X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos ja juz jestem mamą:) adoptowalam coreczke,zanim poznalam M:) dlatego pogladay M.mi nie przeszkadzaja. Do staran podchodzimy tak bardziej na luzie,o ile to mozliwe,hehe;) ja od 10lat twierdzilam,ze juz nie chce wiecej dzieci,ze jeden skarbek mi wystarczy,ale tak ostatnio cos nas naszlo;) ale chcemy tak tylko na naturalsie poprobowac. ja juz tez nie mam 20 lat,wiec tak pomyslelismy,zeby jeszcze przez pare cykli poprobowac:) ale do kliniki sie tez zapisalismy,zalezy mi na takiej ful wypas diagnostyce.
    PS.gdybys chciala pogadac o adopcji,pisz smialo.to najcudnwniejsza decyzja w zyciu:-)

Sarna84, Karma88, Anna Stesia, KateHawke, Yoselyn82, innamorata88, Meśka, staraczka1111, Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, nowa na dzielni, KateKum, Izape_91, Emiilka, Czrna 81, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, nie mam słów żeby wyrazić jak bardzo mi przykro..
    Wiem jedno, nabierzesz sił na dalszą walkę, choć teraz nie bierzesz tego pod uwagę.
    Jesteś silna :*

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Yoselyn, temat jeszcze świeży i w sumie bardzo osobisty, jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj :*
    Czy adopcja zarodka jest dużo droższa od standardowego IVF? Na naszą procedurę wyjdzie pewnie ok. 11-12tys., zastanawiam się jak to wszystko wychodzi w przypadku AZ

Adopcja zarodka w provicie to 1300 zl.. w tym rozmrozenie, naciecie i transfer. Bez wizyt i lekow

Adopcja zarodka w gyncentrum Katowice to koszt 3 tys w tym jest rozmrozenie, transfer i chyba naciecie. Bez wizyt i lekow

W innych klinikach to nawet ponad 4 tys kosztuje Adopcja

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Adopcja zarodka w provicie to 1300 zl.. w tym rozmrozenie, naciecie i transfer. Bez wizyt i lekow

Adopcja zarodka w gyncentrum Katowice to koszt 3 tys w tym jest rozmrozenie, transfer i chyba naciecie. Bez wizyt i lekow

W innych klinikach to nawet ponad 4 tys kosztuje Adopcja

A długo czekałaś na adopcję?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Poproszę! :D Ciebie musi się posłuchać mapa jedna! :D
    A jak się w ogóle czujesz? Dzisiaj po becie poproszę tonę specjalnych wirusków od mojej Bliźniaczki! :D

Czuję się zaskakująco dobrze, choć mam leciutko wyższą temperaturę i upławy. Mam nieco gorszy apetyt, jestem senna, ale w nocy śpię źle.

Mam już wyniki bety i jest ładna (253), ale przeczytałam o dramacie Agi i nie umiem się nią tak cieszyć, jak powinnam. Niemniej jednak wszystkim Wam wysyłam po milionie wirusków, a dla Ciebie, Bocianiątko, dwa miliony, z racji naszego pokrewieństwa (w październiku musisz je spożytkować).

Meśka, KateHawke, innamorata88, Lejka, Bocianiątko, Ataga12, Emiilka, Madżka89, Czrna 81, Lunaris, Amy333, E_w_c_i_a, blue00 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Yos ja juz jestem mamą:) adoptowalam coreczke,zanim poznalam M:) dlatego pogladay M.mi nie przeszkadzaja. Do staran podchodzimy tak bardziej na luzie,o ile to mozliwe,hehe;) ja od 10lat twierdzilam,ze juz nie chce wiecej dzieci,ze jeden skarbek mi wystarczy,ale tak ostatnio cos nas naszlo;) ale chcemy tak tylko na naturalsie poprobowac. ja juz tez nie mam 20 lat,wiec tak pomyslelismy,zeby jeszcze przez pare cykli poprobowac:) ale do kliniki sie tez zapisalismy,zalezy mi na takiej ful wypas diagnostyce.
    PS.gdybys chciala pogadac o adopcji,pisz smialo.to najcudnwniejsza decyzja w zyciu:-)

aaaa kochana to wybacz, nie wiedzialam... :) myslalam ze nie masz maluszka przy sobie i dlatego zdziwilo mnie troche zachowanie twojego M..

a o adopcji pewnie ze chce wiedziec... wszystko mnie interesuje.. czekam obecnie na warsztaty i juz sie doczekac nie moge. Ponoc od wrzesnia otworzyli dodatkowa 4 grupe, bo do tej pory byly 3, wiec moze szybciej zadzwonia do nas kiedy mamy miec warsztaty.
    Mamy czas do warsztatow zdecydowac sie w 100% czy chcemy dziewczynke czy chlopca, czy moze dwojeczke np blizniaki lub parke.

staraczka1111, -Monika-, Czrna 81, Amy333 lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wyglada sprawa z adopcją dziecka? Długo te wszystkie procedury trwają?

My jeszcze co prawda, tak na grubo nie myslimy o adopcji, bo walczymy, ale kto wie ile wytrzymamy.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia piekna beta gratulacje ❤

Anna Stesia lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    A długo czekałaś na adopcję?

bylam w szoku bo mialam telefon po 3 dniach ze jest dla nas zarodek.. Teraz sie czeka dlugo w provicie na zarodek, bo duzo par a malo maluchow. Z kolei w gyncentrum ponoc sa zarodki i to duzo ale koszt tez duzy...

❤️❤️❤️
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Czuję się zaskakująco dobrze, choć mam leciutko wyższą temperaturę i upławy. Mam nieco gorszy apetyt, jestem senna, ale w nocy śpię źle.

Mam już wyniki bety i jest ładna (253), ale przeczytałam o dramacie Agi i nie umiem się nią tak cieszyć, jak powinnam. Niemniej jednak wszystkim Wam wysyłam po milionie wirusków, a dla Ciebie, Bocianiątko, dwa miliony, z racji naszego pokrewieństwa (w październiku musisz je spożytkować).

Aniu pieknie! To spokojnego rośniecia!
    My tu wszystkie jesteśmy dla każdej. tak jak jesteśmy dla Agi w cięzkich chwilach tak i dla Ciebie w tych radosnych.

Dają nadzieje te pozytywne bety i wszystkie musimy się ich trzymać, że każda z nas się doczeka!

Anna Stesia, Meśka, -Monika- lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia super beta.. po cihu gratuluje, rosnijcie zdrowo :)

Karma88 pierwsza wizyte mialam w styczniu, wtedy tez skladalismy czesc dokumentow ktore sa wymagane m.in podanie i opinia z zakladow pracy. Przy kolejnych spotkaniach donosilismy reszte dokumentow. Spotkania mielismy srednio raz w miesiacu. Bylu 2 spotkania z psychologiem, dwa spotkania z pedagogami i wizyta w domu, do tego testy - jeden mial 175 pytan, rysowanie drzewa, uzupelnianie zdan. Potem mielismy dzwonic do nich odnosnie czy dostalismy kwalifikacje na warsztaty czy nie, czekalismy 1,5 miesiaca, w koncu zadzwonilam bo wczesniej co dzwonilam to jeszcze nas nie omawiali. I w koncu pani mowi MAMY KWALIFIKACJE, normalnie skoczylam do sufity. Tym bardziej ze wczesniej odmowiono parze z watku o adopcji gdzie jestem. Wiec mialam podwojnego stracha czy nam sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 14:15

Anna Stesia, Karma88 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Anna Stesia piekna beta gratulacje ❤

Dziękuję, jestem bardzo zaskoczona, bo wczoraj był 27 dc, a tu beta wysoka:-)

Meśka, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    bylam w szoku bo mialam telefon po 3 dniach ze jest dla nas zarodek.. Teraz sie czeka dlugo w provicie na zarodek, bo duzo par a malo maluchow. Z kolei w gyncentrum ponoc sa zarodki i to duzo ale koszt tez duzy...

W porównaniu do procedury na własnych komórkach to nawet te 4tys. wydają się niewielką kwotą :)
    Kurcze, bez zastanowienia oddałabym swoje zarodki jeśli nie chcielibyśmy mieć więcej dzieci, ale nie liczę na to, że uda nam się zamrozić chociaż jeden przy moim AMH :( Mam nadzieję, że uda się wyhodować choć kilka pęcherzyków :(

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Gyncentrum strasznie zdziera :( ktoś oddaje z dobrej woli kawałek siebie, a oni jeszcze chcą na tym zarobić. Nie rozumiem tego podejścia. :(

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Aniu pieknie! To spokojnego rośniecia!
    My tu wszystkie jesteśmy dla każdej. tak jak jesteśmy dla Agi w cięzkich chwilach tak i dla Ciebie w tych radosnych.

Dają nadzieje te pozytywne bety i wszystkie musimy się ich trzymać, że każda z nas się doczeka!

Dziękuję Ci bardzo za te słowa i za życzenia. Tak bardzo liczyłam na to, że będziemy się dzisiaj obie z Agą cieszyć.

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia cudna beta! Gratulacje!!!! Robiłaś tez proga? Spokojnego ciążowania Kochana!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Anna Stesia super beta.. po cihu gratuluje, rosnijcie zdrowo :)

Karma88 pierwsza wizyte mialam w styczniu, wtedy tez skladalismy czesc dokumentow ktore sa wymagane m.in podanie i opinia z zakladow pracy. Przy kolejnych spotkaniach donosilismy reszte dokumentow. Spotkania mielismy srednio raz w miesiacu. Bylu 2 spotkania z psychologiem, dwa spotkania z pedagogami i wizyta w domu, do tego testy - jeden mial 175 pytan, rysowanie drzewa, uzupelnianie zdan. Potem mielismy dzwonic do nich odnosnie czy dostalismy kwalifikacje na warsztaty czy nie, czekalismy 1,5 miesiaca, w koncu zadzwonilam bo wczesniej co dzwonilam to jeszcze nas nie omawiali. I w koncu pani mowi MAMY KWALIFIKACJE, normalnie skoczylam do sufity. Tym bardziej ze wczesniej odmowiono parze z watku o adopcji gdzie jestem. Wiec mialam podwojnego stracha czy nam sie uda.

Dziękuję, kochana! Adopcja to nie jest prosta sprawa, słyszałyście o tej historii, którą opisywała Anna Mazur-Gajo na swoim fejsie (prowadzi też stronę To w środku)? Czekające na miłość maluszki są, ale procedury, zwłaszcza te dotyczące zrzeczenia się praw rodzicielskich sprawiają, że taka kruszynka, zamiast trafić do nowych rodziców w maksymalnie krótkim czasie, może czekać aż 8 miesięcy! Sciskam kciuki, aby się Wam wszystko powiodło!

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 dziękuję za info. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Anna Stesia cudna beta! Gratulacje!!!! Robiłaś tez proga? Spokojnego ciążowania Kochana!

Dziękuję bardzo! :-* :-* Robiłam, wyszedł 24, mnie się zdaje, że niski, ale lekarka spojrzała i - zaskoczona, że robiłam to badania - powiedziała, że to bez znaczenia. Mam tez dość wysokie TSH (3,7), choć nie tak, jak to drzewiej bywało. A endokrynologa mam dopiero w przyszly piątek. Waham się, czy samodzielnie nie zwiększyć sobie dawki letroksu, ginekolog sugerowała, że powinnam brac dwa razy taką jak mam teraz (czyli z 37,5 do 75).

Pamiętasz, jaki miałaś progestoron na początku ciąży? Innamorata chyba miała ze 40.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 14:25

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Yoselyn82 dziękuję za info. :)

najgorzej to pisalo mi sie zyciorys, kazdy musial napisac oddzielnie :P

i na kazdej wizycie bylo pytanie czy juz wiemy czy chcemy dziewczynke czy chlopczyka a moze parke?

❤️❤️❤️
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ