X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie odzywałam się bo coś się mi pieprzy telefon a komp już dawno odmówił posłuszeństwa... Ponadto najpierw mi odinstalowalo apke ovufriend a teraz w ogóle jej ściągnąć nie mogę więc raz na jakiś czas wchodzę przez przeglądarkę.

Co u was? Karloina, Marienn, Niewyspana, Nadziejaumiera?

Ja wkroczyłam w 13tc i zaczęła mi delikatnie lecieć siara :o czy to normalne? Co najlepsze że dzień wcześniej jak zaczęła mi lecieć siara to mi się śniło że zaczęła lecieć 😂😂😂 a samopoczucie super mam tylko ból głowy mam praktycznie codziennie...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-Ka tez slyszalam ze po tym kobiety szybko zachodza 😊😊 tego Ci zycze! ♥️ dawaj znac jak sie czujesz i trzymam mocno kciuki ❤

Alutka u mnie nic ciekawego, ja jeszcze nie doznalam siarki chyba albo przegapilam ... zyje w biegu, dzis od rana doznaje jakiegos dola bo sie w zyciu nie wyrabiam.
    Musze zaplanowac maly slub, baby shower, przygotowac sie do porodu, sprzedac biznesik, i moze bym zdazyla isc na jakies chorobowe jeszcze przed porodem aby chwile odpoczac... przerasta mnie wszystko ale moze jak zepne portki to sie cos uda...

Jutro mam wizyte w szpitalu o 11 rano. Nie mam pojecia w jakim celu jest ta wizyta, bo usg na niej podobno ma nic byc. Pewnie takie pogadynki jak sie czuje itp... nie mam pojecia..

M-ka1990 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alutka cieszę się ze u Ciebie wszystko ok:)

Koj wczoraj podsluchiwal dzidzie i byl prze szczęśliwy ze słyszy tak jakby takie pykanie coś jak pękająca guma do rzucia;)
    Mi oprócz olbrzymich piersi nie cieknie wiec nie wiem nie pomogę.

U mnie bez senność w nocy a w dzień śpiąca chodzę. Bol pleców, nie potrafię się ułożyć. Wierce się caly czas. I krostki na tej mojej gebie w ogóle nie chcą zniknac;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, przypomnij mi proszę, jakie te wózki miałam obejrzeć? 🙈 przepraszam ale Nadia już resztki mózgu mi zabrała, mam nadzieje ze będzie bardzo mądra 😂😂😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym CAMARELO AVENGER PLUS
    Ale jakby byl inny CAMARELO jakis to okey .

🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka u mnie po staremu.
    Bylam dziś na pobraniu krwi za tydzień kolejna kontrolna wizyta. Czekam na zamówioną komode na ciuszki dla dziecka. Mąż chce kupić lepsze auto, (wymienić) średnio podchodzę do tego bo ruszy nasze oszczędności, a ja chyba jestem z tych oszczędnych i zawsze mi szkoda😂

Marienn to może skieruja Cie też do laboratorium?

Alutka, Karolina Wy chyba niebawem dowiecie się kto tam w brzuszku mieszka ? 😄
    Mi na prenatalnych lekarz powiedział w 13tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 20:57

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Chcialabym CAMARELO AVENGER PLUS
    Ale jakby byl inny CAMARELO jakis to okey .

🥰

Niestety nie maja wogole tej marki 😞 przykro mi ze nie pomogłam :( jeśli będę w jeszcze jakimś sklepie niedługo to będę sprawdzać czy może tam maja ☺️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey kochana nic sie nie dzieje 🥰 tak czy inaczej pewnie go zamowimy, chociaz jeszcze ciagle zerkam na inne ale po analizie i googlowaniu wychodzi ze wracam do tego modelu... jesli bedziesz gdzies to jasne ze tak 😘 ale nie zawracaj se glowy specjalnie ♥️ a jak wasz wozek? Odebrany? 😁😁😁 happy?

Niewyspana ? A wy zlozyliscie juz wozeczek? I jezdzisz juz miedzy pokojami 😊😊😊?

Nadzieja mam nadzieje ze cos jutro ze mna zrobia ciekawego bo naprawde sie juz nudze 😂 7 tydzien nie widzialam swojego dziecka 🙈 nie wiem czy lozysko sie podnioslo 🙈🙈 ciezko mi nawet mowic do brzucha ... chyba jak zobacze mala to zaczne sie oswajac ❤

Nadzieja mam nadzieje ze wyniki beda super!
    I tez czekam na plec u Alutki i Karolci... ale jak mam obstawiac to
    Alutka Dziewczynka (bez zdjecia poprostu z uczuc, a Karolcia Chlopak) 😂😂😊😊😊

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, odebraliśmy, złożyliśmy, jest super. Tzn mąż składał i nie dał mi dojść do niego bo „on tez się przecież musi nauczyć jak to wszystko działa!!!” 😂

Nadzieja, mam z oszczędnościami to samo 🙈 są to są i nie ruszać! 😂😂 kciuki za badania i pochwal się mebelkami 😁

Ja u Alutki i Karoliny przewiduje chłopaków 😂 ciekawe 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja mama mówi, ze na buzi sie zmieniam ze córka mi urodę odbiera a moja mama przechodziła to 3 razy z córeczkami.
    Ale ja czuję , ze to bedzie Tadzik piłkarz;)
    Mysle ze 14.06 juz cos Pan doktor zdradzi;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kuzynka namawia żebym poprosiła lekarza żeby nie zdradzał płci i później jak będzie 100% pewności to żeby zapisał na kartce i ona zrobi torta i przygotujemy mini imprezkę w stylu gender reveal :D a ja sama nie wiem czy tyle wytrzymam 🙈 mezowi w sumie obojętnie. Jakoś tak oswoiliśmy się z myślą że dziewczyna bo tak mi koleżanka kiedyś wywróżyła która póki co się jeszcze nie pomyliła więc tym bardziej mnie kusi :D a wy kiedy poznalyscie plec już tak na 100%?

16 czerwca idę na prenatalne i pewnie im bliżej tym bardziej będę się stresowała a w piątek mam zwykłą wizytę, mam nadzieję że pooglądam sobie bobo 😍

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak super ze macie tak czeste wizyty 😂🥰😘 zazdro!

Karola mi tez mowili ze napewno chlopak bo ciaza ci sluzy wygladasz kwitnaco, do dzis kto nie wie to strzela chyba chlopak bo masz super cere 🙈 ja przeciez od samego poczatku bylam przekonana ze chlopak bedzie 😂 takze wszystko na odwrot dzialalo u mnie 🤔🙈 ale podpytaj cos lekarza za kilka dni to dasz nam nadzieje 😂😁 o ile chcesz wiedziec of course 😘

Agaga ja plec poznalam przy badaniu po prenatalnych z Harmony Test z Krwi (na prenatalnych mialam powiedziane 60% dziwczynka ale musielismy zrobic test wiec zaznaczylam tam zeby odrazu z krwi mi zrobiono) wiec u mnie sie juz nie zmieni.
    Na kiedy masz termin?

Trzymam kciuki za wasze wizyty🤞

Luna ale ci zazdrosze ze mozesz se posmigac wozkiem po pokoju 😂😁 to napewno fajne uczucie 😁😁

Nadzieja ja tez mam tak z tymi oszczedzonymi pieniedzmi, pwoeim tak ze chcialabym serce dziecku wylozyc i najchetniesz wszystko kupic ale czesto sie hamuje i mysle ze moze jeszcze poczekam, moze taniej bedzie a moze wcale nie potrzebuje 🤣🤔 ale mebelkami musisz sie nam pochwalic 😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze jak dzieciątko będzie spokojne to juz na takim etapie zobaczę siusiaka;)
    Chyba ze to będzie dziewczynka;).

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • silverface Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka super trzymamy kciuki ❤️

Dziewczyny ja się tak bardzo mało odzywam, trochę mi wstyd ze tylko wpadam i wypadam ale mam bardzo intensywny okres teraz w życiu!

Bety już nie powtarzałam. Umówiłam się wczoraj do lekarza na 21.06, będzie wtedy 6+4, już coś ujrzę mam nadzieje!

W ogóle jestem w szoku jak patrzę na wasze suwacZki i tu już tak „wysokie” ciąże, bo pamietam ze dopiero co Karloina i Alutka pisały o pozytywnych testach, a tu proszę... ❤️

Dużo zdrowka dla Was 🌸

Co do płci, powiem Wam, ze od ZAWSZE miałam przeczucie ze urodzę chłopca (przed pierwsza ciąża), od samego początku ciąży powtarzałam ze będzie synek i faktycznie, tak tez się stało 😊

M-ka1990 lubi tę wiadomość

gann3e3kcqowc2i8.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zrobienia testu ciążowego przeczucie że chłopak, i do tej pory mi to towarzyszy 😁 nawet mąż już mój ,,malutki,, a nie ,,malutka,, czy ,,malutkie,, 😁

silverface lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odziwo mówię w formie żeńskiej do brzuszka. Ale w głowie mi siedzi chlopaczek.

Powiem wam ze teraz w taką pogodę to tylko sukienki. Ja nie lubię upałów. Dla mnie najlepsza temp to 25 stopni .

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam, czułam i bardziej chciałam , że chłopczyk i jest :D

Marienn daj znać co tam po wizycie :)

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • silverface Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na piątek do jakiegoś innego lekarza, bo stwierdziłam ze nie wytrzymam do 21 😂
    Chce iść do niego tylko żeby podejrzeć co się dzieje tam w srodku i potwierdzić te ciąże na 100%.
    Nie myślicie ze to głupie? Chyba bedize coś widać i nie zestresuje mnie tylko ta wizyta? Będzie 5+1
    Wybrałam go tylko na jednorazowa wizytę, a później chce iść do tego drugiego, żeby prowadził moja ciąże.
    Za bardzo mieszam? 😆

gann3e3kcqowc2i8.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę lata.
    Ja tak bardzo nienawidzę lata, bez względu czy jestem w ciąży, czy nie. Jedyne co mi pasuje w tym okresie to dostępność świeżych warzyw i owoców i ich ceny - sezonowe są cudowne.
    Ale poza tym - nienawidzę lata.

Bolą mnie kostki, kręgosłup, mam ostatnio coraz mocniejsze skurcze, przyszłam się ojojać, zanim się roztopię. W dodatku nie mam już siły sprzątać, a w moim domu nawet ziarnko kurzu nie ma prawa istnieć. 🤦

Co do wózka, to stoi złożony od kwietnia, cały czas w tym samym miejscu.
    Wczoraj zrobiłam pierwsze pranie razy dwa. Więc ciuszki już w większości mam wyprane, dzisiaj pewnie wrzucę tetry, prześcieradła, kilka sweterków, które zostały.
    Później wózek, rożki, kokon.
    Czekam na chłodniejszy dzień i wezmę się za prasowanie. Chce mieć wszystko gotowe do końca miesiąca, żeby zostało nam kupienie fotelika i wanienki.
    Przez to, że mogę mieć problemy z łożyskiem, będę czuła się bezpieczniej mając wszystko już gotowe.

Czy już wspominałam, że nienawidzę lata?

Silver,
    Ja ogółem uważam, że warto poczekać na pierwszą wizytę na 6-7 tydzień, nie kombinować i nie przysparzać sobie ewentualnych zmartwień - ciąża może być mlodsza, ale to moje zdanie, każdy robi jak uważa. :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silver ja byłam na pierwszej wizycie 4+5 😂, byla ciąża tylko plamka ale się cieszyłam że nie biochem, na drugiej byłam 6+0 i już było serduszko ❤️

silverface lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ