Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet
    Postów: 434 294

    Wysłany: 15 marca 2017, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    U mnie terminowo @
    ;( powodzenia w nastepnym cyklu

    zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4019 1567

    Wysłany: 15 marca 2017, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    ;( powodzenia w nastepnym cyklu
    Nie będzie następnego cyklu ale będę sobie dalej was czytać

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Motomi7 Przyjaciółka
    Postów: 138 46

    Wysłany: 15 marca 2017, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Nie będzie następnego cyklu ale będę sobie dalej was czytać


    Ściskam Cię serdecznie :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2017, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:24

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2017, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:25

  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4019 1567

    Wysłany: 15 marca 2017, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Dlaczego nie? :(
    Owu mi wypada 26-27 marzec a mąż wraca na poczatku kwietnia dopiero

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6537 9468

    Wysłany: 15 marca 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula - kłucia i ciągnięcia po jednej stronie to norma ;) pewnie z jajnika po tej stronie miałaś owu.
    Mnie też tak ciągnęło, czułam rozpieranie i się okazało, że to od jajnika. Zrobiła się torbiel po ciałku żółtkowym.
    Dopóki nie ma plamień a brzuch Cię nie boli ciągle to wszystko jest ok :)

    A betę w którym dniu robiłaś?

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lilaliean Przyjaciółka
    Postów: 77 37

    Wysłany: 15 marca 2017, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dpo beta 42,29
    13 dpo beta 74,60

    28 godzin różnicy w badaniach i przyrost 74%. Skoro w 48 ma się podwajać, to na te 28 godzin chyba dobrze nie????

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 14:51

    E_w_c_i_a, Flowwer lubią tę wiadomość

  • Zuza91 Autorytet
    Postów: 793 290

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki! :)

    Beta HCG - 42,90 mIU/ml (wg informacji załączonych do wyników, to trzeci/czwarty tydzień ciąży, czyli w widełkach 5,8 – 71,2 mIU/ml lub 9,5 – 750mIU/ml)

    Estradiol - 166,80 pg/ml (norma dla pierwszego trymestru: 154-3243)

    Progesteron - 22,68 ng/ml (norma dla pierwszego trymestru: 11,0 - 44,3 ng/ml)


    Chyba nie mam się czym martwić, jak sądzicie? Załączam jeszcze rozpisane wyniki badań.

    1.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 15:15

    kaha, E_w_c_i_a, Maja84 lubią tę wiadomość

    klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet
    Postów: 793 290

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    12 dpo beta 42,29
    13 dpo beta 74,60

    28 godzin różnicy w badaniach i przyrost 74%. Skoro w 48 ma się podwajać, to na te 28 godzin chyba dobrze nie????

    Mnie się wydaje, że OK. Troszkę może za szybko zrobiłaś. Po 48h na pewno będziesz miała to podwojenie początkowego wyniku :)

    klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki. Witam ponownie, bo pierwsza obumarla ciaze mam juz za soba. Testuje 25.03. Obawiam sie, ze ten cykl przepadl. Serduszkowalam z mezem o 7 rano a owulacja byla okolo godz.16 (zawsze czuje dzien owulacji, wlaciwie co do godziny- nie moge wtedy chodzic, taki okropny bol). sadze ze maz ma slabej jakosc plemniki i niestety nie poczekaly na moja komorke. Czy ktorejs z Was partner rowniez ma slabej jakosci nasienie? Jak myslicie, jak dlugo przezywaja takie slabe plemniczki?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 15:07

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu dzień po dniu zrobiłaś betę? Lepiej wlasnie po takim odstepie zrobic. Mi gin kazal w momencie jak zajde zrobic bete i progesteron, potem po 3 dniach jeszcze raz i jeszcze po kolejnych 3 dniach trzeci raz.

    Na razie cały czas czekam. @ na razie wciąż nie ma, tempka troche spada.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:26

  • Roxanne Ekspertka
    Postów: 217 71

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    widze ze przeszlas ciąże pozamaciczna... :( mogłabyś powiedziec jakie mialas objawy, w ktorym tygodniu, czy robilas bhcg czy roslo czy nie roslo?
    Długa opowieść się szykuje ;) u mnie to był cykl rozpoczęty 4 września, stymulowany ale nie wzięłam ostatniej tabletki, bez monitoringu i totalnie odpuszczony... Pierwszym objawem był brak @ w spodziewanym terminie, ale jakoś się tym nie przejęłam i test robiłam po 5 dniach od terminu a wynik był negatywny. Kolejny objaw to okropny ból, chwilowy trochę jak skurcze w okolicy prawego jajnika, ale dosłownie zginęło mnie w pół aż momentami łzy ciekły...
    Wyniki betaHCG:
    25.10 (52dc) 529,43
    28.10 (55dc) 1773,00
    31.10 (58dc) 2688,00
    02.11 (60dc już w szpitalu) 4140.
    Poza tym przy usg wykryto 3 torbiele gladkoscienne po 4cm, 3,5cm i 3,2cm.. I jeszcze endometrium z 17.10 wynosiło 0,93. Ostatni objaw to powiększone piersi o dobrą miseczke i ciekla z nich taka mdla biała wydzielina (jeszcze nie mleko bo bardziej przypominające wodę)

    Ale ja byłam na clo i 3 miesiące bez monitoringu.
    Nie masz stymulowanych cyklów więc ryzyko spada u Ciebie do minimum :) będzie dobrze :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 15:49

    PCOS niedoczynność tarczycy
    Niedrożność prawostronna
    2018- przerwa w staraniach na czas nieokreślony
    [*] 3.11.2016 cp
    [*] 11.2019 cp
  • M_ia Przyjaciółka
    Postów: 101 53

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki! :)

    Beta HCG - 42,90 mIU/ml (wg informacji załączonych do wyników, to trzeci/czwarty tydzień ciąży, czyli w widełkach 5,8 – 71,2 mIU/ml lub 9,5 – 750mIU/ml)

    Estradiol - 166,80 pg/ml (norma dla pierwszego trymestru: 154-3243)

    Progesteron - 22,68 ng/ml (norma dla pierwszego trymestru: 11,0 - 44,3 ng/ml)


    Chyba nie mam się czym martwić, jak sądzicie? Załączam jeszcze rozpisane wyniki badań.

    1.jpg
    Zuza no i pięknie ! Kiedy idziesz do lekarza ? Ja we wtorek juz idę :)



    11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • Roxanne Ekspertka
    Postów: 217 71

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to ciążę usunęli mi dzień przed rozpoczęciem 2-ego miesiąca, miałam chyba więcej szczęścia niż rozumu. Udało się nawet ocalić jajowod w ktorym była ciąża. Jeśli @ przyjdzie do mnie w tym tygodniu to za tydzień gdzieś dowiem się w jakim stanie mam jajowody i udrazniac je będą jak będzie taka potrzeba :) (niestety wspomniał mi też, że jeżeli nie będzie się nadawał do niczego to go usuną)

    PCOS niedoczynność tarczycy
    Niedrożność prawostronna
    2018- przerwa w staraniach na czas nieokreślony
    [*] 3.11.2016 cp
    [*] 11.2019 cp
  • Roxanne Ekspertka
    Postów: 217 71

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym was jeszcze zapytać czy robić jutro betę? Rano biorę ostatnią tabletkę duphastonu i powinnam wtedy zrobić test, ale wczoraj był negatywny i nie wiem czy jest sens iść...

    PCOS niedoczynność tarczycy
    Niedrożność prawostronna
    2018- przerwa w staraniach na czas nieokreślony
    [*] 3.11.2016 cp
    [*] 11.2019 cp
  • PaniSroczka Koleżanka
    Postów: 36 37

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki! :)

    Beta HCG - 42,90 mIU/ml (wg informacji załączonych do wyników, to trzeci/czwarty tydzień ciąży, czyli w widełkach 5,8 – 71,2 mIU/ml lub 9,5 – 750mIU/ml)

    Estradiol - 166,80 pg/ml (norma dla pierwszego trymestru: 154-3243)

    Progesteron - 22,68 ng/ml (norma dla pierwszego trymestru: 11,0 - 44,3 ng/ml)


    Chyba nie mam się czym martwić, jak sądzicie? Załączam jeszcze rozpisane wyniki badań.

    1.jpg

    Gratulacje!!!! :))
    Ja ciągle czekam na ten dzień testowania bądź @... :)

    08c0915cd52cd35adce2afe50e299ac2.png
  • bejb Autorytet
    Postów: 463 102

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Pierwszą wizytę mam 22 marca, jeszcze tydzień :) ale i tak nie wiem czy nie za wcześnie, chciałam później ale już wcześniej pisałam ze musze iść do ortodonty które potrzebuje zaświadczenie ze mogę być leczona dalej.
    nic więcej oprócz bety nie robiłam, biorę tylko kwas foliowy. I Żuravit bo mnie coś pęcherz szczypie.
    oki super :) ja byłam dzis i dostałam skierowanie na betę. jak wyjdzie pozytywna to mam zrobić te wszystkie badania krwi.
    a pierwsze usg dopiero za 2 tyogodnie.

    syy2h371nd1ygvmg.png

    Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • PaniSroczka Koleżanka
    Postów: 36 37

    Wysłany: 15 marca 2017, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dzisiaj zbadać progesteron ale niestety laboratorium było tak oblężone jak jeszcze nigdy nie widziałam, kolejka na schodach przed głównym wejściem...
    Pojadę ponownie jutro... choć sama nie wiem czy chce wiedzieć, może jednak poczekać czy @ się pojawi...?:)

    08c0915cd52cd35adce2afe50e299ac2.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego