Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, super pomysł, na pewno się ucieszy :)

Blawatek, ja miałam bóle podbrzusza jak przed okresem, ogólnie czułam ze @ zaraz przyjdzie więc nadzieja jest zawsze :)

A do mnie właśnie zadzwonili, że mój lekarz na jutro zgłosił nieobecność a najblizszy termin do niego jest w kolejny poniedziałek :( Zaproponowali mi wizyte u kogos innego ale chyba nie chce.. Chciałam pogadać z nim o tych twardnieniach, mialam dostac skierowanie na tą krzywą.. No bardzo mi to zepsuło humor, nie wiem co mam zrobić :(

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Marienn, super pomysł, na pewno się ucieszy :)

Blawatek, ja miałam bóle podbrzusza jak przed okresem, ogólnie czułam ze @ zaraz przyjdzie więc nadzieja jest zawsze :)

A do mnie właśnie zadzwonili, że mój lekarz na jutro zgłosił nieobecność a najblizszy termin do niego jest w kolejny poniedziałek :( Zaproponowali mi wizyte u kogos innego ale chyba nie chce.. Chciałam pogadać z nim o tych twardnieniach, mialam dostac skierowanie na tą krzywą.. No bardzo mi to zepsuło humor, nie wiem co mam zrobić :(
    Ja bym poszła, że względu na twardnienie brzuszka no i po skierowanie na krzywą, bo to do 28tc trzeba chyba zrobić jakoś. :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze jutro rano do niego SMS. Mam nadzieje ze mnie gdzieś wciśnie. A jeśli nie, to pójdę do kogoś innego, trudno

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać co postanowisz :)

My już po obiedzie. Żeby zająć sobie czas robię absolutnie wszystko, co mi się nawinie.
    Dzisiaj już 3 razy wycierałam kurze, zmyłam naczynia, pomimo posiadania zmywarki, pranie, domowa pizza na obiad, znowu posprzątać w kuchni, śniadanie też było na pół stołu 😬 Gdyby nie to, że mamy ten jabłecznik z wczoraj, to dzisiaj zrobiłabym kolejne ciasto.
    Szuflady w komodach i szafkach nocnych tez juz zaczęłam sprzątać.🙈 Szafa moja już otwarta, żebym przypadkiem nie zapomniała.

A wiecie co jest najgorsze? Że ja to wszystko sprzątam w większości w trybie codziennym...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, nie chcesz wpaść do mnie? Mam szafę do spakowania 😂
    Cieszę się ze nie leżysz i się nie zamartwiasz. A do jutra już tak blisko 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam być szczera, to z chęcią pomogę 😂
    Dzisiaj nie pozwoliłam mężowi nawet ściereczek kuchennych złożyć, bo ZROBIŁ TO ŹLE 😂

Staram się jak mogę, ale ciągle z tyłu głowy mam takie mroczne, bolesne myśli. Jutro wszystkiego się dowiem.
    Rano przyjeżdża do mnie przyjaciółka, żebym nie była sama, pojedzie jak mąż wróci z pracy. A wtedy to już jakieś 2 godziny niecałe i będziemy jechać do Diasonu 🙏

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze nie będziesz sama. Szybciej Ci zleci ten czas do wieczora.
    No i staniesz się perfekcyjna panią domu 😂 posprzątane, ugotowane, upieczone ciasto. Domyślam się ze test białej rękawiczki zaliczyłabys na 5 🤪

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieskromnie mówiąc, jestem pewna, że tak. 🤪 Ale niestety u mnie pedantyzm obudził się już kilka lat temu.
    Mąż strasznie momentami to znosi 😬

A ja najgorzej znoszę kota - mam dosyć klakow wszędzie.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej dostarcza Ci towaru do sprzątania 😂

Ja nie wytrzymałam i napisałam już dzisiaj do doktora bo się zestresowałam. Kazał przyjechać w środę, w rejestracji powiedzieć ze prosił aby mnie dopisać. Nie wiem czy już wspominałam 🤪 ale uwielbiam go 😂🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, super. Środa to już nie jest kolejny poniedziałek 😎 Ekstra.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super z tego wybrnelas! 🙈😍 i lekarz zasluguje na medal! Za to ze jest taki super😁

Niewyspana z wiadomosci rozumiem ze wizyta jest wieczorem? Daj znac o ktorej zebym nie przegapila ♥️
    🤞 dobrze ze nie bedziesz sama caly dzien a to juz tak blisko 😘

A ja dzis zastanawiam sie czy jednak pojade na ta wizyte drugich prenatalnych do tego lekarza tak daleko... czy nie poszukam kogos innego blizej? Zobaczylam dzis zdjecie 3d od niego mojej znajomej ktora tez tam jezdzi, 31tydzien zdjecie 3d na ktorym nie ma nic... tylko "cos" pelne jakby tego naskorka czy pianki takiej... nawet nie wiedzialam gdzie tam sa oczy czy nos... no masakra.. moj tak samo zareagowal w szoku bo na 31t jak wpisuje w google to juz slicznie dziecko widac... na moim w 13t (wyzej wrzucalam dla alutki wczoraj , widzialyscie?) To juz bylo cos lepiej widac... i tak rozmawiamy czy napewno jak pojedizemy to sie nie wkurzymy? A jak znow cos wymysli? On chce za to badanie 250€uro... to jest troche... ale juz nie chodzi o kase tylko chyba o calokrztalt ze sie zaczynam bac ze znow cos uslysze.... ze cos nie tak...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wizytę mam na 18.
    Już się budzę od kilku godzin oczywiście...

Co do USG - ja po połówkowym też byłam mega niezadowolona.
    2 tygodnie później natomiast byłam u mojej prowadzącej, której akurat udało się w miarę złapać małą. Ale! Jeżeli dziecko jest całe w 'czepku' to niestety choćby lekarz był najlepszy na świecie to ciężko będzie w jakikolwiek sposób znaleźć buźkę i ją pokazać zdjęciach.
    Na połówkowym też nic nie widziałam, bo córka była tak ułożona, że się nie dało - podkreślam, że badanie robił mi profesor z opinią jednego z najlepszych w Polsce, posiadający u siebie fanstsyczne sprzęt.
    Ale ułożenie bobasa i czepek nie zawsze dadzą możliwość spojrzenia na mordkę czy jakaś inną część ciałka. 🤷

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak czy siak, pewnie poszukałabym kogoś bliżej, bo masz tam kawał drogi. A jeśli nie czujesz się z lekarzem pewnie, to trzeba go zmienić. :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, dokładnie tak samo uważam. Wszystko zależy od tego ile dzidzia postanowi pokazać 😁 u nas Nadia zazwyczaj ładnie współpracuje ale na jednym badaniu cała się zasłaniała rączkami i żadne szturchanie lekarza nic nie dało 🙈 miała dzień bez zdjęć i nie dała się przekonać 😂
    Druga sprawa ze masz tak daleko i ze jest takie drogie to badanie. Może faktycznie znajdziesz kogoś bliżej, i temu komuś zaufasz. To ważne dla psychicznego spokoju. A jeśli byłoby przy okazji taniej? Żyć nie umierać 😁 poszperaj w necie i daj znać 😁

Niewyspana, niezmiennie ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana trzymam kciuki za wizytę 🤞✊ jest na pewno wszystko dobrze a lekarka się pomyliła. ❤️

Marienn ja na Twoim miejscu znalazłabyn gdzieś bliżej i jednak za mniejsze pieniądze. Niby 250e za granicą to nie jest dużo, wiem sama o tym bo ja kiedyś za takie pieniądze to perfumy sobie kupowałam jak mieszkałam w DE no ale za 250e masz tyle rzeczy dla dzidziusia że to głowa mała, ile pampersów możesz kupić za tą kasę... No ale zrobisz jak uważasz ❤️

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na badanie.. Od rana zły dzień mam i jeszcze ten stres przed badaniem

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Niewyspana trzymam mocno kciuki za wasz dzien... !!🤞🤞

Macie racje dziewczyny , poszukam moze kogos w poblizu, dodatkowo mam jeszcze to darmowe w szpitalu ktore chcialabym aby sie odbylo przed prywatnym...
    Poszukam cos tutaj na miejscu 😘 w ostatecznosci pojade tam daleko juz . Ale to ostatecznie.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, czekamy na same super wieści 😁✊🏻

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciątko zdrowe💓 ale na zdjęciu wyszedł Jak maly lord vader ;)🍀
    6.5 cm szczęścia💓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 13:18

Luna33 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Dzieciątko zdrowe💓 ale na zdjęciu wyszedł Jak maly lord vader ;)🍀
    6.5 cm szczęścia💓

To dawaj fotkę :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ