Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Niewyspana, jeszcze tylko troszkę do tego poniedziałku..!

Znam 2 przypadku, kiedy dziewczyny miały odkryta w ciąży w mózgu dziecka torbiel, jednej zniknęła pod koniec ciąży, a druga wchłonęła się po roku, systematycznie zmniejszała się, mieli częste kontrole i usg główki od noworodzia.

U ciebie było widać, czy to jest zmiana o innym kolorze na usg? Wiesz, jak coś wypełnione płynem, ciemniejsze miejsce? Czy to była jakaś masa widoczna na usg?
    Ciężko mi powiedzieć, ale w momencie kiedy zaznaczyła to "pole", było ciemne, więc wywnioskowałam, że to płyn. Oczywiście wujek google już mi zdiagnozował wodogłowie...
    Ale z drugiej strony to nie wyglądało jak plamka, taka ciemna, tylko tego było bardzo dużo, jak 1/4 główki... Więc już sama nie wiem co to było, nie widziałam "obramowki" tego ciemnego pola..

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega na tym, że moja pani doktor powiedziała wprost, że nie wie co to jest, nic nie zasugerowała. A dopytywałam, żeby mieć świadomość z czym mogę się mierzyć.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba czekać... masakrycznie trudne , ale zajmij czymś głowę.. serial za serialem, znajdź sobie coś na Netflixie, albo wróć do jakiś ulubionych, śpij dużo, no trzeba dotrwać... Czekamy razem z tobą!

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana bardzo współczuję sytuacji i ogromu stresu ale trzymam kciuki że wszystko będzie dobrze a dzidzia jest zdrowa ❤️ może to właśnie dobrze świadczy że lekarka nie była w stanie nawet zasugerować co to mogłoby być

Ja za to jestem 9tydzien 5dzien i tak mnie od pary dni zalewa żółty śluz że już sama nie wiem czy to normalne czy nie. Ja generalnie jeszcze przed ciążą miałam lekko żółty śluz ale teraz jak się tego nazbiera na wkładce to jest ewidentnie żółty i np dzisiaj po godzinie miałam tak mokro że od razu zmieniałam wkładkę :/ czy któraś z was miała podobnie?

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Czyli trzeba czekać... masakrycznie trudne , ale zajmij czymś głowę.. serial za serialem, znajdź sobie coś na Netflixie, albo wróć do jakiś ulubionych, śpij dużo, no trzeba dotrwać... Czekamy razem z tobą!
    Dziękuję.
    Na pewno dam znać po wizycie w poniedziałek.
    Dzisiaj już 16. Od rana byłam w sklepie, sprzątnęłam całe mieszkanie dokładnie, a teraz odpoczywam i wezmę się zaraz za pieczenie jabłecznika. Chociaż w ten sposób zleci mi kolejna godzinka.

Zaczęłam oglądać Lucyfera na Netflixie, kompletnie nie mój gust pod każdym względem, ale już nie mam co tam oglądać za bardzo.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    Niewyspana bardzo współczuję sytuacji i ogromu stresu ale trzymam kciuki że wszystko będzie dobrze a dzidzia jest zdrowa ❤️ może to właśnie dobrze świadczy że lekarka nie była w stanie nawet zasugerować co to mogłoby być

Ja za to jestem 9tydzien 5dzien i tak mnie od pary dni zalewa żółty śluz że już sama nie wiem czy to normalne czy nie. Ja generalnie jeszcze przed ciążą miałam lekko żółty śluz ale teraz jak się tego nazbiera na wkładce to jest ewidentnie żółty i np dzisiaj po godzinie miałam tak mokro że od razu zmieniałam wkładkę :/ czy któraś z was miała podobnie?
    Mam taką nadzieję. Że to tylko błąd i w poniedziałek będę mogła znowu się cieszyć, a Niunia nie będzie już czuła tego stresu... Oby...

Ja zauważyłam u siebie od kilku dni taką żółtą wydzielinę.
    Może to świadczyć infekcji, ale wczoraj pani doktor nie zwróciła na nic uwagi, więc ja już nie wiem...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wydzieline zolta ostatnio od kilku dni mam tez ja, i duzo wiecej sluzu, zaczynam tez czuc ze jest mi juz ciezko pracowac powoli i czesciej mnie boli brzuch.do tego jest duzo sluzu. Troche mnie to martwi ale moze jeszcze te 3tyg wytrzymam...

Niewyspana wiem jaki masz stres i ciesze sie ze on tylko do poniedzialku bedzie, ja trwalam w tym 3tyg =/ przy czym schudlam 7kg...
    A jak ta doktor mierzyla ci glowke to mowila ze jest za duza czy cos? Bo ty wyczytalas(of course z google) ze to moze byc wodoglowie ale to by sie objawilo wieksza glowka.
    Moze ta doktor nie chciala cie straszyc albo nie wiedziala ale czy robila inne tez pomiary? Zdjecie 3d? Pierwszy raz u niej bylas? Ma dobra opinie?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Anitka Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana modlę się za was ☺️ wszystko będzie dobrze, chociaż rozumiem jak się martwisz.

Dziewczyny ja jestem w 10 TC i już od dobrych 3 tygodni mam strasznie dużo właśnie żółtawego śluzu. Konsultowałam to z moją panią doktor i wszystko jest ok, czasem może tak być.

Czy któraś z Was miała infekcje bakteryjną dróg moczowych? w poniedziałek mam zrobić posiew i będziemy konsultować. Nic mnie nie boli, nie piecze, ale jednak się martwię czy nie zaszkodzi to maleństwu.

niewyspana lubi tę wiadomość

💃22l.
    🕺26l.
    💒22.02.20
    ⏸️cb.04.03.21➡️👼14.03.21
    ⏸️16.04.21💗 bHCG 19.04- 85,87. 20.04-152,54
    18.05.21 💗 CRL 1,64cm
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie zapytałam, czy główka jest większa, ona nic nie mówiła. Pamiętam, że na ekranie było coś co miało 28week, ale nie wiem czy to była kość udowa, czy głowa... Nie pamiętam, serio... Druga sprawa, że młoda jest na każdym USG większa o jakiś tydzień do półtora... Więc gówno by mi to dało... Ale co jeśli rzeczywiście główka jest większa o 2 tygodnie?! Boże... 🥺

To bardzo dobry ginekolog i prowadzi mi ciążę od początku, nawet nie mogłam powiedzieć o niej złego słowa nigdy i nadal nie mogę... Ale teraz przypomniałam sobie to 28... Kuźwa...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, nie panikuj prosze ♥️ moze cale dziecko masz wieksze na 28t 😍 moze bedzie wieksza baba poprostu nikt nie powiedzial ze tylko glowka na tyle wyszla w porownaniu do calego ciala, wiec to tylko domysly 😘 bierz meza jedz gdzies na dobry obiad, wykorzystaj weekend.... wyjdz doxludzi na chwilke zapominj o tym😘😘😘

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że pani doktor chodziło o to miejsce.
    Zdjęcie z filmiku z polowkowych.
    Ale oczywiście nie dam sobie uciąć za to nic, bo przecież ja zwykle na tych USG nic nie widzę :/

https://zapodaj.net/fd37a30d8765f.jpg.html

Jabłecznik jeszcze 10 minut mi się piecze. Taka mam na niego ochotę, że zjem chyba gorący....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 18:46

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jest od gory czy od boku ?
    Nie wiem ja nie widze nic tam nadzwyczajnego bo wiadomo ze kazde zdjecie glowki ma rozne kropki i kreski ..

Jesli to twoja pani doktor od poczatku to dziwne ze wxzesniej na prenatalnych czy polowkowych nic jej nie zaciekawilo..... nie zastanowilo na tym etapie ciazy zadko chyba zdaza sie cos "nowego" 🤔🤔🤔

Tak czy inaczej ja bym powiedziala ze to zwykla pomylka tak jak u mnie 🤞 mam nadzieje bo ja jeszcze po wysokim NT nie robilam usg... wiec nie zycze sobie wiecej niespodzianek..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem z której to strony, nie mam pojęcia. Ale wiem, że było podobne ujęcie i podobne ciemne pole, tylko ciemniejsze.
    Moja pani doktor nie robi mi prenatalnych, na te badania chodzę do kogoś innego i wszystko było w normie, u niej tak samo. Więc nagle coś by się miało wykształcić...

No i wady w mózgu powinny być ujawnione do 20 tygodnia. Ja miałam USG w 20 i 22.
    I teraz w 26.

Też nie wyobrażam sobie niespodzianek, złych wiadomości, ani nic...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żółty śluz mam od początku, a nie miałam żadnych infekcji. Miałam robiony wymaz i tez czysto wiec po prostu taka moja uroda podobno. Myśle ze jeśli lekarz nie zwraca na to uwagi to nie trzeba się martwić :)

Niewyspana, tez jestem myślami z Wami ✊ ciagle pewna ze wszystko jest ok, wytrzymaj jeszcze trochę i od poniedziałku wroci Ci spokój ☺️

agaga lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo spać :)

Zrobiłam w końcu porządek w dokumentacji z ciąży... Dostałam na samym początku segregator (od Mamaginekolog) i tak sobie leżał. Dzisiaj ogarnęłam wszystko i jest porządek w koncu

klz9krhm1wqtef7i.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoilyscie mnie ❤️

Jestem przed pierwszym prenatalnym i ten cały stres o dziecko jest okropny :(

Anitka lubi tę wiadomość

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie lekarze muszą zwracać uwagę na wszystko. Teraz powstał system zgłaszania błędów lekarskich, więc nawet jeśli coś małego się lekarzowi nie zgadza albo nie jest pewny to powie i zleci kolejne badania - dla swojego spokoju.

Ja też miałam wczoraj sresujaca sytuację dzwoni do mnie lekarz, że mam niejednoznaczny wynik toksoplazmozy i mam pilnie skontaktować się z ginekologiem - najlepiej dziś! A była to około 20.30 w piątek.. Oczywiście nigdzie nie było takich terminów. Za dzownilam do siostry akurat była w pracy więc zapytała swoją lekarkę i okazało się że po prostu wynik jest do powtórzenia i dla bezpieczeństwa miałam zrobić też jeszcze inny. Dziś dostałam wynik i jest w porządku. Jeszcze dla pewności czekam na ten drugi. Nie wiem czemu wczoraj był niejednoznaczny może maszyna się nie skariblowala czy coś.. I lekarz musiał się skontaktować i mnie poinformować w taki sposób.

Każda z moich koleżanek miała coś jedna podejrzenie ZD, inna choroby wsieklych komarów bo dziecko było poczęte w Tajlandii, inna hasimoto cukrzycę, wykryte w ciąży. Moja mama dostała wyniki że mojej siostrze będzie zanikał mózg i do 3 lat umrze. Ma 25 lat, pracuje, skończyła politechnikę.
    Nie mówię że każdy przypadek się tak kończy, ale w największej ilości przypadków stres szkodzi bardziej niż reszta.

Głowa do góry! Dobrej nocy 😊

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szewcowa,
    Dziękuję Ci za ten wpis.

Uspokoić mnie do poniedziałku nic nie uspokoi, ale z całą pewnością w jakiś sposób to pomaga przetrwać. :)

Idę spać dziewczyny, nie ma na co czekać. Jutro już niedziela!!!!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry dziewczynki!
    Niech to bedzie piekny dzien dla wszystkich ❤
    My doczekalismy wkoncu sloneczka 💜 odrazu micha sie cieszy !
    https://zapodaj.net/f07ac6bdd9809.jpg.html

Ps. Postanowilam ucieszyc przyszlego mezusia, bo najpierw chcial synka , ma coreczke wiec wybral imie Klara, na poczatku szlam na noze, ale sie juz przyzwyczailam chyba ze Klariunia bedzie... on nadal mysli ze sie nie zgadzam, bo krece nosem jak mowi do brzuszka Klarus, a ja postanowilam zeobic mu niepsodzianke i zamowilam przywieszki do smoczkow personalizowane z imieniem Klara ❤ mam nadzieje ze sie ucieszy ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie czy samopoczucie jak na okres wyklucza ciążę? nie chodzi o nakręcanie się, ale o tą nadzieję, której czasem brakuje. Zauważyłam, że po owulacji jak zaczynam być w drugiej fazie to ledw mnie zaćmi na okres i już dołek. Helpunku

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ