WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Yoselyn a co znaczy 5-5-0?
5mg-5mg-0 czyli rano 5, w poludnie 5 a wieczorem nic
Planujemy z moim isc dzisiaj na lody i moze sobie kupie jakies buty
Nie ukrywam ze chce isc do kina na film "to" ale moze faktycznie beda sceny ze bede sie bala i bede skakal w kinie jak pilka a po cosummer86 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn, Agniechaaa, wiem, że zabrzmi to banalnie, ale spróbujcie sobie zwizualizować to, że jesteście w ciąży. Nie myślcie o złych scenariuszach (wiem, że łatwo się mówi), nie nastawiajcie się na porażkę. Zdaję sobie sprawę z tego, że lepiej myśleć, że się nie uda i potem się miło zaskoczyć niż nastawiać się, że się udało, a potem przeżyć rozczarowanie. Ale ostatnio rozmawiałam z moją Mamą o staraniu się o dziecko - sama starała się o mnie dwa lata. I powiedziała mi, że co miesiąc czekając na okres zawsze miała w sobie duży spokój, bo tak też jej radziła jej mama, a moja Babcia. Stosowała techniki relaksacyjne, wyobrażała sobie siebie w ciąży, cieszyła się ta myślą i odganiała wszystkie złe przeczucia. Wiadomo, że samo myślenie nie sprawi, że będziemy w ciąży, ale pozwoli się wyciszyć i w skupieniu przeczekać czas do testowania. Jesteście oczywiście w dużo trudniejszej sytuacji, zrozumiały jest Wasz lęk i drżenie serca, ale wszystko, co mogłyście zrobić, zrobiłyście, a nawet więcej. Teraz jedyne, co możecie zaoferować swoim kruszynkom, to spokojne lokum. Może macie jakies zajęcie, które bardzo lubicie i które pozwoli Wam oderwać Wasze myśli od oczekiwania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 13:08
Bocianiątko, Czrna 81, Kaczorka, Ataga12, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:5mg-5mg-0 czyli rano 5, w poludnie 5 a wieczorem nic
Planujemy z moim isc dzisiaj na lody i moze sobie kupie jakies buty
Nie ukrywam ze chce isc do kina na film "to" ale moze faktycznie beda sceny ze bede sie bala i bede skakal w kinie jak pilka a po co
To brzmi jak bardzo dobry plan!! Mniej się wtedy myśli! Ale ja bym na horror nie poszła, boję się za bardzo, nawet jak ogladam w domu -
nick nieaktualnyYose lepiej odpuść, film nie zając nie ucieknie ja o lodach moge tylko pomarzy ile razy zjem tyle razy boli gardło wiec moge tylko obejść sie smakiem. Zaraz bede oglądać wyspę przetrwania kocham te widoki
Anna eh to jest tak trudne zważywszy, ze po tum transferze wszystko sie na mnie uwziełoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 13:12
-
Agniechaaaa wrote:Yose lepiej odpuść, film nie zając nie ucieknie ja o lodach moge tylko pomarzy ile razy zjem tyle razy boli gardło wiec moge tylko obejść sie smakiem. Zaraz bede oglądać wyspę przeprawania kocham te widoki
Anna eh to jest tak trudne zważywszy, ze po tum transferze wszystko sie na mnie uwzieło
Wiem, kochana, ogromnie Ci kibicuję, ale czuję, jak bardzo się stresujesz! Chciałabym Ci jakoś pomóc, wesprzeć! -
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:Wiem, kochana, ogromnie Ci kibicuję, ale czuję, jak bardzo się stresujesz! Chciałabym Ci jakoś pomóc, wesprzeć!
Melevis lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Yose lepiej odpuść, film nie zając nie ucieknie ja o lodach moge tylko pomarzy ile razy zjem tyle razy boli gardło wiec moge tylko obejść sie smakiem. Zaraz bede oglądać wyspę przetrwania kocham te widoki
Anna eh to jest tak trudne zważywszy, ze po tum transferze wszystko sie na mnie uwzieło
ja ide do galerii na lody z polewa czekoladowa, cos ty na dworze bym lodow nie zjadla..za zimno juz jest. Kiedys tak mialam ze co zjadlam loda czy napisalam sie zimnego to bolalo mnie gardlo a teraz jakos nie.. i oby tak bylo dalej
Odnosnie filmu to jest jeszcze wstrzymam, to prawda film nie ucieknie, jak cos to kiedys bedzie w tv albo na necie chociaz w kinie wiadomo lepiej sie oglada takie filmyAnna Stesia lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Agniechaaaa wrote:To chyba jeszcze pogoda pogarsza sprawę deszcz zimno i bez słonka. A jedyne o czym marze to zeby pingwinek dał rade a żebym ja mu nie zaszkodziła
Tak, ta pogoda jest straszna. Czuję, że to między innymi przez nią jestem właśnie dzisiaj taka rozemocjonowana, aż się popłakałam czytając o Twoich i Yoselyn emocjach! A zaszkodzić pingwinkowi mogłabyś pijąc alkohol (choć i to nie bardzo na tym etapie) czy skacząc na bungee, inne wydarzenia, które Cie ostatnio spotkały, na bank nie mają wpływu na zagnieżdżenie. W tym momencie niewiele już od Ciebie zależy. Teraz maluch musi działać i się wgryzać z całych sił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 13:21
Bocianiątko, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Witajcie. Nie zaglądałam tutaj 2 miesiące
Tym razem czekam na cud poczęcia
Jeśli nie uda się to czeka mnie ostatnie podejście do crio. Jeśli i to nie uda się, to nie będziemy mieli już dzieci
Każdego dnia płacze bez powodu...
Strasznie brakuje mi mojej mamy, która zawsze miała dla mnie czas, nawet jak zadzwoniłam o 2 nad ranem.
Jestem dosyć spokojna, ale przychodzą chwile załamania.
Chodze codziennie na spacery do lasu. Mąż bardzo mnie wspiera. Bardziej niż zawsze. Rozmawia o ivf, o transferze, o zarodkach.
Trzymam za nas wszystkie kciuki aby narze marzenie zabiło ❤
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
problemik wrote:Witajcie. Nie zaglądałam tutaj 2 miesiące
Tym razem czekam na cud poczęcia
Jeśli nie uda się to czeka mnie ostatnie podejście do crio. Jeśli i to nie uda się, to nie będziemy mieli już dzieci
Każdego dnia płacze bez powodu...
Strasznie brakuje mi mojej mamy, która zawsze miała dla mnie czas, nawet jak zadzwoniłam o 2 nad ranem.
Jestem dosyć spokojna, ale przychodzą chwile załamania.
Chodze codziennie na spacery do lasu. Mąż bardzo mnie wspiera. Bardziej niż zawsze. Rozmawia o ivf, o transferze, o zarodkach.
Trzymam za nas wszystkie kciuki aby narze marzenie zabiło ❤
kochana staraliscie sie teraz naturalnie tak? trzymam kciuki zeby sie udalo!
Ile macie jeszcze mrozaczkow?boduszka lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Jedno podejscie z 2 zarodkami slabszymi.[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Yosel idz z M do galeri i pełny relaks przynajmniej pare godzin zapomnij o całej otoczce. Z chwilkę do kin wejdzie Botoks ja horrorów nie lubię wystarczy że chwilę grozy człowiek przeżywa w pracy jak pacjent przechodzi na "tamtą" strone w nocy
A co do galeri to staram się unikać bo tam niemowlaki, sklepy z całym asortymentem - choć nie ukrywam uprawiam sado macho bo wchodzę do tych sklepów i oglądam te słodkie ubranka wiem, wiem... katuje się ....
Aga a ja twierdzę że te wszystkie znaki symbolizują że maleństwo jest i ma się dobrze !!!
problemik zabierasz dwójkę ?
Czytam o tych wszystkich walkach jak przy naturalnych czy IVF zmaganiach i dalej nie dociera do mnie czemu nie uznaje się tego jako cywilizacyjny problem. Zamiata się pod dywan nasze problemy i kreuje jakieś chore wyobrażenia o nas walczących zwłaszcza przy IVF.
Mi flakami przebiera na samą myśl o tym że może się nie udać. Wiecie o czym pszę taki ścisk w brzuchu i w klatce piersiowej wymieszany z paraliżującym strachem
tu dla dziewczyn z Warszawy i okolic-
http://www.fertimedica.pl/dzien-otwarty-fertimedica-sobota-23-wrzesnia/
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Agniechaaa jak tam wieści z kliniki???
Ach, ja tutaj wsuwam tyle croissantow i bagietek nie patrząc no moja IO! I mi z tym bardzo dobrze! ale od wtorku wracamy do diety... w planach detoks cukrowy przez 3 tygodnie
P.S. zamówiłam conceive plus na następny cykl! Oj, będziemy szaleć po HSG! a czy można tak od razu? Czy poczekać z np ze dwa dni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 16:02
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
malka wrote:Ale za to wymyśliłam dzieki którejś z Was (chyba Izape) że odnowie swoje stare krzesla po babci właśnie zabrałam się za ich rozbieranie i zamawiam potrzebne rzeczy na allegro
Dzięki za Wasze wsparcie, podejrzewam ze to właśnie przez prace mam problemy z zajściem w ciąże, ostatni czas to tylko stres.... jak dostanę wypowiedzenie to i moze mi ulży, już nie raz sie chciałam zwolnić tylko brak mi odwagi No i szkoda było mi umowy na nieokreślony bo liczyłam ze fasolka sie pojawi a tu nic ... ale nie można do tego podchodzić w ten sposob
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 20:36
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyIzape przez 5 lat nie moglam zajsc w ciaze. Zaczelismy procedure do in vitro a ma ktorejs wizycie lekarz zasugerowal ze moze by zrezygnowac z pracy na jakis czas. Nie poszlam na urlop a zwolnilam sie. Odpoczelam psychicznie i fizycznie i po 5 latach zdazyl sie cud i do in vitro nie doczekalismy takze moze w tym cos byc.
Dziewczyny przezywam te Wasze czekanie na bety, ech ciezki to czas jest i obojetnie czym by sie glowe zajelo to i tak mysli sie o jednym ale takie myslenie ze jest sie w ciazy pomaga. Ja w tym cyklu udanym ciagle tak myslalam i beta 9dpo juz pozytywna bylaAnna Stesia, Lunaris, KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDostałam maść na infekcje juz wykupiona, leki bez zmian mama wyciągła mnie z domu wiec nawet nie miałam jak dać znac wcześniej, na to wszystko umówiłam sie do fryzjera muszę obciąć trochę włosów bo sie mega znoszczyly ale pezynakmoej sie czymś zajwm
-
Ja byłam wczoraj na "To". Ogólnie nie jestem fanką horrorów ale mega się wkręciłam w serial stranger things i to mnie zachęciło do pójścia do kina na ten film. Film trzyma w napięciu cały czas, ja się bałam kilka razy aż podskoczyłam na fotelu i ściskam rękę mojego męża niektóre sceny trochę przesadzone i jak dla mnie za dużo krwawych scen, ale ogolne wrażenie spoko. Jak ktoś lubi horrory to polecam. Aha i jeszcze jak dla mnie był trochę za długi. Tyle czasu wyścielić w takich emocjach... Już mnie to pod koniec zaczęło męczyć.
-
nick nieaktualny
-
panan12 wrote:Mam pytanie. Czy miała któraś z was problem by uzyskać owulacje?
Ja nie miałam owulacji od 2002r do sierpnia 2016
musisz uzbroić się w cierpliwość bo twój gin ma plan i to bardzo rozsądny. Widzisz ja też muszę czekać 2-3 cykle do IVF z powodu leczena endo. Pewnych spraw nie da się przyśpieszyć.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄