Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wrześniówki :)
Odpowiedz

Wrześniówki :)

Oceń ten wątek:
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Mi od kłuć po 3 dniach wyszedł cien cienia więc za szybko zrobiłaś test. Teraz ten cień ma 2 latka ;)

Dziękuję za pocieszenie:* wiecie... powiem Wam, że w tej ciąży poprzedniej bardzo mi się ,,bekało" ale było to od 11 tyg., teraz aż śmiać mi się chce że może sama sobie wkręcam ale bekam od 3 dni... co zjem co wypije a nawet nie zjem i mi się ciągle odbija. ale to były mega expresowy objaw, skoro test jeszcze negatywny

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Dziękuję za pocieszenie:* wiecie... powiem Wam, że w tej ciąży poprzedniej bardzo mi się ,,bekało" ale było to od 11 tyg., teraz aż śmiać mi się chce że może sama sobie wkręcam ale bekam od 3 dni... co zjem co wypije a nawet nie zjem i mi się ciągle odbija. ale to były mega expresowy objaw, skoro test jeszcze negatywny

Nie koniecznie u mnie pierwszymi objawami od pierwszego dnia kłuć było kołatanie serca, swedzacy brzuch i takie uczucie jakbym miała jakąś infekcję tam na dole i to było 7dc

To mój wykres z 2013 poczytaj sobie notatki

https://ovufriend.pl/graph/2fac44d39bbca20a58179068c0ea22c4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 09:31

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png

Wysłany: 3 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infekcje na dole czuje od 2 dni już chciałam brać furagin

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:

Jeżeli masz możliwość to skocz na bete a wszystko będzie jasne :) a jak nie to zrób test w poniedziałek.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png

Wysłany: 3 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jeżeli masz możliwość to skocz na bete a wszystko będzie jasne :) a jak nie to zrób test w poniedziałek.

no niestety u mnie w weekend nie ma gdzie zrobić, tak to już bym dawno poleciała :) ale jeśli 12dpo czyli poniedziałek będzie negatyw to już odpuszcze sobie nadzieję

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    a może kupić test owulacyjny? to prawda, że może pokazać ciążę? gdzieś kiedyś czytałam
    Dziewczyny w to wierzą. Ale one mają badać dwie zupełnie różNe substancje. Jednak niech te owu wykrywają lh a ciążowe betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Ale infekcję pęcherza? Może zacznij od soku z żurawiny jak się boisz?

• bertha Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie negatywy.. Wczoraj z mimo negatywnego sikanca poszłam popołudniu na betę, bo odstawiałam dupka, niestety negatyw.. Dzisiaj rano sikaniec negatyw.. Chyba juz nie ma nadziei nie? Raczej juz sie powinno było zagnieździć i beta w 11dpo powinna była cos wykazać? Znacie jakies pozytywne przypadki ze mimo negatywa z krwi w 11dpo jednak sie udało?

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal plamie już tyle dni i nerwicą mnie bierze

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam 14 dpo tak myślę i test ciążowy 25 czułości wyszedł Ale blady. Martwię się bo w poprzednim cyklu miałam takie bledziochy i to była ciąża biochemiczne. Myślicie ze 14 dpo powinna być już wyższa beta? Nie mogę z komórki zdjęcia wstawić. Betę mogę dopiero w poniedziałek.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mam 14 dpo tak myślę i test ciążowy 25 czułości wyszedł Ale blady. Martwię się bo w poprzednim cyklu miałam takie bledziochy i to była ciąża biochemiczne. Myślicie ze 14 dpo powinna być już wyższa beta? Nie mogę z komórki zdjęcia wstawić. Betę mogę dopiero w poniedziałek.

Może miałaś później zagniezdzenie i dlatego bladioch. Ja nie lubię facelle bo kłamią. Nieraz miałam cień a ciazy nie bylo. A na innych biel vizira

zubii lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Może miałaś później zagniezdzenie i dlatego bladioch. Ja nie lubię facelle bo kłamią. Nieraz miałam cień a ciazy nie bylo. A na innych biel vizira

O i tu się zgodzę - Facelle to dziadostwo!!! Nigdy więcej.
    W zeszłym cyklu pokazały ciążę (zarówno strumeniowe jak i płytkowe) a ciąży brak.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    O i tu się zgodzę - Facelle to dziadostwo!!! Nigdy więcej.
    W zeszłym cyklu pokazały ciążę (zarówno strumeniowe jak i płytkowe) a ciąży brak.

Lepiej nimi nie robić bo szkoda nerwy sobie psuc

f2w3k0s3plke7odf.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawdę rozkminianie czy ta kreska to powinna już być, albo powinna być ciemniejsza to tylko bezpodstawny stres i nakręcanie się. Wiem, że te kilkanaście dni czekania po owulacji jest najgorsze, ale naprawdę to jedyne co możemy zrobić. Mojej bratowej pierwsza blada kreska pojawiła się w 6 tygodniu ciąży dopiero, dobrze tydzień po spóźnionej miesiączce. Dopóki nie mamy robionego monitoringu USG codziennie to nie jesteśmy w stanie określić co do dnia kiedy owulacja była. Ani śluz, ani szyjka, ani temperatura nie wskażą konkretnego dnia. Poruszamy się w przedziałach czasowych. Do tego zagnieżdżenie tez może potrwać krócej lub dłużej. Także na spokojnie - dni lecą i tak. Ja ostatnio też już wariowałam od ciągłego myślenia o tym, więc zaczęłam ćwiczyć jogę - w domu z youtubem. I te 30 minut naprawdę pozwala mi się wyciszyć. Może Wam tez yoga pomoże, albo macie inny swój sposób na relaks?

zubii, misiaq lubią tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=https://zapodaj.net/f5c7de83f40ab.jpg.html>IMAG2353.jpg</a>
    https://zapodaj.net/f5c7de83f40ab.jpg.html
    Tak to wygląda.
    Wiem że to bezsensowny stres i normalnie bym tak nie panikowała, ale ten poprzedni cykl mnie martwi. Może powinnam coś łykac ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 11:57

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że ocenianie wartości bety po kolorze kreski jest błędnym założeniem. Przecież poziom bety oznacza się we krwi, a do testów używamy moczu. Przecież te stężenia mogą się różnić z tysiąca powodów. Może mocz był mimo wszystko rozcieńczony, albo odczynnik w teście był narażony na czynniki wpływające na skuteczność.
    Kreska jest wyraźna - ciesz się i nie stresuj :)

zubii, Kleopatra lubią tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Tak to wygląda.
    Wiem że to bezsensowny stres i normalnie bym tak nie panikowała, ale ten poprzedni cykl mnie martwi. Może powinnam coś łykac ;p

Jest kreska ją taka miałam z córką także powtórz za kilka dni a teraz wyluzuj się.

Kleopatra lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Tak to wygląda.
    Ten dzisiejszy jest całkiem ładny :) na moje oko jesteś w ciąży :) chcesz mieć pewność? Idź na bete :) po cb to by było chyba nawet wskazane?

zubii, Kleopatra lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Tak to wygląda.

Piękna kreska marzę o takiej :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wysyp normalnie. My z M zmieniliśmy taktykę przytulania, więc mam nadzieję, że pomoże i też po cichu liczę na cud :) Dziś była owulacja tak sądzę tak mnie zakuło, że hej!

Gratulację kochane! Proszę o wiruski od każdej ;p

P.s. A wysyp 2 kreseczek pewnie dlatego, że to mój urodzinowych ulubiony miesiąc to nie może być inaczej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 13:26

summer86, misiaq lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ