Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, wszystkich i gratuluję fasolek
Mam pytanie odnośnie testów ciążowych. Od kilku dni wychodzą pozytywne, robię codziennie żeby widzieć, czy jest przyrost. Dzisiaj rano (6:00) przeżyłam stres, bo kreski (robiłam równocześnie 3 z rożnych firm) były znacznie słabsze niż wczoraj i znacznie później się pokazały. Wszystkie trze, a robione były z pierwszego moczu, bez siusiania w nocy.
Nie wytrzymałam i zrobiłam po niecałych 3 godzinach drugi i wyszedł już tak, jak powinien, czyli mocniej niż wczoraj.
Czy ktoś może wie, czym spowodowany był słaby wynik pierwszych testów? Miała któraś z Was tak? -
KasiaZ wrote:Czy ktoś może wie, czym spowodowany był słaby wynik pierwszych testów? Miała któraś z Was tak?Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
KasiaZ wrote:Witam, wszystkich i gratuluję fasolek
Mam pytanie odnośnie testów ciążowych. Od kilku dni wychodzą pozytywne, robię codziennie żeby widzieć, czy jest przyrost. Dzisiaj rano (6:00) przeżyłam stres, bo kreski (robiłam równocześnie 3 z rożnych firm) były znacznie słabsze niż wczoraj i znacznie później się pokazały. Wszystkie trze, a robione były z pierwszego moczu, bez siusiania w nocy.
Nie wytrzymałam i zrobiłam po niecałych 3 godzinach drugi i wyszedł już tak, jak powinien, czyli mocniej niż wczoraj.
Czy ktoś może wie, czym spowodowany był słaby wynik pierwszych testów? Miała któraś z Was tak?
Najlepiej jakbyś poszła na betę a później sprawdziła przyrost. Test testowi nie równy.
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Zgredek cudnue
mozna tylko gratulowac i zazdroacic
nudnej ciaxy!!!
Jutro ten dzien punkchpja boje sie ale i ciesze jaja juz dają tak w kosc, ze ledwo chodze ;(
Będzie dobrzeTrzymam mocno kciuki za jutro
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
KateHawke wrote:Napisz, co ci powiedział gin. Ja idę w poniedziałek zbadać progesteron i aż się boję jaki będzie wynik. Mam jednak nadzieję że w granicach normy...
No to jestem po wizycie. Sprawa wygląda tak:
TSH 3- za duże i mam iść po leki do endokrynologa, trzeba będzie zbic tak do 1,5.
Ale progesteron 12, ginka uznała za dobry. Kazała obserwować drugą fazę, jeśli będzie tak jak w ostatnim cyklu 13dpo i nie będzie plamień- uważa że nie ma sensu podawanie progesteronu. Mowila ze jeśli to 4 cykl po antykach, to jeszcze ma prawo się regulować wszystko. Mam 3-4 cykle jeszcze poczekać, dopiero później ewentualnie badanie nasienia, monitoring itd.
Folik zamienila ma na Infolik i jeszcze miesiąc brania wit B w końskiej dawce- 100 jednostek na dobe;-)
-
Zaczynam przegląd klinik niepłodności... Chyba najwyższy czas iść do prawdziwego specjalisty. Mamy już swój wiek z m. i zaczyna do mnie docierać, że bez prawdziwego "przebadania" i pomocy nie uda nam się tak po prostu. Muszę jeszcze to z m. skonsultować, bo pewnie zacznie się czyszczenie portfela
Polecacie jakąś klinikę w Warszawie?
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja Ty z Warszawy?
K ma badanie w Invicta na Złotej. Jak pojechaliśmy tam w zeszłym tygodniu to w sobotę zatrzęsienie par było.
Ale jeszcze nie leczyliśmy się tam, więc nic więcej nie powiem.Maja84 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyMaja84 wrote:Zaczynam przegląd klinik niepłodności... Chyba najwyższy czas iść do prawdziwego specjalisty. Mamy już swój wiek z m. i zaczyna do mnie docierać, że bez prawdziwego "przebadania" i pomocy nie uda nam się tak po prostu. Muszę jeszcze to z m. skonsultować, bo pewnie zacznie się czyszczenie portfela
Polecacie jakąś klinikę w Warszawie?
Wartoczasem malutka pomoc takiego specjalisty dziala cuda
Nie zawsze konczy sie jak u Nas ale warto miec z tylu glowy ze pomoc to nic zlego i mamy 21wiek id tego zeby kozystac z dobrodziejstw medycynyMaja84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMOJE wrote:Ehh dobrze ze nie poszlam na bete. Wlasnie dostalam plamienia i wrocil sluz... czyli @ jutro sie rozkreci ;( nie cierpie tych zawodow. Jak to zrobic zeby sobie nie narobic nadziei co cykl
Sama bym chciala znac recepte na tą nadziejeale dasz rade!!!! Spokojnie, glowa do gory, cycki do przodu i walczysz dalej
-
Zgredek 12 wrote:Cześć
Przyszłam was poinformować, że beta:
z wtorku 415
z wczoraj 1181
Ciesze się!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Agniechaaaa wrote:Zgredek cudnue
mozna tylko gratulowac i zazdroacic
nudnej ciaxy!!!
Jutro ten dzien punkchpja boje sie ale i ciesze jaja juz dają tak w kosc, ze ledwo chodze ;(
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Madziula wrote:ja też przychodzę do Was ze słoneczkiem na dłoni:
beta wtorek 294.2
beta czwartek 669.9
przyrost 127.6%
szalejecie z tymi betaminudnej ciąży
Madziula lubi tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% -
Karma88 wrote:Maja Ty z Warszawy?
K ma badanie w Invicta na Złotej. Jak pojechaliśmy tam w zeszłym tygodniu to w sobotę zatrzęsienie par było.
Ale jeszcze nie leczyliśmy się tam, więc nic więcej nie powiem.Maja84, Karma88 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Madziula wrote:ja też przychodzę do Was ze słoneczkiem na dłoni:
beta wtorek 294.2
beta czwartek 669.9
przyrost 127.6%Madziula lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
KasiaZ wrote:Witam, wszystkich i gratuluję fasolek
Czy ktoś może wie, czym spowodowany był słaby wynik pierwszych testów? Miała któraś z Was tak?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄