Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wrześniówki :)
Odpowiedz

Wrześniówki :)

Oceń ten wątek:
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    ale na razie nic tak? w sensie nie zaskoczyło jeszcze?

a wcześniej miałaś swoje owulki?

Nic nie zaskoczyło jeszcze niestety, dziś też badania nasionek robimy więc znowu będzie jakiś krok do przodu... :( przed clo po wykresach wydawalo mi sie ze mam owulki, ale jak lekarz sprawdzil na usg to powiedzial ze na owu sie nie zapowiada i dal wtedy clo...

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa nie chce Cię martwić, ale ja jestem 1 cykl na clo. Wcześniej miałam swoje owulacje. Teraz 16 dc i owu brak. 10 dc cyklu miałam 4 pęcherzyki po 11, 12mm i endo 5 mm ;( jutro idę podejrzeć czy cos tam się jeszcze dzieje. Ale jak na ten moment to chyba dupa :(

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, skąd wiesz, że biochemiczna? Powtarzałaś może betę? Mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Nic nie zaskoczyło jeszcze niestety, dziś też badania nasionek robimy więc znowu będzie jakiś krok do przodu... :( przed clo po wykresach wydawalo mi sie ze mam owulki, ale jak lekarz sprawdzil na usg to powiedzial ze na owu sie nie zapowiada i dal wtedy clo...
    My na badania w piątek dreptamy do Invimedu.

Gdzie badacie ziarenka?

summer86 bardziej niż pewne. Betę powtórzyłam 0,83. Także dupek w kąt i walczymy dalej. Liczę, że w następnym cyklu zdążymy przynajmniej z inseminacją.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wczoraj badał w Gyncentrum . Wyniki dzisiaj odbiera

• ines. Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Faktycznie nie napisalam jednostek...
    Tsh 1,08 mU/l
    Ft3 3,17 pg/ml
    Ft4 1,27 pg/ml
    Fsh 6,2 mlu/ml
    Lh 8,2 mlu/ml
    Prolaktna 16,8 ng/ml

a jakie normy dla hormonow tarczycy? (tsh, ft3 i ft4)

Inna nie poddawaj się! kurczę musisz zlzuwać z tym testowaniem i lataniem na bete, bo się tylko niepotrzebnie zdołujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:37

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Gdzie badacie ziarenka?

summer86 bardziej niż pewne. Betę powtórzyłam 0,83. Także dupek w kąt i walczymy dalej. Liczę, że w następnym cyklu zdążymy przynajmniej z inseminacją.

O cholera....strasznie mi przykro :( byłam pewna że teraz się utrzyma :( sciskam :* dobrze, że się nie poddajesz i walczycie dalej na prawdę warto !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Gdzie badacie ziarenka?

tulę <3 <3 <3
    miałam nadzieję, że w tym cyklu się uda, tak dobrze się zapowiadało...

Powodzenia w kolejnych! Ważne że się nie poddajesz :)

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    a jakie normy dla hormonow tarczycy? (tsh, ft3 i ft4)

Inna nie poddawaj się! kurczę musisz zlzuwać z tym testowaniem i lataniem na bete, bo się tylko niepotrzebnie zdołujesz.
    Tsh masz bardzo ładne :) w panelu hormonalnym wszystko gra :) Alisa my w Invimedzie na wyniki czekamy tydzień :/
    Ines, zubii idziemy za ciosem. 9cs przed nami, może to dziwne, ale z każdym kolejnym cyklem przechodzę te niepowodzenia lepiej.

misiaq lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna - kurde od czego zależy czas oczekiwania na wyniki? Posiew tez odbieramy za tydzień. Ale kompletne badanie - dzisiaj. Ale wiesz jak się dygam, serio. Boję się że już nic nie da się zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:55

• zubii Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Tsh masz bardzo ładne :) w panelu hormonalnym wszystko gra :) Alisa my w Invimedzie na wyniki czekamy tydzień :/
    Ines, zubii idziemy za ciosem. 9cs przed nami, może to dziwne, ale z każdym kolejnym cyklem przechodzę te niepowodzenia lepiej.

Już wiesz na czym stoisz jak to wygląda i wiesz, że się na pewno w końcu uda ! Lepiej podchodzić do tego na chłodno i walczyć dalej. Koleżanka straciła 3 ciążę ale w późniejszym etapie a teraz ma rocznego synka :)

U mnie w tym cyklu dziwne te tempki od 3 dni na tym samym poziomie!?

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Gdzie badacie ziarenka?

My badamy w gyncentrum, mam nadzieję że nie będziemy długo czekać na wyniki bo stres jest :D

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    My badamy w gyncentrum, mam nadzieję że nie będziemy długo czekać na wyniki bo stres jest :D
    Po 3h wynik w GC. Posiew po tygodniu. Mój M dzisiaj odbiera wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 11:00

Olcc. lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Inna - kurde od czego zależy czas oczekiwania na wyniki? Posiew tez odbieramy za tydzień. Ale kompletne badanie - dzisiaj. Ale wiesz jak się dygam, serio. Boję się że już nic nie da się zrobić.
    No właśnie dziwi mnie ten czas oczekiwania :/ ale co zrobić :/ wtorek 20 mamy wizytę lekarską i może uda nam się ogarnąć inseminację w kolejnych dniach :) ehh oby coś ruszyło. Ile dni bez serduszkowania trzeba być przed inseminacją? Leczysz się w Gyncentrum? U kogo? Nas skierowano do dr Sodowskiej w Invimedzie

zubii wiem, niestety coś jest nie tak z nami, a ja na teraz nie jestem w stanie tego ogarnąć :/ bo co po tym, że się zagnieżdża, jak @ i tak pojawia się w terminie.

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    No właśnie dziwi mnie ten czas oczekiwania :/ ale co zrobić :/ wtorek 20 mamy wizytę lekarską i może uda nam się ogarnąć inseminację w kolejnych dniach :) ehh oby coś ruszyło. Ile dni bez serduszkowania trzeba być przed inseminacją? Leczysz się w Gyncentrum? U kogo? Nas skierowano do dr Sodowskiej
    O inseminację mnie nie pytaj bo się nie znam. Od lat 14 moim lekarzem jest dr Mercik. Nie leczę się w GC. Chodzę do niego prywatnie. A dr Sodowska - byliśmy u niej kilka razy w Genomie. A ostatni raz był 3 tygodnie temu - czekamy na wyniki MTHFR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 11:08

innamorata88 lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna przykro mi ale widzę, że jesteś silna kobieta i walczysz dalej :) Super, oby tak dalej aż w końcu będzie zdrowy dzidziuś!!! Trzymam mocno &&&&& :D

Ja pojutrze chce testować ale tak bardzo boję się rozczarowania albo kolejnego poronienia. Miałam dwa w tym roku :(:(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    O inseminację mnie nie pytaj bo się nie znam. Od lat 14 moim lekarzem jest dr Mercik. Nie leczę się w GC. Chodzę do niego prywatnie. A dr Sodowska - byliśmy u niej kilka razy w Genomie. A ostatni raz był 3 tygodnie temu - czekamy na wyniki MTHFR.
    I jak wrażenia? Nie chcemy znów wdepnąć na minę...

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    I jak wrażenia? Nie chcemy znów wdepnąć na minę...
    UPS, zaszła pomyłka: Ty pewnie idziesz do dr Patrycji Sodowskiej prawda? A ja byłam u jej mamy - dr Henryka Sodowska genetyk. Także przepraszam Cię. Ale - na Nasz Bocian dr Patrycja ma dobre opinie.

• BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 6 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 <3 bardzo mi przyko, na pewno w końcu się uda.
    Inna kwestia ze dobrze ze to badasz - testujesz bo chyba kwestia tutaj jest w utrzymaniu bo z zajsciem nie ma.

Wszystkie te info na pewno przybliżają Ciebie do celu, będzie dobrze na pewno:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 11:19

zubii lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    UPS, zaszła pomyłka: Ty pewnie idziesz do dr Patrycji Sodowskiej prawda? A ja byłam u jej mamy - dr Henryka Sodowska genetyk. Także przepraszam Cię. Ale - na Nasz Bocian dr Patrycja ma dobre opinie.
    To teściowa :) dr Sodowska to po mężu ;) teść piętro niżej ma klinikę :)

Bubina byle do przodu, kiedyś w końcu załapie. Mamy czas do końca roku, potem trzeba będzie się pogodzić z faktem, że Mikołaj będzie jedynakiem.

Mikołaj 25.04.2011

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ