiać i rozkminiac nad tą rozbieżnością w widełkach dla fazy lutealnej
Te widełki to uśredniona wartość wyników w danym labie. Tak przynajmniej kiedyś czytałam. Generalnie te widełki są po nic (w tym przypadku). To że ta wartość lekko spadła też o niczym specjalnie nie świadczy, bo tak jak dziewczyny piszą, prog jest wydzielany skokowo. A i potencjalnej ciąży to w żaden sposób nie wyklucza.
Czyli jeszcze innymi słowami: jest dobrze, teraz tylko czekać 💚🍀
P.S. ja całkiem niedawno miałam proga w 7 dpo rekordowo ponad 35 i co? Nic. A jak byłam w ciąży to mój pierwszy prog wynosił koło 8 i było wszystko dobrze (a, że skończyło się źle, to inna bajka…)Nowa2024 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny ja już sobie nawet proporcją policzyłam te widełki 🤣
Wynik poniedziałkowy to 53,13% tej górnej granicy, która w tamtym labie wynosi 23,9 ng/ml
Wynik dzisiejszy to 66,85% górnej granicy w dzisiejszym labie, która wynosi 15,9 ng/ml
Zrobiłam to tylko po to żeby się dalej łudzić 🤣 Boze do czego to człowiek potrafi się posunąć haha 🤣🤣🤣
Jesteś niemożliwa! 😅😅Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam jutro testować, ale nie kupiłam testu.. trochę celowo bo mam przeczucie że dostanę ten okres tak jak myślę w piątek.. zobaczymy.
Moje ciało płata mi figle w tym cyklu więc poczekam do tego piątku. To będzie 12 dpo. I teraz pytanie - jak pójdę na bete to już to będzie wiarygodne czy nie? Jeśli oczywiście nie dostanę tego okresu -
Insane wrote:Te widełki to uśredniona wartość wyników w danym labie. Tak przynajmniej kiedyś czytałam. Generalnie te widełki są po nic (w tym przypadku). To że ta wartość lekko spadła też o niczym specjalnie nie świadczy, bo tak jak dziewczyny piszą, prog jest wydzielany skokowo. A i potencjalnej ciąży to w żaden sposób nie wyklucza.
Czyli jeszcze innymi słowami: jest dobrze, teraz tylko czekać 💚🍀
P.S. ja całkiem niedawno miałam proga w 7 dpo rekordowo ponad 35 i co? Nic. A jak byłam w ciąży to mój pierwszy prog wynosił koło 8 i było wszystko dobrze (a, że skończyło się źle, to inna bajka…)
Właśnie pamiętam, że miałaś meeega wysokiego proga. Tak więc żaden nie świadczy ani o ciąży ani o jej braku 🤷♀️
No nic od jutra wjeżdżają pinki super czule 😁🤣kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny ja już sobie nawet proporcją policzyłam te widełki 🤣
Wynik poniedziałkowy to 53,13% tej górnej granicy, która w tamtym labie wynosi 23,9 ng/ml
Wynik dzisiejszy to 66,85% górnej granicy w dzisiejszym labie, która wynosi 15,9 ng/ml
Zrobiłam to tylko po to żeby się dalej łudzić 🤣 Boze do czego to człowiek potrafi się posunąć haha 🤣🤣🤣
Sama matematyka od wczoraj u nas na forum. Jak się nie glowilysmy nad moimi oocytami, to teraz łamigłówki z Twoim progesteronem 😅 podpisuje się pod słowami Insane. Ja kiedyś miałam prog 40 i co i du**. wszystko jeszcze jest możliwe i będę bardzo czekać na Twoje testowanie z zaciśniętymi wszelkimi możliwymi palcami 🤗🤗Nowa2024 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
IVF - 12🥚, 5❄️
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Sama matematyka od wczoraj u nas na forum. Jak się nie glowilysmy nad moimi oocytami, to teraz łamigłówki z Twoim progesteronem 😅 podpisuje się pod słowami Insane. Ja kiedyś miałam prog 40 i co i du**. wszystko jeszcze jest możliwe i będę bardzo czekać na Twoje testowanie z zaciśniętymi wszelkimi możliwymi palcami 🤗🤗
Dzięki dziewczyny, nie wiem co bym zrobiła bez tego forum i bez was bo cokolwiek by nie było to potraficie pocieszyć, dać nadzieję albo wtedy kiedy trzeba postawić do pionu 😘😘😘
Od jutra zaczynam testowanie, wiem ze to wcześnie i nic pewnie nie wyjdzie, ale naprawdę uwielbiam testować 😁Aksandra, Insane lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Nowa2024 wrote:8 dpo
Teraz jestem zła na siebie ze niepotrzebnie zrobiłam dzisiaj to badanie skoro nie mogłam jechać do tego samego labu. Teraz będę się zastanawiać i rozkminiac nad tą rozbieżnością w widełkach dla fazy lutealnej
Coś Ty, inaczej byś żałowała, że nie zrobiłaś i się zadręczała. Insane bdb to opisała. Także to nic nie przesądza, a tylko spokój nas uratuje 🍀
Ja to chyba kolejny test zrobię w niedzielę, bo jak będę testować codziennie to zwariuję.
Dziewczyny biorące Duphaston - do którego dpo go bierzecie? Kiedy odpuszczacie i odstawiacie? Czy zawsze robicie betę dla pewności?
Do tej pory moja gin mi kazała brać przez 10 dni i odstawiać, a test robić w dniu spodziewanej 🐒 (Duphaston u mnie był włączony w celu uregulowania i odtworzenia prawidłowych cykli). I do tej pory tak robiłam. Ale odkąd Was podczytuję zauważyłam, że większość z Was bierze Dupka dłużej aby uniknąć ewentualnego poronienia w przypadku nagłego odstawienia. Przegadałam ten temat z moją prywatną koleżanką, która też jest ginekologiem i mówiła, że bezpieczniej jest brać dłużej. Tylko pytanie - jak długo? Macie jakąś granicę? 14 dpo - ujemny test, ujemna beta- odstawiam?
Muszę na kolejnej wizycie u mojej ginekolog dokładnie to omówić. Ona jest też endokrynologiem i pracuje w klinice, jest mega mądra. I chodzę do niej od dawna. I trochę jestem teraz w konsternacji.
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Ana29 wrote:Ja miałam jutro testować, ale nie kupiłam testu.. trochę celowo bo mam przeczucie że dostanę ten okres tak jak myślę w piątek.. zobaczymy.
Moje ciało płata mi figle w tym cyklu więc poczekam do tego piątku. To będzie 12 dpo. I teraz pytanie - jak pójdę na bete to już to będzie wiarygodne czy nie? Jeśli oczywiście nie dostanę tego okresu
Ana, czasem dopiero w 12dpo dochodzi do implantacji i potrzeba trochę czasu, żeby ruszyła beta. Ale do piątku może będziesz miała już cienie kreseczek na teście. Życzę Ci tego bardzo mocno 🤞Ana29 lubi tę wiadomość
IVF - 12🥚, 5❄️
kałamarnica 11 wrote:Coś Ty, inaczej byś żałowała, że nie zrobiłaś i się zadręczała. Insane bdb to opisała. Także to nic nie przesądza, a tylko spokój nas uratuje 🍀
Ja to chyba kolejny test zrobię w niedzielę, bo jak będę testować codziennie to zwariuję.
Dziewczyny biorące Duphaston - do którego dpo go bierzecie? Kiedy odpuszczacie i odstawiacie? Czy zawsze robicie betę dla pewności?
Do tej pory moja gin mi kazała brać przez 10 dni i odstawiać, a test robić w dniu spodziewanej 🐒 (Duphaston u mnie był włączony w celu uregulowania i odtworzenia prawidłowych cykli). I do tej pory tak robiłam. Ale odkąd Was podczytuję zauważyłam, że większość z Was bierze Dupka dłużej aby uniknąć ewentualnego poronienia w przypadku nagłego odstawienia. Przegadałam ten temat z moją prywatną koleżanką, która też jest ginekologiem i mówiła, że bezpieczniej jest brać dłużej. Tylko pytanie - jak długo? Macie jakąś granicę? 14 dpo - ujemny test, ujemna beta- odstawiam?
Muszę na kolejnej wizycie u mojej ginekolog dokładnie to omówić. Ona jest też endokrynologiem i pracuje w klinice, jest mega mądra. I chodzę do niej od dawna. I trochę jestem teraz w konsternacji.
Chodziłam na betę i proga ze dwa dni przed terminem okresu, żeby zbytnio nie wydłużać sobie fazy lutealnej i cyklu. Ale w tym cyklu już miałam tego dosyć i tylko testowałam w domu (negatyw 14 dpo), a jak jeszcze spadła mi temperatura poniżej linii podstawowej to już w ogóle nie było co się łudzić. Pod tym względem duphaston jest spoko, bo nie podkręca temperatury.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
W tym cyklu wgl nie biorę żadnego proga ale serio dziewczyny może się tak zdarzyć, że można poronić jak się go nagle odstawi? 😱 np dzisiaj odstawiam proga a za dwa dni dowiaduje się, ze jestem w ciąży🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
Ja skończyłam mój maraton w pracy. Przyszła 🐒 i chociaż wiedziałam że przyjdzie, nawet już chciałam żeby przyszła i nie robiła nadziei to poczułam się strasznie źle👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Insane, no właśnie, bo to wydłuża cykl. Mój cykl zwykle kończył się okresem 2 -3 dnu po odstawiebiu duphastonu czyli w 26-27d.c. Ale w tym momencie to wygląda tak, że dziś mam 24 d.c.(9dpo) i 10 dobę duphastonu. Trochę strach odstawiać go od jutra. Pociągnę go chyba do 14dpo (poniedziałku) i jak będzie biało to odstawię...👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Dziewczyny ja mam syna 13 lat. Pamiętam że okres się spóżnił test negatywny. Tydzień później negatywny. Słaby pasek wyszedł po 2 tygodniach. Dalej nie wierzyłam bo przecież słaby. Nie planowałam i nie koniecznie chciałam. I to jest tak nie myślisz boooom !!! chcesz bardzo chcesz i du***. No ale sama teraz tak mam teraz. Chociaż wiem że przed @ nic nie wyjdzie a nawet długo po to i tak robię test i teraz pewnie też będę testować bo nie wytrzmam
-
Hejka dziewczyny! Ja wracam do walki… do walki aby w ogóle mieć jeszcze dziecko. Wyszło u mnie PCOS. Ale dostałam skierowanie do kliniki na badania dlaczego moje miesiączki mimo brania metforminy, która powinna te cykle regulować, nadal wszystko jest uśpione. Na USG milion pęcherzyków… brak owulacji. Wszystko śpi.
Także. Zostaje z wami. Mimo wszystko. -
Schuyler wrote:Hejka dziewczyny! Ja wracam do walki… do walki aby w ogóle mieć jeszcze dziecko. Wyszło u mnie PCOS. Ale dostałam skierowanie do kliniki na badania dlaczego moje miesiączki mimo brania metforminy, która powinna te cykle regulować, nadal wszystko jest uśpione. Na USG milion pęcherzyków… brak owulacji. Wszystko śpi.
Także. Zostaje z wami. Mimo wszystko.
Kurcze kochana bardzo mi przykro 😔 ale przynajmniej wiesz teraz o co chodzi i możesz się z tym mierzyć.
Trzymam kciuki za ogarnięcie tego PCOS i uregulowania miesiączekSchuyler lubi tę wiadomość
-
Schuyler wrote:Hejka dziewczyny! Ja wracam do walki… do walki aby w ogóle mieć jeszcze dziecko. Wyszło u mnie PCOS. Ale dostałam skierowanie do kliniki na badania dlaczego moje miesiączki mimo brania metforminy, która powinna te cykle regulować, nadal wszystko jest uśpione. Na USG milion pęcherzyków… brak owulacji. Wszystko śpi.
Cieszę się, że poszłaś do lekarza. Teraz już musi być tylko lepiej. Super, że zostajesz z nami, będziemy się razem wspierać. Moc sil na najbliższy czas 🤗Schuyler lubi tę wiadomość
IVF - 12🥚, 5❄️
Hej, jestem po monitoringu, jeden pęcherzyk pękł, drugi najpewniej nie choć obraz był niejednoznaczny. Patrząc na płyn gin ocenila ze owulka mogła być wczoraj (jakos dziwnie pozno bo ovitrelle podałam w czwartek). U nas ostatnie przytulanki były w niedzielę. Heparyna i progesteron jutro wlecą. Powiem szczerze że ja już myślami przy ivf. Jak final tego cyklu bedzie znany zapiszemy się na wizytę kwalifikująca.♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc.
03.2023 💔 6 tc.
07.2023 💔 6 tc. -
Z jednej strony wiadomo ze przykro ale z drugiej strony dobrze ze wrog został zidentyfikowany. Trzymam kciuki za dalsze działania!DaruniaKa, Schuyler lubią tę wiadomość
♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc.
03.2023 💔 6 tc.
07.2023 💔 6 tc. -
Tez mam to dziadostwo 😢 wszystkie badania mam w normie tylko ten pcos 😭 biore terz myo inositol, zaczęłam trzeci miesiąc wlasnie. Poczytaj sobie o tym. Poki co zauważyłam poprawę cery i brak ochoty na słodkie 🤣 gdzie mogłam jeść i jeść, a przed @ to juz w ogóle. Teraz nie mogę patrzeć. Czytałam na angielskich forach, że dziewczyny fajnie sobie uregulowały cykle. U mnie pierwszy cykl 35 dni, teraz bedzie krótszy bo owulacja była około 14 dnia,potwierdzona monitoringiem. Także juz widzę poprawę.
Z pcos mozna zajść w ciążę tylko tych szans jest mniej 😢 Trzymam za nas mocno kciuki ❤️🤞Schuyler lubi tę wiadomość