Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:

W ogóle wasze prenatalne tez trwalo chwilę?
    Moje doslownie 2 minutki..

No coś ty, jakieś 30-40 minut. Wszystko sprawdzał. Sama praca serca i mózgu to było jakieś 15 -20 minut, przepływy.. Serio 2 minuty..?? Co ten lekarz tam zdążył zobaczyć?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badal badal i powiedział ze przeziernosc karkowa w porządku. Wszystko ładnie.
    Hmm i teraz nie wiem..

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Anitka Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana tak się cieszę 😍😍🥳 ściskam Was!

💃22l.
    🕺26l.
    💒22.02.20
    ⏸️cb.04.03.21➡️👼14.03.21
    ⏸️16.04.21💗 bHCG 19.04- 85,87. 20.04-152,54
    18.05.21 💗 CRL 1,64cm
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , moje badanie prenatalne szpitalne tutaj to 40sekund 😂😂😂🙈🙈🙈
    "Dwie komory mozgowe, ladny mozg, slugosc dziecka, dwie rece i dwie nogi..." dziekuje... ja bylam w szoku.

Pojechalam prywatnie, 60minut. Dopochwowo i przez brzuch. Zoladek, przyziernosc karkowaa, ilosc palcow u kazdej reki, mozg, glowa, oczy, nos czy jest, dlugosc, pluca, nerki, kosc udowa. Gdzie jest lozysko(bo to wazne zeby nie poronic) i dlugosc szyjki macicy zeby za szybko nie urodzic. Aaa i 3 Vessels to chyba ze pepowina z ilu linii bo to wazne czy z 2 czy z 3.
    To z takich wazniejszych za co zaplacilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 22:18

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Jeszcze dla świętego spokoju pójdę prywatnie;) ale nie chce gdybac i martwić się.
    Ma byc dobrze i będzie dobrze🍀

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chcesz i zdecydujesz isc prywatnie to umawiajac sie pytaj jak dlugo mniej wiecej trwa wizyta ? Przykladowo 5minut czy 40minut. To jest akurat wazne jesli do tej pory nie masz swojego zaufanego ginekologa i bedziesz sobie go szukala z listy. Do tego lekarz ktory to wykonuje powinien miec sprzet w ktory uzupelnia dane wg potrzebnego programu oraz takie badania prenatalne mogą wykonywać tylko lekarze odpowiednio certyfikowani. Dlatego szukaj takiego, jesli juz masz zaplacic ktory ma do tego sprzet i umie wszystko obliczyc.

Bo dla przykladu nie chce cie straszyc ani nicale luzna rozmowa, nalezalam do grup z ryzykiem dzieci ZD lub wysokim NT. Masa przypadkow z prenatalnego gdzie w grupie bylo NT (przyziernosc karkowa) idealna ale np brak kosci nosowej, albo za dluga kosc udowa, zbyt maly zoladek, albo brak jednego paluszka u reki... to wlasnie kierowalo taka mamusie dalej na badanie glebsze aby sprawdzic co jest... kolejna rzecza bylo prawidlowe NT i pomiar dziecka ale za slabe bicie serduszka... ahh bylo tego... nie kazda z tych rzeczy konczyla sie zle bo na tych grupach sie wspieralysmy i wiekszosc otzymywala taki wynik jak ja, super mimo jakiegos gorszego wyniku z prenatalnych wychodzilo ze dziecko jest zdrowe 💜

Ja mimo tego ze mialam gorszy wynik NT to nie zaluje badania bo wiem ze mala ma wszystkie czesci ciala i to byly w idealnej normie, nic za duze i nic za male, to mnie trzymalo na duchu. Niepowiem bo teraz to samo badanie mnie czeka i tez sieboje na maxa ale wiem ze musze je wykonac jak nalezy a nie powierzchownie bo nie da mi to spokoju 🙈❤

Mowi sie ze Prenatalne wykonuje sie do 13+6 maxymalnie. Ale z doswiadczenia wiem ze 13+3 to juz jest duzo i te parametry potem sa delikatnie zgubne.. Wiec jesli zdecydujesz sie isc prywatnie to staraj sie do 13+3 chociaz maxymalnie... 😘 daj znaka to bedziemy "szly'' z toba 🙈

Prenatalne to jednak takie badanie ze niby wiesz ze wszystko jest okey a jednak chyba wolisz sprawdzic kazdy szczegol ;) Oczywiscie jest to taka nasza decyzja czy chcemy to robic glebiej czy wystarczy nam kilka minut w szpitalu :) 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja to przemyślam z mężem. I zdecydowaliśmy isc dalej , brnąć ze spokojem dla nad i dla dziecka. Jak sobie pomyśle z3 pójdę na dokładne i będzie coś nie tak a później będzie wszystko okej i przez to moj nie pokój będzie czulo mije dziecko to odpuszczam. Tak sobie lezelismy i myśleliśmy ze przecież fakt o chorobie np takiej jak zespół Downa będzie wiadomo, jak dla kazdego rodzica , ciosem. Ale miłość ta sama bedzie. I ja nie zmienię swojego dziecka i nikt nie zmieni moich uczuć do niego Jedynie nabawie sie nerwicy a moje dziecko będzie to wszystko czuć. Wiem ze pewniej bylo by wszystko wiedzieć ale czasami moze warto jest poczekać co życie nam przyniesie. Temu lekarzowi ufam ze względu na pokolenie które przebadal jak i uratował. Mam na myśli tesciowa , mojego Piotra czy bratową Piotra;)
    Śmiejemy sie z Piotrkiem, ze na bank to musi być chłopczyk bo ma taką girke wyciągniętą🍀

Daj Boże żeby było zdrowe a jazeli cokolwiek sie wydarzy i spadnie na nas ciężar innej miłości. To tez będzie będzie piękne.

💓

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina pomysł też o tym, że pewne wady, oczywiście nie ZD ale wady serca np można już zacząć leczyć jeszcze w brzuchu i po porodzie być od razu gotowym na dalsze leczenie dlatego uważam że jednak warto wszystko sprawdzić dokładnie. No chyba że naprawdę masz ogromne zaufanie do lekarza to jak najbardziej wasza decyzja :) również wierzę Twój dzidziuś będzie zdrowy i silny :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie 😍 ale nikt cie nie namawia i wiadome ze nie skresli jesli nie zrobisz pelnego albo jak cos wyjdzie nie tak to nie bedzie oznaczalo ze to koniec swiata ;) to wasza decyzja wiadome 😘😘

Dziewczyny czy wy macie w polsce szczepionke na Krztusiec? W ciazy. Bo mi juz zaczynaja proponowac a tutaj to normalne ze w ciazy sie szczepia na krztuscca ...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, tak, u nas tez jest ta szczepionka :) nie ma obowiązku z tego co wiem ale jak najbardziej można.

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szczepilyscie sie? U nas tez nie ma obowiazku ale trują glowe o tym.... i sie zastanawiam..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze to jakoś w trzecim trymestrze jest na to pora. Może jutro o tym pogadam z lekarzem. No i pewnie się zaszczepie. Nie miejcie mnie za jakiegoś szczepionkowego oszołoma ale wierze ze te szczepienia mogą wiele dać mojemu dziecku, wiec to robie.

Wogole muszę sobie spisać listę spraw do lekarza bo z moja galaretka zamiast mózgu jutro o wszystkim na pewno zapomnę..
    Marienn, pamietam o wózku dla Ciebie, ale czekam na info kiedy nasz będzie do odbioru i wtedy będę w sklepie 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo dziekuje kochana ze pamietasz :)

Ja tez mysle ze jak cos to na tego krztuscca chyba sie zaszczepie... i nikt nie bierze niczego za zle kazdy ma swoja opinie na dany temat tylko z ciekawosci pytam czy tutaj jest wiecej na tak czy wiecej na nie .... a dlaczego ktos ma taki wybor to juz nie moj interes :)

Wierze ci kochana ze masz tyle na glowie bo i remonty i ciaza to masakra .... a jak idzie remont? Kiedy sie wprowadzacie do pachnacego domku? Kupiliscie taki z ogrodeczkiem? 😁😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dostanę zalecenie od lekarza, to na pewno się zaszczepie na krzusiec. 😊

Marienn lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, ze też sie zaszczepie jak tylko mij lekarz o tym wspomni.
    U mnie dzisiaj winogron i pomarańcz..mniam💓😍

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, dziękuje ze pytasz. Jestem na skraju załamania psychicznego przez nasza ekipę 😂 cały czas utrzymują ze wprowadzimy się w ostatni weekend czerwca a póki co minął miesiąc remontu i mamy gotowa łazienkę, trochę gładzi i nic więcej. Nie będę już się rozpisywać ale mam dość a oni mnie dobijają. Trzymajcie kciuki żeby faktycznie koniec czerwca był końcem tego remontu 😂
    Niestety nie mamy ogródka, ale mamy duuuzy narożny balkon wiec zawsze można posiedzieć i odpocząć 😁

Karloina, tez miałam fazę na winogrona i pomarańcze 😁 i ogolnie wszystkie jak najbardziej soczyste owoce. Teraz arbuuuz ❤️❤️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja mam arbuza 5kg na dwa dni tylko dla mnie 😂 no i dzisiaj kupiłam 2 kg truskawek, już nie ma, ciekawe kto zjadł? 🤔🤰

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 🤤 domyślam się jakie słodkie, a u nas to loteria. Nietania loteria jeśli chodzi o truskawki 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arbuz musi byc słodki ale pomarańcze, śliwki i kiwi lubie kwaśne i soczyste. Niebo w gębie🍀😍

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim otworzylam ten post wyslalam do przyszlego meza wiadomosc "jak wrocisz z pracy to pojedzmy prosze po Arbuza i tonę owocow"🙈🙈

I otwieram tutaj a tu masa wpisow o owocach 🙈🙈🙈🤣🤣🤣🤔🤔🤔 poszalaly babki na lato 🙈🙈

Luna wiec powiem tak, mega ci wspolczuje.... bo takie ekipy potrafia wpedzic w stres 🤣 a jak bedziesz poganiac to ci spartaczą 😂😂 no ale jak to nie bedzie koniec czerwca to moze koncem lipca sie uda 🙈🙈🙈😂😂
    Dobrze ze chociaz masz duzy balkon narozny to wygodniej bedzie nawet malenstwo wystawic na powietrze jak bedziesz np robila obiad 😍 super! Trzymam kciuki!

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ