Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • mycha91 Autorytet
    Postów: 1137 1055

    Wysłany: 15 marca 2017, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Uroki mieszkania na wsi ehhhh

    U mnie wystarczy szersza bluzke ubrac i byc prawie 2 lata po slubie - i juz wies huczy od plotek.

    Flowwer lubi tę wiadomość

    p19udqk3k1omz18g.png

    25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Ja mam na 11.50 hehe to razem bedziemy siedziec jak na szpilkach :D
    Chcialam miec teraz blizniaki, ale by bylo jakby sie ziscilo :)
    Moj maz to w ogole by juz mial pewnosc ze jestem czarownica, bo jak cos mowie to za chwile sie sprawdza ( niekoniecznie dobre rzeczy tylko :D)
    Ja też czarownica hihi wszystkim wyśnie dzieci nawet płeć dzidzi...

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    U mnie wystarczy szersza bluzke ubrac i byc prawie 2 lata po slubie - i juz wies huczy od plotek.
    Ja jestem bardzo szczupła " córka stolarza-z przodu deska, z tyłu deska nazywają mnie Tereska" hahahha ja noszę rozmiar 34/36 ;) więc nie da się ukryć

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Zgredek 12 Autorytet
    Postów: 573 645

    Wysłany: 15 marca 2017, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    W ktorym dniu po owu robilas bete?
    Madziula u mnie jakos 16dp, kutro poprawoam i bedzie 18 wiec beta powinna byc na poziomie 800

    Synek <3
    Mój blog: www.doilurazysztuka.wordpress.com

    0d1y3e3k63eguvgh.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Madziula u mnie jakos 16dp, kutro poprawoam i bedzie 18 wiec beta powinna byc na poziomie 800
    Cuda się zdarzają !!! Tylko nie u mnie :(

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxanne wrote:
    Chciałabym was jeszcze zapytać czy robić jutro betę? Rano biorę ostatnią tabletkę duphastonu i powinnam wtedy zrobić test, ale wczoraj był negatywny i nie wiem czy jest sens iść...
    Dla spokoju sumienia zrób

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:03

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6535 9454

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każde laboratorium ma inne normy, więc nie ma co wyników porównywać :) no i u każdej mogło dojść do zagnieżdżenia w innym dpo.

    U mnie pojawił się człowiek - cały centymetr :) i pięknie bije mu <3 :)

    Bocianiątko - ja bym z chęcią Was wszystkie zaczarowała!! I zaprosiła na listopadowy wątek :)

    zubii, Tusiek86, kaha, Amy333, Bocianiątko, E_w_c_i_a, bejb lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dziewczyny każde laboratorium ma inne normy, więc nie ma co wyników porównywać :) no i u każdej mogło dojść do zagnieżdżenia w innym dpo.

    U mnie pojawił się człowiek - cały centymetr :) i pięknie bije mu <3 :)

    Bocianiątko - ja bym z chęcią Was wszystkie zaczarowała!! I zaprosiła na listopadowy wątek :)
    1cm wow !!! Cud poczęcia to coś niesamowitego!! Teraz już mozesz być spokojna!! Nie wiesz co u Suri ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6535 9454

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    1cm wow !!! Cud poczęcia to coś niesamowitego!! Teraz już mozesz być spokojna!! Nie wiesz co u Suri ?

    Spokojna to bede w listopadzie jak urodzę :p
    A co u Suri to nie wiem. Ona ma termin na październik ;)

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Roxanne Ekspertka
    Postów: 217 71

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dla spokoju sumienia zrób
    Dzięki :) zrobię, ale cudów się nie spodziewam

    PCOS niedoczynność tarczycy
    Niedrożność prawostronna
    2018- przerwa w staraniach na czas nieokreślony
    [*] 3.11.2016 cp
    [*] 11.2019 cp
  • nika647 Koleżanka
    Postów: 41 60

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj badania (3dc)

    TSH mIU/l 1.986
    FT3 pg/ml 3.39
    FT4 ng/dl 1.33
    Estradiol pg/ml 76.86
    LH mIU/ml 9.45
    FSH mIU/ml 6.81

    Jak myślicie?

    28,5l
    4cs - udany!
    mhsv3e5et65dhz73.png
  • zubii Autorytet
    Postów: 1736 1645

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    1cm wow !!! Cud poczęcia to coś niesamowitego!! Teraz już mozesz być spokojna!! Nie wiesz co u Suri ?

    Jakiś czas temu z nią gadalam to szykowała się na prenatalne i chciała zrobić nifty.

    Flowwer lubi tę wiadomość

    wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • M_ia Przyjaciółka
    Postów: 101 53

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Najchętniej bym poszła od razu :P Ale wiem, że lekarz nic nie powie jeszcze, może tylko potwierdzi ciążę. Szykowałam się tak na 6 tc, czyli za jakieś dwa tygodnie, ale pewnie tyle nie wytrzymam ;)

    Mam swoją Panią ginekolog, do której chodzę prywatnie od 4 lat i właśnie ona mi powiedziała, że za 2 tygodnie. Ale może jak zrobię betę w piątek i będę mieć wyniki, to w sobotę skoczę do Enel-medu (mam tam ubezpieczenie z firmy męża) i nieodpłatnie spotkam się z ginekologiem. Na pewno czułabym się spokojniejsza po wizycie, niezależnie od tego, czy coś już byłoby widać, czy też nie ;)
    Ja pójdę we wtorek a jutro myślałam żeby iść powtórzyć betę choć przyjaciółka mówi żebym chociaż do piątku poczekała żeby zdążyła ładnie urosnąć i nie wiem co teraz robić...

    11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jakiś czas temu z nią gadalam to szykowała się na prenatalne i chciała zrobić nifty.
    Az miło Cie tu widzieć ♡♡♡ A już prenatalne !! Matko alw ten czas leci !! Ja tu korzenie puszczę ;) jak sie czujesz ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj badania (3dc)

    TSH mIU/l 1.986
    FT3 pg/ml 3.39
    FT4 ng/dl 1.33
    Estradiol pg/ml 76.86
    LH mIU/ml 9.45
    FSH mIU/ml 6.81

    Jak myślicie?
    Na moje oko ok

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Zuza91 Autorytet
    Postów: 793 290

    Wysłany: 15 marca 2017, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj badania (3dc)

    TSH mIU/l 1.986
    FT3 pg/ml 3.39
    FT4 ng/dl 1.33
    Estradiol pg/ml 76.86
    LH mIU/ml 9.45
    FSH mIU/ml 6.81

    Jak myślicie?

    A jakie masz normy podane przy wynikach badania? Ja robiłam też Estradiol i mam w normie :) Resztę ciężko mi ocenić, bo nie znam widełek, w których się powinny wyniki mieścić. Zresztą różne laboratoria dają różne widełki - ponoć sporo zależy od tego, na jakim sprzęcie są wykonywane badania.

    Np. w moich wynikach piszą, że w 1 trymestrze estradiol powinien być na poziomie 154-3243 pg/ml, a ja mam 166.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:57

    klz9hdgefsr87l0p.png
  • nika647 Koleżanka
    Postów: 41 60

    Wysłany: 15 marca 2017, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A jakie masz normy podane przy wynikach badania? Ja robiłam też Estradiol i mam w normie :) Resztę ciężko mi ocenić, bo nie znam widełek, w których się powinny wyniki mieścić. Zresztą różne laboratoria dają różne widełki - ponoć sporo zależy od tego, na jakim sprzęcie są wykonywane badania.

    Np. w moich wynikach piszą, że w 1 trymestrze estradiol powinien być na poziomie 154-3243 pg/ml, a ja mam 166.

    Teoretycznie moje wyniki mieszczą się w tych widełkach podanych przez laboratorium, tylko tak zastanawia mnie to LH, a dokładniej stosunek do FSH, u mnie to prawie 1,39. Nie wiem czy nie za dużo.

    28,5l
    4cs - udany!
    mhsv3e5et65dhz73.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Teoretycznie moje wyniki mieszczą się w tych widełkach podanych przez laboratorium, tylko tak zastanawia mnie to LH, a dokładniej stosunek do FSH, u mnie to prawie 1,39. Nie wiem czy nie za dużo.
    Powyżej 1.5 można się martwić ale masz ok

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 15 marca 2017, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia wrote:
    Ja pójdę we wtorek a jutro myślałam żeby iść powtórzyć betę choć przyjaciółka mówi żebym chociaż do piątku poczekała żeby zdążyła ładnie urosnąć i nie wiem co teraz robić...
    Najlepiej powtórzyć po 48h lub 72h miarodajne bedziesz widzieć czy przyrost jest prawidłowy.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nika647 Koleżanka
    Postów: 41 60

    Wysłany: 15 marca 2017, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Powyżej 1.5 można się martwić ale masz ok
    Dzięki Flowwer:)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    28,5l
    4cs - udany!
    mhsv3e5et65dhz73.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego