X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga trzymam kciuki ✊

Marienn ja czuje zazwyczaj wieczorem jak się położę albo w ciągu dnia kiedy dłużej siedzę. To normalne bo dziecko ma jeszcze tam dużo miejsca.

Piec ciasta to ja też lubię ☺ i robić takue bez pieczenia. Wczoraj zaszalalam bo zrobilam ciasto bez pieczenia snikers. Mega słodkie. Z masa mleczną, krowkowa i orzechami. Ale tak mi się zachciało już od kilku dni za mną chodziło 😂

agaga lubi tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) ogólnie wszystko dobrze, serduszko bije i to jest moment który mnie rozczula, że tam naprawdę coś żyje :D oby w środę na prenatalnych wszystko się wyjaśniło
    Na samym USG dzisiaj było widać w sumie rączki, nóżki, kręgosłup i zebra, mózg, czaszkę, otwory na oczy, taki już pelny ufoludek :D

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga, super! W środę na pewno tez będzie wszystko w porządku, oby tak dalej 🥰

agaga lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga gratulacje ♥️ ciesze sie ze bylo wszystko widac 🤞 i mocne kciuki za prenatalne teraz !

Wieczorem kopie troszke wiec wiem ze tam jest... ale...

Ja juz sie boje swoich polowkowych, w ponoedzialek... jednak nie bylam tak dlugo na badaniach ze boje sie ze cos wyjdzie nie tak, a wtedy zwatpie...

Dzis juz pierwsze paczuszki do Polski doszly z allegro z becikamiz poscielami itp do lozeczka, jestem zafascynowana tym jakie to sliczne 🥰

agaga lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, na pewno wszystko jest dobrze. Robiłaś badania genetyczne o wszystko wyszło super wiec nie masz się czym martwić.
    Dobrze kojarzę ze masz łożysko na przedniej ścianie? Wtedy słabiej można odczuwać ruchy.

A gdzie foty tych śliczności??? Czekamy 😁😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa nie pokaze wam fotek bo tam tesciowa takie rozmazane robi🙈 nie nadaja die na pokaz 😂😂

No niby mialam lozysko przodujace wlasnie i moze to dlatego...
    Kochane a to ze mam mokro bardziej i jakby wiekszy sluz to tez normalne u was? Bo naczytalam sie ze wody sie moga saczyc itp ale moj partner juz ma dosc tego jak wymyslam 😂 kazal mi wylaczyc internet do konca ciazy 😂😂 ale tak serio, niby niemam duzo fego mokra ale zdarza sie ze jest wiecej.. mialyscie tak?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak dużo ze bez wkładek ani rusz. Ja biorę luteinę i to tez przez to ale zanim zaczęłam brać tez miałam więcej. Sprawdzane na każdej wizycie i zawsze w porządku wiec się nie martw :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana uspokoilas mnie ♥️ jak remont? Wyrabiaja sie? Bedzie to ostatni tydzien czerwca? 😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pękam z dumy i zadowolenia z siebie. Treningi, nie jem świństw, dużo spaceruję, pilnuje swojej diety... I kilogram prawie właśnie spadł. Jem normalne rzeczy, tylko zdrowsze, nie jem słodyczy ze sklepów - nie głodzę się. Czuję się dumna i zadowolona, bo pójdzie nam to tylko na zdrowie 💪

Marien, taka wydzielina jest normalna. ;)

A gdybyś którejś z Was przytrafiła się opryszczka, to polecam plasterek czosnku przyłożyć, potrzymałam wczoraj pół godziny i jest dziś o połowę mniejsza.
    Leki, maści i tak nic nie dadzą na tym etapie rozwoju, więc tu tylko "domowe" sposoby. :)

Marienn lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, cieszę się ze psychicznie u Coebie lepiej niż było 😁 oby tak do końca 😁😁

Marienn, wczoraj dostaliśmy info ze 22-23 remont będzie skończony :o w tej chwili mamy gotowa łazienkę i pokój małej, reszta się robi. Dziś zamówiliśmy resztę mebli, za 2 tyg w weekend będziemy się przenosić. Zaczynam się jarac, bo to się staje realne 😱😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychicznie czuję się cudownie🥰 Dużo czasu to zajęło, ale jest!

Lunka,
    A gdzie tak plus minus macie to mieszkanko? 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz przy górce widzewskiej. Także za oknami mamy park i … kościół 🤪 ale w rodzinnym mieście oboje mieszkaliśmy bliziutko kościoła wiec do dzwonów jesteśmy przyzwyczajeni 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Zaraz przy górce widzewskiej. Także za oknami mamy park i … kościół 🤪 ale w rodzinnym mieście oboje mieszkaliśmy bliziutko kościoła wiec do dzwonów jesteśmy przyzwyczajeni 😂
    Mieszkałam tam kawałek dalej, w białych blokach na Lodowej :) Bardzo przyjemne osiedle, nawet jak kibice cisną ze stadionu to nie ma tragedii 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samym początku studiów mieszkam w bloku przy samym stadionie 😱 ale wtedy był w remoncie wiec był luz. Potem kawałek dalej, generalnie cały czas kręcimy się mieszkaniowo w okolicy mc Donalda na widzewie 😂😂 także znam te rejony i kibiców często widywaliśmy jak mecze były normalnie. A tam na milionowej trochę dalej ale mam wrażenie ze nawet spokojniej. Zobaczymy 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie pięknie, na pewno 😎
    Mnie wywiało na Olechów, wiedziałam, że kiedyś będę tu mieszkać i dopięłam swego 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo chciałam, mega mi się tam podoba. Ale nie znaleźliśmy nic dla nas sensownego no i został Widzew Wschód :D Ale Olechowa zazdroszczę :D

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ciesze sie ze wykonczenie mieszkania juz jest coraz blizej i mega zazdro bo na tym etapie mozna powiedziec ze twoje zycie sie juz ulozy... potem tylko relax 😁 i tego ci zycze! 🥰

Dzieki za opinie odnosnie mokrosci uspokoilyscie mnie ;)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadło jakieś chorobsko od piątku popołudnia. Wodnisty katar, pieczenie w gardle. Plucze w rumianku, pije wodę z miodem imbirem i cytryną, mleko z czosnkiem, rosół. Oby szybko przeszło bo już jestem klebkiem nerwów przez to.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja sprobuj plukasz Szalwia 😘 mi najgardziej pomaga na gardlo.

Aby ci przybciutko przeszlo🥰 w taka pogode chorowac to az niedozeolone wiec szybko sie kuruj ♥️

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja mnóstwo zdrówka!🍀
    Ja od rana truskawy i jagodzianka;)
    Plecy mnie bolą i pod brzusze delikatnie. Uczucie klucia i rozpierania wiec mam nadzieję ze dzidzia rośnie :)
    Dzisiaj pomidorowa z ryżem. Moja ulubiona💓🍅

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ