X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sie nie stresuj jak pójdziesz w 6 tyg i nie będzie serduszka. Ja zobaczylam w 7 tyg. :) a teraz moje 💓 ma 6,5cm..choc od wizyty trochę minęło wiec teraz pewnie ma z 9cm;)

silverface lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja juz po wizycie, nie dalam rade napisac wczesniej bo pojechalam na shopping i padla mi bateria.. umordowalam sie niesamowicie dzis ale jestem zadowolona!
    Wizyta byla taka zwyczajna z lekarzem w szpitalu, pogadynki o szczepionkach, na krztuscca, na covid i na grype , wg lekarza wszystkie 3 powinnam wziasc.
    Ja jestem zdecydowana na chwile obecna na Krztuscca.
    Covid raczej odpada.
    Ale dziwne ze mam sie zaszczepic na grype.. w polsce tez szczepia na grype ?

Po za tym Pani dr zrobila mi szybkie usg i pozwolila nagrac film z calego usg telefonem ale nie mogla na swoim sprzecie wydrukowac mi zdjecia.. Malutka na wejsciu odrazu wystawila reke i mi zaczela machac 🙈🙈🙈😂😂 serduszko bije jak szalone, ale nie robila zadnych pomiarow sprawdzila tylko nozki raczki nosek i oczka, mloda ma dlugie nogi napewno 🥰🥰 ale dawala tam czadu, bylam mega glodna bo sie wyczekalam wiec pewnie dlatego tak wariowala na usg!
    Jejku jaka jestem szczesliwa ze ona tam se jest i rosnie...teraz w poniedzialek wieczorem prenatalne.... 🤞🙏🙏
    Prenatalne w drugiej polowie meczu Polski 😂😂 moj jest taki wsciekly ze az kipi 😂😂 a ja smieje sie ze to pierwsza rzecz ktora coreczka mu zabrala 😂😂😂

Ale mam z niego ubaw😂😁

A na koniec poszlam na piekne zakupy i kupilam slicznosci dla malutkiej 😋😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 18:01

Atena37 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • silverface Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marienn ze takie pozytywne odczucia po wizycie :) za prenatalne trzymam kciuki ❤️

Pierwsze poważne poświęcenie dla córeczki ! 😂❤️

Dzięki dziewczyny 😊 myśle, ze pójdę w ten piątek, to wizyta na NFZ, wiec tak naprawdę nic nie stracę, a być może coś ujrzę...:) Jeśli nie, to stresować się nie bede, bo właśnie tak jak pisze Karloina z serduszkiem może być różnie, może jeszcze za wcześnie będzie po prostu i tyle :)

gann3e3kcqowc2i8.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. Znow ja. Do tej pory na 5ciu testach jakies cienie(w tym dwa facelle strumieniowe jeden Pink superczuly i dwa firmy wegerafm MammaVita) jutro bedzie 3 dni po terminie @(miała byc wczoraj a owu byla potwierdzona. Tydzień po owu progesteron 18.300) myslicie ze jutro cos wyjdzie juz? Mam jeszcze jeden facelle paskowy. Jakby wyszla biel odpuszcze. Jak wyjdzie cień to napewno na czwartek umowie sie na betę....myslicie ze 3 dni po @ moge zrobić...bo jak zobacze cień to zwariuje 😅 wolałabym zobaczyc biel vizira chociaz bede miala juz pewnosc. A Tak znow z wynikami klapa u mnie ciężko sie umowic. Później na wynik czeka sie dzien lub dwa....zachodu kupa. 😅 lekarz mowil ze jak spozni sie 2 3 dni dzwonic. Wiec pewnie zleci napewno betę. Ale czy warto jutro robic ten test....ponoc ten paskowy czuly. Ale czy nie kłamie. 😅

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska skoro na każdym teście coś widać, a @ się spóźnia to chyba całkiem możliwe ze coś jest na rzeczy...:)

Ja byłam na becie 3 dni po terminie @ i wynosiła już prawie 600. Wiec rób jutro test i dawaj znać ❤️

gann3e3kcqowc2i8.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silverface wrote:
    Miska skoro na każdym teście coś widać, a @ się spóźnia to chyba całkiem możliwe ze coś jest na rzeczy...:)

Ja byłam na becie 3 dni po terminie @ i wynosiła już prawie 600. Wiec rób jutro test i dawaj znać ❤️
    No wlasnie. Ale dwa testy to facelle strumieniowe. I jeden z dzis Pink po 3 min cień był ale pisze ze po 4 czy 5 min dopiero nieważne....mowia ze Pink czy te facelle zawsze maja kreski nawet jeśli nie ma ciąży ale jak mowisz 600hcg juz 3dni po @ to mozliwe ze juz cos powinno wyjsc....najlepsze jest to ze w 9dpo zrobiłam i byla najjasniejsza kreska po południowy mocz. A później cienie jakieś. 😅😅😅 chyba ze cos skończyło w gore i znow w dół ale bez bety sie nie obejdzie. No ale jak moeisz ze mialas tyle bety to moze juz cos wyjdzie. Ponoc facelle paskowe sa wiarygodne.....zobaczymy :) jak narwzie szyjka byla wysoko a od dwóch dni jest niżej....duzo niżej temp nie mierze. Sluz był gęsty bialy od od niedawna jest bialy ale nie gęsty bardziej lepki jakis no ale zatestuje jutro i bede dWonic do gina jutro albo w czwartek napewno

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Kochane. Znow ja. Do tej pory na 5ciu testach jakies cienie(w tym dwa facelle strumieniowe jeden Pink superczuly i dwa firmy wegerafm MammaVita) jutro bedzie 3 dni po terminie @(miała byc wczoraj a owu byla potwierdzona. Tydzień po owu progesteron 18.300) myslicie ze jutro cos wyjdzie juz? Mam jeszcze jeden facelle paskowy. Jakby wyszla biel odpuszcze. Jak wyjdzie cień to napewno na czwartek umowie sie na betę....myslicie ze 3 dni po @ moge zrobić...bo jak zobacze cień to zwariuje 😅 wolałabym zobaczyc biel vizira chociaz bede miala juz pewnosc. A Tak znow z wynikami klapa u mnie ciężko sie umowic. Później na wynik czeka sie dzien lub dwa....zachodu kupa. 😅 lekarz mowil ze jak spozni sie 2 3 dni dzwonic. Wiec pewnie zleci napewno betę. Ale czy warto jutro robic ten test....ponoc ten paskowy czuly. Ale czy nie kłamie. 😅

Skoro te cienie nie ciemnieją to nie jest dobrze.... Ale oby u Ciebie było inaczej.. ✊ jeśli na testach wychodzą cienie to beta musi coś pokazać, bo najpierw jest w krwi a później w moczu :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem po laparoskopi nic nie dało dalej jajowod lewy niedrozny ,prawy ok...mówią żeby się starać normalnie że mlodzi itp... do tego prolaktyna wysoka ale dostałam bromegron już na to i 30 mam powtórzyć prolaktyne i iść do niego z wynikami a i glukoza z obciazeniem... I to na tyle trochę się załamałam...

• miska997 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Cześć jestem po laparoskopi nic nie dało dalej jajowod lewy niedrozny ,prawy ok...mówią żeby się starać normalnie że mlodzi itp... do tego prolaktyna wysoka ale dostałam bromegron już na to i 30 mam powtórzyć prolaktyne i iść do niego z wynikami a i glukoza z obciazeniem... I to na tyle trochę się załamałam...
    Kochanawoerzyc musisz zawsze ze bedzie dobrze! Kuzynka miala ogrom problemów. Tarczyca pcos niedroznosc jajnikow hormony i wiele innych.ale udało jej sie 💕 w polowie ciąży operacja bo skret jajowodu i martwica. Ale urodzila szczęśliwie zdrowa corcie ❤ trzymamy za Ciebie kciuki musi sie udać 💕

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Kochanawoerzyc musisz zawsze ze bedzie dobrze! Kuzynka miala ogrom problemów. Tarczyca pcos niedroznosc jajnikow hormony i wiele innych.ale udało jej sie 💕 w polowie ciąży operacja bo skret jajowodu i martwica. Ale urodzila szczęśliwie zdrowa corcie ❤ trzymamy za Ciebie kciuki musi sie udać 💕

Dziękuję to daje mi jakąś wiarę;) wiecie dopiero się o tym dowiedziałam więc tak odrazu się rozryczałam i załamałam ale myślę że będę dalej działać i będzie dobrze:)

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska jeśli test nie będzie jutro ciemniejszy, to faktycznie coś może być nie tak. Chociaż ja mocno trzymam kciuki i wierze ze poranny test będzie idealny 🌸 daj znać :)

Mka walcz i się nie poddawaj ❤️
    Musiałaś wyrzucić z siebie emocje, stad ten płacz, ale teraz wycieraj łzy i do boju 👊🏼

M-ka1990 lubi tę wiadomość

gann3e3kcqowc2i8.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Dziękuję to daje mi jakąś wiarę;) wiecie dopiero się o tym dowiedziałam więc tak odrazu się rozryczałam i załamałam ale myślę że będę dalej działać i będzie dobrze:)
    Kochana wiadomo to jest jakos dziwnie zabrzmi ale Motywujace w pewien sposob bo kobiety maja ogromneproblemy a mimo to sie udaje i dla Ciebie wyjdzie słoneczko i wszystko bedzie dobrze. Dobry lekarz. Spokój zero stresu izobaczysz ze sieuda musisz byc tylkodobrej myśli kochana 💕

Silverface mam nadzieje ze jutro z rana bedzie wszystko wiadomo. Bo naprawde jak zobacze znow cien to naprawde sie chyba rozplacze. Pomyslalabym ze ja sobie je uroilam ale pokazywała dziewczynom bratowwej....i tez widzialy te cienie. Jesli nie bedzie dwóch grubszych to wole zobaczysz biel vizira...bo chociaz miała bym jasnosc. A nie niepewnosc.:)
    Szyjka ostatnio (bo badam) byla wysoko rozpulchniona i to mocno zamknieta...pozniej przez 2 3 dni nisko lekko otwarta. Od dzis wieczora znow jakby rozpulchniona wyżej lekko zamknięta(nie jest zakmnieta całkiem) wiec juz nie wiem sama....badam regularnie wiec juz ogarniam ten temat. Ale teraz zglupialam totalnie. Hehe. Rodzilam 6 lat temu i tez słyszałam ze w 2 ciąży niekoniecznie musi byc zamknieta do konca bo juz nie jest taka sama....wiec jakas zawsze nadzieja mala jest. Ale mówię....niech sie dzieje wola nieba :) co ma byc to bedzie. Jak sie nie uda to nowy cykl będziemy zaczynać 😀💕

M-ka1990 lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka kochana ♥️ nie zalamuj sie, podpytaj lekarza moze o cos co jescze mozesz zrobic..napewno jesli mowil ze masz sie starac to znaczy ze szanse sa ogromne bo inaczej by cie skierowal gdzies do kliniki z problemami plodnosci. A to ze mowi ze mozna sie starac i nawet trzeba tzn ze zna takie przypadki ze sie udawalo 🥰

Silver idz w piatek i koniecznie daj znac co uslyszalas na usg 😁 zapewne dopochwowe ale jak masz mozliwoc nawet na nfz to idz 🤗

Miska idz na bete bo oszalejesz od tych testow 🙈 😘

M-ka1990, silverface lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    M-ka kochana ♥️ nie zalamuj sie, podpytaj lekarza moze o cos co jescze mozesz zrobic..napewno jesli mowil ze masz sie starac to znaczy ze szanse sa ogromne bo inaczej by cie skierowal gdzies do kliniki z problemami plodnosci. A to ze mowi ze mozna sie starac i nawet trzeba tzn ze zna takie przypadki ze sie udawalo 🥰

Silver idz w piatek i koniecznie daj znac co uslyszalas na usg 😁 zapewne dopochwowe ale jak masz mozliwoc nawet na nfz to idz 🤗

Miska idz na bete bo oszalejesz od tych testow 🙈 😘
    Kochana zebys wiedziała. Przez całe zycie tyle testow nie zrobiłam co w tym cyklu.😅😀 ale to dlatego ze zawsze byla tylko biel i zazwyczaj na drugi dzień była malpa :)
    Ale jutro sprawdzę jeszcze zadzwonię do lekarza zobacze co i jak i dam znać.:)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn super wiadomości z badania!😄

Miska, Mka trzymam kciuki 🤞✊

Silverfale czekamy na info z wizyty 😊

M-ka1990, silverface lubią tę wiadomość

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis biel na tescie paskowy facelle. Wiec widocznie cos musiało byc bo coraz jasniejsze te testy byly z dniem i spadło . cóż. Czekamy na @ i dzialamy dalej. 💕 dobre w tym jest to ze chociaz mam pewność. Wole widziec biel jak vizir. 2 krechy zobaczę moze za miesiac. 😀😀 bede dzwonic jeśli dostane @ do klonu żeby partner tez jechał na badanie umawialismy sie ze jak nic z tego nie bedzie a wyniki bd miala dobre pojedzie. Tak dla świętego spokoju chociaż :) nawet nie zaprzeczył :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowa... dzis do domku chociaż tyle...

• agaga Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Agaga ja plec poznalam przy badaniu po prenatalnych z Harmony Test z Krwi (na prenatalnych mialam powiedziane 60% dziwczynka ale musielismy zrobic test wiec zaznaczylam tam zeby odrazu z krwi mi zrobiono) wiec u mnie sie juz nie zmieni.
    Na kiedy masz termin?

Marienn termin porodu mam na 26 grudnia ale to wyliczony z miesieczki, nie wiem czy na prenatalnych coś się zmieni.

My mentalnie jesteśmy "nastawieni" na dziewczynkę więc w sumie ta imprezka może być fajnym momentem tylko nie wiem ile muszę czekać 🙈 dzisiaj jestem 11t2d więc pewnie tak do 18 tygodnia na pewną informacje 🤔

Mka a co jest powodem niedrożności której nie da się usunąć? Ja też wierzę że dacie radę, z opieką dobrego lekarza który właśnie może jakieś dodatkowe leki przepisze na pewno się uda ❤️

Niewyspana szacun za Twoje zorganizowanie 👏 mam nadzieję że też się tego nauczę przez ten czas :D

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem do końca w zasadzie z tych stresow nie dopytałam ale 30 mam u niego wizytę kontrolna . Ogólnie wcześniej mówił że po poronieniu tak moglo się zrobic

• Karloina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .
    Ja dzisiaj na śniadanie lody. Wczorajbylam na meczu Polska- Islandia. Bylo fajnie ale mialam migrene wiec trochę sie męczyłam.
    Poszłam bo później mogę na serio nie mieć siły😔🙄
    Dzisiaj zaczęliśmy 2 trymestr. Jeszcze nie wiem czy czuje sie lepiej;)
    Ale jestem szczęśliwa obym tego 14 usłyszała same dobre wiadomości.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ