Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza91 wrote:Najchętniej bym poszła od razu Ale wiem, że lekarz nic nie powie jeszcze, może tylko potwierdzi ciążę. Szykowałam się tak na 6 tc, czyli za jakieś dwa tygodnie, ale pewnie tyle nie wytrzymam
Mam swoją Panią ginekolog, do której chodzę prywatnie od 4 lat i właśnie ona mi powiedziała, że za 2 tygodnie. Ale może jak zrobię betę w piątek i będę mieć wyniki, to w sobotę skoczę do Enel-medu (mam tam ubezpieczenie z firmy męża) i nieodpłatnie spotkam się z ginekologiem. Na pewno czułabym się spokojniejsza po wizycie, niezależnie od tego, czy coś już byłoby widać, czy też nie -
zubii wrote:Jakiś czas temu z nią gadalam to szykowała się na prenatalne i chciała zrobić nifty.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nika647 wrote:Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj badania (3dc)
TSH mIU/l 1.986
FT3 pg/ml 3.39
FT4 ng/dl 1.33
Estradiol pg/ml 76.86
LH mIU/ml 9.45
FSH mIU/ml 6.81
Jak myślicie?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nika647 wrote:Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj badania (3dc)
TSH mIU/l 1.986
FT3 pg/ml 3.39
FT4 ng/dl 1.33
Estradiol pg/ml 76.86
LH mIU/ml 9.45
FSH mIU/ml 6.81
Jak myślicie?
A jakie masz normy podane przy wynikach badania? Ja robiłam też Estradiol i mam w normie Resztę ciężko mi ocenić, bo nie znam widełek, w których się powinny wyniki mieścić. Zresztą różne laboratoria dają różne widełki - ponoć sporo zależy od tego, na jakim sprzęcie są wykonywane badania.
Np. w moich wynikach piszą, że w 1 trymestrze estradiol powinien być na poziomie 154-3243 pg/ml, a ja mam 166.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:57
-
Zuza91 wrote:A jakie masz normy podane przy wynikach badania? Ja robiłam też Estradiol i mam w normie Resztę ciężko mi ocenić, bo nie znam widełek, w których się powinny wyniki mieścić. Zresztą różne laboratoria dają różne widełki - ponoć sporo zależy od tego, na jakim sprzęcie są wykonywane badania.
Np. w moich wynikach piszą, że w 1 trymestrze estradiol powinien być na poziomie 154-3243 pg/ml, a ja mam 166.
Teoretycznie moje wyniki mieszczą się w tych widełkach podanych przez laboratorium, tylko tak zastanawia mnie to LH, a dokładniej stosunek do FSH, u mnie to prawie 1,39. Nie wiem czy nie za dużo. -
nika647 wrote:Teoretycznie moje wyniki mieszczą się w tych widełkach podanych przez laboratorium, tylko tak zastanawia mnie to LH, a dokładniej stosunek do FSH, u mnie to prawie 1,39. Nie wiem czy nie za dużo.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
M_ia wrote:Ja pójdę we wtorek a jutro myślałam żeby iść powtórzyć betę choć przyjaciółka mówi żebym chociaż do piątku poczekała żeby zdążyła ładnie urosnąć i nie wiem co teraz robić...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Powyżej 1.5 można się martwić ale masz ok
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Az miło Cie tu widzieć ♡♡♡ A już prenatalne !! Matko alw ten czas leci !! Ja tu korzenie puszczę jak sie czujesz ?
Dziękuję bardzo dobrze jedynie od w niedzielę miałam skurcze i to bardzo mocne po Nospie szybko przeszło mam nadzieję, że już się nie powtórzy.
Ty tu korzenie niezapuszczaj bo ktoś musi przejąć brzuszki po kwietniowych mamusiach !Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
-
zubii wrote:Dziękuję bardzo dobrze jedynie od w niedzielę miałam skurcze i to bardzo mocne po Nospie szybko przeszło mam nadzieję, że już się nie powtórzy.
Ty tu korzenie niezapuszczaj bo ktoś musi przejąć brzuszki po kwietniowych mamusiach !
Chętnie wpadnę ma kwietniowe mamusie może któraś się zlituje i zwolni brzuszek dla mnie
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Dobrze że przeszło zawsze czarne myśli przychodzą.
Chętnie wpadnę ma kwietniowe mamusie może któraś się zlituje i zwolni brzuszek dla mnie
Ja przejęłam po grudniowej mamie dwójki bliźniaków z ivf i mój synek będzie miał tak samo na imię jak jej :p
I zostawiam wam moje fluidki coby na pierwszej stronie pojawiły się same plusiki :* jestem tu co parę dni czasami zalajkuje post ale nie daje rady wszystkiego nadrobić ale o was nie zapominam :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:15
Flowwer, Bocianiątko, Maja84 lubią tę wiadomość
-
M_ia wrote:Ja pójdę we wtorek a jutro myślałam żeby iść powtórzyć betę choć przyjaciółka mówi żebym chociaż do piątku poczekała żeby zdążyła ładnie urosnąć i nie wiem co teraz robić...
Idź wtedy, kiedy chcesz - grunt, żebyś czuła się dobrze i nie stresowała Ja się umówiłam na wizytę na piątek za tydzień (wcześniej się nie dało). Jutro robię drugą betę i w poniedziałek kolejną. Ze wszystkimi wynikami pójdę do gina, to będzie wtedy u mnie 5 tc i 5 dni, może coś zobaczę -
Lilaliean wrote:Odnalazłam wynik bety z ciąży z synem - 36 dc było 536. Teraz 36 dc wypada w poniedziałek, więc też zrobię w pn, żeby porównać dla siebie Wtedy wszystko było ok, ciekawe jak będzie teraz
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Witajcie dziewczyny. Dolaczylam wlasnie na forum. Gratuluję tym ktorym sie udalo ja jeden test zrobilam wczoraj popoludniu. Niestety negatywny. ;( Mam PCO i jestem w 43 dc ,a owulacja jesli byla to wydaje mi sie ze w 27 dniu. Tylko na podstawie sluzu taki wniosek. To czekanie na wynik jest straszne. No i to przeczucie w tym cyklu mnie nie opuszcza ... jakos mam nadzieje ze sie udalo, ale boje sie testu i kolejnego zawodu. Macie jakies rady co zrobic zeby nie zwariowac? Wiem ze to nie pomaga ale jak juz czlowiek tyle chce i co miesiac sie zawodzi to ciezko nie myslec .7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
MOJE wrote:Witajcie dziewczyny. Dolaczylam wlasnie na forum. Gratuluję tym ktorym sie udalo ja jeden test zrobilam wczoraj popoludniu. Niestety negatywny. ;( Mam PCO i jestem w 43 dc ,a owulacja jesli byla to wydaje mi sie ze w 27 dniu. Tylko na podstawie sluzu taki wniosek. To czekanie na wynik jest straszne. No i to przeczucie w tym cyklu mnie nie opuszcza ... jakos mam nadzieje ze sie udalo, ale boje sie testu i kolejnego zawodu. Macie jakies rady co zrobic zeby nie zwariowac? Wiem ze to nie pomaga ale jak juz czlowiek tyle chce i co miesiac sie zawodzi to ciezko nie myslec .
A co zrobić by nie zwariować być po prostu z nami Razem raźniej przez te biel vizira przejść. Złotego środka nie ma. Trzymam kciuki za szybkie zobaczenie uprawnionych II kreseczek♡
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
MOJE wrote:Witajcie dziewczyny. Dolaczylam wlasnie na forum. Gratuluję tym ktorym sie udalo ja jeden test zrobilam wczoraj popoludniu. Niestety negatywny. ;( Mam PCO i jestem w 43 dc ,a owulacja jesli byla to wydaje mi sie ze w 27 dniu. Tylko na podstawie sluzu taki wniosek. To czekanie na wynik jest straszne. No i to przeczucie w tym cyklu mnie nie opuszcza ... jakos mam nadzieje ze sie udalo, ale boje sie testu i kolejnego zawodu. Macie jakies rady co zrobic zeby nie zwariowac? Wiem ze to nie pomaga ale jak juz czlowiek tyle chce i co miesiac sie zawodzi to ciezko nie myslec .
Nie ma złotej rady bo wszystkie wariujemy ale możesz powariować z nami Zawsze to raźniej, także rozgość się
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml