WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgniechaaaa wrote:Estrofem 1-1-2
Duphaston 1-1-1
Crinon 1-1-1
Encorton 1-0-0
Inofem 1saszetka
Norprolac 1/4 tab co 2dni
Accofin od czwartku co 3doby -
nick nieaktualny
-
Moje szczęście trwało krótko.... Poszłam do łazienki i dostałam krwawienia z odbytu nie wiem czy to po bromku wzięłam tak jak poradziła bocianiatko 1/4 tablletki zamiast całej 1. Jestem przerażona trochę ze mnie poleciało tej krwi, nie wiem czy tabletka zdążyła zadziałać, wzięłam ja jakoś pol godziny- godzinę przed ta sytuacja... W skutkach ubocznych tego nie widziałamStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Agniechaaaa wrote:Ze co??? Jakie beszczelne babsko!!!!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:po tym moja noga juz u niej nie postanie... Pomocy zero, jedyne co mi zaleciła to branie inofolicu bo jej corunia zaszła w ciążę w 3 cyklu. Nie wspominając nawet o tym, ze baba mówi do każdej laski per "dziecko"
-
Izape_91 wrote:Moje szczęście trwało krótko.... Poszłam do łazienki i dostałam krwawienia z odbytu nie wiem czy to po bromku wzięłam tak jak poradziła bocianiatko 1/4 tablletki zamiast całej 1. Jestem przerażona trochę ze mnie poleciało tej krwi, nie wiem czy tabletka zdążyła zadziałać, wzięłam ja jakoś pol godziny- godzinę przed ta sytuacja... W skutkach ubocznych tego nie widziałam
Tego nie lekceważ !!! Możliwe że pękł hemoroid z pewnością to nie od bromka.
Masz żywą krew to w końcowego odcinka przewodu pokarmowego.
Najlepiej idź do lekarza z tym bo w ciąży może się nasilić.
Miałaś ostatnio zaparcia ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Przepraszam, że mało się odzywam, ale na 1,5 tygodnia przyjechała do mnie przyjaciółka i mam mało czasu. Może to i lepiej, bo szybciej zleci czas do testowania.
Agniechaaaa, Yosel, trzymam kciuki za Wasze fasolki! ! !Czrna 81, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Amy333 wrote:Dziewczyny ratujcie, chyba mnie zaraz rozerwie:(( Tak mnie napiernicza cala lewa strona. Od poludnia sie zaczelo, najpierw jakby lewy jajnik, potem cos jak mega bol owulacyjny- a dzsiaj dopiero 4dc, pozniej zaczelo promieniowac do pachwiny, a teraz leze i kwicze, bo az noga boli.
Biore No spe i szperam po necie w poszukiwaniu odpowiedz, co mi jest?? i wiece co najbardziej pasuje do moich objawow??- skręt jądra, hehe;-))) i mysle, ze wlasnie to mam;-)))
Kochana jeśli dalej boli to śmigaj do lekarza! Agniechaaaa pewnie ma rację.Czarna81
22 cs. -
Flowwer wrote:Tego nie lekceważ !!! Możliwe że pękł hemoroid z pewnością to nie od bromka.
Masz żywą krew to w końcowego odcinka przewodu pokarmowego.
Najlepiej idź do lekarza z tym bo w ciąży może się nasilić.
Miałaś ostatnio zaparcia ?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Czrna 81 wrote:Amy przepraszam! Naprawdę przepraszam! Świnia ze mnie, Ty cierpisz a ja nie mogę przestać się śmiać... Ale skręt jądra mnie powalił!
Kochana jeśli dalej boli to śmigaj do lekarza! Agniechaaaa pewnie ma rację.Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia kochane :*
Już jedną nogą jestem na październikowym ; (
Buziaki, za Was cały czas kciukamHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Flowwer wrote:Ja z tą hiperprolaktynemią walczę cały czas ale dobrze znać wroga ! I u mnie dlatego te torbiele w piersiach
Znam to, ja też hiperprolaktynemia...obecnie mam odstawiony bromergon, bo się mega źle po nim czułam, a przy ostatnej kontroli miałam prolaktynę w normie więc narazie do następnej kontroli mam odstawiony, ale żeby nie było za wesoło to od tego cyklu dupek.... -
Izape_91 wrote:Flower, powiedz mi w takim razie, czy ja mogłaam mieć normalną owulkę przy hiperprolaktynemii? bo skok tempki mam normalnie i ciałko żółte po owulce też jest. To jaki to ma wpływ na moją owulacje? czy mi się wydawało, że ona jest czy co ? Bo chcę zgłębić temat
i czy ta cholera była u mnie od zawsze, czy to się może pojawiać i znikać ?
Ja właśnie mam po bromergonie owulację, ale niestety pęcherzyki nie pękają ale nie jest powiedziane, że u Ciebie tak będzie -
91Ewela09 wrote:Witam jak ja nie lubię wtorkow. Przez ostatni tydzień mogłabym nie wychidzic z łóżka, strasznie spać mi się chce i tak do 11 siedze i ziewam. Mam nadzieję, że to niedlugo minie.
Miłego dniaCzrna 81 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ewela, Flo ma rację! Idź na betę przed wizytą u gina!
Izape, Flo ma rację! Idź do lekarza! To napewno nie po bromku...
Flo ma zawsze rację
Amy, ciesze sie ze uyz lepiej oby zwiastowało to piękną owulke mnie z kolei dzisiaj cycki nawalają jak głupie... miłego dnia Kochane! :*Amy333, Karma88, Czrna 81, Izape_91 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Flowwer wrote:Bo fl powyżej 18 dpo wysokich temp to na 98% fasolka idz na betę !!! Albo mialaś przesunietą ovu na 04.09 ?!
Popieram idź na betę
Ja mam ten sam objaw wracam z bracy, biorę kąpiel i idę spać i tak cały poprzedni tydzień, niezależnie czy pada deszcz czy świeci słońce -
Dziewczyny mam jeszcze pytanie do Was. Mój progesteron waha się koło 10. Pisałam do gina czy nie jest za niski i czy nie powinnam czegoś brać, odpisał, że jeżeli nic się nie dzieje to nie.
Teraz pytanie co to znaczy nic się nie dzieje?
Plamień żadnych nie mam, czasami ucisk w podbrzuszu, ale to chyba normalne jeżeli coś się w środku dzieje, czasami zakłuje mnie jeden lub drugi jajnik.
Wiem, że progesteron nie zaszkodzi, ale głupio tak brać na własną rękę skoro powiedział, że nie. Co myślicie?