X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam już tu kiedyś jak ja NIENAWIDZĘ gotować? No wiec dostaliśmy w prezencie rocznicowym thermomix, tzn nie ten oryginalny za miliony ale coś w tym stylu. Jestem podjarana strasznie, trzymajcie kciuki za moja wytrwałość 😂 największa nadzieje w tym sprzęcie pokłada mój mąż i ma nadzieje ze nie będzie już musiał codziennie gotować. No zobaczymy 😂😂

A co do ogłaszania światu, najbliżsi znajomi dowiedzieli się wcześniej niż rodzice 🙈 a tacy dalsi dalej nie wiedza 🤷‍♀️
    Niewyspana, piątka! Tez nie mam znajomych haha 😂😂 oprócz takich najbliższych 4-5 osób 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna , mega ! Dostaliscir Lidlomix? Ja sie mecze ciagle z pytaniem czy kupic... tyle wydatkow po drodze ze troche mi szkoda kasy na to,ale chodzi za mna codziennie i jak pomysle o zupkach dla dziecka itp to wiem ze bede musiala go kupic bo przy garkach tez nie lubie stac...
    Daj znaka jak sie sprawuje i czy twoja milosc do gotowania przyszla! 🤗🤗

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Użyłam go dziś pierwszy raz i KOCHAM. My mamy z firmy Eldom, ale one wszystkie działają na tej samej zasadzie. Krok po kroku pokazuje mi co robić, ile czego, sam odmierza 🥰🥰
    Przepisów jest trochę wgranych, ale można korzystać tez z takich w necie które wrzucają dla thermomixa np.
    Wiadomo, użyłam raz, ale na razie jestem zachwycona 😁

Marienn lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie Smacznego 😘 i chetnie poczekam na pozniejsze opinie 😁 moze sie skusze na ten lidlomix jakos przed narodzinami malej 🤗 zeby miec pozniej latwiej z zupkami itp 😊😊😊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też nie cierpię stać przy garach i potem to wszystko sprzątać i zmywac. Nie mam talentu kulinarnego i tylko kilka dań mi wychodzi.
    Może dzięki temu sprzętowi zmienisz trochę zdanie 😁

Luna, Niewyspana, Annamaria Wy już codziennie liczycie ruchy? Bo już jakoś się powinno w tym czasie?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, mi nikt nie kazał liczyć ruchów wiec tego nie robie. Ale Nadia jest na tyle ruchliwa, ze chyba nie ma takiej potrzeby 🙈
    Dziwi mnie tylko to ze czasem na prawdę mocno szaleje ale ani razu te jej kopniaki i wypinania nie były dla mnie bolesne. Ostatnio odkryła gdzie mam pęcherz i sobie po nim skacze ale to takie lekkie ukłucia tez. Nie żebym narzekała ale mam nadzieje ze to nic dziwnego ze nie boli. No i coś czuje ze w końcu pożałuje tych słów 🤪

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę, lekarz też nic nie mówił 🤔
    Ale mam wrażenie, że w tym tygodniu zaczęła się ruszać... Mniej. Oczywiście grubo się zastanawiam dlaczego, ale ona ma tam już coraz mniej miejsca, więc możliwe, że dlatego właśnie - a nóżki długie, to gdzieś jr zmieścić trzeba.
    Najgorsze jest to wbijanie się pod żebra, robi to codziennie, a ja ledwo oddycham. 🤦

Kuźwa... Od wczoraj mam załamanie, bo wyskoczyła mi opryszczka. I nie zgadniecie - nie mam pojęcia czy już kiedyś miałam. Kojarzę tylko, że na pewno smarowałam już japę pastą do zębów, to pewnie miałam... 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:

Luna, Niewyspana, Annamaria Wy już codziennie liczycie ruchy? Bo już jakoś się powinno w tym czasie?

Nadzieja, u mnie zawsze zalecali liczenie ruchów od 30 tc, czasem gin dawał mi taką tabelkę do zaznaczania ruchów wydrukowaną, a czasem tylko tłumaczył jak liczyć. Jeszcze masz czas :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, to chyba w takim razie nic groźnego? Ważne aby jej nie roznieść.

U mnie zaczela się długo wyczekiwana alergia 🎉 modlę się o deszcz bo jeśli przez kolejne dni nic się nie zmieni to wydrape sobie oczy i zasmarkam na smierć.

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, to chyba w takim razie nic groźnego? Ważne aby jej nie roznieść.

U mnie zaczela się długo wyczekiwana alergia 🎉 modlę się o deszcz bo jeśli przez kolejne dni nic się nie zmieni to wydrape sobie oczy i zasmarkam na smierć.
    Tak mi się wydaje 🤔
    Gorzej, jeśli nie miałam jednak...

Kurcze, nie zazdroszczę alergii! Mnie wyjątkowo w tym roku nie złapała 😱 możesz coś brać?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Tak mi się wydaje 🤔
    Gorzej, jeśli nie miałam jednak...

Kurcze, nie zazdroszczę alergii! Mnie wyjątkowo w tym roku nie złapała 😱 możesz coś brać?

Coś Ci świta ze smarowalas wiec pewnie miałaś, myśle ze nie musisz się martwić 😁 obstawiam ze nie nakładała pasty na twarz dla rozrywki 😂

Dopóki się nie dusze to mam wytrzymać. No a nigdy się nie dusze, najbardziej mi doskwiera katar i swędzenie oczu i nosa. Jeśli dożyje do kolejnej wizyty to może coś wybłagam 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Coś Ci świta ze smarowalas wiec pewnie miałaś, myśle ze nie musisz się martwić 😁 obstawiam ze nie nakładała pasty na twarz dla rozrywki 😂

Dopóki się nie dusze to mam wytrzymać. No a nigdy się nie dusze, najbardziej mi doskwiera katar i swędzenie oczu i nosa. Jeśli dożyje do kolejnej wizyty to może coś wybłagam 😂
    🤣🤣🤣 Możliwe, w sumie kto normalny smaruje się pasta bez powodu... 🤣

Mam nadzieję, że Cię to cholerstwo puści 😱 Wolałabym, żebyś się nie udusiła 🥴🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 08:45

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja z opryszczka wyjaśniona 🤪

Będę informować na bieżąco czy nadal oddycham 😂 zazdroszczę ze Ciebie ominęło w tym roku 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dziwne, bo normalne mam tak zatkany nos, że mi odpada 🤣🤣🤣 Ale podobno ciąża może wyciszyć bądź uaktywnić alergię. Najwyraźniej mi się udało 😂

Właśnie sobie przypomniałam, że 17 czerwca mam zastrzyk z immunoglobuliny 🙆

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna super rozrywka ciążowa 🎉 daj znać jak się bawiłaś 🤪

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze z tym liczeniem, bo ja ja zawsze wchodzę taka rozkojarzanoa na wizytę że nawet nie pytam lekarza o to ważne.

Niewyspana opryszczka jest groźna jeśli się nie wirusa wcześniej nie miało.
    Mi ze 2 miesiące temu ciągle się wywalala krostka na ustach czasem w kacikach na górze czy dole i nie wiedziałam czy to zimno czy wstrętna opryszczka i bardzo się stresowalam bo nigdy nie przechodzilam. Przykladalam plasterki czosnku i następnego dnia mi znikalo.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja szczerze juz nie moge sie doczekać ruchów maleństwa;)

Co do gotowania to lubię. Tylko pieczenie ciast mnie denerwuje🙄

Dzisiaj śnił mi się synek , normalnie mowilam Tadziu i go ciumkalam🙉🙈

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej dziewczyny. Ja szczerze juz nie moge sie doczekać ruchów maleństwa;)

Co do gotowania to lubię. Tylko pieczenie ciast mnie denerwuje🙄

Dzisiaj śnił mi się synek , normalnie mowilam Tadziu i go ciumkalam🙉🙈

A ja za to lubię piec 😂 i to mi nawet wychodzi, w przeciwieństwie do obiadków.

Ale super sen 🥰 od razu się wstaje z dobrym humorem 😁
    Mi ostatnio śniło mi się ze rodziłam i mam nadzieje ze to proroczy sen bo poród trwał 10 min 😂
    Za to dziś śniło mi się ze zaczęłam krwawić i obudziłam się przerażona. Ale wtedy Nadia zaczela fikołki robić i się uspokoiłam 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skoro juz mowa o ruchach, to czy to mozliwe ze ja tak slabo i zadko czuje ruchy? Zazwyczaj COS czuje z wieczora albo juz w nocy w lozku... przez caly dzien nic...

A dzis to sie obudzilam z uczuciem ze zpomnialam ze jestem w ciazy, normalnie tak blogo ani mi brzuch nie przeszkadza ani nic...

I tak se mysle czy moje dziecko jest tak malo ruchliwe? Czy wy tez tak slabo to wszystko czulyscie i czasem zapominalycie ze jestescie w ciazy? 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przybijamy Wam piątkę jeśli chodzi o gotowanie... Mam nadzieję że na zwolnieniu jak będę miała więcej czasu to może się jakoś rozkrece.

Dziś mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby było ok. Tatuś będzie mógł przyjść i popatrzeć chociaż on jakoś tak średnio chętny ale może na USG już troche będzie widać człowieka :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ