Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula100 wrote:Raz mam TSH na poziomie 4, raz niecałe 3.. Mój endo wie że się staramy i twierdzi że ok, zalecił mi w listopadzie jod i kwas foliowy i to wszystko. Mam hashimoto i niedoczynność typu pierwszego, nie biorę żadnych leków od endo, a chyba powinnam...
Madziula100, zubii, Maja84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nowa na dzielni wrote:Ja spadam z pracy do domu. Będę siedzieć przed TV i wpierniczać ananasa
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Hej dziewczyny. Zrobilam dzis bete 9dpo. Wynik 0.100 czy powinnam na dniach powtorzyc badanie czy wynik jest wiarygodny? Ile dni po owu test o czulosci 20 wyszedlby juz dodatni? Pozdrawiam17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:Hej dziewczyny. Zrobilam dzis bete 9dpo. Wynik 0.100 czy powinnam na dniach powtorzyc badanie czy wynik jest wiarygodny? Ile dni po owu test o czulosci 20 wyszedlby juz dodatni? Pozdrawiam
Ciemnowlosa lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
gg88 wrote:To ja dzis tez biegnę do biedny po ananasa ;p bo widzę ze pomaga w zobaczeniu II
hejka
a od dzisiaj ananas w biedrze jest w promocji - 4.35zl/kg.
Prxypadek?Flowwer, bazylkove, Maja84 lubią tę wiadomość
-
bejb wrote:hejka
Prxypadek?Maja84 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
bejb wrote:hejka
Prxypadek?
Piszecie o ananasie cały dzień i mi ochoty narobiłyście :p
Heh, a swoją drogą to w tym cyklu raz się objadłam ananasa - tylko że z puszki - i fasolka jest. Więc może taki z puszki dał radę? :pMaja84, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Madziula100 wrote:Dziewczyny a o co chodzi z tym ananasem, bo nie czytałam od początku ...??
http://natural-fertility-info.com/bromelain-pineapple-for-implantation.htmlMadziula100 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Madziula100 wrote:Dziewczyny a o co chodzi z tym ananasem, bo nie czytałam od początku ...??
sorry - nie moglam się powstrzymaćFlowwer, -Monika-, kaha, Madziula100, Maja84 lubią tę wiadomość
-
ananas swiezy zaraz po transferze, a to dlatego ze potencjalnie pomaga w implantacji zarodka. Wszystko to za sprawa bromeliny tam zawartej, ktora potencjalnie przygotowuje macice i ulatwia implantacje (rowniez poprzez fakt, ze dziala przeciwzapalnie). Ten suplement nie jest w 100% potwierdzony przez nauke, ale cos w tym jest.
http://www.sosrodzice.pl/co-jesc-na-poszczegolnych-etapach-cyklu-by-poprawic-plodnosc/2Madziula100, Octavia_, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Udalo się upolować ananasa w biedrze i to z zapasem 4sztuki chociaż juz zostlo tylko 3,5 mąż mi pomógł w jedzeniu akcja ananas rozpoczęta dobranoc
Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Kurde musze kupic ananasa na zapas dawno mnie ru noe bylo - nie sposob was nadrobic ^^
Maja84, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Dawno nie pisałam, bo ostatnio nie mam sił na kompa. Ten cykl raczej spisuję na straty, bo nic nie było w dni płodne, jedynie raz, ale chyba już po owulacji było, chociaż na 100% nie wiem, bo temperatury nie mierzę, a testów nie robiłam tym razem. Z drugiej strony w pierwszą ciążę zaszłam jak wydawało mi się, że już po czasie, chociaż miałam nadzieję, że trafiliśmy na ostatni dzień i chyba tak też było. A wydawało mi się, że jest już po, bo ilość śluzu zdecydowanie zmalała. Za 1,5 tygodnia się okaże, jeśli dożyję i mnie szefowa nie zabije. Za tydzień miałam wrócić do pracy, a w ostatnich dniach okazało się, że muszę iść na wychowawczy. Wyobraźcie sobie, że na moim zadupiu nie ma ani jednego żłobka nawet prywatnego, a moja mama po 0,5 roku gadania że zajmie się wnukiem wycofała się z tego. Ale w sumie cieszy mnie ta perspektywa posiedzenia jeszcze w domku. Może uda się z drugą ciążą i przejdę na L4
Gratuluję fasolekMaja84 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Dzisiaj akurat pierwsze mdłości mnie dopadły. Ale tak to spokojnie. Bardziej jajnik szalał, bo się torbiel po ciałku żółtkowym zrobiła.
15.03. będę wiedzieć czy ciąża się rozwija. Jak będzie dobrze to Was tu wiruskami pozarażam
Jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze! I czekamy z niecierpliwością na wiruski
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze! I czekamy z niecierpliwością na wiruski
No wczoraj wieczorem się przestraszyłam, bo jakiś skurcz w dole macicy mnie złapał na szczęście się nie powtorzyło.
Mam nadzieję, że to faktycznie macica się rozciąga. Albo jakiś brak magnezu.
A przez Waszą akcję to ceny ananasa pójdą w górę :p
Ale jedzcie ze smakiem i na zdrowie oby jak najwięcej maluchów z tego było!Maja84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Również mocno trzymam kciuki za dziś testujące! Powodzenia
U mnie 8 dpo i zaczynam się doszukiwać objawów, ale po chwili rozsądek wygrywa i daję sobie z tym spokój. Przez ostatni rok miałam co najmniej 3 cykle z typowo ciązowymi objawami a ciąży nie było.