WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina90 wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki...
Łuszczyła Wam się kiedyś skóra/naskórek na sutkach? Ja od wczoraj nie mogę sobie z tym poradzić, a nie podrażniłam i nie zmieniałam żadnych płynów/proszków do prania itd.Karolina90 lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Ja tak miałam, u mnie akurat okazało się że mam AZS po proszku do prania. Posmarowałam elocomem, później lanoliną z ziaji i przeszło.
Właśnie też mam tą maść z Ziajimam nadzieje ze niedługo minie
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nadzieja73 wrote:Tak ide na "To"
zobaczymy mówią że jest straszny
sa momenty ze podskoczylam do gory ale ogolnie takie sceny takie naciagane przynajmniej nie ktoreMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nadzieja73 wrote:Anabell była świetna.Naprawde wrażenia mega
tak Anabella podobala mi sieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Anna Stesia wrote:Dziękuję bardzo! :-* :-* Robiłam, wyszedł 24, mnie się zdaje, że niski, ale lekarka spojrzała i - zaskoczona, że robiłam to badania - powiedziała, że to bez znaczenia. Mam tez dość wysokie TSH (3,7), choć nie tak, jak to drzewiej bywało. A endokrynologa mam dopiero w przyszly piątek. Waham się, czy samodzielnie nie zwiększyć sobie dawki letroksu, ginekolog sugerowała, że powinnam brac dwa razy taką jak mam teraz (czyli z 37,5 do 75).
Pamiętasz, jaki miałaś progestoron na początku ciąży? Innamorata chyba miała ze 40.
Mój progesteron był super, miałam 51 ng/ml, mimo to brałam do końca 1 trymestru lutke 2×1. Jeśli chcesz mam prawie całą luteine podjezykowa, mogę wysłać, tylko mieszkam w dziurze, w której poczta jest czynna do 15, wiec wysłałabym dopiero w sobotę.
W poprzedniej ciąży tez miałam progesteron 24, gin określił go "całkiem ladnym" i tez była lutka.
Ekspertem od tarczycy nie jestem, sama swoją przygodę z euthyroxem zaczęłam dopiero w obecnej ciąży z uwagi na podwyzszone anty TG + TSH 2.5, biorę wiec dawke 25 i kompletnie nie wiem czy doradzac Tobie samodzielne zwiększanie dawki czy czekać na konsultacje endo.
Wypoczywaj ile wlezie i ciesz się swoim szczęściem Kochana!Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Sarna84 wrote:Mój progesteron był super, miałam 51 ng/ml, mimo to brałam do końca 1 trymestru lutke 2×1. Jeśli chcesz mam prawie całą luteine podjezykowa, mogę wysłać, tylko mieszkam w dziurze, w której poczta jest czynna do 15, wiec wysłałabym dopiero w sobotę.
W poprzedniej ciąży tez miałam progesteron 24, gin określił go "całkiem ladnym" i tez była lutka.
Ekspertem od tarczycy nie jestem, sama swoją przygodę z euthyroxem zaczęłam dopiero w obecnej ciąży z uwagi na podwyzszone anty TG + TSH 2.5, biorę wiec dawke 25 i kompletnie nie wiem czy doradzac Tobie samodzielne zwiększanie dawki czy czekać na konsultacje endo.
Wypoczywaj ile wlezie i ciesz się swoim szczęściem Kochana!
Kochana jesteś!:-* :-* Dzisiaj byłam nie u swojej lekarki, tylko u jakiejś innej, u której mi się udało znaleźć szybszy termin, bo bałam się o streptococcusa, więc we wtorek idę do mojej i zobaczę, co mi powie z tym progiem. Trochę się boję brać leków na własną rękę. Tak samo jak boję się sama zmienić dawkę Letroksu. Z drugiej strony czekanie ponad tydzień na wizytę u endo jest stresujące, bo wiem, że dziecko nie produkuje na razie samo hormonu, tylko zasysa ode mnie i boję się, że dostarczam mu może za mało. Ale z drugiej strony ginekolog mi dziś zasugerowała dwukrotne zwiększenie - to w sumie tez lekarz
A Ty jak się miewasz? Znasz już tożasamość swojego lokatora?Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia - ja 13 dpo miałam progesteron niecałe 21, więc Twoje 24 nie jest złe
gin dał mi w zasadzie dupka, ale brałam go 2 tygodnie. I to bardziej dla własnego komfortu psychicznego. Jeśli nie masz plamienia to myślę, że możesz się obejść bez proga.
No i gratuluję przede wszystkimAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia, jeśli w jakiś sposób Ci to pomoże, to ja jak zaszlam w ciążę brałam euthyrox25. Potem tsh skoczyło mi od razu do 3,2 i gin mi napisała, żeby zwiększyć do 50. W ciąży lubi wzrastać. Po konsultacji z endo brałam dwakę 60. Potem 75 bo miało tendencje wzrostową i po wywiadzie że moja mama ma problemy z tarczycą. Teraz cały czas utrzymuje się na poziomie ok 1,4
Co mięsiąc badam tsh i ft4.Anna Stesia lubi tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Lucia albo za wcześnie albo niestety biochemiczna
ktory dpo?
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
problemik wrote:Lucia albo za wcześnie albo niestety biochemiczna
ktory dpo?
Wątpię, że za wcześnie, dzisiaj już 17dpo, więc obstawiam, że to raczej biochemiczna. Zresztą, nie po raz pierwszy...
Oczywiście powtórzę w sobotę.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Mam już wyniki:
Beta 3,4
Progesteron 42,6
TSH 2,86
Ktoś tu chyba sobie ze mnie żartuje. Kompletnie nie wiem co myśleć.ale jest nadzieja, że owulka się przesunęła.
zubii lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Czekam na reszte wynikow z dzisiaj, ale tak:
Progesteron - 24,10 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml
Zrobiłam podstawowy pakiet badań z Diagnostyki i póki co poza normami mam:
Limfocyty 41,8% 20,0-40,0 (dalej powyżej normy)
Eozynofile 0,9% 1,0-6,0
OB 20mm/h 2-15
Ja już głupieję co mam zrobić.
Tak wiem, subpopulacje limfocytów. Nie dałam rady z kasą w tym miesiącu. Zastanawiam się czy nie wrócić do reumatolog tej co byłam 2 lata temu po drugiej ciazy. Wtedy przejrzałą tamte wyniki i żadnych objawow nie bylo. Ale teraz .. zastanawiam się nad jedną rzeczą, ale chyba za dużo analizuje.
Pierdzielę, ryczeć mi się chce.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia