Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspominałam już tu kiedyś jak ja NIENAWIDZĘ gotować? No wiec dostaliśmy w prezencie rocznicowym thermomix, tzn nie ten oryginalny za miliony ale coś w tym stylu. Jestem podjarana strasznie, trzymajcie kciuki za moja wytrwałość 😂 największa nadzieje w tym sprzęcie pokłada mój mąż i ma nadzieje ze nie będzie już musiał codziennie gotować. No zobaczymy 😂😂
A co do ogłaszania światu, najbliżsi znajomi dowiedzieli się wcześniej niż rodzice 🙈 a tacy dalsi dalej nie wiedza 🤷♀️
Niewyspana, piątka! Tez nie mam znajomych haha 😂😂 oprócz takich najbliższych 4-5 osób 😂 -
Luna , mega ! Dostaliscir Lidlomix? Ja sie mecze ciagle z pytaniem czy kupic... tyle wydatkow po drodze ze troche mi szkoda kasy na to,ale chodzi za mna codziennie i jak pomysle o zupkach dla dziecka itp to wiem ze bede musiala go kupic bo przy garkach tez nie lubie stac...
Daj znaka jak sie sprawuje i czy twoja milosc do gotowania przyszla! 🤗🤗👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Użyłam go dziś pierwszy raz i KOCHAM. My mamy z firmy Eldom, ale one wszystkie działają na tej samej zasadzie. Krok po kroku pokazuje mi co robić, ile czego, sam odmierza 🥰🥰
Przepisów jest trochę wgranych, ale można korzystać tez z takich w necie które wrzucają dla thermomixa np.
Wiadomo, użyłam raz, ale na razie jestem zachwycona 😁Marienn lubi tę wiadomość
-
Luna ja też nie cierpię stać przy garach i potem to wszystko sprzątać i zmywac. Nie mam talentu kulinarnego i tylko kilka dań mi wychodzi.
Może dzięki temu sprzętowi zmienisz trochę zdanie 😁
Luna, Niewyspana, Annamaria Wy już codziennie liczycie ruchy? Bo już jakoś się powinno w tym czasie?Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja, mi nikt nie kazał liczyć ruchów wiec tego nie robie. Ale Nadia jest na tyle ruchliwa, ze chyba nie ma takiej potrzeby 🙈
Dziwi mnie tylko to ze czasem na prawdę mocno szaleje ale ani razu te jej kopniaki i wypinania nie były dla mnie bolesne. Ostatnio odkryła gdzie mam pęcherz i sobie po nim skacze ale to takie lekkie ukłucia tez. Nie żebym narzekała ale mam nadzieje ze to nic dziwnego ze nie boli. No i coś czuje ze w końcu pożałuje tych słów 🤪 -
Ja nie liczę, lekarz też nic nie mówił 🤔
Ale mam wrażenie, że w tym tygodniu zaczęła się ruszać... Mniej. Oczywiście grubo się zastanawiam dlaczego, ale ona ma tam już coraz mniej miejsca, więc możliwe, że dlatego właśnie - a nóżki długie, to gdzieś jr zmieścić trzeba.
Najgorsze jest to wbijanie się pod żebra, robi to codziennie, a ja ledwo oddycham. 🤦
Kuźwa... Od wczoraj mam załamanie, bo wyskoczyła mi opryszczka. I nie zgadniecie - nie mam pojęcia czy już kiedyś miałam. Kojarzę tylko, że na pewno smarowałam już japę pastą do zębów, to pewnie miałam... 🤦 -
NadziejaUmiera wrote:
Luna, Niewyspana, Annamaria Wy już codziennie liczycie ruchy? Bo już jakoś się powinno w tym czasie?
Nadzieja, u mnie zawsze zalecali liczenie ruchów od 30 tc, czasem gin dawał mi taką tabelkę do zaznaczania ruchów wydrukowaną, a czasem tylko tłumaczył jak liczyć. Jeszcze masz czas -
Luna33 wrote:Niewyspana, to chyba w takim razie nic groźnego? Ważne aby jej nie roznieść.
U mnie zaczela się długo wyczekiwana alergia 🎉 modlę się o deszcz bo jeśli przez kolejne dni nic się nie zmieni to wydrape sobie oczy i zasmarkam na smierć.
Gorzej, jeśli nie miałam jednak...
Kurcze, nie zazdroszczę alergii! Mnie wyjątkowo w tym roku nie złapała 😱 możesz coś brać? -
niewyspana wrote:Tak mi się wydaje 🤔
Gorzej, jeśli nie miałam jednak...
Kurcze, nie zazdroszczę alergii! Mnie wyjątkowo w tym roku nie złapała 😱 możesz coś brać?
Coś Ci świta ze smarowalas wiec pewnie miałaś, myśle ze nie musisz się martwić 😁 obstawiam ze nie nakładała pasty na twarz dla rozrywki 😂
Dopóki się nie dusze to mam wytrzymać. No a nigdy się nie dusze, najbardziej mi doskwiera katar i swędzenie oczu i nosa. Jeśli dożyje do kolejnej wizyty to może coś wybłagam 😂 -
Luna33 wrote:Coś Ci świta ze smarowalas wiec pewnie miałaś, myśle ze nie musisz się martwić 😁 obstawiam ze nie nakładała pasty na twarz dla rozrywki 😂
Dopóki się nie dusze to mam wytrzymać. No a nigdy się nie dusze, najbardziej mi doskwiera katar i swędzenie oczu i nosa. Jeśli dożyje do kolejnej wizyty to może coś wybłagam 😂
Mam nadzieję, że Cię to cholerstwo puści 😱 Wolałabym, żebyś się nie udusiła 🥴🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 08:45
-
A to dobrze z tym liczeniem, bo ja ja zawsze wchodzę taka rozkojarzanoa na wizytę że nawet nie pytam lekarza o to ważne.
Niewyspana opryszczka jest groźna jeśli się nie wirusa wcześniej nie miało.
Mi ze 2 miesiące temu ciągle się wywalala krostka na ustach czasem w kacikach na górze czy dole i nie wiedziałam czy to zimno czy wstrętna opryszczka i bardzo się stresowalam bo nigdy nie przechodzilam. Przykladalam plasterki czosnku i następnego dnia mi znikalo.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Hej dziewczyny. Ja szczerze juz nie moge sie doczekać ruchów maleństwa;)
Co do gotowania to lubię. Tylko pieczenie ciast mnie denerwuje🙄
Dzisiaj śnił mi się synek , normalnie mowilam Tadziu i go ciumkalam🙉🙈25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Hej dziewczyny. Ja szczerze juz nie moge sie doczekać ruchów maleństwa;)
Co do gotowania to lubię. Tylko pieczenie ciast mnie denerwuje🙄
Dzisiaj śnił mi się synek , normalnie mowilam Tadziu i go ciumkalam🙉🙈
A ja za to lubię piec 😂 i to mi nawet wychodzi, w przeciwieństwie do obiadków.
Ale super sen 🥰 od razu się wstaje z dobrym humorem 😁
Mi ostatnio śniło mi się ze rodziłam i mam nadzieje ze to proroczy sen bo poród trwał 10 min 😂
Za to dziś śniło mi się ze zaczęłam krwawić i obudziłam się przerażona. Ale wtedy Nadia zaczela fikołki robić i się uspokoiłam 🙈 -
Dziewczyny skoro juz mowa o ruchach, to czy to mozliwe ze ja tak slabo i zadko czuje ruchy? Zazwyczaj COS czuje z wieczora albo juz w nocy w lozku... przez caly dzien nic...
A dzis to sie obudzilam z uczuciem ze zpomnialam ze jestem w ciazy, normalnie tak blogo ani mi brzuch nie przeszkadza ani nic...
I tak se mysle czy moje dziecko jest tak malo ruchliwe? Czy wy tez tak slabo to wszystko czulyscie i czasem zapominalycie ze jestescie w ciazy? 🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Przybijamy Wam piątkę jeśli chodzi o gotowanie... Mam nadzieję że na zwolnieniu jak będę miała więcej czasu to może się jakoś rozkrece.
Dziś mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby było ok. Tatuś będzie mógł przyjść i popatrzeć chociaż on jakoś tak średnio chętny ale może na USG już troche będzie widać człowieka