Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Flowwet, laparo i histero nie są wymagane przy inseminacji. Inseminacja nie jest zbyt obciążająca dla organizmu, więc w gre wchodzi jedynie kwestia czasu i pieniędzy. A laparo to jednak operacja w znieczuleniu ogólnym.
Też głownie spotkałam się z podejsciem, że najpierw kilka prób IUI a dopiero potem laparoskopia.
Ja tak samo, mój gin polecał jedynie zrobić HSG, żeby na pewno sprawdzić drożność👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Flowwer wrote:Nie miałaś laparo z histeroskopia? Naprawdę?
-
staraczka1111 wrote:Nie mialam takich badań. Wszystkie inne mam bardzo dobre więc nie wiem dlaczego się nie udaje
ponoc jak wiazanie z hialuronem jest ponizej normy, to zande naturalne zaplodnienie ani IUI nie maja sensu...
tu fajnie o tym opowiada gostek: https://www.klinikainvicta.pl/nie-moge-zajsc-w-ciaze/diagnostyka-mezczyzny/
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Cześć dziewczynki. W tym cyklu mało się udzielam, ale podczytuję Was czasami.
Gratuluję zafasolkowanym!
Odebraliśmy wyniki Męża, mogłybyście zerknąć? Niby chyba wszystko w normie, ale martwi mnie ilość plemników o prawidłowej budowie..
Upłynnienie
20 <60
Objętość
2.6 >1,5
pH
8.5 >=7,2
Lepkość
prawidłowa
Koncentracja plemników
26.4 >15,0
Całkowita liczba plemników w ejakulacie
68.64 >39,0
Ruch postępowy
60 >32,0
Ruch postępowy
41.18 >=12,48
Ruch całkowity
62 >=40,0
Ruch całkowity
42.56 >=15,6
Brak ruchu
38%
Żywotność
74 >=58,0
Brak ruchu
26.08 mln
Żywotność
50.79 >=22,62
Plemniki o prawidłowej budowie
4 >=4,0
Koncentracja komórek okrągłych
0.2 <5,0
Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
hormony w normie, nasienie b. dobre
Podwyższona prolaktyna
-
bertha wrote:A badanie nasienia? robiliscie wiazanie z hialuronem i chromatyne (fragmentacje DNA)?
ponoc jak wiazanie z hialuronem jest ponizej normy, to zande naturalne zaplodnienie ani IUI nie maja sensu...
tu fajnie o tym opowiada gostek: https://www.klinikainvicta.pl/nie-moge-zajsc-w-ciaze/diagnostyka-mezczyzny/
u nas problem polega na tym że mąż ma azospermie wiec wszystkie iui są na nasieniu dawcy ze mną ok no ale sie nie udaje -
bertha wrote:A badanie nasienia? robiliscie wiazanie z hialuronem i chromatyne (fragmentacje DNA)?
Staraczka pytam się bo mój dr dopiero na IUI daje po laparo bo wg niego jak nasienie jest rewelacyjne to szkoda kasy i nerwów.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:u nas problem polega na tym że mąż ma azospermie wiec wszystkie iui są na nasieniu dawcy ze mną ok no ale sie nie udaje
niestety to IUI nie ma jakies zaskakujaco duzej skutecznosci... dziewczyny decyduja sie na IVF dosyc szybko po IUI.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
bertha wrote:Rozumiem.
niestety to IUI nie ma jakies zaskakujaco duzej skutecznosci... dziewczyny decyduja sie na IVF dosyc szybko po IUI.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
problemik wrote:Z azoospermi też są dzieci z IVF
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:38
-
Ale jednak niektórym IUI pomaga. Mi by było ciężko zdecydować się na IVF bez podejścia do IUI, ale rozumiem też że czas gra tu rolę. Zresztą mój lekarz mówi, że zrobimy tylko 2-3 podejścia i jak się nie uda, wtedy laparo. O dalszych planach nie mówi, ale to chyba niestety jasne.. jak się po laparo nie uda - pozostaje IVF
U mnie myślę, że mogą być dwie kwestie, albo śluz albo te nieszczęsne kręte jajowodu. O ile przy pierwszy IUI pomoże o tyle przy drugim wątpię. -
staraczka1111 wrote:Wiem wiem jak bym wiedziała odrazu to bym nie robiła tyle prób już 5 tys poszło. A IVF ile kosztuje?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Madziula100 wrote:Dziewczyny czekam razem z Wami. U mnie 21 dc, 9d po pregnylu, 7 dpo... Jajko można znieść...
Dziś mały spadek temp., może początek zagnieżdżania.. ???
Mdłości mam jakieś i meeeega wzdęcia, więc już się nastawiam, pewnie niepotrzebnie robię sobie nadzieje.
Trzymam za Was kciuki!!!!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Zielona1911 wrote:A ja mam dzisiaj strasznie płaczliwy dzień, biedny M.dostaje po uszach.
Jakoś tak wszystko mnie dziś denerwuje i dołuje. Leżę pod kołdra i nie chce mi się żyć...Maja84 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Madziula100 wrote:Dziewczyny czekam razem z Wami. U mnie 21 dc, 9d po pregnylu, 7 dpo... Jajko można znieść...
Dziś mały spadek temp., może początek zagnieżdżania.. ???
Mdłości mam jakieś i meeeega wzdęcia, więc już się nastawiam, pewnie niepotrzebnie robię sobie nadzieje.
Trzymam za Was kciuki!!!!!Madziula100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Mi w takich chwilach pomaga długi spacer ma świeżym powietrzu ( z psami). Ogólnie to dzięki psom jakoś psychicznie daje radę.
Może mój dzisiejszy dołek to napięcie przedmiesiaczkowe. -
Ja spadam z pracy do domu. Będę siedzieć przed TV i wpierniczać ananasa
Flowwer lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Madziula100 wrote:Kiepsko dziewczyny.. Tak myślę, bo zrobiłam dzisiaj rano TSH i wynik 4,01 Przy takim TSH czarno to widzę...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Raz mam TSH na poziomie 4, raz niecałe 3.. Mój endo wie że się staramy i twierdzi że ok, zalecił mi w listopadzie jod i kwas foliowy i to wszystko. Mam hashimoto i niedoczynność typu pierwszego, nie biorę żadnych leków od endo, a chyba powinnam...Czekam na Drugie Szczęście