X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam już tu kiedyś jak ja NIENAWIDZĘ gotować? No wiec dostaliśmy w prezencie rocznicowym thermomix, tzn nie ten oryginalny za miliony ale coś w tym stylu. Jestem podjarana strasznie, trzymajcie kciuki za moja wytrwałość 😂 największa nadzieje w tym sprzęcie pokłada mój mąż i ma nadzieje ze nie będzie już musiał codziennie gotować. No zobaczymy 😂😂

A co do ogłaszania światu, najbliżsi znajomi dowiedzieli się wcześniej niż rodzice 🙈 a tacy dalsi dalej nie wiedza 🤷‍♀️
    Niewyspana, piątka! Tez nie mam znajomych haha 😂😂 oprócz takich najbliższych 4-5 osób 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna , mega ! Dostaliscir Lidlomix? Ja sie mecze ciagle z pytaniem czy kupic... tyle wydatkow po drodze ze troche mi szkoda kasy na to,ale chodzi za mna codziennie i jak pomysle o zupkach dla dziecka itp to wiem ze bede musiala go kupic bo przy garkach tez nie lubie stac...
    Daj znaka jak sie sprawuje i czy twoja milosc do gotowania przyszla! 🤗🤗

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Użyłam go dziś pierwszy raz i KOCHAM. My mamy z firmy Eldom, ale one wszystkie działają na tej samej zasadzie. Krok po kroku pokazuje mi co robić, ile czego, sam odmierza 🥰🥰
    Przepisów jest trochę wgranych, ale można korzystać tez z takich w necie które wrzucają dla thermomixa np.
    Wiadomo, użyłam raz, ale na razie jestem zachwycona 😁

Marienn lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie Smacznego 😘 i chetnie poczekam na pozniejsze opinie 😁 moze sie skusze na ten lidlomix jakos przed narodzinami malej 🤗 zeby miec pozniej latwiej z zupkami itp 😊😊😊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też nie cierpię stać przy garach i potem to wszystko sprzątać i zmywac. Nie mam talentu kulinarnego i tylko kilka dań mi wychodzi.
    Może dzięki temu sprzętowi zmienisz trochę zdanie 😁

Luna, Niewyspana, Annamaria Wy już codziennie liczycie ruchy? Bo już jakoś się powinno w tym czasie?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, mi nikt nie kazał liczyć ruchów wiec tego nie robie. Ale Nadia jest na tyle ruchliwa, ze chyba nie ma takiej potrzeby 🙈
    Dziwi mnie tylko to ze czasem na prawdę mocno szaleje ale ani razu te jej kopniaki i wypinania nie były dla mnie bolesne. Ostatnio odkryła gdzie mam pęcherz i sobie po nim skacze ale to takie lekkie ukłucia tez. Nie żebym narzekała ale mam nadzieje ze to nic dziwnego ze nie boli. No i coś czuje ze w końcu pożałuje tych słów 🤪

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę, lekarz też nic nie mówił 🤔
    Ale mam wrażenie, że w tym tygodniu zaczęła się ruszać... Mniej. Oczywiście grubo się zastanawiam dlaczego, ale ona ma tam już coraz mniej miejsca, więc możliwe, że dlatego właśnie - a nóżki długie, to gdzieś jr zmieścić trzeba.
    Najgorsze jest to wbijanie się pod żebra, robi to codziennie, a ja ledwo oddycham. 🤦

Kuźwa... Od wczoraj mam załamanie, bo wyskoczyła mi opryszczka. I nie zgadniecie - nie mam pojęcia czy już kiedyś miałam. Kojarzę tylko, że na pewno smarowałam już japę pastą do zębów, to pewnie miałam... 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:

Luna, Niewyspana, Annamaria Wy już codziennie liczycie ruchy? Bo już jakoś się powinno w tym czasie?

Nadzieja, u mnie zawsze zalecali liczenie ruchów od 30 tc, czasem gin dawał mi taką tabelkę do zaznaczania ruchów wydrukowaną, a czasem tylko tłumaczył jak liczyć. Jeszcze masz czas :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, to chyba w takim razie nic groźnego? Ważne aby jej nie roznieść.

U mnie zaczela się długo wyczekiwana alergia 🎉 modlę się o deszcz bo jeśli przez kolejne dni nic się nie zmieni to wydrape sobie oczy i zasmarkam na smierć.

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, to chyba w takim razie nic groźnego? Ważne aby jej nie roznieść.

U mnie zaczela się długo wyczekiwana alergia 🎉 modlę się o deszcz bo jeśli przez kolejne dni nic się nie zmieni to wydrape sobie oczy i zasmarkam na smierć.
    Tak mi się wydaje 🤔
    Gorzej, jeśli nie miałam jednak...

Kurcze, nie zazdroszczę alergii! Mnie wyjątkowo w tym roku nie złapała 😱 możesz coś brać?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Tak mi się wydaje 🤔
    Gorzej, jeśli nie miałam jednak...

Kurcze, nie zazdroszczę alergii! Mnie wyjątkowo w tym roku nie złapała 😱 możesz coś brać?

Coś Ci świta ze smarowalas wiec pewnie miałaś, myśle ze nie musisz się martwić 😁 obstawiam ze nie nakładała pasty na twarz dla rozrywki 😂

Dopóki się nie dusze to mam wytrzymać. No a nigdy się nie dusze, najbardziej mi doskwiera katar i swędzenie oczu i nosa. Jeśli dożyje do kolejnej wizyty to może coś wybłagam 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Coś Ci świta ze smarowalas wiec pewnie miałaś, myśle ze nie musisz się martwić 😁 obstawiam ze nie nakładała pasty na twarz dla rozrywki 😂

Dopóki się nie dusze to mam wytrzymać. No a nigdy się nie dusze, najbardziej mi doskwiera katar i swędzenie oczu i nosa. Jeśli dożyje do kolejnej wizyty to może coś wybłagam 😂
    🤣🤣🤣 Możliwe, w sumie kto normalny smaruje się pasta bez powodu... 🤣

Mam nadzieję, że Cię to cholerstwo puści 😱 Wolałabym, żebyś się nie udusiła 🥴🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 08:45

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja z opryszczka wyjaśniona 🤪

Będę informować na bieżąco czy nadal oddycham 😂 zazdroszczę ze Ciebie ominęło w tym roku 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dziwne, bo normalne mam tak zatkany nos, że mi odpada 🤣🤣🤣 Ale podobno ciąża może wyciszyć bądź uaktywnić alergię. Najwyraźniej mi się udało 😂

Właśnie sobie przypomniałam, że 17 czerwca mam zastrzyk z immunoglobuliny 🙆

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna super rozrywka ciążowa 🎉 daj znać jak się bawiłaś 🤪

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze z tym liczeniem, bo ja ja zawsze wchodzę taka rozkojarzanoa na wizytę że nawet nie pytam lekarza o to ważne.

Niewyspana opryszczka jest groźna jeśli się nie wirusa wcześniej nie miało.
    Mi ze 2 miesiące temu ciągle się wywalala krostka na ustach czasem w kacikach na górze czy dole i nie wiedziałam czy to zimno czy wstrętna opryszczka i bardzo się stresowalam bo nigdy nie przechodzilam. Przykladalam plasterki czosnku i następnego dnia mi znikalo.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja szczerze juz nie moge sie doczekać ruchów maleństwa;)

Co do gotowania to lubię. Tylko pieczenie ciast mnie denerwuje🙄

Dzisiaj śnił mi się synek , normalnie mowilam Tadziu i go ciumkalam🙉🙈

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej dziewczyny. Ja szczerze juz nie moge sie doczekać ruchów maleństwa;)

Co do gotowania to lubię. Tylko pieczenie ciast mnie denerwuje🙄

Dzisiaj śnił mi się synek , normalnie mowilam Tadziu i go ciumkalam🙉🙈

A ja za to lubię piec 😂 i to mi nawet wychodzi, w przeciwieństwie do obiadków.

Ale super sen 🥰 od razu się wstaje z dobrym humorem 😁
    Mi ostatnio śniło mi się ze rodziłam i mam nadzieje ze to proroczy sen bo poród trwał 10 min 😂
    Za to dziś śniło mi się ze zaczęłam krwawić i obudziłam się przerażona. Ale wtedy Nadia zaczela fikołki robić i się uspokoiłam 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skoro juz mowa o ruchach, to czy to mozliwe ze ja tak slabo i zadko czuje ruchy? Zazwyczaj COS czuje z wieczora albo juz w nocy w lozku... przez caly dzien nic...

A dzis to sie obudzilam z uczuciem ze zpomnialam ze jestem w ciazy, normalnie tak blogo ani mi brzuch nie przeszkadza ani nic...

I tak se mysle czy moje dziecko jest tak malo ruchliwe? Czy wy tez tak slabo to wszystko czulyscie i czasem zapominalycie ze jestescie w ciazy? 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przybijamy Wam piątkę jeśli chodzi o gotowanie... Mam nadzieję że na zwolnieniu jak będę miała więcej czasu to może się jakoś rozkrece.

Dziś mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby było ok. Tatuś będzie mógł przyjść i popatrzeć chociaż on jakoś tak średnio chętny ale może na USG już troche będzie widać człowieka :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ