X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tyg mam wizytę u mojego lekarza, on przeprowadza tez kwalifikacje. Będę z nim o tym gadała. Byłam przekonana ze od 32 tygodnia można a teraz czytam ze od 30 😯

A Ty już się umawiałas?

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 30 właśnie 😁
    Mam za tydzień w piątek, to się robi na normalnej wizycie. Myślę, że jeśli zadzwonisz do Salve, żeby dopisali Ci w systemie wizytę kwalifikacyjna, to bez problemu to zrobią. Będziesz musiała tylko podejść po formularze potrzebne na wizytę. Dane, plan porodu itd. :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, dzięki. Planowałam to na wtedy kiedy będę miała 3 prenatalne, ale skoro można wcześniej to skorzystam 😁 a masz już termin właśnie ostatnich prenatalnych?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja przy śniadaniu z moją psinką;)
    Stresuje sie bo juz mam telefony z rana żebym dawala znac po wizycie a mnie to denerwuje. Wiem ze sie martwią ale ja sie martwie po stokroć..;/
    A co do naszych kilogramów. Ja mam na plusie 4. Narazie nie widzę różnicy. Alr zdaję sobie sprawę ze to się zmieni i przytyje. Czasami jak tak mijam te wszystkie laski w spodenkach ze az im ciipuchy widać to se myślę.. Kurde jeszcze fo marcanie żyłam bez treningu. Brzuch jak skala..
    Mowie to mojego P, ze bede gruba a on mi odpowiada" jesteś w ciazy a nie gruba"
    Wiecie, jak kobiety przez poowe swojego życia walczą o swoją figurę tak jest. Ale jedno jest pewne..
    Zdecydowanie wolą być w ciazy i przytyć nawet te 20 kg.💓

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Tak zrobię, dzięki. Planowałam to na wtedy kiedy będę miała 3 prenatalne, ale skoro można wcześniej to skorzystam 😁 a masz już termin właśnie ostatnich prenatalnych?
    Jak przeczytałam Twojego posta, to się zapisałam właśnie 🤣 Dzięki! Widzisz, jaki mam mózg 😂
    1 lipca idę, na szczęście do tego profesorka co zawsze, bo już będzie przyjmował, uff.

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, teraz tak cholernie się boję każdego badania! 🥴

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej dziewczyny. Ja przy śniadaniu z moją psinką;)
    Stresuje sie bo juz mam telefony z rana żebym dawala znac po wizycie a mnie to denerwuje. Wiem ze sie martwią ale ja sie martwie po stokroć..;/
    A co do naszych kilogramów. Ja mam na plusie 4. Narazie nie widzę różnicy. Alr zdaję sobie sprawę ze to się zmieni i przytyje. Czasami jak tak mijam te wszystkie laski w spodenkach ze az im ciipuchy widać to se myślę.. Kurde jeszcze fo marcanie żyłam bez treningu. Brzuch jak skala..
    Mowie to mojego P, ze bede gruba a on mi odpowiada" jesteś w ciazy a nie gruba"
    Wiecie, jak kobiety przez poowe swojego życia walczą o swoją figurę tak jest. Ale jedno jest pewne..
    Zdecydowanie wolą być w ciazy i przytyć nawet te 20 kg.💓
    Noo, dlatego o moich datach wizyt wie tylko i wyłącznie mój mąż i Wy😂
    Nie mam zamiaru odbierać głupich telefonów z pytaniami, tak samo nigdy nie dzwonię po wizytach i nie zdaję relacji. Reakcje są głupie, denerwujące mnie i nie czuję potrzeby informowania nikogo na bieżąco, prócz mojego męża.
    Moja rodzina potrafi tylko dupę truć i nie okazywać wsparcia, tego się podczas ciąży nauczyłam, więc tak będę ich też traktować, teraz jak i po ciąży. 🥴

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, i ja tez wiem ze to nie ma znaczenia, grunt żeby z Nadia było wszystko ok. Tylko czasem mam takie gorsze dni ze muszę sobie postękać 🙈 ale jutro idę na paznokcie a w środę do fryzjera wiec może poczuje się lepiej wizualnie. A mózg? Dziś skończę pisać prace i będę udawała ze nie jestem głupia, kalendarz w telefonie wszystkoi przypomina 🤪

Ja o wizytach mówię mamie bo mam w niej ogromne wsparcie ale nie takie męczące. Tu mam szczęście. Mąż wysyła zdjęcia małej czasem do kilku osób najbliższych ale skoro ma taka potrzebę to nic, tylko się cieszyć ze jest w jakiś sposób zaangażowany.

Niewyspana, a kupowalas jakiś kombinezon na sam początek? Wiadomo ze moze być upał ale może być tez 15 stopni. Jeśli coś masz to możesz polecić? 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Karloina, i ja tez wiem ze to nie ma znaczenia, grunt żeby z Nadia było wszystko ok. Tylko czasem mam takie gorsze dni ze muszę sobie postękać 🙈 ale jutro idę na paznokcie a w środę do fryzjera wiec może poczuje się lepiej wizualnie. A mózg? Dziś skończę pisać prace i będę udawała ze nie jestem głupia, kalendarz w telefonie wszystkoi przypomina 🤪

Ja o wizytach mówię mamie bo mam w niej ogromne wsparcie ale nie takie męczące. Tu mam szczęście. Mąż wysyła zdjęcia małej czasem do kilku osób najbliższych ale skoro ma taka potrzebę to nic, tylko się cieszyć ze jest w jakiś sposób zaangażowany.

Niewyspana, a kupowalas jakiś kombinezon na sam początek? Wiadomo ze moze być upał ale może być tez 15 stopni. Jeśli coś masz to możesz polecić? 😁
    Odpuściłam kombinezony. Kupiłam komplety dresowe 😁 Jeśli będzie chłodniej to pod dresik body jeszcze, zawinę gówniarę w koc i tyle 😂
    Ale ja się nie nastawiam na donoszenie do terminu przez to moje łożysko, więc liczę tak na połowę sierpnia. 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Wszystko w porządku. Dzieciątko waży 90g i ma 9 cm. Wiek dzidziusia to jakis 14+1 tydzień więc jest okej. Serduszko bije ale mimo coli nie ruszalo się to moje dziecko. Normalnie zdenerwowana bylam. Lekarz mowi ze no jak przecież macha do Ciebie kobieto. Ale mowil tezz ze gdyby bylo cos nie tak to by mnie poinformował. I ze ja mam po prostu spokojne dziecko. Z główką i nóżkami wszystko okej . Na usg dzidzia miala otwartą buzke💓😍

Aha..i lekarz zdradzil kto tam sobie pod serduszkiem spi😍

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadziu? 😁😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 🤗 dostaniesz kolezenski ochrzan za zamarwianie sie ♥️ najadlas sie to bajbi poszlo spac i nawet cola nie pomogla 😁 super ze malenstwo jest zdrowe i napewno jak bije serduszko i macha raczka to jest wszystko okey 😘
    Napewno jest spokojne!

No wiec dawaj ♥️ kto tam sobie spi? Tez obstawiam Tadzia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 14:21

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stawiam na Tadzia ❤️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadzio💓💓 jestem prze szczęśliwa!!
    Jade kupić buciki dla chłopca. Mężowi do meczu niespodziankę zrobię💓

Luna33 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Mąż na pewno będzie zachwycony 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia Meg super wiadomosci <3 To dzis na meczu mąż juz bedzie zachwycony na maxa! Pierwszy mecz z Synkiem :) super!

Ja po meczu mam nadzieje przyniesc wam dobre nowinki... tez sie stresuje... jednak to polowkowe...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu kolejny chłopak 😁

Marien, sama mówisz, że Karoli sprzedaż koleżeński ochrzan, więc... Proszę się uspokoić i iść po prostu na badanie 😁😁😁😘

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie :P dziekuje za postawienie mnie do pionu :P <3

niewyspana lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien spokój ma być!💓

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje 😁😗

Ja też po wizycie. Lekarz powiedział że duży chłop 😂 waży 636g , za tydzień czeka mnie glukoza. Mam przyjmować żelazo. A na przeziębienie tylko domowe leczenie.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Nadzieja ty tez dzis ! 🥰♥️ no to jak kazdy ma dobre wyniki to ja tez musze miec! 🙈🙏🤞

Juz niedlugo ♥️

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ