Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zjem czosnek to od razu mi się słabo robi, ale za to mój syn błaga mnie żebym mu dała ząbek o cukierki tak nie prosi i bardzo dobrze może końcu skończą się te choroby.
    U mnie zmiana pogody i od razu pojawił się ból, normalnie ciężko mi pedał wcisnąć w samochodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izape olej robotę ja pracuje prawie 7 lat i juz wiem, ze nie mam do czego wracać :p niech mnie w pupę cmokną ale na przyjemności musza sonie zasłużyć hihihi :D

PodwojnaMama, Anna Stesia, Czrna 81, Izape_91, Amy333 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ogólnie jestem w pracy traktowana jak najgorszy pracownik ; ) ciagle ostatnio słyszę ze ide do zwolnienia . Wiec myśle ze tu bedzie ostatnie upomnienie. Chyba jestem za miękka. Poza tym mam hamskie koleżanki w pracy które po tym nie dadzą mi żyć, a zamęczyć sie psychicznie nie chce... szkoda bo 5 października mija 2 lata jak pracuje

cos wiem na temat atmosfery w pracy... mam jednym slowem hu....no moze 3-4 osoby spoko a reszta to jakas porazka! dwulicowe itp...

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza przykre to jest. Człowiek w pracy niestety nie może się z niczym wychylac bo zaraz zostaje zjedzony. Ja bym psychicznie w takiej pracy nie wytrzymała, nie dziwię się że popełniłas błąd jak pracujesz pod taką presją, a w jakiej branży siedzisz?

• malka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduję że mimo że tempka spadła to jednak zastosowałam. No i oczywiście biel ;) czekam w takim razie na @. Chyba będę powoli rozstawać się z testowaniem przed terminem @. I tak zawsze rozczarowanie.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to wymyśliłam dzieki którejś z Was (chyba Izape) że odnowie swoje stare krzesla po babci :) właśnie zabrałam się za ich rozbieranie i zamawiam potrzebne rzeczy na allegro :)

Bocianiątko, KateHawke, Flowwer, Czrna 81, Izape_91, Lunaris lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka, tulę mocno :( Walczymy dalej w październiku!
    Ja nie lubię testować przed terminem @.. ale czasem trzeba.

Mam kolejny wynik z wtorkowych badań, PPJ ANA 1 ujemne. Mega mi ulżyło. Czeka na resztę wyników, mam nadzieję, że będą przed piątkową wizytą.

Flowwer, Karma88 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka przykro mi... :( walczymy dalej chociaz wiem ze trudne to wszystko

ja moze zatestuje w poniedzialek bo i tak jade na bete wiec chce zobaczyc na co mam sie nastawic po tescie

summer86 dobrze ze wyniki masz dobre.. to mzoe encorton nie bedzie u ciebie potrzebny?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape - pomyśl sobie, że jeśli Cię zwolnią, zrobią Ci przysługę. Najgorszą rzeczą, jaką można sobie zrobić podczas starań, to zafundować przedłużający się stres. U mnie stres rozwalił mi tarczycę i prolaktynę. Dopiero gdy zwolniłam się z pracy i poszłam do innej, gdzie traktują mnie jak człowieka, odżyłam. Ale krzywda już została wyrządzona - problemy postresowe w organizmie się zadomowiły. Więc choć mam nadzieję, że Cię nie zwolnią to pomyśl sobie, że to tylko praca - a zdrowie masz jedno.

Agniechaaa, dzisiaj masz dzień pełen wrażeń! Niekoniecznie pozytywnych. Najważniejsze jednak przy takiej infekcji pęcherza to pić żurawinę i wodę z cytryną oraz wygrzewać się (ale w Twojej sytuacji - nie przegrzewać, więc ciepła kąpiel odpada, ale zagrzebianie sie w kocyku już nie).

Czrna 81, Izape_91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Izape - pomyśl sobie, że jeśli Cię zwolnią, zrobią Ci przysługę. Najgorszą rzeczą, jaką można sobie zrobić podczas starań, to zafundować przedłużający się stres. U mnie stres rozwalił mi tarczycę i prolaktynę. Dopiero gdy zwolniłam się z pracy i poszłam do innej, gdzie traktują mnie jak człowieka, odżyłam. Ale krzywda już została wyrządzona - problemy postresowe w organizmie się zadomowiły. Więc choć mam nadzieję, że Cię nie zwolnią to pomyśl sobie, że to tylko praca - a zdrowie masz jedno.

Agniechaaa, dzisiaj masz dzień pełen wrażeń! Niekoniecznie pozytywnych. Najważniejsze jednak przy takiej infekcji pęcherza to pić żurawinę i wodę z cytryną oraz wygrzewać się (ale w Twojej sytuacji - nie przegrzewać, więc ciepła kąpiel odpada, ale zagrzebianie sie w kocyku już nie).
    Jestem zagrzebana pod kocem i kołudrą. Czekam na telefon z kliniki mieli dzwonić Ok 11 wiec juz im sie przeciąga :/ najwyżej zaraz sama zacznę ich nękać. Pije herbatki z żurawiną, wodę z żurawiną i zaraz bede robić wodę z cytrynką. Mam nadzieje, ze to minie a oni znajdą jakieś zastępstwo za Crinone

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa a mozna po transferze brac tylko leki doustne? nie za mala to dawka jest? czy lepiej sie po prostu wchnialaja z pochwy do macicy?

❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa Tylko spróbuj się tym wszystkim nie stresować, dla swojego i Pingwinka dobra :) Taka infekcja nie musi oznaczać nic złego. Daj znać jak odezwą się z kliniki.

Yoselyn Poczekam na resztę wyników, obawiam się że NK mogą wyjść za wysokie. Mój lekarz przy inseminacji i tak standardowo zaleca steryd, ale małe dawki. A jak Ty się czujesz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Agniechaaaa a mozna po transferze brac tylko leki doustne? nie za mala to dawka jest? czy lepiej sie po prostu wchnialaja z pochwy do macicy?
    Można brać tylko doustne, można tez dostać progesteron w zastrzykach i chyba w aktualnym momecie tą opcje wolała bym najbardziej. Ale muszę zaczekać co lekarz zadecyduje

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Agniechaaa Tylko spróbuj się tym wszystkim nie stresować, dla swojego i Pingwinka dobra :) Taka infekcja nie musi oznaczać nic złego. Daj znać jak odezwą się z kliniki.

Yoselyn Poczekam na resztę wyników, obawiam się że NK mogą wyjść za wysokie. Mój lekarz przy inseminacji i tak standardowo zaleca steryd, ale małe dawki. A jak Ty się czujesz?

a ja mam co raz wiekszy stres, troche mi sie poplakalo, chyba hormony tez tak na mnie dzialaja. Boje sie tego wszystkiego...w poniedzialek jade na bete i bedzie wszystko jasne. Wiec albo beda lzy radosci albo smutku

p.s ja przy iui tez mialam steryd 5-5-0 i moj lekarz tez standartwowo dawal ale dopiero w dniu iui, nie wczesniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 12:55

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a ja mam co raz wiekszy stres, troche mi sie poplakalo, chyba hormony tez tak na mnie dzialaja. Boje sie tego wszystkiego...w poniedzialek jade na bete i bedzie wszystko jasne. Wiec albo beda lzy radosci albo smutku
    Ja dzis ryczałam pół nocy wiec całkowicie cię rozumiem!! Stres juz mnie dobija :(

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

p.s ja przy iui tez mialam steryd 5-5-0 i moj lekarz tez standartwowo dawal ale dopiero w dniu iui, nie wczesniej

Yoselyn, wiem, że to banał, ale spróbuj się czymś zająć przez weekend. Może jakieś zakupy albo kino z mężem? Albo jakaś fajna książka, która Cię wciągnie?
    Wszystkie tu z całych sił trzymamy za Ciebie i Agniechę kciuki.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn a co znaczy 5-5-0?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja dzis ryczałam pół nocy wiec całkowicie cię rozumiem!! Stres juz mnie dobija :(

przy mezu staram sie byc silna, bo on wierzy ze sie udalo, ale jak nie widzi czy jestem troche sama w pokoju to lzy mi leca same.

Czemu my mamy takie problemy zeby miec maluszka? czemu mamy tak pod gorke?

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Yoselyn a co znaczy 5-5-0?
    To jest dawkowanie
    Rano 5
    Popołudniu 5
    Wieczor 0

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    przy mezu staram sie byc silna, bo on wierzy ze sie udalo, ale jak nie widzi czy jestem troche sama w pokoju to lzy mi leca same.

Czemu my mamy takie problemy zeby miec maluszka? czemu mamy tak pod gorke?
    Tez mnie to wkurza :( cały czas pod górkę :( po prostu to wręcz niewiarygodne :(
    Dodzwoniłam sie do kliniki do godzinki bedzie wszystko ustalone, czyli mam nadzieje, ze zakładam sobie ten Crinone po raz ostatni :/

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ