WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina90 wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki...
Łuszczyła Wam się kiedyś skóra/naskórek na sutkach? Ja od wczoraj nie mogę sobie z tym poradzić, a nie podrażniłam i nie zmieniałam żadnych płynów/proszków do prania itd.Karolina90 lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Ja tak miałam, u mnie akurat okazało się że mam AZS po proszku do prania. Posmarowałam elocomem, później lanoliną z ziaji i przeszło.
Właśnie też mam tą maść z Ziaji mam nadzieje ze niedługo minie👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nadzieja73 wrote:Tak ide na "To" zobaczymy mówią że jest straszny
sa momenty ze podskoczylam do gory ale ogolnie takie sceny takie naciagane przynajmniej nie ktoreMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nadzieja73 wrote:Anabell była świetna.Naprawde wrażenia mega
tak Anabella podobala mi sieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Anna Stesia wrote:Dziękuję bardzo! :-* :-* Robiłam, wyszedł 24, mnie się zdaje, że niski, ale lekarka spojrzała i - zaskoczona, że robiłam to badania - powiedziała, że to bez znaczenia. Mam tez dość wysokie TSH (3,7), choć nie tak, jak to drzewiej bywało. A endokrynologa mam dopiero w przyszly piątek. Waham się, czy samodzielnie nie zwiększyć sobie dawki letroksu, ginekolog sugerowała, że powinnam brac dwa razy taką jak mam teraz (czyli z 37,5 do 75).
Pamiętasz, jaki miałaś progestoron na początku ciąży? Innamorata chyba miała ze 40.
Mój progesteron był super, miałam 51 ng/ml, mimo to brałam do końca 1 trymestru lutke 2×1. Jeśli chcesz mam prawie całą luteine podjezykowa, mogę wysłać, tylko mieszkam w dziurze, w której poczta jest czynna do 15, wiec wysłałabym dopiero w sobotę.
W poprzedniej ciąży tez miałam progesteron 24, gin określił go "całkiem ladnym" i tez była lutka.
Ekspertem od tarczycy nie jestem, sama swoją przygodę z euthyroxem zaczęłam dopiero w obecnej ciąży z uwagi na podwyzszone anty TG + TSH 2.5, biorę wiec dawke 25 i kompletnie nie wiem czy doradzac Tobie samodzielne zwiększanie dawki czy czekać na konsultacje endo.
Wypoczywaj ile wlezie i ciesz się swoim szczęściem Kochana!Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Sarna84 wrote:Mój progesteron był super, miałam 51 ng/ml, mimo to brałam do końca 1 trymestru lutke 2×1. Jeśli chcesz mam prawie całą luteine podjezykowa, mogę wysłać, tylko mieszkam w dziurze, w której poczta jest czynna do 15, wiec wysłałabym dopiero w sobotę.
W poprzedniej ciąży tez miałam progesteron 24, gin określił go "całkiem ladnym" i tez była lutka.
Ekspertem od tarczycy nie jestem, sama swoją przygodę z euthyroxem zaczęłam dopiero w obecnej ciąży z uwagi na podwyzszone anty TG + TSH 2.5, biorę wiec dawke 25 i kompletnie nie wiem czy doradzac Tobie samodzielne zwiększanie dawki czy czekać na konsultacje endo.
Wypoczywaj ile wlezie i ciesz się swoim szczęściem Kochana!
Kochana jesteś!:-* :-* Dzisiaj byłam nie u swojej lekarki, tylko u jakiejś innej, u której mi się udało znaleźć szybszy termin, bo bałam się o streptococcusa, więc we wtorek idę do mojej i zobaczę, co mi powie z tym progiem. Trochę się boję brać leków na własną rękę. Tak samo jak boję się sama zmienić dawkę Letroksu. Z drugiej strony czekanie ponad tydzień na wizytę u endo jest stresujące, bo wiem, że dziecko nie produkuje na razie samo hormonu, tylko zasysa ode mnie i boję się, że dostarczam mu może za mało. Ale z drugiej strony ginekolog mi dziś zasugerowała dwukrotne zwiększenie - to w sumie tez lekarz
A Ty jak się miewasz? Znasz już tożasamość swojego lokatora?Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia - ja 13 dpo miałam progesteron niecałe 21, więc Twoje 24 nie jest złe gin dał mi w zasadzie dupka, ale brałam go 2 tygodnie. I to bardziej dla własnego komfortu psychicznego. Jeśli nie masz plamienia to myślę, że możesz się obejść bez proga.
No i gratuluję przede wszystkimAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia, jeśli w jakiś sposób Ci to pomoże, to ja jak zaszlam w ciążę brałam euthyrox25. Potem tsh skoczyło mi od razu do 3,2 i gin mi napisała, żeby zwiększyć do 50. W ciąży lubi wzrastać. Po konsultacji z endo brałam dwakę 60. Potem 75 bo miało tendencje wzrostową i po wywiadzie że moja mama ma problemy z tarczycą. Teraz cały czas utrzymuje się na poziomie ok 1,4
Co mięsiąc badam tsh i ft4.Anna Stesia lubi tę wiadomość
starania od 2015 roku
-
Lucia albo za wcześnie albo niestety biochemiczna ktory dpo?[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
problemik wrote:Lucia albo za wcześnie albo niestety biochemiczna ktory dpo?
Wątpię, że za wcześnie, dzisiaj już 17dpo, więc obstawiam, że to raczej biochemiczna. Zresztą, nie po raz pierwszy...
Oczywiście powtórzę w sobotę.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Mam już wyniki:
Beta 3,4
Progesteron 42,6
TSH 2,86
Ktoś tu chyba sobie ze mnie żartuje. Kompletnie nie wiem co myśleć.zubii lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Czekam na reszte wynikow z dzisiaj, ale tak:
Progesteron - 24,10 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml
Zrobiłam podstawowy pakiet badań z Diagnostyki i póki co poza normami mam:
Limfocyty 41,8% 20,0-40,0 (dalej powyżej normy)
Eozynofile 0,9% 1,0-6,0
OB 20mm/h 2-15
Ja już głupieję co mam zrobić.
Tak wiem, subpopulacje limfocytów. Nie dałam rady z kasą w tym miesiącu. Zastanawiam się czy nie wrócić do reumatolog tej co byłam 2 lata temu po drugiej ciazy. Wtedy przejrzałą tamte wyniki i żadnych objawow nie bylo. Ale teraz .. zastanawiam się nad jedną rzeczą, ale chyba za dużo analizuje.
Pierdzielę, ryczeć mi się chce.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia