Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna33 wrote:Zosia, nie poddawaj się, na pewno szybko wszystko się ułoży. Trzymam kciuki
Karloina, też częęęsto czuję różne kłucia i wszystko jest ok. Na prenatalnych tylko upewnisz się w tym, że z maluszkiem wszystko ok. A jeśli chodzi o rozpieranie, nie wiem, co masz dokładnie na myśli, ale ja mniej wiecej w tym czasie miałam coś takiego jakbym miało mało skóry na brzuchu, czułam ze jest taka naciagnięta xD myślę, że to przez to, że po prostu brzuch zaczyna rosnąć
Ja również wizytuję w poniedziałek. Trochę ostatnio mi twardnieje brzuch i też świruję, ale to tak 1-2 razy dziennie, wieczorem, a ostatnio mam dość aktywne dni, więc to pewnie przez to. Dziś rano za to się obudziłam a mała nie. Miałam zawał, przysięgam, że się w ogóle nie rusza. Jednak śniadanie i łyżeczka nutelli ją obudziła i znowu się trzepie jak szalona więc chyba jest ok. To będzie wizyta po 4 tygodniach i to jakis koszmar taka przerwa długa..
Oj tak, wizyta raz na 4 tyg to zdecydowanie za długa przerwa 😂 ja następna mam dopiero za miesiąc.... Ale skoczę sobie chyba w międzyczasie prywatnie bo mój doktorek ma zepsuty sprzęt i nie może drukować zdjęć, a tak bardzo mi zależy na zdjęciu bo mam tylko jedno z 7tc.... -
Luna dokładnie czuje jakby mi brakowało skóry😂
To w poniedziałek trzymam kciuki za twoją wizytę🤗25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Alutka128 wrote:Oj tak, wizyta raz na 4 tyg to zdecydowanie za długa przerwa 😂 ja następna mam dopiero za miesiąc.... Ale skoczę sobie chyba w międzyczasie prywatnie bo mój doktorek ma zepsuty sprzęt i nie może drukować zdjęć, a tak bardzo mi zależy na zdjęciu bo mam tylko jedno z 7tc....
Oo no to faktycznie lipa.. Juz najwyzsza pora zaktualizowac portret -
A planujesz tylko jedno 3D? Jeśli tak to bym się wstrzymała. Moj lekarz daje mi zdjęcia 3D na każdej wizycie i mój mąż do 20 tygodnia cały czas twierdził ze mam w brzuchu kosmitę 😂
Mam nadzieje ze teraz już zobaczy dziecko 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 16:13
-
Luna33 wrote:A planujesz tylko jedno 3D? Jeśli tak to bym się wstrzymała. Moj lekarz daje mi zdjęcia 3D na każdej wizycie i mój mąż do 20 tygodnia cały czas twierdził ze mam w brzuchu kosmitę 😂
Mam nadzieje ze teraz już zobaczy dziecko 😂😂
Teraz planuje 3D, później gdzieś w 20tc a później to się zobaczy 😂😂😂 -
Ja 3D chciałabym pod koniec 2 trymestru;)
Ale pospalam.. Przyjechal Mój z pracy. Jedziemy na urodzinowy obiadek , nie man siły totalnie ale myślę ze powoli sie jakos zbiorę.
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Alutka, ja bylam na 13+5 na 3d i zobaczylam to : ♥️🥰🥰moja piekna!
https://zapodaj.net/8ae74457fe372.jpg.html
Jesli o mnie chodzi to my dostajemy 3d zawsze gratis prywatnie, ale jako tak ze na samo 3d specjalnie isc to chyba nie ma sensu jeszcze w 12t, chyba ze zrobi to lekarz przy okazji 🔥♥️
Mowicie ze 4tygodnie to za dlugo czekac, a co ja mam powiedziec jak juz 6 mija jak sie nie widzialysmy, nie wiem nawet czemu nie czuje jeszcze ruchow 🙈 oczywiscie schizuje i sie martwie, dzis umowilam sie prywatnie na 18czerwiec na polowkowe bo w tym szpitalu nie doczekam chyba🙈🙈 a po wiadomosci niewyspanej sie tez troszke podenerwowalam i umowilam sie ale to az 3tyg czekania!
Nie wiem tez czy moje przodujace lozysko poszlo wkoncu do gory bo czytalam ze jesli jest nadal z przodu nisko to mam ryzyko ogromne i nie powinnam juz nic robic ani pracowac ale kto ci to sprawdzi... nikt w tym kraju ....👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Mi sie z lekarzem udalo na nfz. Po wielu próbach. Ale tez nie ma co porównywać . Wszystko zalezy od człowieka i podejścia:)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna regularne ruchy powinno się czuć od 28 tygodnia, więc nie ma co się niepokoić
Marienn pierwsze ruchy powinnaś poczuć do 24 tygodnia, także spokojnie
Ja jestem codziennie podkopywana o różnych porach. Kiedy poczuję to śmieję się i rozmawiam z moim dzieckiem
Byłam dziś u internisty ponieważ szum w prawym uchu nie ustaje, dostałam skierowanie na cito do laryngologa i antybiotyk ale zanim go wykupie muszę się rozeznać. Co prawda lekarz zapewnił że jest bezpieczny w ciąży ale ja jestem panikarą, nawet ani razu nie brałam paracetamolu w ciąży.
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja mam to samo z lekami, jak tylko pomysle ze mam lek wziasc to mnie skreca i wole nie 🙈😂 ostatnio nawet bolal mnie zoladek, to pilam 2 kubki miety i czytalam czy moge trzeci kubek wypic 🙈😂
Zazdroszcze wam tych ruchow !! Sama bym se tak pogadala do kopniakow 😂😂
Luna jak przeczytalam to jak rano czekasz ze mloda wstaje z toba to az mi sie lezka zakrecila, jejku ja tez juz chce!
Karolcia mi juz sennosc przeszla po 12 tygodniu ... takze moze i tobie przejdzie
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Juz i tak coraz rzadziej mi sie zdarza. Teraz tylko ból brzuszka;( i mdłości delikatne.
Dzisiaj mało zjadłam. Mam słaby dzień chyba:/
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn, doczekasz się, spokojnie 😁 Mi lekarz mówił ze do 21 tyg powinny się pojawić, czasem później. Przy łożysku na przedniej ścianie czuć zazwyczaj później.
Nadzieja, tez wole się zawsze upewnić czy na pewno mogę coś wziąć. Od początku ciąży nie wzięłam żadnego leku poza maścią bo mi się jakieś zapalenie skory pojawiło. Pani dermatolog na pytanie czy mogę stosować w ciąży, to byl 1 trymestr, stwierdziła ze ‚chyba tak, czytam w internecie i nie piszą nic ze nie można’ 😱 byłam w szoku.. dopiero mój gin mi pozwolił i zaczęłam stosować.
Karloina, oby jutro było lepiej ✊🏻 Czasem dają popalić te dzidziory 😂 Nadia dorobiła się uroczej ksywki ‚wampir energetyczny’ 🤷♀️NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
niewyspana wrote:W poniedziałek mam wizytę u profesora Szaflika, u którego prowadzę prenatalne... Dopiero na 18...
Leżę i płaczę, nie wiem co mam robić. Tak bardzo się boję...
Kochana, może być różnie, ale musisz być dobrej myśli. Lekarze czasem mają rację, a czasem pie.....ą coś, czego nie są pewni i człowiek żyje w stresie, a to na pewno nie sprzyja niczemu dobremu.
U mnie w 1 ciąży, lekarz prowadzący w 7 tygodniu stwierdził uwaga - CHYBA ciąże bliźniaczą, po czym w 9 tygodniu stwierdził, że CHYBA się pomylił albo pęcherzyk się wchłonal. Oczywiście w 12 tygodniu badania prenatalne u innego lekarza - ciąża pojedyncza. Badania prenatalne u innego lekarza w 20 tyg-ciąża pojedyncza. 27 tydzień trafiłam do szpitala, jendo usg robiło mi 3 lekarzy, jeden stwierdził, że ciąża pojedyncza, drugi, że chyba coś widzi drugiego, a trzeci w odpowiedzi do drugiego mówi : no jak ty coś tam widzisz, przecież to z innego ujęcia było robione i tak ci się tylko wydaje. No ręce mi opadły i się wypisałam z tego szpitala. Spędziłam tam 3 tygodnie. Zgłosiłam się do innego szpitala w innym mieście w 30 tygodniu ciąży, lekarz od razu stwierdził ciąże bliźniaczą, nawet się nie zastanawiał. Z tym, że miałam zespół TRAP i płód był bezkształtna masą, bez serca, bez rączek i nóżek i ta masa sobie rosła, bo żywy płód dostarczał jej potrzebnych składników. Ale martwy płód był zagrożeniem dla żywego. I tak sobie żyłam w nieswiadomosci ciąży bliźniaczej do 30 tygodnia ciąży, a potem mając tą świadomość, że ten płód zagraża drugiemu, to chyba wolałabym nie wiedzieć...
Urodziłam jednego zdrowego synka przez cc i ma już teraz 2 latka.
Także jeśli jeszcze to nic pewnego, to postaraj się myśleć pozytywnie, nie myśl o najgorszym, wierzę, że będzie dobrze i że doktor racji nie miała. Ściskam cię mocno i pamiętaj, że dziecko to dziecko, czy będzie zdrowe, czy chore, to będziesz go kochać najbardziej na świecie ❤️28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Staram się jakoś myśleć pozytywnie, ale wiecie jak to jest... Z jednej strony mam w głowie, że pani doktor wysyłka mnie tam, żeby mieć pewność, że wszystko ok... A nie, że coś nie ok...
Ale to co mi pokazała i jej niepewność sprawiły, że żyć mi się odechciało.
Już i tak jest lepiej niż wczoraj, staram się napędzić jakoś pozytywnie, nie mogę pozwolić, żeby Mała czuła moją rozpacz. Ona też całe popołudnie i cały wieczór była niespokojna razem ze mną, nie mogłam zasnąć, bo nie dość, że milion myśli w głowie, jakieś koszmary się tan dzieją, to jeszcze Mała tak mocno mnie kopała i w każdej pozycji, że nie mogłam nawet... Leżeć.
Marienn lubi tę wiadomość
-
Niewyspana właśnie,Pani doktor wysłała Cię tam zeby miec pewność na 110% .. Jestes bardzo dzielna i to jak sobie tlumaczysz, ze starasz sie myśleć pozytywnie dla dzieciątka jest cudowne.
Pl
Ja dziewczyny czuje sie coraz gorzej. W srode mialam częstoskurcz. Zdarza mi sie czasem..2 lata temu mialam ablacje zebybte napady wyciszyc ale niestety nie udało sie. A teraz tak mi ciężko na klatce , gorąco . W poniedziałek na wizycie musze o tym powiedzieć.
Ogólnie gin mi powiedział ze te moje czestoskurcze nie mają wpływu na ciążę i mam sie nie martwić ale moze powinnam przyjmować jakies leki..25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Niewyspana, jeszcze tylko troszkę do tego poniedziałku..!
Znam 2 przypadku, kiedy dziewczyny miały odkryta w ciąży w mózgu dziecka torbiel, jednej zniknęła pod koniec ciąży, a druga wchłonęła się po roku, systematycznie zmniejszała się, mieli częste kontrole i usg główki od noworodzia.
U ciebie było widać, czy to jest zmiana o innym kolorze na usg? Wiesz, jak coś wypełnione płynem, ciemniejsze miejsce? Czy to była jakaś masa widoczna na usg?